spitalul municipal

spitalul municipal | Autor: ucucuca

Link direct la acest mesaj

buna fetelor,

imi puteti da amanunte va rog despre spitalul municipal unde urmeaza sa nasc in 10-12 saptamani cu dr. radoi. cum sunt saloanele? cate persoane in salon?exista rezerve? daca voi face cezariana pot sa imi rezerv camera dinainte?am inteles ca exista si cateva rezerve care se platesc dar in care poate sta si tatal. stiti de asa ceva si daca da care este pretul lor? cum e personalul medical?

multumesc anticipat pt tot.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mada_rozz spune:

Buna,

Eu am nascut la Spitalul Municipal acum 2 saptamani prin cezariana cu Dr.Badea Georgeta si am fost mai mult decat multumita de conditiile de acolo.Dupa operatie am stat intr-un salon cu 5 paturi,un fel de terapie intensiva,unde ai parte de toata atentia cuvenita.Dupa aia am fost dusa in salon cu 2 paturi si toaleta inauntru.Era foarte curat si asistentele au fost foarte dragutze.Nu stiu sa iti spun de rezerve,pentru ca nu a fost nevoie,dar cred ca trebuie sa vorbesti cu doctorul dinainte.

Bafta multa si nastere usoara.

Mada si bebe Mark Alexandru(22.02.2007)

http://b1.lilypie.com/dmDIp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ucucuca spune:

Buna Mada,

Multumesc f mult pestru raspuns. mai spune-mi te rog pot intra taticii sa isi vada copilasii in timpul zilei?

quote:
Originally posted by mada_rozz

Buna,

Eu am nascut la Spitalul Municipal acum 2 saptamani prin cezariana cu Dr.Badea Georgeta si am fost mai mult decat multumita de conditiile de acolo.Dupa operatie am stat intr-un salon cu 5 paturi,un fel de terapie intensiva,unde ai parte de toata atentia cuvenita.Dupa aia am fost dusa in salon cu 2 paturi si toaleta inauntru.Era foarte curat si asistentele au fost foarte dragutze.Nu stiu sa iti spun de rezerve,pentru ca nu a fost nevoie,dar cred ca trebuie sa vorbesti cu doctorul dinainte.

Bafta multa si nastere usoara.

Mada si bebe Mark Alexandru(22.02.2007)

http://b1.lilypie.com/dmDIp2.png

Mergi la inceput

nu-mi mai poate da nimeni sfaturi si pareri despre spitalul municipal?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatiantudor spune:

Buna ucucuca,
Eu ti-as da...dar mai bine ma abtin. Daca chiar vrei sa auzi ca era o mizerie de nedescris...iti povestesc pe PM, doar sa imi spui.
Pot sa iti spun ca sotul poate sa vina in vizita, dar nu poate sa stea mult, ca il dau asistentele afara. Nici nu e recomandat sa stea prea mult. Dar de multe ori de abia intra pe usa si il zburau afara. Ma rog, cum ai noroc de asistente.
Bafta mare si rabdare de fier
Cu drag
Liana

http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru

Mergi la inceput

cred ca problema cu statul se rezolva cu o spaga....bine macar ca pot intra.

o mamica mi-a spus ca au fost bune conditiile si curat si asistentele dragute, de aceea mai vreau cateva pareri ca nu stiu ce sa mai cred.

Mergi la inceput

Conditii de nastere + tratament in Municipal
Perioada: 21-23 iulie 2003

Intru in spital cu contractii. Sunt indrumata catre Camera de Garda. Acolo nu se poate intra ca eram alti bolnavi. Ma asez pe un scaun afara si incep sa ma jelesc.
Vine doctorul. Zice: " ai contractii? sa vedem." Consult pe masa. Doctorul: " aaaa..dilatatie mica, nu nasti acum; iesi afara si stai pe scaun, ca aici mai intra si alti bolnavi"
Ies afara, ma asez pe scaun si iar incep sa ma jelesc. Trece o jumatate de ora. Sotul meu suna doctorul sa vada ce facem in continuare. Doctorul spune: sa lase buletinul sa ii faca fisa de internare.
Stai la lift in picioare 15 minute. Acolo nu sunt scaune si daca nu esti pe faza nu mai incapi in lift, asa ca trebuie sa stai numai langa usa liftului. Ajung in salon cu 6 paturi. Aici nu mai vedeam ce era in jurul meu, multe mamici care tipau fiecare in legea ei.
Aveam contractii mai mari, dupa inca 15 min se rupe apa.
Sotul alearga dupa doctor.Nu era nicaieri. Gaseste o asistenta (sefa cica - o pustoiaca de vreo 20-25 ani maxim, care n-a nascut in viata ei, dar pretindea ca stie prin ce treceam) ii baga in buzunar 150.000 lei sa vina la mine sa ma vada.
Vine asistenta dupa 30 minute (precizez ca aceste intervale sunt oferite de familie pentru ca eu nu mai aveam notiunea timpului) si-mi zice ca nu nasc acum, am doar dilatatie 3-4. Am rugat-o sa cheme anestezitul si pe doctor (asa cum vorbisem) pentru epidurala.
Am rugat-o sa imi schime cearceaful sau camasa, pentru ca eram uda si rece, imi era frig, cu toate ca afara si in salon erau 35 grade.
S-a facut nevazuta, cu spaga luata.
Peste inca 3 ore, doctorul nu era nicaieri.
Sotul alerga pe la fiecare etaj sa il caute.
Anestezistul nu era de gasit.
L-a gasit intr-un "sala de sedinte" unde se fuma la greu si era plin de doctori si asistente.
Cand am intrebat doctorul de ce n-a venit anestezistul la timp, ni s-a spus "a avut o urgenta"
Am ajuns intr-o camera, pe picioarele mele.Erau doua mese de nastere.
Pe masa din fata era o fata de etnie roma, pe care o cosea doctorul cu care nascuse. Eu trebuia sa astept sa o termine de cusut.
Dupa ce a plecat de pe masa de nastere din fata, o asistenta mi-a spus sa ma dau jos de pe masa din spate si sa ma urc pe cea din fata.
Ajunsesem la dilatatie 9, iar eu umblam pe picioare (o sa credeti ca nu ma durea nimic, dar nu e asa, ma sfasia)
M-am suit pe masa de nastere. Mentionez, nu a curatat-o nimeni dupa nasterea dinaintea mea. Doar pe jos am vazut ca curatau ceva, dar nu stiu ce pentru ca eram in chinuri.
Incepe sa roiasca de asistente in jur. Nici una nu facea mai nimic. Auzeam printre tipetele mele, ce au facut in weekend, sau ca de abia venisera din concediu si ca nu prea aveau nici un chef de femeile astea care zbiara.
A venit asistenta sefa. Mi-a turnat ceva (cred ca betadina) dupa care am simtit ca ma arde ceva , ca si cum as fi luat foc. Nu mai simteam contractiile, atat de puternica era usturimea. Apoi stupoare, am auzit: " v-am spus sa dilualti asta inainte sa o puneti in flacon"
Puteti presupune ce arsuri am avut timp de 2 luni dupa nastere de la acea betadina nediluata.
Timpul trece, capul copilului se vede. Eu imping, imping, simt ca raman fara aer. O asistenta mai in varsta, imi toarna apa pe cap. Incep sa devin moale, nu mai pot sa imping, imi dau ochii peste cap. De abia atunci mi se pune un furtun de oxigen (ei au numit-o masca de oxigen)
Nu mi s-a luat tensiune nici macar odata, nu stiam ce face bebelusul meu, aveam o usturime locala ingrozitoare.
Doctorul nu venea. Sotul il tot suna. Pana la urma si-a inchis mobilul.
O asistenta tipa: " Eu nu stiu sa o tai. Copilul asta vrea sa iasa. Chemati doctorul"
Cine credeti ca vine: Anestezitul care zice" eu nu mai am ce sa fac aici" N-am mai avut puterea sa ii zic nimic. Simteam ca o sa ma rup in doua daca nu mai nasteam odata,
Intra doctorul. I se da repede un bisturiu (n-am vazut de unde l-a luat) si gata. A iesit Robert. Saracutul, a stat atata timp acolo, si tot ce dorea el, era doar sa vada lumina zilei.
Copilul nu mi se arata. I se pune tub de oxigen repede, pentru ca nu tipa deloc. Dupa cateva secunde, care au parut o mie de ani, l-am auzit ...parca zicand: "am reusit"
Cand l-au ridicat de pe masuta, i-am vazut piciorusele si funduletul.Atat.Nimic mai mult.
Un lucru bun: cand l-au pus in niste panze medicale (le-au scos dintr-o punga sigilata)
Dupa ce au disparut durerile contractiilor, au inceput usturimile sa se manifeste mai puternic.
Am implorat sa mi se faca o injectie locala, pentru ca simteam ca mor.
In timp ce ma cosea doctorul vorbea cu asistenta sefa, despre faptul ca ea era curtata de foarte multi barbati.
Dupa ce termina de cusut, mi se spune sa cobor de pe masa, si mi se aduce un scaun cu rotile. Nu puteam sa stau jos de nici o culoare. M-am asezat pe o parte. M-a dus inapoi in acelasi salon, in acelasi pat in care mi se rupsese apa, cu aceleasi asternuturi. Noroc ca era cald afara si se mai uscasera. Sotul cere sa se schimbe asternuturile. I se spune de catre o infirmiera: “si asa o sa le murdareasca de sange”
Nu puteam sa stau de usturime. Ma frecam pe burta in continuu, dar eu aveam problema cu usturimea provocata de betadina nediluata.
Doctorul meu nu a venit sa ma vada. Un doctor de origine turca sau greaca a trecut prin salon la o alta pacienta. L-am apucat de mana si l-am rugat sa ma consulte si pe mine, pentru ca nu mai puteam. S-a uitat la mine, a zis ca o sa cheme o asistena, sa-mi faca o injectie. Asistenta sefa a venit dupa 30 min cu o fiola de algocalmin pe care mi-a pus-o langa pat. Sotul meu il cauta pe doctorul cu care nascusem si care imi supraveghease sarcina, dar nu era de gasit. Familia mea cauta sa vada copilul. Nici mie nu mi l-au aratat, dar ei ce sa vada. Ma consolam cu gandul ca l-au auzit plangand, deci stiam ca traieste…si il simteam langa mine.
S-a intors sotul. Nu-l gasise pe doctor. Nimic nou sub soare.
I-a dat asistentei 150.000 si a apoi a venit cu o injectie ca sa-mi faca algocalminul.
Intre timp, cearceafurile erau imputite, ma simteam ca intr-o mocirla, dar asa e la noi.
Peste 30 min a venit o infirmiera sa ma mute in salonul de lauze. I-am dat 200.000 lei si I-am cerut sa ma mute intr-un salon cu mai putine paturi. Am stat intr-un salon cu 3 paturi, cearceafuri patae, mizerie pe jos (resturi de mancare), in wc nu puteai sa intri, mirosul te dadea pe spate. Noroc ca nu eram in salonul cu 6 paturi. De acolo am auzit “ mi s-au furat banii din geanta”
Incercam sa nu pun mana pe nimic, dar nu puteam, trebuia sa ma complac in jegul care domnea acolo. Mi s-a atras atentia de la inceput sa nu trebuie sa murdaresc cearceafurile de sange ( ca si asa sunt destul de patate) si ca daca le murdarim ,altele nu ni se dau. Asa ca mi-am luat doua perechi de ciloti pe mine, ca sa nu murdaresc niste cearceafuri invechite de mizerie.
Prima noapte cu bebe. Robert, un copil care stie ce vrea, cand ii era somn dormea, cand ii era foame, cerea de mancare. Numai ca eu nu aveam lapte. L-au tinut pe glucoza o zi, pana cand intr-un final I-am dat spaga unei asistente 200.000 lei sa-mi aduca niste lapte praf. Mi-a dat laptele praf cu o conditie: “sa nu ma spuneti la nimeni ca ma da afara”
Noaptea, o placere, erau 32 grade afara, si asistentele veneau sa deschida usile saloanelor sa se faca curent, ca era prea cald. Suiera curentul ca la el acasa, intre usile si geamurile deschise. L-am luat pe Robert langa mine in pat, sa nu il duc acasa racit.
La lumina de veghe din salon, se misca ceva pe perete. Un mic gandacel. Era normal.Se afla in mediul lui, acolo unde e mizerie.

