Dati copilului o inteligenta superioara-cartea.

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Cand un copil vrea sa scrie este cat se poate de normal si firesc sa-i dai sa scrie. Nu vad nici o fortare aici. Vrea sa deseneze da-i sa deseneze. Vrea sa stie literele i le spui. Vrea sa citeasca o lasi sa citeasca ca doar nu o sa ascunzi cartile in pod.

alice

asta se bate cap in cap cu "Eu am mai scris legat de subiectul scrisul/cititul/socotitul la copiii prescolari. Nu cred ca este cel mai bine sa se "bage elefantul in lift" la varsta prescolara. Adica nu cred ca este bine sa se astepte de la copil urgent si musai rezultate concrete si cuantificabile cu care sa ne "laudam" la vecini. "Al meu citeste", "al meu socoteste", etc.
quote:

"Sa bagi elefantul in lift" inseamna pentru mine sa exagerezi. Deci inseamna sa renunti la invatatura-joc facuta in mod firesc si sa fortezi tu lucrurile pentru a obtine rezultate concerete cat mai urgent.
Un parinte care-si fixeaza ca target scrisul-cititul-socotitul o sa vrea sa ajunga la aceasta finalitate la varsta prescolara si o sa forteze lucrurile pentru a obtine o finalitate - rostul acestei finalitati nu-l inteleg eu.

Un parinte care-si fixeaza ca target dezvoltarea armonioasa a copilului nu o sa astepte musai de la copil finalitatea - adica sa zicem cititul. El se v-a multumi sa ajute copilul sa descopere lumea din jurul sau, si-i va indruma pasii spre cunoastere atunci cand copilul se arata dispus pentru asta.

Nu vad unde este lipsa de coerenta.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

vreau si eu cartea. nu stiu de ce nu o pot lua de la adresa indicata de flaviutza. poate nu m-am priceput...

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

Mergi la inceput

acum ca am venit si eu, ati plecat? nu am reusit sa iau cartea de pe net, dovada ca am nevoie de ea. dati indicatii cum pot s-o iau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

e o chestiune tehnica si nu-i dau de cap...inca mai incerc, crede-ma!

ALEXIA,02.mai.2004
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

flaviutza, astept

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Flaviutza ti-am trimis un PM cu adresa mea de mail te rog, poate imi trimiti si mie cartea!!! Acum ma apuc sa va citesc de la capat ca vad ca e interesant!

carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006

la bunici...sa le fiu de ajutor pe aici

poze Alexuta

"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

carla ti-am raspuns la mail. culc fata si jur ca mor de gat cu extensia aia rar care va face probleme...ori eu ori internetul..una din doua!!

ALEXIA,02.mai.2004
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

va rog, nu ma lasati in ceata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
va rog, nu ma lasati in ceata

Adresa de mail?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Pt Flaviutza:
http://www.canada.com/topics/lifestyle/story.html?id=62224de1-ad90-4c7f-8bf9-f6e4e3ab5f28&k=75476

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput