Mamici de martie-aprilie 2007 (28)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyy2003 spune:

Absolutaam nascut cu dr. Puia si anestezia mi-a facut-o dr. Dobre. Am facut anestezie generala si a fost foarte bine. M-am operat luni iar vineri am plecat acasa, dar asta pentru ca nu sunt din Bucuresti. Tu o sa stai cel mult 4 zile daca nastiprin cezariana. Dupa rahie am inteles ca s-ar putea sa ai ameteli , dar dupa anestezia generala eu m-am simtit foate bine. Sa nu te sperii a doua zicand nu mai esti sub anestezie si apar dureri la operatie si sa ceri calmante ca ti se face, eu nu am facut si a fost cam rau. Acum am o saptamana decand am iesit din spital si cred ca pos si sa dansez daca vreau. Bagajul nu trebuie sa fie prea mare: - pt .tine: 2 camasi de noapte (oricum in timpul operatiei iti dau ei camasa de noapte)cu nasturi in fata,tampoane,papuci,capot,reviste,...
- pt bebe :pampersi nr.1, ulei Jonson, baneocin pt. buricut, servetele umede,
Nu te stresa prea tare cu lucrurile de care ai nevoie ca la etaj in fata salonului cu bebelusi este o vitrina cu produse sanason si avent si in caz ca mai e nevoie de ceva poti sa-ti cumperi, bani sa ai.
Copilul il vezi a doua zi, dar daca merge sotul si insista la o asistenta si daca e bine si bb bin'nteles ti-l poate aduce dupa cateva ore. Sotul meu a venit cu poze dupa o ora. Apoi a sunat anestezistul si a venit o asistenta cu bebe.
Sa fi optimista ca totul va fi bine, sti ca dr. Puia e un profesionist si un om extraordinar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyy2003 spune:

Krisydaca ai lapte de ce mai folosesti pompa? Am inteles ca pompa se foloseste pentru a stimula lactatia? Cat dureaza la tine alaptatul? Ca eu ar trebui sa stau o ora si tot nu se satura bebe. Toata lumea imi spune a alaptatul trebuie sa dureze 15-20 de minute. Bebe al au se atura in 20 de minute sau de aceea te mulgi ca sa-i dai de la biberon mai repede.
Va rog fetele care alpteaza daca pot sa - mi dea si mie detali. Eu pe langa san trebuie sa -i mai dau si lapte praf bebelusului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdutah spune:

Fetelor nu mai pot de durere!
Ma innebuneste rinichiul drept! Nu pot face mai nimic prin casa! Supozitoarele care mi le-a dat urologul in ideea ca isi fac imediat efectul nu sunt bune de nimic! Dupa 2 ore nu as fi zis ca s.a micsorat durerea!

Am observat ca daca ma asez pe partea cu pricina nu mai simt asa de tare durerea! Dar cine sa faca treaba in casa ca sa stau eu in pat????

Sotul spune sa nu imi fac eu griji ca se descurca el singurel, dar si el are atata treaba! inca nu a terminat de scris teza, la lucru e toata ziua, are de invatat, de cautat un loc de munca, ... si eu ma tin de rinichi si nu pot face nici macar mancare!

Magda 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdutah spune:

Mihaela,

eu spun ca data viitoare la control sa te asezi tu direct pe o parte. Eu nu imi amintesc daca mie mi.a spus ea sa ma asez pe o parte sau mie mi s-a part normal sa ma asez asa. In orice caz nu are de ce sa iti fie rusine sa ii spui ca nu te simti bine sa stai pe spate 20 minute!

Magda 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

Buna fetele!
FELICITARI AURASA!!!

KMI bine ai revenit acasa,refacere usoara si multa sanatate bebelinei tale!!

Azi am fost sa mai fac unele cumparaturi m-am simtit cat o balena abia mai merg.....si cat mai am.....

ABSOLUTA si eu mananc chiftelute dar ultima data am avut niste arsuri de nu mai vreau sa le vad pana dupa.....

Insomnii cat cuprinde....mai e putin

laura35+arianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Salutare,

in primul rand
Felicitari Karra si Aurasa!

Si sa va creasca bebeii mari si sanatosi!

Eu m-am intors din "vacanta" de la Poiana Brasov, am prins vreme buna, activitati de toate felurile, l-am plimbat pe bebe si pe tiroliana (nu m-am putut abtine ) si a fost foarte cuminte

Am constatat doar ca cele 4 ore petrecute ieri in picioare prin padure de munte au fost cam multe, asa ca azi dimineata m-am relaxat 2 ore in piscina si acuma ma intind pe pat si ma uit la TV...

Noutati nu am deocamdata, luni o sa fac (probabil ultima) ecografie si atunci o sa stiu mai multe . Vad ca luni e o zi foarte plina, asa ca

pentru toata lumea

Asa ca va urez o seara frumoasa (azi) si o duminica excelenta (maine).

Va , aveti grija de voi si de cei mici,

Diana 33+ cu Mihai-Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea20 spune:

Buna fetele !!

Felicitari mami Aurasa!!! sa te refaci repede si sa ai un bebe sanatos

Bafta fetelor care nasc luni si saptamana viitore

Absoluta, vreau sa-ti raspund si eu la intrebarile legate de maternitatea giulesti povestindu-ti cum a fost nasterea mea.
Deci...m-am internat sambata la 06:30 dim, o tipa super draguta m-a luat in primire, mi-a dat o camasa foarte draguta aproape noua care mirosea si frumos si mi-a facut internarea, a venit si doc de garda care m-a luat la intrebari (kg, boli, probleme in sarcina, motivele cezarienei...etc) de asemenea foarte draguta si ea. Dupa aceea am fost trimisa in sala de travaliu sa-mi astept doctorul (nu stiu de ce acolo)....pe drum asistenta care m-a condus cu o mana mi-a carat geanta si cu cealalta m-a tinut de mana si mi-a spus sa nu-mi fie frica ca o sa scap repede. In sala de travaliu mai erau inca 2 fete, una care sforaia intr-un mare stil si cealalta plagea cu lacrimi de crocodil de dureri....saraca ce mila imi era de ea.
La mine tot venea o asistenta si-mi spunea ca sa incerc sa adorm un pic ca doc o sa vina cam intr-o ora (cu sforaila langa mine nu puteam sa inchid nici un ochi)....tin sa precizez ca nu am dat nici un ban pana acum. Pe la 7:30 vine asistenta si-mi ia sange pt analize. La 7:45 vine asistenta si-mi spune ca doc meu a veni si ca ma chiama in sala de operatii....ajung acolo dusa de alta asistenta si in fata usii era sotul meu cu anestezistul, acesta cand ma vede (155 cm) incepe sa rada sii spune sotului: "cum sa-i fac eu lu fata asta anestezie locala?", intre timp sotul ii daduse plicul si il tot intreba care anestezie e mai buna....locala sau generala. O asistenta mai in varsta si mai bengoasa (cred ca era sefa ceva) m-a dus intr-o sala de langa sala de operatii si mi-a dat alta camasa si mi-a montat branula....si dupa aia hop top pe masa de operatii....m-au legat de maini si anestezistul a inceput sa vb cu mine....ca o sa simt un gust ciudat in gat (deja simteam), ca ce bine e sa mai ai frati....ca asta e imaginea femeii ca Isus rastignit pe cruce....numai aberatii. L-am vazut pe doc meu in fata mea....si gata s-a rupt filmul. M-am trezit dupa vreo 5 min de la operatie....dar nu eram foarte constienta, il tot inntrebam pe sot de fetita, daca e bine....si el mi-a repetat de vreo 7-8 ori ca e sanatoasa si-mi spunea greutatea....eu nu puteam sa retin deloc, dupa 2 minute iar intrebam....dupa aceea am intrat intr-o repriza de tremurat (de la anestezie), si am adormit. Dupa vreo ora mi-a revenit de tot din anestezie dar ma durea tot corpul, nu puteam sa misc nici un muschi....beam apa cu paiul ca nu puteam sa ridic capul nici 2 cm de dureri....Mi-a adus si printesa....cand am vazut-o am amutit....era exact cum mi-am imaginat...am tinut-o un pic in brate si au luat-o la bebei. Eu in tot acest timp am fost la reanimare unde am stat toata ziua si toata noaptea urmatoare....asistentele de la reanimare de nota 20...au venit si s-au prezentat, ne-au zis ca daca avem nevoie de ceva sa le chemam, daca vrem calmante de asemenea sa cerem, foarte dragute au fost indiferent de tura....veneau si-ti faceau toaleta cu cea mai mare placere, iti turnau ceai in cana si te ajutau sa bei cu paiul. Dimineata ne-au obligat sa ne dam jos din pat...o asistenta m-a ajutat foarte mult, practic m-a luat in brate si m-a asezat in fund pe marginea patului....am facut cativa pasi....dureri groaznice si ameteli si m-a pus intr-un scaun cu rotile si mi-a spus ca e de ajuns deocamdata, mi-a strans toate lucrurile, mi-a luat geanta si m-a dus in salon. Salonul super....cu 5 paturi, curatenie, foarte foarte cald, cu toaleta inauntru. Si de aici a inceput greul....trebuia sa fac cat mai multa miscare pt ca vroiam sa-mi revin repede dar era groaznic. M-am dus la alaptat la ora 9....a trebuit sa urc un etaj pe scari pt ca bebeii sunt la etajul 2....dar vroiam sa-mi vad bubulina cu disperare. La alaptat ne obligau sa punem copii la san chiar daca nu aveam strop de lapte (la cezarina vine laptele dupa 4-5 zile) si uite asa m-am pricopsit cu niste rani la sani de toata frumusetea. Nu m-am lasat si m-am dus in continuare a alptat din 3 in 3 ore chiar daca plecam cu sosetele ude de transpiratie din cauza durerii....dar a fost inutil pt ca i-au dat sa manance cu biberonul chiar din prima zi si acum dupa ce mi-au trecut ranile bebelina nu prea vrea sa ia sanul. Asistentele de la bebei au foarte mare grija de ei, chiar isi fac meseria cu drag....pe mine m-a deranjat doar ca nu prea vb cu noi, nu ne aratau cum sa alaptam, nu ne spuneau nimic de copii....doar daca insistai cu o atentie. In continuare m-am chinut cu durerile si cu foamea (nu aveam voie sa mananc decat iaurt)....si ma rugam la Dumnezeu sa am scaun cat mai repede ca sa pot pleca acasa (era ca un fel de conditie). In a 4-a zi am plecat acasa, eu nu am avut fire de scos....si deja din a 5-a zi ma simteam super bine. La doc meu am dat 10 mil, la anestezist mi-am luat teapa si am dat 3 mil (am dat foarte mult....am auzit ca se da cam 1,5mil) dar s-a purtat excelent....a vent sa ma vada de vreo 2-3 ori, la doc de copii 1,5 mil....si in rest la asistente pt toaleta si diverse servicii cate 50.000 sau 100.000 la copii.
Sunt foarte multumita de spital, de doctor (care mi-a facut o operatie asa de mica si frumoasa) si de asistente. La urmatorul copil cu siguranta tot la giulesti o sa nasc cu acelasi doctor de nota 20.

Imi cer scuze ca am scris atat de mult....dar am vrut sa va impartasesc si experienta nasterii mele. Deci fetele care nasteti la giulesti stati linistite ca sunteti pe mana unor profesionisti.

Va pup pe toate si inca odata BAFTA viitoarelor mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea20 spune:

Am uitat sa spun despre bagaj....
pt bebe: pampersi, servetele umede si ulei
pt mine: tampoane, chiloti, sosete, 3 camasi, halat subtire (ca e foarte cald), cana si lingurita, prosop, sapun, pasta de dinti si periuta, deodorant. Cam astea au fost lucrurile pe care chiar le-am folosit....restul le-am carat degeaba dupa mine: sutien de alaptat, vata, trusa de farduri, sapun lichid pt bebe,parfum....etc
aaaa si neaparat Garmastan sa aveti in bagaj.
am plecat ca s-a trezit bubulina si trebuie sa facem baita.

Andreea cu printesa Rianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2200 spune:

Felicitari proaspetelor mamici si multa bafta celor care urmeaza sa nasca. Eu trebuie sa merg maine la control si doctorul a zis ca daca colul e pregatit, raman sa si nasc. Sper sa fie asa pentru ca ultimele doua zile au fost f grele.

Ane 39 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula75 spune:

seara buna fetele
Ioanaradu nu te speria de cezarina...eiu va spun cu mana pe inima din proprie experientza ca cezariana e floare la ureche decat nastere normala.Eu am stat 4 ore la travaliu cu apa rupta ca am vrut sa nasc normal si credeti-ma ca durerile m-au facut sa dlirez..m-au bagat in cezariana pt. ca fata a vut 4,200 si ma faceam praf daca nasteam normal. Cand m-am trezit imi venea sa sar intr-un picior de bucurie si sincer ca nu m-a durat operatia..recuperarea a f. excelenta Cea mai buna anestezie e cea generala..fetele cu rahie se simteau f. rau....asa ca...
Laptele vine mai greu intr-adevar dar tb. insistat si baut multe lichide pt. a declansa furia laptelui..apoi sa aveti la voi crema de galbenele sau bepanthen pt. sfarcuri ca faceti rani..dar trec si copilul e cel care desfunda canalele cel mai repede. pe mine pompa ma durea.
Curaj fetelor..ca atunci cand veti avea in bratze copilul uitati de orice durere indiferent de cum ati nascut....e ceva ce nu poate fi descris in cuvinte.
Paula mamica fericita de Eliana Ioana

Mergi la inceput