Stelute de ianuarie-februarie 2007 (4)
Raspunsuri - Pagina 3
sraluca spune:
Liuda ma bucur ca sunteti ok.
Eu trimti PM ca am cateodata de citit cate 10 pag si atunci trimit PM ca sa nu uit ce aveam de raspuns
Uit sa fac ca Aelita sa deschid ferestra alaturata si trimti PM-uri.
Fiecare cum il duce capul si cum pe mine nu me prea duce....
sraluca Mihai Alexandru 25.12.2006
mihacarm2002 spune:
anis, si sper ca Iarina sa fie bine! Ce au spus doctorii?
raluca, zi mersi ca a fost de acord sa stea singur cu bb. Pe al meu am ajuns sa il santajez daca vreau ceva: te duci tu sau ma duc eu si ramai tu cu fata?
Raportam si noi o noapte linistita, fara colici, doar mancat si dormit. Ieri a avut scaun de 3 ori. Nu imi venea sa cred azi dimineata cand iar murdarise scutecul. Insa nu ma entuziasmez prea tare.
Pe de alta parte am impresia ca nu mai am lapte. Intr-un san sigur e foarte putin. Incep cu el, o las vreo 10 min pana se enerveaza prea tare si apoi o pun la celalalt. Asa ca masa dureaza cam 1 h (si am o frica teribila sa nu o apuce apoi colicile dupa o ora).
Oricum, de ce imi era frica nu am scapat: ne e teama sa nu o trezim (vorbim in soapta, mergem in varful picioarelor, nu aprinem lumina)
Mihaela si Eva Florina (9 feb. 2007)
poze
Catalina spune:
Buna ziua frumuselele, hai sa intru si io ca dupa ce m-am "relaxat" strangand prin casa, spaland vasele, calcand hainele lui bebe (in timp ce barbatii din casa dorm dusi), am zis sa ma asez nitel ca simt ca ma preling.
Marina, ai dreptate ca oboseala se acumuleaza dar sincer mie imi este rusine sa zic ca sunt obosita in fata voastra pe care bebeii va trezesc noaptea sau va tin ziua in urlete. Matei e un super cuminte si numai paranoia mea ma mai ingrijoreaza cateodata ... .
In alta ordine de idei, sa stii Marina ca lui Matei i-au trecut bubele. Cred ca de la baile cu tarate. Bine am schimbat multe: baie cu tarate, dat numai cu crema de galbenele dupa baie, nici un ulei, nimic, spalat cu sebamed shower gel, schimbat detergent si clatit de doua ori, calcat haine, schimbat camera (e mai racoare) si aerisit des. Acuma nu stiu care o fi fost dar ma bucur ca are pielea din nou neteda.
Dianamizzi, sa stii ca faza pe are o descrii cu frisca nu imi e total necunoscuta. Cand nasa mea de cununie avea baiatul mic, bine, nu mai stiu cat de mic dar oricum, mic, ma'sa (care avea grija de el) ii baga in gura din tot ce manca in fata lui "sa nu pofteasca copilul". Deci ii punea asa pe limba, nu ii dadea cu bucata, va dati seama, dar oricum. Unii sunt de dus la spitalul 9. Si, nu ai batut-o? Mare minune .... Eu cred ca i-o trageam. Asa de control, sa se invete minte familionu'.
Selene, sa iti traiasca! Si bine ai venit printre noi. Sincera sa fiu mi se pare ca doarme cam putin. Matei dormea la varsta asta si cate 4 ore, eu trageam de el sa il scol. Dar sa stii ca din experienta de pe forum am observat ca fiecare copil e altfel. Daca nu plange eu zic ca e ok. TOtusi, intreaba si la dr.
Sraluca, mai fa din astea, sa vada si el ce faci tu toata ziua. Uitati-va si voi mai fetelor, il las pe tati cu bebe, si dorm amandoi de nu au aer ... Pai asta e dreptate? Ca sa nu va mai zic ca il asfixiaza pe ala micu, m-am furisat sa deschid geamul unde dorm ei ca pe unde le deschid eu vine tati si le inchide, parca suntem familia balamuc.
Kate, dar ce, e obligatoriu sa il punem pe burta? Ca eu nu prea il pun, nu ii place deloc .... Se cazneste sa se intoarca si apoi incepe sa planga ...
Ivona, parca tu ziceai ca mama ta a spus ca sa nu se dea ceai de musetel la copii. De ce? Eu ii pun in lapte cate aprox 40 de ml pe zi ca nu facea kk. Pediatra mi-a confirmat ca e ok.
Nu stiu cine zicea de durere de masea de minte. Raportez si eu doua deodata. Daca nu imi ajungeau durerile de spate, suncile atarnand si faptul ca am si rushii in vizita cu tot neamul lor ... . Hai ca m-am plans destul pt o zi intreaga ...
Va pup,
pako spune:
salutare
am avut o zi de rahat...
m-a pus sa-i pun laptic de al meu in ochisor si acum avem mari probleme...supureaza rau, e umflatel si nu ma mai asa sa-i fac masaj ca plange la cea mai mica atingere...iese din el o secretie tare urata galban-verzuie. mai bine ma lipseam...
