Mamici de septembrie - octombrie 2007 (11)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Berarpiri spune:

CRISTINA85SS scuza-ma ca nu ti-am raspuns mai repede,aseara nu am intrat pe net.Mie mi-a dat libretul asistenta doctoritei care se ocupa de mine(de la USL).Cand mi l-a dat mi-a explicat mai multe lucruri.Apoi,cu libretul am mers si am facut primele analize,ca fara libret nu mi le faceau gratuit.Am uitat sa-ti spun ca inainte sa-mi dea libretul,a trebuit sa fac neaparat testul de sarcina la USL(pe ala l-am platit)-cu trimitere de la medicul de familie-,altfel nu imi dadeau libretul.Vroiam sa te intreb:tie ti-a dat doctorita ceva vitamine sa iei?Eu nu mai inteleg nimic.Asta a mea mi-a dat doar 13 capsule,si nu stiu daca trebuie sa mai imi cumpar(avea doar atatea in cabinet la ea).E vina mea,trebuia sa intreb,dar mie doctorii imi dau o stare,ca de abia astept sa ies din cabinetul lor.Acum nu stiu ce sa fac,sa mai cumpar vitamine,sau nu.La doctorita mai merg doar peste o luna,aproape.
Si mie mi s-au parut putine 3 eco,dar m-am gandit ca stiu doctorii ce fac,nu sunt nici prima,nu voi fi nici ultima.
Felicitari mamicilor care au aflat deja ce va fi bb lor-baietel sau fetita-.
Pupici tuturor!

berarpiri8+

berarpiri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Fetelor va multumesc mult ptr urari!!!

Va rog poate cineva sa imi updateze si mie meu pe listuta???

Care stie care este maxim IR cere ar fi acceptabila? Eu am avut la artera stanga 0.79 si la cea dreapta 0.63. Este foarte mult?
betty7814+

bulinutza noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Roxana intotdeauna ai o vorba buna si de incurajare pt toate fetele.Si eu am o burtica evidenta nu ma mai incap pantalonii iar sotul mi-a spus ca deja merg ca o graviduta cu burta mare dar mie imi place.Betty nu stiu nimic despre IR uri dar daca dr nu a zis nimic inseamna ca e bine.Myral14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Roxana, si eu am luat tot cam 1 kg pana acum, dar m-am latit in solduri si burtica se vede, pe partile laterale ale burticiii mi se vad si putin venele. Dar mi-au crescut si sanii foarte mult, saptamana trecuta m-au durut si de atunci parca s-au mai marit. Am inceput sa port numai sutiene sport si maieute.

Fetelor, voua v-au aparut alunite, pete maronii in plus?, mie mi-a aparut o alunita micuta pe gat si o pata pe burtica. Mama zice ca o sa am fetita, ca si ea cand a fost gravida cu mine si cu sora mea, a avut o pata la fel pe burtica. Am citit ca in perioada aceasta e normal sa apara alunite,pete.

Pentru mamicile care sunt la al doilea bebe am si eu o intrebare? Cum iti dai seama cand misca bebe, eu simt niste furnicaturi, senzatie de gadileala putin mai jos de buric dar nu stiu ce reprezinta.

la toate gravidutzele

Mandarinutza 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

quote:
Originally posted by Roxana_G

Mandarinutza, mai raspunsesem eu la capitolul anterior parca. Eram sigura ca e bb, insa nu il mai simt acum. Stiu ca si data trecuta cand simteam cand nu in prima parte, insa acum chiar ma agit. Poate diseara, ca al meu e mai nocturn asa.

Betty trebuie sa fie sub 0,8 din cate stiu. Nu sunt mari ale tale, asa e normal la 12 saptamani, apoi scad. Eu asa am avut cu Alex si au scazut pana la 0,5 la final.

