Mamici de septembrie - octombrie 2007 (11)
Raspunsuri - Pagina 15
ancasilv spune:
Neata si de la mine pe la prinz! Noi sintem bine, am fost in we la munte....offf, ce bine a fost...parca nu as mai fi vrut sa ma intorc.
Am facut analizele, sint curioasa sa merg la medic sa mi le interpreteze. Am si eu o intrebare: cit timp ati facut gravibinon (cele care ati avut nevoie de asa ceva)? Ca eu le fac deja de o luna si si nu le mai suport, ma doare ingrozitor si dupa ce le fac. doctorul m-a inveselit, spunindu-mi ca pina nasc...ha ha ha f glumet el, ca nu e vorba de fundul lui. Trag si eu speranta ca mai e nevoie sa le fac pina in luna a treia, ca am cam ajuns la capatul rabdarii cu ele.
Printze, imi pare nespus de rau...stiu prin ce treci. Sper sa gasesti in tine puterea de a merge mai departe. Si eu am patit acelasi lucru si uite, acum sint insarcinata iar si toate lucrurile par super ok. Asa ca nu-ti pierde speranta.
Va pup si sorry de mesajul asta super lung.
Poze nunta...
anca
+8
Bee spune:
Buna fetele.
Alehiam LA MULTI ANI
Roxana, muuulte griji iti faci. Si eu la fel. Dar din tot ce-ai spus tu, grija mea cea mai mare e sa fie bb bine (si intrebarea ce teste sa fac sa stiu ca totul e ok, sa nu cumva sa iasa prost si sa ma stresez aiurea toata sarcina?). SI apoi am putina o teama legata de mine si sotul meu. LA prima sarcina a fost ok, ne-am inteles perfect si cu copil mic. ACum parca e mai greu, eu ma simt prost si stau acasa inca cu fetita (si mi s-a cam luat de stat acasa!), el munceste mult, alte belele pe cap, etc. SI ce ma ingrijoreaza e ca asta mica a mea nu-si scoate masa de peste noapte si eu ce ma voi face cu 2 copii care mananca noaptea?
.
Despre greturi, la prima sarcina m-au tinut aproape pana a miscat pitica. Tin minte perfect ca ultima data am
dupa o mancare la un restaurant mexican, prin saptamana 16 (dar daca bine retin, dupa 12, 13 saptamani a fost mai bine). Acum sper din suflet sa fie macar la fel (adica sa nu ma tina macar toata sarcina, cum am auzit ca se mai intampla). Nana se poate iritatia ta sa fie vreo alergie la ceva care nu ti-a priit? SI eu dau la rate si dimineata si seara si ma inrosesc la fata, dar parca pete si bubite n-am vazut.
Am incercat si ghimbir si pentru scurt timp m-am calmat, prea scurt din pacate si ghimbirul e groaznic.
Despre greutate. EU am senzatia ca am nimerit intr-un club de manechine care au ramas gravidute! SI va inteleg fetelor, ca va simtiti nasol ca va ingrasati. Eu la prima sarcina nu m-am vazut deloc grasa. SI mai tarziu am realizat ca nu ma vedeam grasa, de ditamai burta! AM pus 18 kg lejer si abia scapasem de ele. Acum insa, sa scap eu de greturi si nu mai mananc paine, dulciuri, etc. Bebele meu vrea doar paine multa cu branza si iaurt. Si deja mi-e greata si de mancarea monotona. La mine targetul cel mai optimist spune 70 kg (prima data fura 76 reale, la acelasi target), la 1.62. Stiu ca e enorm, dar n-am fost eu slaba niciodata. Imi pun mari sperante in cei mici sa ma epuizeze si sa slabesc.
Prinze imi pare rau.
si o saptamana minunata!
Bee
8+
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
ancasilv spune:
P.S Se poate modifica si la mine anul nasterii, pls?????// Nu stiu cum s-a ajuns la concluzia ca sint nascuta in '68....eu care ma dau de 25 de ani...sint in '78 din pacate.
Ah, si inca ceva: merg la dr Cristescu la Giulesti.
Multumesc frumos
Poze nunta...
anca
+8
alyx spune:
salutare si de la mine. o saptamana buna va doresc.
Printze imi pare tare rau ca treci prin asa ceva. nu e drept, dar se pare ca nenorociri se intampla. cred ca de asta imi este si mie teama in fiecare moment sa nu se intample ceva rau.
in alta ordine de idei fetelor, cred ca in ceea ce ma priveste au trecut vremurile bune in care va spuneam ca nu-mi este rau deloc. De vreo cateva zile simte ca mor. Nu vomit dar am o stare de rau general, cu usturimi pe gat, dureri de cap cumplite si o oboseala cronica (de fapt e mai mult asa ca o epuizare). Uneori simt ca nu mai pot. ieri nu am facut decat sa lenevesc in pat si sa dorm iar azi dimineata tot mi-a fost greu sa ma trezesc. si observ ca am inceput sa nu am pofta de mancare, sa devin pretentioasa in ceea ce priveste mancarea. nu mai pot manca orice ci doar ce am eu chef. of doamne. asta este. sper sa treaca si asta. in rest nimic nou.
va pup pe toate.
marushka spune:
kriss79 nu te mai gandi la rele, gandeste-te la bucuria care te asteapta atunci cand te intalnesti cu bebe. Sa ne tii la curent. Iti tinem pumnii!
RoxanaG si eu ma gandeam la asta. Eu sunt la prima sarcina si ma gandesc daca oare va fi relatia noastra femeie barbat aceeasi ca inainte de a veniu bebe, oare nu voi fi prea egoista sa ma gandesc la bebe si sa imi ignor sotul ... am auzit ca acest fenomen se intampla de obicei ca se trezeste instinctul matern, oare cum va interactiona sotul meu cu bebe ne va acorda timp sau va petrece si mai mult timp la serviciu sa nu auda plansetele de bebe?? Hmmmm... dar pe de alta parte, ma gandesc ca acolo unde este intelegere vine si armonia.
Atatea ganduri imi fac ... dar tot degeaba stau eu acum sa ma gandesc, mai bine invat cum sa fac ca sa nu se creeze astfel de situatii.
Va pup la burtici 
Taniusha
12+
http://bd.lilypie.com/EzQqp2.png
irinabobe spune:
buna fetelor. mie cel mai frica mi-e de nastere si sa fie bebe sanatos daca scap de astea atunci cu sotul, kg, etc. ma voi descurca eu in vreun fel
. cel putin asa sper. insa sunt pur si simplu ingrozita de ideea nasterii. mie dr nu mi-a recomandat eco pt pliu dar vazand ca voi o faceti toate am prins o programare vineri la fostul spitla ilfov. este doar 450.000 eco insa sper sa ma primeasca chiar daca nu am trimitere. am inteles ca dr este tare afurisita si nu iti spune nimic dar important este sa imi scrie ea pe foaie ce vede ca oi vedea eu pe cine gasesc sa imi interpreteze rezultatele.
in rest in ceea ce priveste sarcina inca nici un simptom, nu greturi, nu pofte, nimic nimic, doar burtica ceva mai umflata si cateodata dureri de mijloc. sper si eu sa fie totul ok si deabia astept sa incep sa il simt pe bebe ca sa nu mai stau cu sufletul la gura pana la fiecare eco in care sa imi spuna daca este ok.
alehiam la multi ani, sarcina usoara si bebe sanatos.
13+
http://bd.lilypie.com/DHjip2.png
aylin_tarcan spune:
betty78, IR-urile sunt cam mari. ar fi trebuit sa fie in jur de 0.4-0.5. parerea mea este sa intrebi medicul care te urmareste. magne b6 face bine la ir-uri si biomarin plus. in cazul in care astea nu sunt suficiente, se recomanda pregnyl. intreaba-ti neaparat medicul. nu e de joaca cu ir-urile.
mada28, da marea majoritate a pacientelor lui tutnaru iau biomarin plus. pentru circulatia sangvina, ir-uri. este ulei de peste
Aylin,
17+ 
Sabina spune:
Aylin, nu speria fata:)
valorile marite ale IR sunt normale in perioada asta de sarcina, dupa aia mai scad.
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
aylin_tarcan spune:
doamne fereste, nu vreau sa sperii fata. dar sunt putin mari. acum nu este grav ca sunt mari (dar oricum ar fi bine sa ia niste magne). eu stiu ca la ir-uri asemanatoare se iau masuri. grav este cand ajung la 1. insa la varsta asta a sarcinii ar trebui sa fie cam 0.5. am intalnit prea multe probleme din cauza ir-urilor ca a nu sfatuiesc lumea sa o ia in serios. mai ales ca marea majoritate a medicilor nu le monitorizeaza. subliniez, acum nu e grav, dar trebuie luate in considerare.
Aylin,
17+ 
Roxana_G spune:
Printze, imi pare tare rau, sa fii puternica!
Carpatina, dupa eco ma linistisem putin, insa acum cu TT m-am reagitat. Ce este acela CVS?
Alina, si eu avut niste arsuri asa care mergeau pe gat si din pacate le mai am si acum uneori.
Taniusha, sa stii ca sotul meu care era f f f ocupat si venea tarziu a facut un efort si venea sa petreaca timp cu BB. El a fost salvarea mea in perioada de colici, ca eu dupa 8 seara clacam si imi venea sa plec in lume. O iubeste tare mult pe Alex, sau ce zic eu, o adora pur si simplu. Cat despre a invata, nu cred ca exista solutii de-a gata pentru nimic, uite nici eu nu sunt sigura ca am invatat ceva de prima data.
Irina, pai e minunat ca te simti bine, lasa asa. Mie mi-a masurat pliul ala nucal la eco obisnuita. Iar cu nasterea ce sa zic, nu cred ca e bine sa iti fie frica, e bine sa mergi cu curaj. Eu am mers ca o floricica, bine dispusa si optimista, si totul a fost ok. Acum am o cadere temporara de moral insa imi revin eu.
Bee, am griji cam multe ce e drept, uite si prietena mea imi zice ca imi cam alimentez starile negative si trebuie sa fac ceva in acest sens. Sigur ca imi e gandul si la BB, insa ma simt mai sigura pe sanatatea lui BB decat pe alte aspecte, adica vreau sa cred ca ok. Desi stiu ca restul sunt nimicuri. Stiu cum e cu munca multa a sotului, asa a fost si la noi. In perioada cat am stat acasa a fost si mai rau, ca ma focusam numai pe BB. Cat despre 2 care mananca noaptea, o sa pape amandoi deodata si gata. Uite eu nu am avut pb cu fie-mea care de la 3 sapt dormea 7 ore legat. Ma gandesc cu groaza cum va fi acum. Dar la culcare e mare problema cu pitica mea si acum si cu 2...
Rox
15+si Alexandra Maria
(10.02.2004)
]