Sezatoarea canadiana (59)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Da, Ktrinel, scuze, am corectat, de pasapoarte vorbeam. In plic ai o lista cu mai multe adrese de institutii, printre care si una in Montreal. Daca te duci acolo cu toate actele in mina si cu banii, stai la rind, treci la un agent de serviciu si acesta iti verifica actele (elimini surpriza sa-ti lipseasca ceva si sa te trezesti peste o luna ca iti cere acel ceva), platesti si le depui si respectivul iti spune ca le vei primi la data de... Sotul meu asa a facut in octombrie si asa a fost, l-a primit cind i s-a spus. Merge mai repede daca le depui personal, decit daca le trimiti prin posta. Cel putin eu asa am auzit si asa voi face. Ma duc acum sa iau plicul si iti scriu adresele din Montréal si din Laval:

Montréal
Complexe Guy-Favreau
Tour Ouest, bureau 803
200, boulevard René-Lévesque Ouest

Laval
Bureau 500, 5e étage
3, Place Laval ((angle Saint-Martin et des Laurentides))

Sofronica, interesanta meserie are sotul tau! In Montréal? Sa stii ca eu te-as contacta, dar in prezent am numai intrebari de genul: in principiu, daca am vrea sa ne luam... Ne primesti!?!

Iraaaa, uite ca eu acum mi-am adus aminte, noi avem o prietena agent imobiliar, de fapt este o colega de scoala a lui Octav, dar numai pe Laval si s-ar putea pe Rive Nord, deci acolo unde iti cauti tu. Vrei sa incerc sa o contactez (nu am mai vorbit cu ea de la Craciunul de acum doi ani parca... sa ne fie rusine!)!?! Poate iti da macar un sfat, am inteles ca e tare buna!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofronica spune:

Nelia cu cea mai mare placere, stiu ca sunt foarte multe lucruri de stiut cand cauti o casa - acum stiu si eu mult mai multe ptr ca am mai invatat si eu cate ceva locuind cu un agent in casa :)...am postat ptr ca am citit intrebarile si cred ca v-ar ajuta daca ati discuta cu cineva din domeniu.

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Bafta tututor care is cauat case si celor ce fac pasapoarte.
Ktrinel-are dreptate nelia cu depusul in pers la ghiseu, la urgentza il ai in 3 zile, normal in 2 weeks, for sure.
Dana- mersi de urari si info si sunt nascuta pe 17, deci simbata avem o mica petrecere!
Pupicei si o weekend placut tuturor!

Denisa
Denisa 23+ w si'de Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Denisa petrecere frumoasa pentru sambata si La multi ani de pe acum!

Dana care este site-ul CCRA (si ce inseamna mai exact?, agentia canadiana de impozite?)

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

nelia, denisa , am priceput acum. sar'na.
denisa , zi=mi si mie ce ii dau de dintisori...ca daca nu sunt dintii nu stiu ce sa mai zic ..maraiala, somn putin, ros...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Ktrinel pai e Orajelul la Pharmaprix poti sa-l iei sa-l ai in casa dar eu zic ca-i cam devreme.Nu mai are colici?

La multi ani Denisa!! sa fii sanatoasa, iubita si baftoasa! sa fie copilasii sanatosi si voi pe linga ei! ( nu cred ca mai intru prea curind si profit sa te felicit azi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Va raspund io cu pasaportul ca de abia ce l-am depus ieri pt David .
Cu 2 foto, certificat de nastere canadian sau cardul de cetatean, 22 cad pt copii si formularul completat te duci la serv de pasapoarte . Stai la rand, iti da bon o tanti care-ti verifica sa ai toate hartiile si apoi la ghiseu altcineva iti verifica in amanunt actele .
Trebuie sa ai semnatura si datele unei persoana care te cunoaste de 2 ani si care sa fie dintr-un ordin : avocat, doctor, inginer . Nu ruda cu tine .
Daca nu ai ( ca noi, adica avem dar ne stie de mai putin de 2 ani, ca avem abia 18 luni de Canada)trebuie 2 persoane ( asta e alt formular)care te cunosc de 2 ani si sa-ti dea datele sa le treci in acest formular suplimentar care se legalizeaza la primarie .
Pasaportul vine acasa in 2-3 saptamani.

Bun site-ul cu programarile la medici, dar se pare ca e numai pe partea franceza ( am eu o banuiala ca acolo e mai bine cu sistemul sanitar) .

Imi explica si mie cineva ce e aia Security Clearance ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Ktrinel- eu la 5-6 luni cand era criza cu primii dintzi,am incercat orajelul si inca unul din ro, si nu ii placea, urla de nervi si nu i-am dat nika, s-a calmat treptat, si e posibil sa nu ii iasa asa repede dintzii.Merge cu rom sau tarie umezita gingia dc urla , anestezie curat si efect scontat dar nu mai mult de 2 ori ep zi.
Acum la 1 an cu masele, am descoperit ca exist chamila, care e de fapt caommilla -musetzelul nostru,e heomeopat si il gasesti la magaz. naturiste sau shoppers drug, si se da 1 ml de 3 ori ep zi-dimi,prinz si seara, veiz sa iei lichid, ca granulele ispacatoase treb zdrobiet si date cu apa, ca ea nu stie sa le tzina sub limba inca.Ii potzi danelimitat si sa vezi c ebien doarme apoi, mai se da si belladona,dar eu am intrerupt-o ca nu isi avea rostul mai ales ca nu am gasit lichida si asta in trecut avea efecte secundare, subtire dar dc nue nevoie de ea de ce sa ii dau.
Numai bine si pupici!

Denisa
Denisa 23+ w si'de Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Laura pai in formular eu nu am citit nimic de cele 2 persoane...e sigur? ca asta zau ca mi-ar mai da alta bataie de cap...astept sa vad ce face Nelia si apoi mergem si noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

emilly, nu mai are colici...ca nu e la fel cum era cand avea colici...am auzit de orajel, am si vrut sa iau ieri ...dar cineva zicea ca nu are efect..o sa incerc totusi , am vazut picaturi si inca ceva, de care sa iau?
denisa, tre sa gasesc caomilla asta lichid , ca e clar ca cu granule nu merge...cum tu sa ii dau tarie ??cred ca s-ar mai trezi la 2 ani dupa ce ii ies si maselele ...

eu stiu ca faza cu 2 pers care te cunosc la pasaport e numai peste 16 ani ...nici eu nu am vazut nimic pe formular de genul asta pt copii.

sa ne tineti la curent cu pasapoartele, nelia, emilly...ca pana ies eu din casa cu asta mica...nici la poze nu ajung prea curand.si in plus citesc ca iar vine frigul si ninsoarea..sper totusi sa fie ultima zvarcolire a iernii

Mergi la inceput