spitalul municipal
Raspunsuri - Pagina 2
irinabobe spune:
si eu cred ca voi naste tot la municipal, dar sper sa fie bine. cat ii priveste pe doctori de ex depsre badiu am auzit multe de bine sunt paciente care ar ucide pentru el, despre dr mea cristina vasiliu deasemenea am auzit si bune si rele , asa ca citind de ex pe forumul asta este imposibil sa gasesti numai opinii pro despre un medic sau spital. eu una inca nu am gasit. de aceea alegerea pe care o facem e tare grea si nu putem decat spera ca va fi bine...
13+
http://bd.lilypie.com/DHjip2.png
tatiantudor spune:
Buna fetelor care inca nu ati nascut in Municipal. Daca aveti timp, mergeti sa faceti o mica vizita in spital. Sa trageti cu ochiul pe langa usi cum e in sala de travaliu, cum e in camerele cu rezerve de la lauze.....etc. Daca aveti timp sa il pierdeti pe acolo, o sa vedeti cu ochii vostri care e atmosfera si cum se poarta asistentele...asa in treacat. Eu asta nu am facut la Municipal. M-am dus asa, fara sa vad cum e inainte. In Municipal intri usor cu spaga.
Cand am nascut la CFR2, m-am dus inainte sa vad cum e. Nu am intrat peste femeile care nasteau...dar am umblat pe hol si am stat sa vad cum e mersul si ce se petrece acolo. Cand mai iesea o mamica sa se vada cu sotul pe sala, mai intrebam cate una-alta. A doua oara mi-am facut temele din timp. Si cred ca si datorita acestui fapt am stiut la ce sa ma astept.
Important e sa va placa ceea ce vedeti. Nu conteaza in ce spital e.
Mai conteaza sa nimeriti si niste oameni de treaba.
Restul va fi oricum o experienta de neuitat pentru ca o sa va vedeti minunile in brate.
Bafta mare!
Si sa aveti o nastere usoara ca fulgul de nea!
Cu drag
Liana
http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru
Denii mic spune:
Acest subiect este de interes pentru mai multe persoane. V-as ruga ca informatiile de acest gen sa fie postate aici in cadrul topicului, pentru ca toti cei interesati sa le poata vedea, si nu pe PM.
No ofense!
iriss27 spune:
Eu am nascut in feb 2007 la municipal, prin cezariana, cu dr Peteu Cristian.
Eu am ramas foarte placut impresionata atat de spital. Cand m-am internat m-a condus un infirmier, de la camera de gineco, la garderoba (am luat o camasa de acolo si am lasat haina) pana la salon. M-a preluat asistenta care mi-a pregatit pt operatie: luat sange, montat sonda urinara, ascultat inima copilului (cu o palnie , aici mi s-a parut cam in urma la dotari, dar poate aveau si monitor d-ala electronic la nasteri normale).
La 16.45 a venit drul, la 17.35 s-a nascut fetita, iar la 18.20 eram in salonul post-operatoriu. Mi-au aratat fetita dupa ce au curatat-o putin, dar tot era uratica , cu fata creata si albicioasa, evident ca o iubesc si mi s-a parut superba . Am mangaiat-o pe obraz si mi-au dat lacrimile, eram pt prima data mama
Spitalul este foarte curat si se facea zilnic curat, iar daca doreai sa ti se schimbe mai des asternutul, camasa o puteai cere (evident le-am dat dupa cate 2 ron).
In prima noapte dupa operatie am stat in salonul post-operatoriu, unde erau 5 paturi (sper sa nu gresesc). Schimbul de asistente se facea la ora 7 (atat dimineata cat si seara). Eu am prins personal excelent. Peste noapte ne-au facut calmante, pt ca efectul anesteziei incepea sa se treaca si apareau durerile. Le-am dat cam pe fiecare tura 10 ron. Ne-au ajutat sa bem apa, sa ne miscam in pat, daca aveai nevoie de ceva din bagaj iti dadeau, etc. Mai erau pe aceeasi tura o asistenta pt copii, care mi-a adus copilul la san si m-a invatat sa ii dau sa suga (sau cel putin sa ne chinuim), a schimbat-o cand a fost cazul, etc. Si de asemenea mai era o infirmiera, pt munca "de jos", ne-a facut toaleta intima dimineata, mi-a mai dat o patura (la mine cand si-a trecut efectul anestezia, mi-a fost frig si tremuram f tare) etc.
Precizez, ca la toate le-am dat bani dupa ce m-au ajutat (cel putin o data). Deci puteam la fel de bine sa nu le dau nimic, ele tot au fost dragute.
A doua zi dimineata, dupa ce mi-au facut toaleta (cam pe la 5.30-6 dimineata), m-au mutat in salonul de lauze (sunt zone separate pt cele care au nascut normal si cele operate). Aici eram intr-o camera de 3 paturi, cu wc de serviciu in camera, chiuvete (una pt spalat copii si una pt noi), frigider si un tv (care mai mult m-a enervat pt ca nu aveam telecomanda si a mers toata noaptea pe acasa... bine ca nu era dat tare). La capul patului aveti butoane sa puteti chema asistentele si chiar vin!
Si aici au fost cate 2 asistente pe tura, una pt mamici si una pt copii.
Eu, personal, am fost foarte multumita atat de conditiile din spital, cat si de asistente. Pe care recunosc, le-am cam frecat, mai ales pe cele de la copii. Si nici una nu s-a suparat. Ba mint, in prima noapte (cand mi-a adus copilul dupa operatie), a fost o dna in varsta care s-a enervat ca nu reusea sa suga nimic copilul (eu aveam sfarcurile f mici, colostrul venea greu), iar bebelina tipa ca din gura de sarpe (e foarte rea de foame). Am uitat sa spun, ca de atunci, am ramas cu copilul in camera pana am plecat acasa ...
Drul meu a fost si el ff amabil, a venit sa ma vada de 2 ori pe zi, iar cand m-am externat a venit si a stat vreo jumatate de ora cu mine, de vorba!
Un sfat, intrebati-le orice pe asistente, puneti-le sa va invete cum sa puneti copilul la san, de oricate ori este nevoie si profitati mai ales de cele in varsta. Sunt adevarate comori! Eu chiar nu inteleg cum de aveau asa de multa rabdare cu toate mamicile astea incepatoare.
In salon cu mine a fost o mamica care nascuse prematur, o fetita de 1.7 kg (era de 2 sapt in spital), fetita nu avea putere sa suga la san si trebuia sa se mulga mereu (manual). De fiecare data o ajutau asistentele si stateau cam 10-20 min sa o mulga! Daca nici asta nu este dovada de personal amabil, atunci ...
Sper ca v-am lamurit destul, in masura timpului o sa va mai raspund pt ca stiu cum este sa fii in necunostinta.
Cat am stat in spital a venit si un cuplu de viitori parinti, sa vada cum arata salonul, deci va puteti duce daca doriti.
Infirmierele care dau halate pt vizite sunt cam greu de induplecat, iar vizitele trebuie sa fie scurte. Eu am prins si perioada de carantina, dar tot m-au vizitat, sotul zilnic, mama, soacra, nasii (asta in doar 2 zile). Explicatia asistentelor pt vizitele scurte a fost: si asa este un mediu de spital, vrem sa reducem cat mai mult posibilitatea ca bebelusii sa contacteze vreun virus (ceea ce mi se pare normal). Oricum ai forte multe de invatat si in general se intampla ceva la care trebuie sa participi, baia copilului, vizita neonatologului, toaleta ta sau chiar tre sa te mai si plimbi sau sa te odihnesti. Pe mine m-a operat luni seara, iar miercuri la pranz m-au externat.
Am si cateva poze din spital, daca vreti, nu stiu cat de seminificative vi se vor parea.
Iriss - mami de Yvonne Maria 05.02.2007
http://family.webshots.com/photo/2509791670098051179gBsgDY
ucucuca spune:
Buna si multumesc foarte mult pentru raspunsuri atat tie cat si celorlalte mamici. M-am linistit acum afland ca sunt bune conditiile cat despre spaga e clar ca se da peste tot deci nu m-am gandit nici o clipa ca municipalul ar face exceptie. Cel mai mult ma bucura faptul ca nu trebuie sa stai mult in spital daca totul merge bine (2 nopti sper sa treaca foarte repede).
Mersi mult inca o data si sa fii fericita
quote:
Originally posted by iriss27
Eu am nascut in feb 2007 la municipal, prin cezariana, cu dr Peteu Cristian.
Eu am ramas foarte placut impresionata atat de spital. Cand m-am internat m-a condus un infirmier, de la camera de gineco, la garderoba (am luat o camasa de acolo si am lasat haina) pana la salon. M-a preluat asistenta care mi-a pregatit pt operatie: luat sange, montat sonda urinara, ascultat inima copilului (cu o palnie , aici mi s-a parut cam in urma la dotari, dar poate aveau si monitor d-ala electronic la nasteri normale).
La 16.45 a venit drul, la 17.35 s-a nascut fetita, iar la 18.20 eram in salonul post-operatoriu. Mi-au aratat fetita dupa ce au curatat-o putin, dar tot era uratica , cu fata creata si albicioasa, evident ca o iubesc si mi s-a parut superba . Am mangaiat-o pe obraz si mi-au dat lacrimile, eram pt prima data mama
Spitalul este foarte curat si se facea zilnic curat, iar daca doreai sa ti se schimbe mai des asternutul, camasa o puteai cere (evident le-am dat dupa cate 2 ron).
In prima noapte dupa operatie am stat in salonul post-operatoriu, unde erau 5 paturi (sper sa nu gresesc). Schimbul de asistente se facea la ora 7 (atat dimineata cat si seara). Eu am prins personal excelent. Peste noapte ne-au facut calmante, pt ca efectul anesteziei incepea sa se treaca si apareau durerile. Le-am dat cam pe fiecare tura 10 ron. Ne-au ajutat sa bem apa, sa ne miscam in pat, daca aveai nevoie de ceva din bagaj iti dadeau, etc. Mai erau pe aceeasi tura o asistenta pt copii, care mi-a adus copilul la san si m-a invatat sa ii dau sa suga (sau cel putin sa ne chinuim), a schimbat-o cand a fost cazul, etc. Si de asemenea mai era o infirmiera, pt munca "de jos", ne-a facut toaleta intima dimineata, mi-a mai dat o patura (la mine cand si-a trecut efectul anestezia, mi-a fost frig si tremuram f tare) etc.
Precizez, ca la toate le-am dat bani dupa ce m-au ajutat (cel putin o data). Deci puteam la fel de bine sa nu le dau nimic, ele tot au fost dragute.
A doua zi dimineata, dupa ce mi-au facut toaleta (cam pe la 5.30-6 dimineata), m-au mutat in salonul de lauze (sunt zone separate pt cele care au nascut normal si cele operate). Aici eram intr-o camera de 3 paturi, cu wc de serviciu in camera, chiuvete (una pt spalat copii si una pt noi), frigider si un tv (care mai mult m-a enervat pt ca nu aveam telecomanda si a mers toata noaptea pe acasa... bine ca nu era dat tare). La capul patului aveti butoane sa puteti chema asistentele si chiar vin!
Si aici au fost cate 2 asistente pe tura, una pt mamici si una pt copii.
Eu, personal, am fost foarte multumita atat de conditiile din spital, cat si de asistente. Pe care recunosc, le-am cam frecat, mai ales pe cele de la copii. Si nici una nu s-a suparat. Ba mint, in prima noapte (cand mi-a adus copilul dupa operatie), a fost o dna in varsta care s-a enervat ca nu reusea sa suga nimic copilul (eu aveam sfarcurile f mici, colostrul venea greu), iar bebelina tipa ca din gura de sarpe (e foarte rea de foame). Am uitat sa spun, ca de atunci, am ramas cu copilul in camera pana am plecat acasa ...
Drul meu a fost si el ff amabil, a venit sa ma vada de 2 ori pe zi, iar cand m-am externat a venit si a stat vreo jumatate de ora cu mine, de vorba!
Un sfat, intrebati-le orice pe asistente, puneti-le sa va invete cum sa puneti copilul la san, de oricate ori este nevoie si profitati mai ales de cele in varsta. Sunt adevarate comori! Eu chiar nu inteleg cum de aveau asa de multa rabdare cu toate mamicile astea incepatoare.
In salon cu mine a fost o mamica care nascuse prematur, o fetita de 1.7 kg (era de 2 sapt in spital), fetita nu avea putere sa suga la san si trebuia sa se mulga mereu (manual). De fiecare data o ajutau asistentele si stateau cam 10-20 min sa o mulga! Daca nici asta nu este dovada de personal amabil, atunci ...
Sper ca v-am lamurit destul, in masura timpului o sa va mai raspund pt ca stiu cum este sa fii in necunostinta.
Cat am stat in spital a venit si un cuplu de viitori parinti, sa vada cum arata salonul, deci va puteti duce daca doriti.
Infirmierele care dau halate pt vizite sunt cam greu de induplecat, iar vizitele trebuie sa fie scurte. Eu am prins si perioada de carantina, dar tot m-au vizitat, sotul zilnic, mama, soacra, nasii (asta in doar 2 zile). Explicatia asistentelor pt vizitele scurte a fost: si asa este un mediu de spital, vrem sa reducem cat mai mult posibilitatea ca bebelusii sa contacteze vreun virus (ceea ce mi se pare normal). Oricum ai forte multe de invatat si in general se intampla ceva la care trebuie sa participi, baia copilului, vizita neonatologului, toaleta ta sau chiar tre sa te mai si plimbi sau sa te odihnesti. Pe mine m-a operat luni seara, iar miercuri la pranz m-au externat.
Am si cateva poze din spital, daca vreti, nu stiu cat de seminificative vi se vor parea.
Mamibiutza spune:
Buna fetelor,
din spusele voastre am inteles ca la Municipal sunt conditii decente, iar personalul pregatit si amabil... dar ca bineinteles trebuie sa cotizezi (ca peste tot, de altfel)
ei bine, eu v-as ruga sa-mi spuneti si mie cam care mai sunt "tarifele"... de la dr. pana la infirmiere, portari etc.
urmeaza sa nasc peste o luna si ceva si as dori sa-mi fac o idee
multumesc
Mamibiutza spune:
nu ma ajuta nimeni?
nu pot sa cred ca n-a nascut nimeni de curand la municipal...
va rog, daca dintr-un motiv sau altul nu doriti sa postati aici, puteti sa-mi trimiteti pm
multumesc!
irinuca spune:
Eu am nascut de 2 ori la Municipal.In 2003 si 2006 si zau ca am fost foarte multumita!Asa..in ansamblu.Bineinteles ca am avut si eu cateva mici incidente, asistente lipsite de har,doctor nepasator,caldura infernala etc dar 2 zile trec repede fetelor si nici nu apucati sa va dati seama daca e sau nu confortul pe care il sperati.Nu mergem la hotel!
Fata de 2003 lucrurile s-au mai schimbat.E mult mai curat,mai dotat si personalul parca e mult mai bland.Saloanele sunt curate,aerisite.Per total e bine.
Despre tarife..ma abtin.E de vazut la fata locului.Imi pare rau ca nu te pot ajuta.
iriss27 spune:
Acum am vazut ca subiectul continua :) Reamintesc pt cele care nu au citit ca am nascut prin cezariana in feb 2007.
Mie mi-a spus drul ce sa dau si cat (persoanele implicate in operatie): anestezistul 150, asistenta care m-a pregatit pt operatie (montat sonda, ascultat copilul, etc). In rest, cate 5-10 la asistentele de pe tura sau la neonatoloaga. Eu am fetita si i-am facut gauri in urechi, am dat 20. La infirmiere cate 2-3 in functie de ce imi faceau. Recunoasc ca pe mine m-a cam luat valul si am tot impartit in stanga si in dreapta, dar am fpst f multumita de tot. Pt ca sa ii dea sotului halat sa vina la vizita este o infirmiera pe hol careia i-a dat 2-3. La dr am dat 600.
Sper ca v-am fost de ajutor. Va doresc nastere usoara si sarbatori cu lumina in casa si in suflete!
Burtocika spune:
Eu am nascut cu Badiu prin cezariana programata in mai 2006, si am fost foarte multumita, si de el si de asistente, si de conditii. A venit si m-a vazut in fiecare zi, am fost operata duminica si am iesit miercuri. Sincera sa fiu, mi-a prins bina inca o zi in spital, pt ca am venit acasa mai odihnita ... Abia acasa a inceput distractia ...
Sigur ca am dat si spaga, dar mi s-a intamplat de multe ori sa dau si dupa ce mi se facea serviciul, si asistentele erau tot dragute. 1-2 mai in varsta erau dupa scoala veche, le vedeai imediat ca asteapta spaga.
Am stat la inceput intr-un salon mare cu 6-7 paturi, era de travaliu si pt nasterile normale, dar nu mai aveau loc in salonul pt cezariene. Au venit in prima noapte dupa operatie asistentele destul de des, dar eu n-am avut probleme, nu prea m-a durut, alte fete se plangeau de dureri cumplite in prima noapte ... Acolo era mai mizerie, dar avand sonda de la cezariana n-am avut nevoie la buda ...
Doctorii mi s-au parut ok, veneau periodic si se uitau la fetele care erau in travaliu.
Dupa reanimare m-am mutat cu bb in salon de 3 paturi, curatel, cu baie in salon. A fost primul meu contact cu bb super flamand, care plangea tot timpul, ca eu n-aveam lapte si asistentele nu-ti dau lapte praf, pt ca politica sectiei e sa incurajeze alaptatul !
Asa ca sa fii pregatita sa te rogi de niste lapte praf, altfel o sa te zapaceasca bb de foame ! Si nu-i adevarat ca se obisnuieste cu biberonul sau ca nu-ti mai vine laptele, iti vine ! Mai ales daca nasti cu cezariana, oricum vine mai greu, plus ca e si stresul ...
Per total, eu am fost foarte multumita, mi s-a parut ca am fost tratata foarte bine, si de doctor si de asistente, m-au invatat notiunile de baza, pe care altfel nu aveam de unde sa le aflu ...
Nastere usoara si bb sanatos !
Boghi
poze Goanga
si alte poze