Mamici de martie-aprilie 2007 (28)
Raspunsuri - Pagina 10
paula75 spune:
Scuze pt. greseli dar scriu in fuga ca bebelina mea s-ar putea trezi.
La noi la braila e super o.k in maternitate rezeve de 2 asta pt. operate cu grup saniar in acelasi loc plus ca bebeii stau cu tine in salon de cand te dau la salon. La cezariana stai 2 zile in terapie apoi restul pana la 6 pe sectie la nou nascuti. Neaparat sa aveti crema de care v-am zis pt. sfarcuri face f. bine plus ca Bepanthen e si pt. bebe sa-l ungeti la poponetz.. Sa aveti si supozitoare cu glicerina ca va constipati si e cam greu.
Succeces viitoarelor mamici si si felicitati celor care au nascut deja.
paula mamica fericita de Eliana Ioana
arissa spune:
paula75, sunt convinsa ca experienta ta te indreptateste sa spui ca e mai simplu sa faci cezariana, dar poate nu e bine sa generalizezi, ca se descurajeaza burticile care vor sa nasca natural (eu inclusiv).
39 + Maya
Krissy spune:
Elyy2003, cum spuneam mai devreme, la inceput am avut nevoie de pompa ca micuta nu avea destula forta sa suga si nici lapte nu era prea mult, asa ca am ajutat-o cu laptele meu in biberon. Acum folosesc in continuare pompa ca sunt la extrema cealalta, am prea mult lapte si dupa supt sanii imi sant inca grei si durerosi si trebuie sa ii eliberez, ca altfel simt ca pleznesc. Dupa 3 ore cand suge din nou, am "rezerva" la loc. Deci nu folosesc pompa pt stimulare, ci pentru golirea sanilor. "Productia" o refrigerez/congelez si peste noapte sau cand mergem la pediatru am intotdeauna cu mine un biberon cu lapte disponibil.
Si eu am avut aceeasi problema ca tine in primele zile, parca nu se satura desi o tineam si o ora si jumatate la piept. Nu terminam bine ca iar trebuia sa o luam de la capat, ca trecusera doua ore... O nebunie. Dar de cand cu laptele abundent, ne-am intrat bine in program. Sophia a mancat chiar mai inainte (petrecem acum cam 15-20 min./san) si acum doarme linistita ca un ingeras.
Sa aveti un week-end bun si odihnitor!
Cristina, mamica de Sophia Antonia
gabdyd spune:
Salut fetelor,
voi ce stiti despre prelevarea celulelor stem din cordonul ombilical la nastere? O prietena de-a mea spunea ca ar vrea sa nasca la Bucuresti pentru asa ceva. Stiti pe cineva care a facut? Cat costa? Si merita efortul?
Un weekend placut si linistit!
Diana 32+, mami de Julie , 14.11.2003
absoluta spune:
Multumesc mult Andreea pentru raspuns. Ma ajuta enorm, m-ai facut sa fiu mai puternica.
Elyy2003 si tie iti multumesc de raspuns. As vrea sa-mi spui cat i-ai dat dr si cat la anestezist.
Mamicilor vreau sa stiu daca bebe doare cu lumina stinsa sau e nevoie de acea lampita de veghe. Insist sa stiu pentru ca vreau sa termin cu cumparaturile.
Aaaaaaaa, inca ceva, ce cadita imi recomandati? Aia mare cu forme , ca domne aici sta pana la 6 luni si aici dupa 6 luni....am vrut sa o iau dar cineva din magazin mi-a spus sa nu o iau ca nu imi e necesara . Astept sugestii....
BiancaM spune:
Buna seara!!!
Wow, chiar ca o sa fie bebei multi luni!! Curaj fetelor!!!
La noi nimic nou, bebe se intinde toata ziua, de am impresia ca o sa plesneasca pielea pe burta. Iar alte plangeri nu am.
Acum, marea noastra grija e sa nu nasc in jurul datei de 3 aprilie(mai devreme, ca mai tarziu nu e problema). In sfarsit ne-au chemat la interviu pentru rezidenta permanenta in State, pe 3 aprilie. Cum dpn-ul meu e 11 aprilie, ma rog sa ne ajute Dumnezeu sa stea bebe cat mai mult, nu ma supar nici daca depaseste 40s. Numai sa nu vina inainte de 3 aprilie....
Cam atat de pe la noi, sa aveti somnic usor si odihnitor!!!!
35+
Bebica al nostru e
http://new.photos.yahoo.com/ibianca2003/albums/
http://new.photos.yahoo.com/ibianca2003/album/576460762390437639#page1
tzuna spune:
Buna fetelor! raportez o nopate f buna si o zi acceptabila. Maria a mancat azi noapte cam la 4 ore si azi la 2 ore toata ziua, exceptie un pranz care la- servit la 3 ore.
ELYY2003- si la mine dureaza alaptatul cate o ora uneori dar asta pentru ca e lenesa si adoarme. Se trezeste dc o pun in pautu si plange si o iau iar si tot asa. De asta am facut si rani la un san cu tot garmastanul dat din luna a 8-a. Dar m-am dat cu bephantene si parca e mai bine. In acelasi timp sunt mese cand papa repede si termina in 10 min dar nu o tine dupa decat 2 ore. Ce sa facem... Asa e cu alaptatul... Iar de scaune ce sa mai zic.... Sunt abonata la Auchan la pampers. Schimbam cate 6-7 pe zi, de fapt cam la fiecare masa. iar am auzit ca e ok asa ca nu ma sperii inca.
SFAT: luati pt bebe pampers nr. 1 ca nr 2 e destul de mare si Maria a avut 3350g la nastere. Dc bebe e si mai mic de atat chiar tb nr. 1.
GABDYD- nu te ingrijora pt eco. Asa mi-a iesit si mie la eco de 32 s si acum am o fetita f frumoasa si sanatoasa si bine proportionata. Chestiile alea sunt niste statistici. E normal sa fie asa. Daca era si ceva ingrijorator iti spunea medicul.
MADY- vezi ca-l superi si pe bebe. Linisteste-te si odihneste-te si va fi bine.
ABSOLUTA- e bine sa fie putin lumina in camera lui bebe ca sa-l poti vedea fara a aprinde tot timpul lumina mare. Eu una am o veioza care o tin toata noapte deschisa.
Asta e tot. Am facut si baita,. a si mancat asa ca fug si eu la masa ca cine stie....
Nasteri usoare fetelor. Aveti grija de voi si de bebei.
magdutah spune:
gabdyd. aici costa cam 2000 euro sa depozitezi sangele din cordonul ombilical. Moasa care ne-a spus despre procedura nu prea parea "pro-recoltare". A spus ca trebuie foarte multa atentie ... ca nu prea sunt boli la care intr-adevar sa fie nevoie de celulele respective. Boala la care ar ajuta cel mai mult ar fi "Parkinson" , dar aia se face la batranete ... si pana atunci s-ar putea sa nu platesti tu sa le pastreze ...
Eu nu stiu ... vezi ce mai spus si altii, insa eu deja nu ma mai gandesc sa fac asa ceva !
Hai ca trebuie sa ma asez iar in pat, ca rinichiul meu isi cere drepturile !
Pupi, Magda 36+
martutza spune:
Buna seara burticutze si mamicutze.
Profit ca sotul meu a trebuit s aplece din Bucuresti pt 1 zi si m-am instalat la sora mea care are si net din fericire.
Am citit toate mesajele.Mii de multumiri mamicilor care si-au facut timp pt a ne impartasi din experienta lor:Paula, Andreea, Tzuna, Adina .Daca am uitat pe cineva rog sa ma ierte.
Absoluta eu am mancat azi 4 sarmale ca lupul din Scufita Rosie; nici nu am respirat; adevarul e ca toata sarcina m-am ferit de tocaturi, mezeluri si carne de porc; azi insa .... deoarece luni e ziua cea mare... nu m=am mai gandit la nimic si am profitat de sora mea si de sarmalele ei.Mananca ce poftesti caci am inteles ca dupa e si mai problematic cu alimentatia.
Eu nu stiu ce voi face luni...am mari emotzii. Cred ca o iau razna de grija si de nesomn.Ii ziceam sotului ca daca se intampla ceva cu mine sa salveze baiatul si sa doneze organele mele, sa nu mor degeaba...S-a suparat pe mione si a zis sa-mi mut gandul...dar nu e prea usor....dupa 2 sarcini pierdute si atataia ani de asteptare..noi suntem de 9 ani impreuna si de 3 ani asteptam minunea...mie frica...as vrea sa ma bucur dar nu pot...sper sa-mi treaca..de obicei sunt o persoana tare si curajoasa..acum nu stiu ce m-a apucat..
Nu ma mai plang sa nu va stric moralul.
O intrebare la mamicile cu cezariana..Voi ati avut voie sa purtati chiloti dupa operatie? Mi s-a spus ca nu ai voie in primele 2 zile sa a ca ai avea voie cu din aia de babe care trec peste operatie;eu am 3 perechi cumparate just in case dar vrea sa stiu..nu pot suporta sa stau fara
Va pup pe toate si va doresc tot binele din lume.
Luni cand imi revin dau mesaj sau poate va fi in stare sotul sa dea ca la cat e de emotiv cred ca uita si cum il cheama.
Marta 38s+5z si Victor Mihai
marta