...si alta..ne-a isit niste bubite la pitzulica....banuiesc ca de la scutec( am luat happy)...acum nici nu stiu de la ce mai plange
cu statul pe burta am inceput sa stam...asa mult imi place sa dorm cu el asa
pupici
marybell spune:
Liuda imi pare tare bine ca micutza ta a scapat de alergie. sper sa nu aiba vreo recidiva...
kateryna felicititari pentru noul mic crestin, fie ca Dumnezeu sa ii binecuvanteze viata cu zile pline de soare si fericire alaturi de voi cei care il iubiti.
aelita uite ce am gasit intr-o revista:
Amigdalita (Rosu in gat) reprezinta o infectie sau o inflamatie acuta a amigdalelor palatine. Etiologia bolii este in special bacteriana, streptococul beta hemolitic de grup A fiind cel mai des implicat (amigdalita de tip bacterian). Exista insa si cazuri in care la origine stau diverse virusuri (amigdalita de tip viral).
Primele semne care apar sunt inflamatia gatului si durerile la deglutitie. Amigdalitele de origine bacteriana sunt insotite de febra mare (38-39 grade C), ganglioni limfatici submaxilari si la terali ai gatului inflamati, durerosi la palpare. Amigdalele sunt edematiate, acoperite de exudat purulent. Alte semne asociate sunt cefaleea, deshidratarea la nivel bucal, dureri la nivelul urechilor.
Amigdalitele de origine virala debuteaza cu subfebrilitate sau febra usoara. Semnele locale (amigdale inflamate, edematiate, dureri la deglutitie) sunt completate de simptome de tip gripal: tuse, rinoree apoasa abundenta, stranut.Amigdalitele virale se vindeca de obicei in 7-10 zile, fara un tratament specific. Cele in care se suspecteaza originea bacteriana (febra mare, ganglioni limfatici mariti in volum, durerosi) necesita tratament antibiotic. In acest sens se utilizeaza peniciline sau macrolide.
Amigdalita, mai ales cea de cauza streptococica, este o boala extrem de contagioasa, inca din primele faze ale bolii. Contagiozitatea scade dupa circa 24 de ore de la instituirea tratamentului.
Potrivit prof. Sarafoleanu, aerul inspirat din atmosfera in cursul unei zile de iarna cu temperatura de – 20 de grade Celsius se incalzeste pana la nivelul laringelui la 37 de grade Celsius. ROSU IN GAT "Nu orice rosu in gat inseamna si o amigdalita infectioasa“, semnaleaza prof. Sarafoleanu. Roseata gatului (congestia amigdalelor si a faringelui) este de cele mai multe ori determinata de o agresiune minora, aparuta la schimbarile de temperatura, consumul de alimente reci. Simptomele sunt minore, fara febra ridicata, fara alterarea starii generale si fara complicatii in 80%-85% din cazuri. Rosu in gat este foarte frecvent in sezonul rece la copii pana la 12 ani si nu este nevoie de tratament cu antibiotice. Aceasta suferinta are si un efect favorabil asupra imunitatii copiilor, care devine similara cu a adultilor dupa 12 ani. Daca se intervine cu antibiotice la o faringita simpla se creeaza rezistenta la microbi, se blocheaza formarea imunitatii.
P.S. sper sa nu te plictiseasca articolul asta lung.
pupici multi pentru toate fetele.
Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
varsta Erik
monykk spune:
LA MULTI ANI SARBATORITILOR DE AZI
fetelor care v-ati mai confruntat cu bubite pe fata ca niste cosulete mici ,
ce ati facut, cu ce ati dat ? , lili parca tu ai avt niste probleme cu Adam
pana la urma cu ce ati scapat ?
pup fetele si fug ca tipa
Mony mami de Denis (5.02.2007)
monu spune:
Sunt terminata de frica pt bb. Cred ca am citit prea multe! Se poate de la rosu in gat sa ajungem la bronsiolita? E totusi pe tratament cu nurofen si sumetrolim, dar am vazut tare multi bb cu bronsiolita.
mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia
Daconst spune:
Seara buna fetele.Am avut si eu o zi plina azi,dar nu neaparat din cauza lui bb.El mai nou mananca la program si am reusit dupa indicatiile lui Messa.
Marybell,la tine cum e cu programul?
Aelita,e normal sa faca bb asa des kaki,daca e alaptat la san.Cu cit bagi mai mult formula,parca face mai rar.Eu asa am vazut la mine.
Alinatxa,eu n-am mai auzit ca daca te mulgi scazi productia...ci din contra,o cresti.Asa spuneau si fetele care au productie mai mare,Alinuk,Anis,Aelita...
Cu statul pe burta,nu e obligatoriu...dar al meu doar pe burta tace si se simte bine.
Dana si Lucas Paul(18.01.07)
www.youtube.com/watch?v=hGuP7KWi9o8" target="_blank">filmulet1,www.youtube.com/watch?v=GDc26U48Cb0" target="_blank">filmulet2
Daconst spune:
Sraluca,multumesc de PM.
Incep sa ma documentez,sa vad ce gasesc la noi.
Selene,e normal sa doarma asa putin.Si al meu era asa la inceput si acum s-a reglat.Stai linistita,ca nu toti bb-ii sunt la fel.
www.youtube.com/watch?v=hGuP7KWi9o8" target="_blank">filmulet1,www.youtube.com/watch?v=GDc26U48Cb0" target="_blank">filmulet2
Daconst spune:
Pako,si al meu are secretia aia la ochi si nu i-am mai pus laptic,desi pediatra asa a spus.In schimb am niste picaturi Euphrasia,se numesc si sunt homeopate...au acelasi efect ca laptele din cite vad.Cica e bine sa elimine secretia aia ca se desfunda canalul.La al meu nu e umflat insa...nu stiu ce sa zic.Pe 20 merg la control si intreb iar sa vedem ce sa-i mai fac.Din cite am auzit cica trece si fara sa faci nimic pina intr-un an.