Sezatoarea canadiana (59)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Dana, nu cunosc pe nimeni care sa isi fi dus masina in Romania, dar pot sa iti spun ca ti-ar trebui cam spatiul de un 20' container sa o pui pe vapor, si un 20' pana la Bucuresti e cam 2000 cad ... dar sa te interesezi exact cum e cu reglementarile in Romania, adica sa o poti folosi, sa nu te trezesti ca platesti transportul degeaba .. plus ca o sa trebuiasca sa va descurcati aici cu o masina cel putin 2 saptamani inainte de a pleca, pentru ca, evident, vanul va trebui expediat inaintea voastra, transit time-ul e cam 17-20 de zile pana in Ro, cu port de trans-shipment in Hamburg, de acolo majoritatea le pun in truck si apoi la Bucuresti. Mai tine cont si de riscurile care apar o data cu handlingul (scuze, dar lucru in domeniu si imi vin mai usor termenii in engleza), ca pot sa iti avarieze masina, si dupa aia alta bataie de cap. Evident, ai asigurare, dar tot e ... neplacut. Acuma eu am expus partile negative, nu stiu cat costa in Ro inchirierea unei masini pe zi, din ce imi aduc eu aminte in primavara o masina mica (sedan) era cam 100 de dolari pe zi. Poate ai discount daca o inchiriezi pe perioada mai mare ...

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel - [b]27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Ok, deci noi (eu si Sofie cred) o sa fim duminica la 11 in parcul Joyce din Outremont. Vine care poate, o sa stam cat rezistam - prevad eu, pana la 3-4 dupa amiaza.

Asteptam toate fetili dragute atat din tzara, cat si de la tzara.

Roxana, voi veniti ? Carmen, daca nu vii te las corigenta la muzica.

Astazi am vizitat Vieux Terrebonne si Lachenaie, pe Rivière des milles îles, faleza, am avut niste ore de recuperat la scoala si dupa aceea ne-am facut de cap in 3. Eu, iubirea mea, si madam kamikatze-spaima babelor. E atat de frumos cand e lumina si cald ! Am mers cu fata in soare si am respirat razele prin toti porii. Mai nasol a fost cand, orbita de atata lumina divina, am intrat cu adidasii intr-o baltoaca, cand am sarit ca arsa am impins-o pe o tanté cu genunchii in apa si am varsat cafeaua Tim Hortons peste geanta lui Sibin, am scapat cu siguranta si premiul cel mare - Toyota Camry - ca mi-ar fi fost imposibil sa derulez paharul cazut...plin de noroi si bucati de gheata imputite si am injurat in gura mare (SHIT!!!!) de fata cu freo 25 de quebecoisi iesiti ca mustele la miere - la o mica barfa de reinviere a naturii. Noroc ca ne-au luat de englezi, ni s-au adresat in engleza ca sa ne ajuta sa ne scoata din noroi, dupa care radeau in noi in quebecoisa, si ne mai miram de ce se urasc englezii cu francezii, hait.

Apoi am facut si inspectia casei - o caruta de bani. A fost totul relativ ok pana la actele de coproprietate, pe care le pusesem ca si conditie de cumparare. Proprietarii au afirmat ca nu au fost anuntati de agent si ca nu le au in casa. Nu prea stiu ce sa fac, ca acum sunt f obosita ca sa iau vreo decizie, dar oricum in contract scrie ca pana maine ar trebui sa le vedem, altfel pica totul. Sa speram ca nu va fi cazul. Sa pice totul, carevasazica...

offfffff, abia astept sa ma mut si sa ma linistesc, jur ca nu mai schimb casa 25 de ani de-acum incolo.

Am asa, un feeling...simt vibratiile unui tempete de neige. Ma inconjoara pe la aura, sunt cu ansa in mana si imi baraie degetele a gheata, frig, polul nord si mos craciun....Sau poate ca .....nu e chiar atat de grav.....nu e decat trauma mea cerebrala, une chance !

Ok, noapte buna si maine nu uitati. Vive le quebec libre de p-Kisti ! Votati cu simt de raspundere inchizand ochii si bifand, sau dand cu banu'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

quote:
Originally posted by Ira

Ok, deci noi (eu si Sofie cred) o sa fim duminica la 11 in parcul Joyce din Outremont. Vine care poate, o sa stam cat rezistam - prevad eu, pana la 3-4 dupa amiaza.

Asteptam toate fetili dragute atat din tzara, cat si de la tzara.

Roxana, voi veniti ? Carmen, daca nu vii te las corigenta la muzica.

Vai de mine, se poate asa ceva? . Pai atunci venim sigur (eu si una bucata Matei, poate chiar si consortul, daca il conving), mi-a ajuns o corigenta la educatie fizica in liceu , a fost cea mai haioasa chestie ce mi s-a intamplat in liceu. Aveam un prof mai dus cu pluta, care, daca aveai mai mult de 3 absente, te lasa corigent. Si cum io, ca orice adolescent ce se respecta, mai chiuleam din cand in cand, m-am ales cu o corigenta la ... educatie fizica, taica-meu s-a umflat de ras .

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel - [b]27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Fetelor, ajutati-ma si pe mine cu un raspuns... care sa-mi placa, bineinteles. Sa nu ma certati prea tare, am un motiv foarte serios pentru care am ajuns in situatia asta (vi-l spun alta data!), dar acum faptul e consumat. Deci, am uitat sa ma inscriu la cursurile pentru sesiunea primavara-vara. Aveam doua zile la dispozitie, joi nu a mers calculatorul si nu m-a lasat sa ma inscriu, prin telefon dura prea mult si fetele se jucau si nu intelegeam nimic din ce vorbeau robotii ala, iar vineri... a fost o zi sa zicem speciala si de agitatie si de emotie... m-am trezit simbata. Cind mi-am dat seama mi s-a facut rau, am incercat sa ma inscriu, bineinteles ca-mi spune ca sint in afara perioadei care mi-a fost alocata. Ce mai pot sa fac acum? Ca eu vreau cursuri!!! Ma duc la Registrariat sa aflu, dar ma gindesc ca poate a mai patit cineva ca mine! Desi sint sigura ca numai eu puteam sa fac asa ceva...

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

nelia, he,he.. si eu mai pateam asa. pe vremea aia nu se putea face inregistrarea decit prin telefon si era un nightmare. ai doua variante. du-te si ia de la doctor o hirtie cum ca ai fost incapacitata sapt trecuta si mergi cu ea la registrar sau 2) roag-o pe secretara de la departament sa o faca pt tine. cu un buchetel de flori se rezolva. bafta multa.

Ira, nu cred ca am apucat sa te felicit. FELICITARI!! Sa o stapiniti sanatosi.

Dana, eu nu cunosc pe nimeni care si-a dus masina dar cunosc persoane care au zburat la Frankfurt si au inchiriat masina (minivan) de acolo. am sa intreb cit i-a costat, daca vrei. E mult mai ieftin decit din romania si mai vezi ceva in drum spre casa. si noi am facut figura asta o data dar nu am inchiriat minivan. am inchiriat un opel corsa combi si am platit 900CAD pe o luna cu tot cu asigurarea care a trebuit platita in plus pt ca am dus masina in romania. am platit inchirierea cu visa gold si nu am platit o asigurare suplimentara, nu mai stiu cum ii zice. orice visa gold o acopera.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Nelia, nu stiu sa-ti zic, sorry.

Fetele, nu ma mai felicitati, ca poate nu-si respecta proprietarii contractul si o iau iar de la inceput. Conform celebrelor reguli murphyene, nimic nu poate fi simplu si usor pe lumea asta, dar parca cateodata greutatile din jurul nostru sunt lipsite de bun simt, zau asa. Stressul trait zilele astea si munca in cantitati industriale m-au biruit, intr-un final, sunt racita prima oara pe iarna asta si sa ma ia naiba daca imi vine sa ma ridic din pat. Astazi in loc sa stau linistita am spalat si aspirat covoarele-n casa, si dupa aia am cazut lata cu ameteli si febra.

Of, de fapt am intrat sa va pun cateva intrebari tampite :

1. Cu ce spalati voi pernele de dormit cumparate de la Costco, Walmart, si umplute cu nu-s ce naiba sintetic ? La masina, de mana ?

2. Cum ati mutat canapelele din piele fara ca ele sa fie zgariate sau deteriorate ? Ca companie de mutat mobila e mai buna ? Ale mele au piele si pe spate, deci va fi tare dificil.

3. Cu ce se spala cel mai eficient covoarele ? Cu menajera, stiu, da' io n-am.

4. De unde as putea sa-mi cumpar aragaz si frigider second hand sau unele mai iefine ?

5. Ce sfaturi ati avea voi pt. mutare ? Cum v-ati impachetat, aranjat, protejat ?

Merciiiiiiiiiiiiiiiiiiii si hapciu !

Lorelai, merci mult de raspuns, uitati o poza cu mine inainte sa iau cazatura, faleu ce distractie :-)))http://s17.photobucket.com/albums/b96/scufitarosie/Primavara%202007/?action=view¤t=DSC06777.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:
Originally posted by Ira
1. Cu ce spalati voi pernele de dormit cumparate de la Costco, Walmart, si umplute cu nu-s ce naiba sintetic ? La masina, de mana ?
2. Cum ati mutat canapelele din piele fara ca ele sa fie zgariate sau deteriorate ? Ca companie de mutat mobila e mai buna ? Ale mele au piele si pe spate, deci va fi tare dificil.
3. Cu ce se spala cel mai eficient covoarele ? Cu menajera, stiu, da' io n-am.
4. De unde as putea sa-mi cumpar aragaz si frigider second hand sau unele mai iefine ?
5. Ce sfaturi ati avea voi pt. mutare ? Cum v-ati impachetat, aranjat, protejat?

Ira, insanatosire grabnica. Uite raspunsuri:
1. in masina de spalat si apoi la uscat tot in masina. daca ai loc si e soare le poti usca afara.
2. nu am canapele de piele. cind m-am mutat eu din vanc in ottawa moverii aveau un fel de paturi in care au invelit mobila. daca angajezi moveri, sigur au. daca nu, camionul de inchiriat de la U-haul are si ala paturi groase pt mobila.
3. eu ma numai 2 covorase mici pe holurile de la intrare iarna pe care le bag in masina de spalat. din ce sint covoarele tale? nu merg la masina?
4. incearca http://montreal.kijiji.ca/, un fel de ebay local, mai gasesti acolo. sau mica publicitate in ziarul local.
5. pt mutare e bine sa ai multe cutii si multe hirtii pt impachetat. flyerele sint super pt ca nu lasa tus. daca angajezi moveri, au ei ambalaje. daca nu, du-te la sears sau la orice magazin mare si cere cutii. la raionul de electronice au multe si ti le dau pe gratis.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Multumesc tuturor fetelor care mi-au raspuns.Se pare ca totusi e balamuc prea mare cu transportatul, si probabil si costul mai mare.

Irina, eu un singur sfat ti-as da la mutat , nu-ti goli sertarele de haine de la mobile, cara-le cu tot cu lucruri in ele, pune-le unele peste altele , eventual acopera-le cu cearceafuri, prosoape cit sa nu vada toata lumea ce ai prin ele.Cind ajungi la casa ta le instalezi direct si eventual cidn te linistesti ti le aranjaezi altfel.

Pune-ti tot in cutii si scrie pe cutii unde trebuie as fie carate, bucatarie, garaj, dormitor Sofia,etc astfel incit cine le muta sa le duca direct in camera respectiva.

Canapele de piele acopera-le cu cearceafuri, paturi mari. Din proprie experienta iti spun ca se zgirie toata mobila, oricita atentie ar face barbatii la mutat.

Daca in casa cumparata ai parchet pe jos cumpara dinainte carton de la Home Depo, Reno, si pune-l acolo inainte sa inceapa lumea sa intre incaltata cu mobilele prin brate. gasesti niste suluri mari de carton bej, speciale. Le lipesti pe jos cu scotch.

Cind ar fi data de mutat??

Dana si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am rezolvat! Am fost direct la directoarea programului (e prima data cind dau de ea de la sesiunea de informare), care e o draguta (spre deosebire de adjuncta, cu care am tot vorbit pina acum, care acum realizez ca e o scorpie!). Am facut atitea scenarii... de ma luase cu ameteala si cind am ajuns acolo, am facut cum fac de obicei: i-am spus adevarul! Simplu: am uitat! M-a inscris la cursurile la care am vrut, m-a tachinat un pic, am si ris impreuna de ce feste ne face virsta, a cucerit-o pe Agata pentru ca i-a dat ceva bun de papa, am primit si niste sfaturi extrem de utile... ce mai, mi-a mers bine. E o persoana extrem de agreabila si binevoitoare, mai ales prin comparatie cu adjuncta - stiti vorba ai, pina la Dzeu te maninca sfintii!

Dimineata eram atit de stresata (mai mult de ce se intimpla cu bursa, decit de cursuri, ca mi-ar fi prins bine o pauza), ca am uitat sa va spun de spectacolul la care am fost aseara - Kodo (tobe japoneze). A fost mai mult decit impresionant. Inceputul a surprins sala, astia, ca pisicile, au venit pe furis in sala si stateau cu ditamai tobele, s-au stins luminile si au inceput sa bata de peste tot. A fost pur si simplu emotionant, ca nu stiam de unde vin sunetele, erau atit de aproape... normal, ca erau in sala. Si au batut asa in ritm nebun pina au ajuns pe scena. Au fost doua ore de ritm fantastic, solistii aratau toti de ziceai sa sint atleti, numai fibra si muschi, nu au avut pauza (ca doar sint japonezi). 15 oameni!!! Au batut in tot ce se poate bate... A fost superb, absolut superb! Si mi-a placut ritualul: toate tobele si betele erau aduse incet, in liniste, se asezau in genunchi si se inchinau in semn de respect... Iar sincronizarea intre ei a fost perfecta, de o perfectiune pe care numai japonezii o pot avea! In tot spectacolul, timp de doua ore, nu am vazut nici cea mai mica greseala (vizibila pentru necunoscatori, evident). Nici un betisor scapat, nici o toba pusa aiurea, nimic. Si se miscau atit de natural, iti dadea senzatia ca oricine poate sa bata asa in tobe si sa-i iasa acelasi ritm. Sint inca impresionata!!!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

ira, cele mai ieftine cutii (pe care le-am gasit eu) sunt la DEPOTIUM.99 centi buc. e un depozit cum vii de pe autoruta 10 spre centru, pe stanga, cam in spatele patinoarului Atrium.
pt electrocasnice eu zic ca poti incerca si lespac.com, dar nu stiu cum e cu transportul.
pt covoare, mochete, mari, care nu merg la masina , eu am inchiriat de la Maxi (dar cred ca sunt si in alte parti), masinile de spalat covoare si mochete RUGDOCTOR parca, sunt mobile si le inchiriezi pt 24-48 ore, vreo 20cad si ceva, trebuie sa mai iei un sampon tot de la ei pt asta. poate nu e cea mai de calitate curatire, dar eu am platit si pe unii sa imi spele (cica profesionisti) si nu au facut mai bine, dimpotriva, ff spuerficial , cu acelasi tip de masina...macar pe asta am avut-o la dispozitie 48 de ore si am frecat cat am vrut si de cate ori am vrut.

cam asta din experienta mea. poate mai vin si fetele cu alte idei.

dar ce acte mai astepti , ca nu stiu ce sunt alea de coproprietate....platesti fee-uri ceva la comun? stiu ca unele townhouse-uri (mai ales in toronto) au fees comune...
pana la urma casa e Terrebonne?
hai ca e ca si luata...altfel te apucai tu de spalat covoare si studiat piata de mutat?

poate ciocnim o cafea in parc , cand ai zis ca te putem gasi pe acolo? sper sa ne ajute si timpul, ca io alt motiv nu as avea...daca nu cumva asta mica face fitze..

Mergi la inceput