Mamici de septembrie - octombrie 2007 (12)
Raspunsuri - Pagina 8
Berarpiri spune:
CRISTINA85SS multumesc pentru informariile despre medicamente.Ale mele se numesc GRAVI GIL,o sa le iau pana merg data viitoare la control.
Mie nu mi-a spus nimic de masurat bataile inimii.La primul control(si unicul,pana acum) mie nu mi-a facut mare lucru(sunt f.f. nervoasa,data viitoare o sa-i spun ca daca nu vrea sa se ocupe de mine,sa-mi zica),nici nu mi-a complectat libretul.M-a consultat(nici nu la consultatie nu a fost deloc delicata;inteleg ca trebuie sa ma apese pe burta,dar nici chiar asa),mi-a dat vitaminele si gata.I-am zis ca nu mananc cum trebuie,ca am greturi,nu a zis nimic.I-am zis ca ma doare spatele,a zis ca e din cauza sarcinii.Tot imi zicea ca sunt palida,dar nu mi-a dat nimic sa ma ajute sa nu mai am greturi asa mari.Asa ca,si daca trebuia sa stiu ceva,de la ea nu am aflat.Sunt foarte dezamagita de doctorita asta.Nici macar nu m-a consultat la sani,sa vada daca totul e bine sau nu.Stiu ca ai intrebat daca e normal sa se mareasca,si sa-si schimbe culoarea.Din cate stiu eu,da.Si ai mei s-au marit,chiar din prima luna,si mi se pare ca si culoarea e putin schimbata.
Si eu am aceleasi ganduri ca si tine-daca bb meu e bine-cand vad cate se intampla in ziua de azi.Sa speram ca va fi bine,trebuie sa fim optimiste.
ROXANA ma bucur ca l-ai vazut pe tau,si ca e bine.
berarpiri9+
berarpiri
aniast72 spune:
Fetelor ce de ati mai scris....felicitari mamicilor si taticilor care au aflat sexul copilasului. Ar trebui chiar sa ne intalnim la un moment dat cand ne-or mai creste burticile si s-o mai incalzi afara...sa ne cunoastem si in "real time".
Noi suntem bine, crestem in continuare...am facut luni TT si astept rezultatul pe saptamana viitoare. Nu intentionez sa-mi fac probleme..l-am facut doar pt ca "asa se cere".
O problema reala cu care m-am confruntat a fost o durere acuta de cap. Stiu ca am probleme cu calciul si cu fierul si sunt convinsa ca din cauza asta si durerea. Dupa nenumarate controverse vis a vis de luarea vitaminelor in primul semestru de sarcina am decis sa nu iau si se pare ca a fost o idee buna. Am incercat sa imi conving medicul sa-mi dea dezlegare la vitamine avand in vedere aceasta durere, dar a fost foarte categorica in aceasta privinta, drept urmare cred ca are motive medicale foarte serioase. Pe 23 martie voi merge la control si atunci voi afla concret de ce se interzic vitaminele in primul trimestru.
Ieri dimineata s-a intamplat ceva straniu. M-am trezit pe la 5 cu nevoie urgenta de baie (vezica full). Am realizat ca dormisem pe o parte. Vizibil, acea parte a burtii era puternic umflata si a durat pret de cateva secunde de cand am schimbat pozitia corpului pana cand a disparut umflatura. M-am speriat tare rau, a fost un sentiment tare ciudat...a fost pentru prima oara cand si-a facut cu adevarat simtita prezenta. Seara stau cu ambele maini pe burtica si vorbesc cu copilasul meu...si ori e imaginatia mea, ori simt cum freamata ffff putin perceptibil burtica mea. Poate par putin incoerenta dar inca nu pot exprima ceea ce simt.
Pupici si incercati sa fiti optimiste, nu mai despicati firul in patru si incercati sa fiti relaxate...Copilasul vostru chiar are nevoie de liniste.
Andreea 15+ cu
ramonaiani spune:
Berarpipi nu trebuie sa te ingrijorezi. Asa sunt doctorii pe-afara. La prima ecografie (6 saptamani) doar mi-a aratat ca ii bate inimioara, a stat nitel de vorba cu mine despre analizele care trebuiesc facute (era racit si el si asistenta, era la sfarsit de program si nu mai avea chef de nimic saracul). Asistenta mi-a luat 3 seringi de sange, si gata, m-au trimis acasa.
Dar sa vezi, ca totul o sa fie bine ...
myral spune:
Roxana bucura-te de bebele tau mare si frumos si ai grija de el!Andreea si eu am avut senzatia aceea ca mi s-a umflat burtica si s-a intarit putin (e adevarat eu sunt si cam constipata si am gaze) si cand i-am spus doctorei m-a banuit de contractii si mi-a dat no spa scopantil si utrogestan. Am luat cateva zile si acum ca nu mai iau am inceput sa simt la fel nu stiu ce sa fac. A... si cand am vezica plina simt un fel de presiune jos.Am scris atatea detalii ca sa te intreb daca la tine s-au mai repetat senzatiile sau daca alte fete au simtit ceva asemanator sa nu ma ingrijorez degeaba.Myral14+
aniast72 spune:
myral, eu chiar am probleme cu balonarea...mi-am descoperit o colita care imi umfla putin burta in partea dreapta. Dar de cand beau Activia... parca as vorbi din reclama. Nu, chiar beau cate un Activia in fiecare seara si balonarea nu isi mai face simtita prezenta.
