Sezatoarea canadiana (59)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ira, sfatul meu este sa-ti iei aparate electrice bune! In rate sau cum vrei tu, dar bune, facute pe aici daca se poate. M-am saturat de chinezariile lor! Noi ne-am luat masina de spalat cind ne-am mutat aici, ca nu era spalatorie jos si am luat una mai ieftina: ea doua oara cind se strica! Apoi am luat aragaz, tot asa mai ieftin, si ieri a explodat geamul termic de la cuptor! Au garantie (ca am platit garantie pe 4 ani) si le vor repara fara bani, dar pina vin si le fac eu trebuie sa ma descurc cum pot. La frigider si la aspirator ne-am invatat minte, am luat unele bune, nu chiar asa cum am fi vrut (din buticuri specializate), dar macar sint facute aici si nu sint chiar din cele mai ieftine. Din experienta mea, nu firma produsului conteaza, ci locul unde facut si magazinul care il vinde. Daca nu-ti permiti sa cumperi din magazine specializate, ia macar din Sears, ca au produse mai bune. Noi tot ce am luat e din Brault&Martineau si nu sint deloc multumita. E adevarat ca eu si folosesc mult de tot masina de spalat (o data pe zi) si aragazul (mai ales cuptorul) si am spus ca le terminam pe astea pina cresc copiii un pic (macar sa ne mai tina citiva ani) si apoi ne luam si noi lucruri bune. Se poate sa fi avut si noi ghinion, ca avem niste prieteni care au masina ca a noastra si nu s-a intimplat nimic cu ea.

Nu stiu daca numai eu am parerea asta, dar mie mi se pare foarte slaba calitatea lucrurilor pe care le gasesti aici. Se simte ca nu e Germania aproape! Eu am avut o masina de spalat nemteasca, second hand si m-a tinut 8 ani (de fapt 12, ca a folosit-o si sora mea vreo 4 dupa ce am plecat + 5 de cind era facuta... deci 17 ani ani de viata!) si scotea lucrurile ca noi. Si aici, o masina de spalat aceeasi firma ca cea din tara, dar facuta in China, in doi ani s-a stricat de doua ori si nici nu spala bine, scamoseaza... M-am uitat si la mobila si la electromenajere si la orice. Si am zis ca poate ca nu ne permitem noi sa cumparam de la magazine mai bune, dar mi-am luat o haina de iarna pe care am dat caruta de bani si dupa trei luni de folosinta, i-au sarit doua capse si fermoarul sta sa crape! Si e de firma, buna, calduroasa... dar e facuta in Vietnam, desi firma e canadiana! Mi-e groaza sa ma gindesc la casele alea noi, in care totul pare super cind te muti si dupa un timp sa vezi cum incep sa pice cite una, cite alta...

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by Ira

Khristin, felicitari pentru vacanta. Nu am apucat sa ma uit decat pe cele din Las Vegas, insa sunt superbe. Pe celelalte o sa le savurez mai tarziu.

Fetelor, am nevoie de sfaturile voastre...noi, la chirie stand, nu ne-am cumparat nimic din ceeace inseamna electrocasnice mari, masina de spalat, aragaz, frigi. De masina de spalat vase si de uscat nu mai zic nimic, ca sunt deja lux deocamdata. Voi ati fost in situatia asta ? Cum v-ati descurcat, exista la magazine "combo"-uri de electrocasnice ? Cumperi 3-4 simultan, dar mai ieftin ?

Am facut alta oferta, la o casa de langa job-ul meu, dar intre timp s-a mai facut una pe ea, e nebunie efectiv, cumpara lumea case ca la nebuni.

Eu sunt f relaxata, zac pe perne si atipesc din 5 in 5 minute cu micul dejun la pat.. Am muncit we asta la timp plin, insa ma tin pe picioare cu gandul la cele 2 luni de vacanta de la vara, si la turneul din Maritimes din luna mai.

Nelia, felicitari pt. biletele pt. Ro !

Pupici tuturor !

Salutari tuturor!
Nelia, sunt total de acord cu tine in privinta calitatii majoritatii lucrurilor de aici, fie ieftine fie scumpe. E valabile si pentru case, sotul are colegi care mereu se plang de cat au de reparat la ele in mod constant. Pe de alta parte avem niste prieteni medici de multi ani aici, au o casa din piatra care valoreaza ce-i drept cam un milion pe putin. Insa pentru majoritatea emigrantilor asa ceva ramane un vis. De aceea noi ne-am decis pentru un apt.de condo.
Ira, daca vrei ceva de calitate exceptionala,cumpara produse Miele.
www.miele.de ori www.miele.com
Se gasesc si aici darla magazine speciale.
Sunt fabricate in Germania si Austria, au preturi cam prohibitive, dar dupa parerea mea merita toti banii. Noi in De am avut aspirator si masina de spalat Miele, sunt cele mai tari. Aici cam totul e bun de aruncat la gunoi. Lucrez in domeniul major appliances si am ajuns sa-mi cunosc propria firma n-as cumpara nik de la ei, chiar daca noi angajatii avem 60% discount la produse. Daca iei ceva ieftin, nu te astepta sa te tina, si platesti dupa expirarea garantiei de te saturi.
Scuze pentru mesajul meu cu iz puternic de reclama, daca e nepotrivit, get rid of it.
Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

ira, si eu stiu ca miele sunt cele mai bune, urmate de bosch.dar si pretul...si ajungi la situatia de care iti vorbeam mai demult ca pana la urma nu ipoteca te doboara, ci ce vine pe langa ea...
frigider mi-am luat facut in canada, WOODS, doar frigider, 1,80 inalt , fara congelator...pe mine ma enervau micimile astea de frigidere ale lor, cu tot cu congelator, in care, oricum noi inafara de inghetata nu tinem nimic, iar de gatit ...cum gatim romaneste, am nevoie de spatiu pt oale...asa ca cel mai mare l=am gasit woods, facut la toronto. si-a mai luat cineva si e foarte multumit, cu mult inaintea mea.
aragaz am de la KENMORE, facut aici la Assomption , nu ca pe asta l-am vrut, dar proiectantul aragazului ne e amic bun...nu stiu ce ar trebui sa fie ff bun la un aragaz, in afara de placa de ceramica in cazul in care nu iei cu sarme din alea....la care am frecat 3 ani de mi-au iesit ochii si nu am mai vrut. acum insa astea de ceramica le gasesc greu de curatat . inca ceva m=am uitat ca elementul din cuptor sa fie "disimulat" adica ascuns, altfel curati greu cuptorul si daca pica ceva grasime pe el ...se arde si miroase.
la masini de spalat eu am avut problema cu dimensiunile, ca nu incapeau , asa ca am luat ce incapea, apoi m-am uitat la calitate...oricum , eu nu iti recomand masinile astea ale lor cu incarcare verticala, cred ca nimeni nu le recomanda. asta frontale mie imi place cum spala, nu scamoseaza....desi nici astea frontale nu sunt ce erau in tara...dar eu nu ma plang si nici nu ma omor , nimic nu e FOREVER, mai ales intr-o societate de consum ca aici .... sanatosi sa fim!
chestia cu "calitatea" produselor mi-am asumat-o la emigrare si nu ma oftic, nici nu ma mir...ca daca asta conta emigram in Jermania...

am auzit si eu de serviciul slab de la brault martineau. nu pot spune de "produse slabe" pt ca daca ne uitam atent sunt aceleasi produse in cele cateva magazine de specialitate...ca doar nu fabrica ei special pt B&M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Da, nu e de mirare ca nimic nu e forever,
mai ales in contextul in care nici noi, consumatorii, nu suntem forever.

O sa vad ce voi face...eventual imi cumpar second hand sau spal rufe la spalatoriepana cand ne vom dumiri cu ipoteca - cateva luni, si apoi vom investi in produse de calitate. Ce e sigur e ca nu ne vom arunca la rate din prima, din maxima prudenta ce ne caracterizeaza. Noi, dimpotriva, acum facem economii la sange sa ne platim masina ca sa nu mai avem rate decat la casa si sa fim mai liberi. Nu mai avem mult din ea, am achitat-o cam jumatate, in conditiile in care-am cumparat-o asta vara. Mai avem putin si o vom achita in totalitate si atunci voi face si asigurare minima numai pe 1 parte, ca oricum in caz de accident tot tu platesti intr-un final.

Multumesc tare mult de sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Ira- bafta cuc asa iar legat de aparatura electrocasnica, de acord cu ce au spus fetele, referitor la uneel brand-uri dar dc te hotarasti de la 1 brand si iei 2-3 produse, clar ceri tu discount ca itzi dau, si sa insisti la maxim, sa nu platesti taxe si nici transport la ele, cel putzin- pot sa itzi spun ca firma Kenmoore e echivalentul lui Electrolux din europa si sutn bune, nu stiu dc au masini de spalat si uscat pe care o fdolosesc de 2 ori pe an, dar cred ca da mai nou, ca noi le-am luat acum 4 ani, de fapt sotul s-a dus singur si le-a luat si nu-mi plac porogramele, cea de spalat ca e pe verticala, desi e ok.

Denisa
Denisa 23+ w si'de Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Ira, de acord cu ce zic fetele. daca gasesti marfa europeana, desi mai scumpe, merita banii. eu am cumparat citeva de la Brault& Martineau pt ca: 1) mi-a convenit esalonarea platilor pe 2 ani, fara interest, 2) nu m-au taxat in plus pt shiping si 3) ei fiind in quebec si eu locuind in ontario, nu m-au taxat PST. restul de appliances le-am luat de la Sears care m-au iertat de plati un an, fara dobinda. e o alegere buna daca nu ai cash sa le cumperi acum dar stii ca vei avea peste un an sa le achiti.

daca nu cumperi casa noua cei mai multi includ aparatele cind vind casa. poti negocia cu ei.

si inca ceva, negociezi pretul la orice magazin indiferent de cite cumperi si ce branduri sint. sale persons lucreaza pe comision si sint mereu dispusi sa mai lase.

Denisa, Kenmore e brandul lui Sears, nu il mai vinde alt magazin. E echivalent cu Whirlpool, sint facute in aceeasi fabrica, numai eticheta e diferita. practica asta e foarte comuna pt ca pot scapa producatorii si distribuitorii mai ieftin cind au MCC (meet the competition clause). trebuie facut un pic de research sa vezi cine le face si unde si e mult mai usor de ales.

si eu am washwer si dryer Kenmore cu incracare frontala, de aproape 4 ani si pina acum am fost foarte multumita de ele.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Si eu am aspiratorul Kenmore si mi se pare bun. Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, stiu ca e societate de consum, ca am venit aici tocmai din acest motiv, pentru ca in alta societate nu ne-am fi permis sa ne asiguram ce putem avea aici. Dar... nemultumirea mea, de fapt mai mult o dezamagire este ca aceste produse despre care vorbeam nu costa chiar putin si daca tot fac un lucru si il vind, de ce sa nu fie si bun? Nu ma asteptam sa fie chiar atit de proaste, adica am pretentia ca daca dau 700 de dolari pe o masina de spalat, de acord, nu ma va tine cit una facuta in Germania pe care as da 3000$, dar macar 10 ani acolo eu zic ca e rezonabila pretentia mea. Ori in mai putin de doi ani si masina si aragazul (pe care am dat tot cam atit), m-au lasat (nu in totalitate, s-a stricat doar cite ceva, dar tot nu-mi convine). Si banii dati de mine sint munciti si cred ca am dreptul sa fiu nemultumita de calitatea produselor. Nu mi se pare corect pentru nici o societate, nici macar pentru una de consum, sa fabrice si sa puna in vinzare produse de o calitate atit de proasta. Culmea este ca, de exemplu, geamul termic de la cuptorul aragazului, a explodat exact la un an si o luna! Adica, sa inteleg, ca ei stiau ca termenul de garantie al acelei bucati de sticla este de doar un an! La 700 de dolari plus 140 garantia pe patru ani, mi se pare ca am dreptul sa cer un pic mai mult de la produsul cumparat!

Nu stiam de Miele... bine ca stiu, de acum daca imi mai cumpar ceva electric, nu-mi mai iau prostii chinezesti. Mai bine nu-mi iau si cu banii economisiti ma duc si eu sa traiesc, sa ma plimb, sa maninc la un restaurant... decit sa-i imbogatesc pe niste hoti de comercianti, care platesc niste salarii de mizerie unor oameni care lucreaza de cit sint platiti. Si cu asta inchei, revin doar daca cei de la reparatii nu vin cind spun (daca dau de ei la telefon, ca pina acum nu am reusit sa vorbesc cu nimeni) - cind s-a stricat prima data masina de spalat, au venit dupa 3 luni!!! Iarna, cu doi copii mici... am spalat la mina si i-am injurat cit am putut de tare... si m-am certat cu ei si au venit tot cind a vrut muschiul lor!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Lorelai- de la sears am luat si noi Kenmoore(aspiratorul anul trecut-ultima achizitie ca brand), nu stiam ca nu mai sunt nicaieri, pt ca noi credeam in Searsca store din mai mule motive- nou ane-ua spus aia ca e reprez. ELectroluxuli nu a lui Wh- dar ambele is ok ca marci, deci nu mai conteaza- luasem dishwasher Whirpool si cu ata deocamdata suntem ok dar nu a fost la suprapretz.Oricum Ira a prins ideea, sunt sigura.
Pupici la fetele frumoase!

Denisa
Denisa 23+ w si'de Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

of nelia, imi pare rau pt experientele tale...chiar ai avut ghinion. ai mare dreptate ca trebuie sa cerem calitate pe banii nostri, nici eu sa nu fiu inteleasa gresit..ca nu imi pasa deloc...incerc si eu sa gasesc o balanta intre ce imi pot oferi dpdv material si calitate...mai las de ici un pic, de colo inca un pic si imi asum consecitele..asta am vrut sa spun.imi amintesc ca si in romania cand mi=am luat electrocasnice, m-am gasit in aceeasi situatie ... nu era de colo sa iti iei ceva bun,adica erau totusi scumpe (ma rog, acum la ce salarii se vehiculeaza in ro, probabil ca isi permit cu mai mare usurinta),chiar daca toate pareau mai bune ca astea
chiar asa dobitoci sunt astia cu service-ul??? aoleo, sper sa nu o patesc....

ira, am uitat sa iti zic ca tin pumnii pt casa....ai facut oferta cu 19k mai putin ?

denisa, cum a fost petrecerea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Irina, gasesti oferte ptr toate 4 aparate electomenagere, dar ca si la casa trebuie sa cauti ...

Miele.... nu contest ca nu sunt f bune, dar si 4,500 amindoua e pret nu??
Eu tocmai ce mi-am schimbat masinile de spalat, (le aveam din 2000 Wirhpool- secheuza nu prea mai usca bine) si mi-am luat Bosch. (tocmai ca de Miele nu m-am putut apropia) F bune, le recomand tuturor. Au senzor de constatare a umiditatii ptr uscare, masina se opreste automat cind rufele sunt uscate, si au si sanitizare de rufe.

Le-am luat de la maison Ethier, si am si negociat la ele. In plus anul asta are HydroQubec o promotie la anumite electromenagere iti ramburseaza 100$.

Dana si gemenii

Mergi la inceput