A doua zi dimineata, vine doctorul, nu sa ma consulte. Statea si astepta sa ii zic sau sa ii dau ceva si vorbea cu o asistenta. I-am comunicat ca daca a venit sa ma consulte , nu e nevoie; imi voi gasi un alt ginecolog, sau ca daca a venit sa-si ia partea, de la mine nu va primi nimic. A iesit pe usa si s-a dus la familia mea, unde a inceput sa ma faca in fel si chip.

Asistentele veneau sa ne invete sa il spalam pe bebe. Il puneau cu picioarele in chiuveta in care ne spalam noi sau curatam cate un vas. N-aveam nici o treaba cu igiena.
M-am revoltat si am refuzat sa mai puna mana cineva pe Robert.

Un copil de 6 ani vine in vizita la o colega de suferinta se uita spre mama lui si ii spune: “mami hai sa mergem ca aici miroase foarte urat” Asa mirosea in salon. A sange stricat. Nu ne puteam spala decat la ciuveta din camera si toaleta se facea dimineata si seara.

Dupa o zi si jumatate de la internare am cerut sa plec acasa cu copilul pe semnatura proprie. N-aveam nevoie de nici un doctor, sau de mizeria in care traiam si eu si el. Eram intr-un focar de infectie.

A venit la externare si o doctorita pediatra, care a semnat fisa de externare a copilului si care in timp ce il consulta pe Robert, ii facea observatie asistentei ca nu stiu ce fise nu erau completate de o saptamana. Dupa ce mi-a dat foaia de externare, le-am rugat politicos sa iasa afara din salon daca doreste sa se certe cu asistenta.
La plecare o alta asistenta imi facea observatie, ca trebuie sa aranjez scutecele inainte sa plec pe orizontala, nu cum le-am aranjat eu pe verticala.

Am plecat cat de repede am putut fara sa ma uit in spate .
Le-am facut reclamatie la toate asistentele la care le-am putut afla numele. Multe s-au facut nevazute. Cred ca oricum conducerea s-a sters la fund cu reclamatia mea.
Spaga data la asistente a fost de 3.5 mil lei in 36 ore cat am stat in spital.
Renumitul doctor care doar a facut act de prezenta fara nici o implicare este Dr. Badiu Alexandru.

Asta am trait eu, nu stiu daca se poate si mai rau, dar sunt convinsa ca mai bine se poate.

Cu drag
Liana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Nu mai este de ceva timp asa la Municipal! Nu se compara cu multe alte spitale, are lipsuri insa de curat e f curat.

Imi pare rau ca ai avut asa o experienta neplacuta insa experienta ta este de acum 4 ani.

Nu mai are nici o legatura cu prezentul din punctul de vedere al spitalului...

Pupilici

Clau

21+

bb mic

Mergi la inceput

Poate ca, conditile de trai s-au schimbat.....sau ma rog...cum ti-o fi norocul.
Dar mi-e greu sa cred ca oamenii se pot schimba in 3 ani si jumatate.
Bataia de joc si lipsa de interes e in floare si acum. Am fost acum doua luni la Municipal cu o prietena la un chiuretaj in urma unui avort spontan. Aceeasi nepasare si rulaj pe banda a pacientelor. Dupa chiuretaj (la o luna) s-a trezit cu o rana pe col de toata frumusetea. De data asta am ajuns la Spitalul Sf. Pantelimon pe mana Dr. Ancar. Chiar daca si la Pantelimon e mizerie (ca in majoritatea spitalelor de altfel - ma refer la lipsa de igiena primara)...aici macar s-au purtat mai frumos cu ea. Si-au dat seama ca daca nu reuseste operatia pe col, s-ar putea sa nu mai aiba copii.

Tot ce va doresc este sa aveti noroc sa nimeriti niste oameni de omenie in Municipal. Peste conditii treceti mai usor, dar daca nimeriti si niste oameni care nu va baga in seama si nu si dau interesul (chiar daca le dati sau nu spagi) ramaneti cu un gust amar ca al meu.

Totul tine de sansa.
Bafta mare
Cu drag
Liana

PS: Eu la CFR2 am avut mai mult noroc decat la Municipal. Am nimerit niste oameni exceptionali.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

despre fiecare spital (sau doctor)am citit si experiente bune si proaste asa ca pana la urma cred ca tine de norocul fiecareia. nu ne ramane decat sa ne rugam la dzeu sa avem noroc sa scapam cu bine si noi si bebe.
din cate am citit pe site in acest moment municipalul si cfr sunt cel mai bine cotate spitale. asa ca fiecare va face dupa cum il indeamna sufletul.

13+

http://bd.lilypie.com/DHjip2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

quote:
Originally posted by irinabobe

despre fiecare spital (sau doctor)am citit si experiente bune si proaste asa ca pana la urma cred ca tine de norocul fiecareia. nu ne ramane decat sa ne rugam la dzeu sa avem noroc sa scapam cu bine si noi si bebe.
din cate am citit pe site in acest moment municipalul si cfr sunt cel mai bine cotate spitale. asa ca fiecare va face dupa cum il indeamna sufletul.

13+

http://bd.lilypie.com/DHjip2.png

Asa este, conditiile sunt chiar foarte bune si rezervele de asemenea. Cat despre oameni, uscaturi sunt peste tot. Ca si oameni cu inima sau macar profesional pregatiti. Si aici intra si capacitatea de a interactiona cu pacientul.

Pupilici

21+

bb mic

Mergi la inceput