Ei, umflatura de care vorbeam din acea dimineatza era in partea stanga, deci clar nu era balonare...ci era , mai ales ca dupa ce mi-am schimbat pozitia si burtica mea a revenit la normal. Se cuibarise si el mititelul acolo si dormea linistit...
Andreea 15+ cu
Roxali spune:
Cristina85ss si Berarpini cu primul bb m-am dus la privat si nu mi-a facut mare lucru...deci cei dela USL fac doar cat vor.Ptr bataile inimi cred ca avea aparatul necesar , dar ii lipsea vointa.
Tot privatul ramane baza daca vrei ceva mai amanuntit control+eco.Vitaminele si in general medicamentele se dau daca e necesar...nu dupa ureche...in functie de rezultatul analizelor.
Eu sant c-am in urma, pe 19 fac analizele si eco pe 29. Dupa ma voi programa si eu la doctorita.Daca nu e comunicativa si intelegatoare ma duc la privat.
La munca am o gramada de facut...sant c-am in pom fara mine... sper sa reusesc sa mai muncesc 3 luni macar...voi lucrati??
Vmkris felicitari si sanatate mamici...deci conduc barbati in casa.
toate gravidutele
Ali
danielle02 spune:
ptr. noi burticutzele:
THESE ARE THE KINDS OF QUESTIONS YOU MAY WISH TO ASK ABOUT HOSPITAL:
-would i go to the hospital antenatal clinic for all or just some of my antenatal care appointments?
-does the antenatal clinic run an appointments system?
-does the hospital run antenatal classes?
-does the hospital offer team midwifery care for delivrery? what types of services are available to me locally?
-will i be shown round the labour and postnatal wards before the birth?
-is there a chance for me to discuss and work out a birth plan?
-can i be seen by a woman doctor if i prefer?
ABOUT LABOUR AND DELIVERY:
-are fathers, close relatives or friends welcome in the delivery room?
-are they ever asked to leave the room, and why?
-does the hospital encourage women to move around in labour and find their own position for the birth,if that is what they want?
-what is the hospital policy on induction,pain relief,routine monitoring, diet or any other aspect of labour that concerns me?
AFTERWARDS:
-are babies usually put to their mother's breast immediately after birth?
-what services are provided for sick babies?
-are babies with their mothers all the time or is there a separate nursery?
-will the hospital encourage (and help) me to feed my baby "on demand" if this is what i want to do?
-who will help me breastfeed my baby?
-will i get help if i choose to bottle feed?
-what is the normal lenght of stay?
-what are visiting hours?
-are there any special rules about visiting?
danielle 12+
pozici
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png
adimercedes spune:
Fetelor, am gasit un link in engleza cu informatii despre testele antenatale, cand se fac, in ce trimestru si ce implica ele www.babycenter.com.au/pregnancy/antenatalhealth/testsandcare/screeningfordowns/" target="_blank">aici.
Poate puneti linkul pe prima pagina pt a-l putea gasi toate fetele interesate, ca sa nu repetam informatia la nesfarsit si sa fie usor de produs linkul pt cine are nevoie.
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
samburici
adimercedes spune:
Chiar ca e incinsa atmosfera pe aici.
Eu maine ma duc sa fac eco pt NT (translucenta nucala), testul de sange l-am facut saptamana trecuta si trebuie sa fie gata pe maine - asta e testul combinat de trim 1. Sper sa fie totul ok. Avem acum 12 saptamani, dar inca am stari aiurea (nu prea pot manca, desi nu dau afara), mi se face repede rau daca nu mananc la timp, trebuie sa ma intind in timpul zilei ca altfel mi se face rau etc.
Nu voi face TT-ul, dar voi face o eco la 20 saptamani unde se vor efectua diverse masuratori ale lui bebe. Sper ca maine sa primim DVD (trebuie sa le zicem cand ajungem, ca sa se pregateasca; sper sa nu fim noi prea emotionati si stresati si sa uitam).
Dar luam fiecare zi la rand...
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
samburici
Marunzika spune:
Buna dimineata!
Am de 2 zile dureri de gat si de cap de ajung sa plang si nu trec cu lapte /ceai cu miere. Se vorbea de ceva hemeoptat pt dureri de gat insa nu am retinut numele ceva cu osc... si nu am rabdare sa rasfoiesc din urma. Ma dor si ochii si nasul infundat. Va rog sa-mi spuneti si mie numele acelui remediu hemeopat pt dureri de gat. Multumesc anticipat!
Sa auzim numai de bine!
13+
www.wunschkinder.net/forum/ssticker/sstick/19/09/2007/45/11/255/255/0.png" target="_blank">Wunderbaby