Mamici de septembrie - octombrie 2007 (11)
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
myral spune:
Nu am mai intrat de mult ca am fost f ocupata si am fost surprinsa de listuta plina de carucioare albastre. Cum zicea cineva mai de mult sper sa nu se termine pana la mine.Eu am fost din nou la doctor ca ma speriasem ca tot simteam o presiune jos si cred ca am speriat-o si pe doctora care desi totul era bine mi-a dat no spa scopantil si utrogestan. Acum cred ca o se le iau cateva zile apoi numai la nevoie. O singura problema mi s-a parut mie la eco desi doctora a zis ca e bine, parca bebe la mine e jos de tot dupa cum a pus doctora eco pe burtica oare asa e normal sa fie la 14 sapt?Eu nu-mi dau seama daca il simt pe bebe desi si mie mi s-a parut dar sunt asa balonata si simt gazele prin burtica sa vad cand o sa fac diferenta intre ele si bebe.Parca mai vroiam sa scriu dar am citit asa mult in seara asta si toate se invalmasesc in cap e clar ca trebuie sa imi fac timp si sa intru mai des.Myral14+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
LoredanaG spune:
Buna dimineata tuturor gravidutelor!Am intrat mai rar, dar de citit am citit tot. Felicit si eu pe cele care stiu deja ce au in burtica. Sa fie sanatosi sa creasca mari si cuminti.Noi am fost la nenea dr. luni, bebe e in grafic ,avem ceva probleme cu tensiunea,dar nimic grav.Asteptam consultul de saptamana viitoare sa il vedem din nou pe bebe.Pana la o viitoare intalnire va urez sarcini usoare fara greturi si cu bebei sanatosi.
LoredanaG
http://bd.lilypie.com/7owUp2.png
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxana_G/Roxana_G.jpg)
Roxana_G spune:
Betty, felicitari.
Andreea, unde ai facut eco? Sigur ti-a scris bine pe eco, ca la mine cand a completat hartia a scris DPN invers si s-a prins medicul cand a vazut ca varsta in sapt ea mai mare dar DPN mai tarziu.
Myral, si eu am avut presiune jos, m-am tot cautat si ma temeam ca am apendicita. Insa acum nu mai simt nimic, dar am o burta gogaltata. Cred ca s-a ridicat. Gaze am si eu, ieri am simtit multe, dar parca nu parea senzatia aia de bb. Azi il urmaresc mai indeaproape.
Loredana, ce pb ai cu tensiunea?
Voiam sa va intreb cum arata burticile voastre. La mine s-au prins si la coafor, una a zis ca si de la spate isi da seama ca am conformatie tipica. Ieri m-au intrebat si la pediatrie cand am fost cu Alex. Cred ca e mai mult decat evident. Si in greutate am luat fix 1 kg.
Rox 15+si Alexandra Maria
(10.02.2004)
]
alyx spune:
buna dimineata mamici
nu am mai intrat de vreo cateva zile ca nu am avut noutati. azi insa am si nu stiu daca sunt sau nu bune.
am facut analizele de sange. toate bune si frumoase pana la anticorpii anticitomegalovirus, unde anticorpii Igg au iesit pozitiv iar Igm conform interpretarii din buletinul de analize, negativ.
evident ca imediat am mers la dr mea de familie care mi-a explicat ea cat a putut dar care nu a parut foarte incantata de rezultat si mi-a spus neaparat sa cer si sfatul unui ginecolog.
nu va pot explica ce am simtit si prin ce spaima am trecut. cred ca pentru prima data am realizat cat de mult sunt deja atasata si indargostita de mogaldeata mea de 7 saptamani si pe drum spre casa simteam ca parca nu am aer la gandul ca ar putea fi ceva in neregula.
odata ajunsa acasa am sunat dr ginecolog care m-a mai linistit spunandu-mi ca daca IGM e negativ e bine si ca va urmari sarcina cu mai multa atentie, ramanand sa merg la ea vinerea viitoare cand oricum eram programat pt ecografie si sa-i arat si analizele.
voi ce parere aveti in legatura cu aceasta problema? Mi-ar fi de mare ajutor si parerea voastra, indiferent care ar fi ea.
in rest toate bune, chiar daca nu am intrat v-am citit. Felicitari celor care stiu sexul copilului iar celor care urmeaza sa-l afle le urez ca bebe sa fie in primul rand sanatos si pe urma sa aiba ce sex vor ele.
va pup pe toate fara exceptie.
Roxana_G spune:
Alina, fii serioasa, 90% din populatie poarta acest virus. Problema e numai daca il contractezi pe sarcina, adica daca IgM era pozitiv. Asa fii fara grija, anticorpii se transmit si la BB si gata. Eu am avut asa si la prima sarcina, ba chiar era intens pozitiv IgG si fetita mea e perfect sanatoasa. Evident ca IgG e pozitiv si acum pentru ca este un virus pe care il porti toata viata si nu imi fac nici o grija. Intreaba ginecologul si te va linsiti, medicii de familie sunt cam panicosi.
(10.02.2004)
]
alyx spune:
Roxana cred ca ai dreptate. evident ca pana la ora m-am mai documentat si m-am mai linistit un pic. dar iti dai seama prin ce am trecut ieri.
multumesc mult pentru raspunsul tau atat de optimist. face mult
amar spune:
Buna dimineata, la toate burticile am intrat sa urez un we placut si linistit , noi nu avem noutati deocamdata..pana luni cand vom merge iar la control...pentru fetele cu greata mare si voma va spun ca incepand de 12 sapt incolo se diminueaza totul , pana la disparitie cred, cel putin asa e acum la mine..nu mai vomit dimineata si seara doar daca am mancat prea mult..in rest e spre bine...incep sa am foame si pofte chiar ,ca mi-a ajuns am slabit 4 kg..
va pup pe toate
carmen 12s si 2z
Roxana_G spune:
Alina, sa stii ca raspunsul e optimist nu numai ca am vrut sa te incurajez, insa sunt in aceeasi situatie si ma interesasem mai demult. In plus am mai avut un BB in aceleasi conditii fara nici o problema.
(10.02.2004)
]
alyx spune:
fetelor eu va pup ca plec acasa. daca nu mai intru pana luni va doresc un week-end placut.
LoredanaG spune:
Roxana G tensiunea mea este un pic mare 14/9 ,dar medicul cardiolog a spus ca sunt la limita intre tensiune normala si hipertensiune.Asa ca mi-a recomandat ca deocamdata sa o monitorizez si daca va creste atunci va fi nevoie de tratament.Pana atunci fara sare(asta e usor), sa nu stau mult in picioare si sa nu obosesc(astea sunt mai greu de facut avand in vedere ca stau la serviciu numai in picioare). Dar vom vedea ce o sa mai fie.
LoredanaG
http://bd.lilypie.com/7owUp2.png