Sezatoarea canadiana (59)
Raspunsuri - Pagina 19
carmen77 spune:
Ira, eu te-as sfatui in legatura cu masina de spalat si uscat sa nu te zgarcesti, ca nu se merita.
Daca dai acuma 5-600 de dolari pe o pereche de kkao pe care sa le scoti in strada in cativa ani, is bani aruncati. Iti spun din experienta, ca noi am luat o pereche cand am ajuns aici, si nu erau marca proasta (cea de spalat Electrolux cu incarcare pe verticala, luata de la Centre de liquidation Brault and Martineau), si cea de uscat Whirlpool. Sa nu iti povestesc ca masina de spalat imi ciupea toate camasile si tricourile , asa ca dupa jumate de an de chin cu ele, am luat o pereche de Bosch. Acuma nu zic sa luati Bosch, ca is scumpute, dar am vazut la Future Shop Whirlpool pe oferta, la 1599 perechea, washer si dryer cu incarcare in fata, sunt super OK, si daca mai cauti, poti sa gasesti poate si mai ieftin la alte magazine. Evident, in rate. ...
Mai poti incerca si pe www.lespac.ca, dar in general electrocasnicele de calitate nu le da nimeni repede. Daca va mutati asa mai pe la anul, vi le vindeam pe ale mele , inainte de plecare.
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel - [b]27.10.2003
Ktrinel spune:
"stiti vorba ai, pina la Dzeu te maninca sfintii! "
nelia . nimic mai adevarat. asta patesc si eu de fiecare data cand merg sau am nevoie de medic...asistentele/secretarele sunt caprele...care cred ele ca tin lumea in mana...docrotul te-ar primi bine-mersi..daca treci de cucoane e bine.
nelia spune:
Ira, am uitat sa-ti raspund in legatura cu mutatul, ca eu m-am mutat cred ca de cel putin 12 ori pina acum. Eu iau cutii si pun in ele obiectele pe camere si scriu cu marker bucatarie, dormitor etc. Cutiile nu sint mari, sa le poate cara un om singur, iar cind le pun in noua casa, le pun tot asa pe caprarii. Si cind intru la despachetat, o fac la fel, in ordinea prioritatilor, pe camere: bucatarie, baie, dormitoare. Sfatul meu este sa-ti faci un geamantan (cutie) sau doua cu ce credeti ca va trebuie in prima saptamina la toti trei, ca sa nu umbli nauca dupa ceva a doua zi de dimineata: haine, periute, pasta de dinti, sapun, canile de cafea etc. Presupune ca pleci in vacanta pentru o saptamina si gindeste-te cam ce v-ar trebui la fiecare dintre voi si le pui la indemina.
In legatura cu masina de spalat, eu una nu mi-am mai lua nimic la mina a doua, chiar daca ar fi mai ieftine.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
columbiana spune:
in legatura cu mutatul (ca ma pregatesc si eu acusi):
cutii de carton: am fost la Maxi in Saint-Laurent, si am cerut de la un vinzator de acolo, care mi-a incarcat portbagajul cu cutii bune-bunutze, plazit zero lei si-un zimbet cu mersi baiatului;
pentru haine si lucruri usoare; saci de gunoi din aia uriasi (le instalez usor cu tot cu umerase sa se sifoneze cit mai putin posibil;
pentru lucruri fragile: sunt mereu reduceri pe ici-colo (Canadian Tire, walmart,etc), cutii uriase din acelea cu capac in care se aseaza lucrurile misto; ulterior le folosesti in curte/terasa pentru jucarii, accesorii piscina, etc
Ana
Ira spune:
Deci proprietarii nu mi-au trimis actele, nu si-au respectat contractul. Ar fi trebuit sa fie sambata, la inspectie, insa s-au facut ca ploua. Agentul lor a sunat agentul nostru si i-a spus ca nu a primit nici acum actele de la clienti.
Vorbisem si cu proprietara, ne lasase sa plecam cand vrem noi din apartament, facusem si actele la banca, si inspectia...
Era scris in offre d'achat ca trebuie sa ne prezinte actele de coproprietate si l'état de compte commun in 5 zile (ca e townhouse cu regim de condo, se platesc 50$ pe luna pt dezapezire, tuns iarba si asigurarea pe exterior).
Eu cu tampiti nu vreau sa am de-a face, daca nu si-au respectat contractul, bye si la gara. Oricum, era prea frumos sa fie adevarat, parchet de stejar in toata casa, si bucatarie de stejar, super amenajat, 4 dormitoare, 2 saloane, aspirator central nou electrolux, perdele si draperii incluse, semineu cu lemne, curte imensa - 149 K. E pe malul raului des milles îles, la 200m de coborat in rau cu vaporul, la 2 minute pe jos de scoala mea - rive nord. Mie mi se parea prea ieftin ca nu fie ceva ciudat. Sibin nici nu stie ca nu-l mai vreau, e la fac. sa xeroxeze niste acte. Cred ca agentul nostru e super stresat, nu l-am sunat inca dar o sa afle cat de curand ca renunt la casa... eu ce sa fac daca tampitii nu ne dau actele ?
Anyway, deabia astept sa ne vedem duminica. Sa ne laudam cu minunile noastre de copii.....
Ktrinel spune:
mai ira, cum asa? chiar nu se poate face presiune? adica, nu vad de ce nu le=ar prezenta...ca asta nu e un lucru de ascuns...adica eu nu vad vreunul, poate o fi...daca tot restul e in regula, chiar nu pricep de ce nu ar prezenta niste acte ...
imi pare rau pt timpul vostru si pt sperantze. continuati ofensiva, poate nu a fost sa fie...chiar suna bine asa cum ai descris casa!
sia_o spune:
fetelor ma primiti si pe mine la intilnire?
dar sa ma lamuriti si pe mine pe unde vine parcul asta .
carmen77 spune:
Fetelor, m-am uitat acu pe prognoza pe Meteomedia (care in general e destul de reliable) si pe duminica anunta ploaie sau zapada si maxima 2 grade . Eu cred ca nu mai scapam de iarna asta . Eu zic sa tinem un ochi pe prognoza, sa nu ne adunam afara degeaba, sa nu putem sta mai mult de jumate de ora. Daca ramane tot rea prognoza, poate ne adunam undeva indoors, sunt o groaza de centre pentru copii unde ne putem intalni (cum ar fi http://www.jungleaventure.com/) sau propuneti voi, poate chiar si la un McDonald's mai mare, in cel mai rau caz.
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel - [b]27.10.2003
Ira spune:
quote:
Originally posted by Ktrinel
mai ira, cum asa? chiar nu se poate face presiune? adica, nu vad de ce nu le=ar prezenta...ca asta nu e un lucru de ascuns...adica eu nu vad vreunul, poate o fi...daca tot restul e in regula, chiar nu pricep de ce nu ar prezenta niste acte ...
imi pare rau pt timpul vostru si pt sperantze. continuati ofensiva, poate nu a fost sa fie...chiar suna bine asa cum ai descris casa!
Hi hi, da-i in p. masii, daca-s tampiti sa-si caute cumparatorimult timp d-acu'-ncolo, eu case gasesc pe toate drumurile. Geme mls-ul de oferte. Sibin e mai rabdator, ca cica astia-s distrati si nu dau importanta, sa-i mai lasam, da' dupa mine distrat poti fi in foarte multe directii, nu si in documente oficiale.
Din partea mea am reinceput sa-mi caut alta casa, si o sa le cer sa-mi returneze banii de inspectie pe motivul nerespectarii contractului.
Fetili, haideti sa ne intalnim la un McDo de langa un parc -, daca se face frumos - sa iesim la soare. Nu va lasati descurajate de zapada, o sa mai fie inca 5 furtuni pana la primavara, dare-ar rechauffementu'-n ea de Canada sa dea.
Ati vazut alegerile ? Huray !
Ira spune:
quote:
Originally posted by sia_o
fetelor ma primiti si pe mine la intilnire?
dar sa ma lamuriti si pe mine pe unde vine parcul asta .
Da, vine toata lumeaaaa !
Parcul e pe Cote Sainte Catherine, in Outremont. Insa se pare ca nu mai mergem acolo.
Eu nu stiu un Mc Do mai mare, poate stiti voi.....La Jungle Parc am fost odata si am iesit traumatizata pe viata, McDo mi se pare de mai mult bun simt. Exista unul f mare, sa incapa tot DC-ul ?