Mamici de septembrie - octombrie 2007 (12)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Neata. Ma pregatesc sa plec la Genetic Lab si sa il sun si pe Iosup sa vad daca ma primeste azi sau maine. Oricum am dormit prost rau, m-am trezit asta noapte si am bazait, pentru ca am citit aseara despre amnio. Si anume riscul de avort e de 1 la 200, asta inseamna acel 0,5%. Nu e asa ca 1 la 200 suna altfel decat 0,5%. Pai de ce as fi eu una din 132 cu SD si nu as fi una la 200 cu avort. Mie mi se pare ca riscul meu de a avea un copil cu SD comparat cu riscul de a pierde un copil sanatos sunt cam la fel. Daca punem in procente,risc de SD 0,8% si risc amnio e 0,5%.

In fine, am citit articolele despre amnio si ei bine, exceptand un site unde se zice ca parintii si medicul decid intrerupere de sarcina daca amnio e pozitiva, in rest nimic de asta. Or nu se spune ca deh, nu recunoastem ca decidem sa omoram o fiinta, or chestiunea e discutabila. Pe un site din State scria ca se merge inainte insa se stie la ce sa se astepte. Or asa mai bine nu stiu. Voi ce stiti de asta?

In alta ordine de idei, cine stie ce inseamna avort la 20 sapt? Cum se face? Ce riscuri presupune? Risc sa nu mai am copii? Daca as avea un copil cu SD care sunt sansele sa am altul normal avand in vedere ca si varsta va fi in crestere? Sau asta ar fi inceputul unor sarcini inrerupte? Sau se abandoneaza ideea de a a avea un BB?

Va rog daca aveti idee sa ma ajutati si pe mine, macar asa sa lamuresc ceea ce medicul nu a explicat. In orice caz am decis sa ma duc la dr cu tot cu sotul meu si sa intreb lucrurile astea, pentru ca oricata incredere ai in profesionalismul si experienta unui medic, mi se pare normal sa fii informat legat de decizile care te privesc.

Am fugit.

Rox 15+si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

roxana sper sa nu vorbesc prostii dar din cate am citit la 20 de sapt se provoaca nasterea. riscuri cred ca sunt. in ceea ce priveste riscul ca si urmatorul bebe sa fie cu SD stiu pe cineva care a avut un copil cu SD iar urmatorul a fost normal.
dar eu zic sa nu te gandesti inca pana acolo ca sigur e totul bine.

13+

http://bd.lilypie.com/DHjip2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina85ss spune:

Roxali eu nu mai lucrez,ptr ca nu ma simt in stare,si din pacate nu imi permit sa dau de fiecare data 100 de euro la consultatie,din cauza asta am optat ptr USL.Bineinteles,in cazul in care apare vreo problema,sigur ma duc si la privat,insa nu la toate vizitele atat cat nu e necesar.
Berapiri nu fi suparata ptr faptul ca nu i-a ascultat inimioara la bebe..vad ca tu esti in saptamana 9,iar bataiile inimii cu aparatul respectiv se aud abia la inceputul lunii 4,deci stai linistita,poate data viitoare va fi altfel
NanaMotoc multumesc ptr informatie,stiam eu ceva dar nu eram 100% sigura,tie la ce varsta a sarcinii i-a fost ascultata inima lui bebe?
Roxana Asa te vrem nu te lasa batuta !

Cristina 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina85ss spune:

Roxana G avort la 20 saptamani inseamna ca ti provoaca prematur nasterea.Vei naste ca si cand ai fi la termen,cu dureri si contractii,numai ca la iesirea lui bebe nu vei suferi prea mult,el fiind destul de mic.Dar de ce te gandesti la sa ceva? Nu spuneam eu mai inainte ca imi place cum gandesti si ca esti o femeie puternica? Hai,curaj ! Bineintels daca la amino se dovedeste a fi probleme,atunci decisia va fi grea,si ptr ca amino = 99% rezultat sigur

Cristina 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vmkriss spune:

Marunzika
- Oscillococcinum
- vitamina C (dar mai bine o iei din lamaie si grapefruit)
- miere

http://bd.lilypie.com/ZeZdp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

Marunzika, homeopat pentru dureri de gat: HOMEOGENE.
Si asa e, ceaiuri cu lamaie (sau chiar DE lamaie) si miere...
Si poate un pic de hrean!

sapt. 16 cu maricel in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Marunzika medicamentul se numeste Oscillococcin(um).
Dureri de butica am si eu de vreo 2 zile. Insa mi-am dat seama ca sunt dureri de ovare. A fost soare zilele astea, si am tot stat in parc pe banca. Se pare insa ca banca era rece, si de-aia am durerile de ovare. Mi s-a mai intamplat si inainte de sarcina ...

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Buna dimineata

Roxana, ieri erai parca mai optimista! Nu cred ca e cazul sa te gandesti la grozavii. Asteapta sa vezi testele. Eu am asa o presimtire ca or sa fie care mai de care diferite! Adica total nerelevante! Amnio n-as face nici in ruptul capului, indiferent de care ar fi rezultatul testului. Exista totusi un risc de avort! Cat despre avort la 20 de saptamani, notiunea asta nu exista. La 20 saptamani este nastere provocata. Fara sanse de supravietuire pentru copil. Am auzit de un singur caz, in state, de o fetita nascuta la 22 saptamani care a supravietuit. Eu zic ca nu e cazul sa te gandesti la asa ceva. Capul sus si iti tinem pumnii sa iasa totul bine, sau cel putin mai linistitor pentru tine.

Vmkrissfelicitari pentru baiat! Din toti indicatorii aia eu stiu asa: DBP este diametrul biparietal, adica al craniului lui BB, FL este lungimea osului femural, VGm este varsta gestationala medie, adica ce iti returneaza echograful in functie de masuratori. CRL cred ca este diametrul abdominal, dar nu sunt sigura.

Cecilia, si eu mai am dureri de burta. Le simt jos de tot, dar sunt dureri cauzate de intinderea ligamentelor. Nu cred ca sunt contractii. Ca sa stai linistita poti sa iei un antispastic. Nu ti-a prescris medicul tau No-spa sau alt antispastic?

Ana 14+ si Mirunica (16.05.2003)
Miruna
BB din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Marunzika, eu am luat Homeogene pt dureri de gat, sunt niste pastilute mici cu un gust ok si nu sunt contraindicate in sarcina. Daca e raceala/gripa, atunci se ia si Osciloccocinum. Sa te faci bine.

Andreea, ce frumos vorbesti tu despre cuibareala lui bebe , de abia astept sa il simt si eu. Si eu ii vorbesc si imi mangai burtica.

Cecilia, si eu mai simt niste dureri la burtica, cred ca din cauza ca se mareste.

Taticule felicitari pentru baietel

Mandarinutza 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

quote:
Originally posted by cristina85ss
NanaMotoc multumesc ptr informatie,stiam eu ceva dar nu eram 100% sigura,tie la ce varsta a sarcinii i-a fost ascultata inima lui bebe?
Cristina 13+

Mie mi-a fost ascultata inimioara lui bubu la 13 saptamani si 1 zi, insa moasa mea privata mi-a spus ca pot fi ascultate de la 12 saptamani si 3 zile, de atunci le detecteaza aparatul.

Nana, 13+
In asteptarea lui
Bubu la 12 sapt si 3 zile.
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput