Cum se fac papanasii?

Cum se fac papanasii? | Autor: andreutarozy

Link direct la acest mesaj

Fetelor, cum se fac papanasii? M-am uitat intr-o carte de bucate, dar as prefera sa fac o reteta deja testata de cineva. Alex are un an si o luna si e foarte mofturos la mancare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Uite www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/papanasi_deliciosi-849/" target="_blank"> AICI o reteta pe care nu am testat-o inca, dar arata apetisant!

Spor la treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreutarozy spune:

Multumesc pentru raspuns, m-am uitat pe reteta si papanasii astia se prajesc. Oare pot sa ii fierb in apa? Lui Alex nu pot sa ii dau nimic prajit deocamdata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Uite am mai gasit si www.eat-online.net/romana/cookbook/romania/boiled_cream_cheese.htm" target="_blank"> papanasii astia , care seamana cu cei pe care mi-i facea si mie mama acasa.
Sunt deliciosi. Sa procedezi ca la galustele de gris, adica ii pui sa fiarba in apa clocotita, ii stropesti un pic cu apa rece la inceput.

Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Uite reteta mea de papanasi, este superverificata, pentru ca eu fac cel putin o data/luna. Ne plac!
Ingrediente:
un pachet branza de vaci 250grame
2oua intregi
3 linguri gris
NU SE PUNE ZAHAR.
Se amesteca toate bine si se lasa sa stea impreuna cel putin 1/2ora (grisul se mai umfla si nu este nevoie sa pui mai mult).
Intr-o oala cu gura larga fierbi apa cu sare si foarte putin ulei(ajuta papanasii sa nu se lipeasca de oala).Cand apa clocoteste, faci focul mic si faci papanasii cu lingura si ii dai foarte putin prin faina si-i pui la fiert. Trebuie sa se ridice singuri la suprafata, cateodata se mai lipesc de fundul oalei si trebuie sa-i ajuti putin.
II lasi sa fiarba aprox. 10min la foc foarte mic, sa nu se zdrobeasca, poti sa-i gusti sa vezi daca sunt fierti.
Din aceste cantitati trebuie sa-ti iasa 8-9 papanasi marisori.
II scoti si faci un pesmet prajit si cu zahar, daca vrei, sau poti pune smantana si ceva gem, cum vrei.
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreutarozy spune:

Multumesc. Dupa ce se trezeste Alex mergem la magazin sa cumparam ingredientele si diseara o sa mancam papanasi!!!
O sa va spun maine cum au iesit.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu fac cantitate mai mare, din 500 g de branza, la care adaug 3 oua si cam 8-10 linguri de gris. N-am masurat niciodata, fac dupa ochi si consistenta branzei, trebuie sa fie asa incat sa poti modela cu usurinta bilele de branza, cam ca si consistenta carnii de chiftele.
In apa cu sare clocotinda se pun bilele de papanasi si se lasa sa fiarba 5-6 minute, in vas neacoperit, apoi neaparat dupa ce se stinge focul se acopera vasul si se mai lasa sa stea 10 minute ca sa se umfle grisul. Apoi se scot cu spumiera si se lasa la scurs in sita. Se prajeste in ulei pesmet, pesmetul trebuie sa fie mult, sa nu pluteasca in ulei, se invarte rapid ca se prinde de fundul cratitei. Se rumeneste putin, apoi se pin papanasii scursi in cratita cu pesmet si se tavalesc in acesta. Se servesc presarati cu zahar sau cu dulceata, cat sunt calzi.

Atentie, consistenta compozitiei de branza e foarte importanta, eu am ajuns in timp sa-mi dau seama cum trebuie sa fie, daca e prea putin ou sau gris, se imprastie in apa cand ii pui la fiert, sau daca e prea mult gris ies cam tari. Poti incerca sa pui mai putin gris si sa pui la fiert un papanas, dupa cateva minute daca nu se imprastie e ok.
Pofta buna!

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Dar niste papanasi prajiti. dintr-aia care se servesc atat de mari si de frumosi la restaurant, stie sa faca cineva?????

Roxana si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SweetRiver spune:

Dana Vio,reteta ta este super,Multumim

[url=http://lilypie.com][/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreutarozy spune:

Am facut niste papanasi foaaaaaarte buni, dupa reteta Danei Vio. Ne-au placut asa de mult, ca mai facem si astazi.
Multumim!!!!!

Mergi la inceput