Myral, eu insami mi-am perceput mersul mai leganat. Si inerc sa il controlez. Chiar ii ziceam sotului meu ca ma simt gravida insa nu stiu sa explic cum. pentru aprecieri, dar zau nu incurajez atunci cand nu cred ce spun. Si in general cam asta e starea mea de optimism. In ceea ce ma priveste am din cand in cand niste caderi de pesimism, dar de cand cu sarcina cred ca dispar si astea.

Berapiri, nu cred ca e putin 3 eco, poate ca fac mai multe si dr daca considera ca sunt necesare.

Loredana, da e cam mare tensiunea insa nu e o tragedie. Trebuie urmarita. Cumnata mea avea oscilanta, cand 14 cu 9, cand 9 cu 6. Si nu au fost pb pana la urma.

Rox 15+si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Rox 15+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurabyby spune:

MULTUMESC MULT PENTRU URARI FETELOR !!! EU SCRIU CAM RARUT PENTRU CA NU MA MAI SATUR DE CITIT SI CAND SA SCRIU TREBUIE SA IES !SI VOUA BEBEI SANATOSI SI SARCINI USOARE IAR MIE AMANDOI BEBEII SANATOSI SI DACA SE POATE FETITA SI BAIAT !!!INDRAZ\NESC SI EU CU O DORINTA DE ZIUA MEA . ORICUM NU CONTEAZA DECAT SA FIE SANATOSI SI SA /I DUC LA TERMEN .

PUPICI PE BURTICI
NICOL 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Ale, eu ti-am vazut pozele si esti atat de slabuta incat mi se pare incredibil cand te plangi de ingrasat si vergeturi...cand zici ca esti "mare". De altfel nimeni n-ar putea fi mare la numai 55 kg.
Noi vom naste cu acelasi medic cred. Parca si tu esti in grija Dr. Cristian Radoi de la Universitar, nu?

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
10+

Mergi la inceput

Feteler care ati fost la eco la Iosup nu v-a intrebat cum o sa-l cheme pe copil? Nu ne spuneti si noua daca v-ati hotarat? Ca sa facem listuta mai vesela.

10+

Mergi la inceput

Alyx, fii pe pace cu IgG-ul ala. Asa cum bine ti-a explicat si Roxana, inseamna infectie veche, la care ai deja anticorpi. Eu stiu ca e chiar mai bine sa ai IgG-urile pozitive, fiindca astfel scapi de o grija si nu mai risti o primo infectie cu virusul respectiv in sarcina. Anticorpii vor persista toata viata, nu mai ai ce tratament sa faci si nici rost nu ar avea, intrucat numai prima infectie survenita in timpul sarcinii este pariculoasa.
Si eu am avut IgG de citomegalovirus pozitiv la prima sarcina si fireste il am si acum. Dar cum IgM-ul era negativ, ca si la tine, nu am facut nimic. Din pacate nu acelasi noroc l-am avut cu toxoplasma, in cazul ei si IgG-ul si IgM-ul erau negative si fiindca nu aveam anticorpi a trebuit sa supraveghez IgM-ul din trei in trei luni ca nu cumva sa se pozitiveze pt. prima data tocmai atunci.
Deci as fi fost muuult mai bucuroasa sa fi avut anticorpi si pt. toxoplasmoza. Acum nu stiu cum stau ca nu mi-am facut inca analizele astea...mai trag de timp un pic . In orice caz eu CMV-ul nici nu-l mai repet, ca n-ar avea rost. Am anticorpi si gata.
Asa ca bucura-te!
Adrianaolimpia, ma bucur ca ti-am putut fi de folos.
Betty, felicitari pt. baietel. Cum o sa-l cheme?

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Neata. Azi m-am trezit cam indispusa si cu vesnica durere de cap care cred eu este legata de inflamatia sinusurilor. Insa nu prea am ce sa iau, decat sa pun apa marina. In plus m-am plictisit, as iesi undeva, insa imi este cam lene.

Tomasa, asta e obiceiul lui Iosup sa intrebe cum o sa il cheme pe bebe. La noi la fetita a scris zapacitul pe ecografie numele. Pentru BB de acum am ales deja numele: Andrei Serban.

Rox 15+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput