Naturiste si homeopate (30)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Buna,

Revin si eu cu niste nedumeriri legate de analizele mele de luna trecuta (prima luna cu plantute). Pana ajung la doctor vreau sa-mi fac o idee despre ele. Am mai citit eu cate ceva pe aici dar va mai intreb si pe voi.
Deci analizele de ziua a 4 -a :
LH: 5.87 (val normale: 2.4-12.6)
Progesteron 2,35 v.normale (0.6-4.7)
Estradiol 67.6 v normale (46-607)
FSH 5.24 v normale (3.5 - 12.5)
Probleme pe care mi le pun: raportul Lh/FSH de 1,12 (>1) conduce la
PCOS?
Oare progesteronul e mare (desi in limite) relativ la nivelul estrogenului.
Am mai vazut pe aici pe site ca unele fete nu luau napraznic si extract de muguri de zmeur inainte de ovulatie, intrucat nu aveau progesteronul mic tot timpul. Eu m-am apucat din nou sa iau plantutele si mi-e teama sa nu inhib ( cu napraznicul si zmeur) o posibila ovulatie din cauza de progesteron prea mare inainte de ovulatie. Ceaiul de cretisoara si coada soricelului m-am hotarat sa-l iau abia dupa ovulatie. Acum mai iau si elixir din fructe de soc tot pentru chistulete.

Pentru ziua a 14 tot luna trecuta avea asa:
Estradiol: 117.8 v.normale f.foliculara:46-607
ovulatie: 315-1828
f luteala:161-774
FSH:5.22 v normale f.foliculara:3.5-12.5
ovulatie: 4.7-21.5
f luteala:1.7-7.7
Lh: 11.92 v.normale f.foliculara:2.4-12.6
ovulatie: 14-95.6
f luteala:1-11.4
Progesteron: 2.68 v.normale f.foliculara:06 -4.7
ovulatie: 2.4-9.4
f luteala:5.3-86
Fata de valorile acestea, sincera sa fiu, avand in vedere ca CM mi-a venit abia in ziua 52, nu prea stiu daca era la ovulatie sau dupa...Sau chiar inainte de ovulatie.
Oricum vad ca progesteronul meu a crescut destul de putin in interval de doua saptamani in care am baut mereu napraznic si cretisoara+ extract de zmer. Insa ramane intrebarea daca el, relativ la nivelul estrogenului, nu este cumva prea mare si imi inhiba ovulatia. Zic asta pentru ca daca este sa ma uit la unde se pozitioneaza valorile mele in intervalele de valori normale, vad ca la estrogen sunt pe undeva pe la limita inferioara, iar la progesteron undeva pe la mijlocul intervalului. Miii de scuze daca zic tampenii!!!!

Din pacate luna trecuta nu am mai apucat sa fac analize si in ziua 21.
Daca este sa fi fost inainte de ovulatie, raportul LH/FSH este destul de mare de data asta. Mai are relevanta pentru PCOS?
Voi puteti vedea ceva probleme in cifrele astea?

Luna asta am facut din nou analize in ziua a 3-a de data asta si am sa merg si la eco sa vad cum stau cu ovulatia. Si as vrea sa folosesc si testele de ovulatie. Este ok daca in acelasi timp iau si plantute si tincturi?

Ce plantute ajuta pentru a avea ovulatie la timp adica undeva intre 12-14?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Miri eu stiu ca analizele hormonale se fac la o luna dupa ce termini tratam naturist. Nu au relevantza si asa ca nu te gandi ca e adevarat ac raprt LH/FSH. Tratam naturist se ia min 3 luni si abia apoi se fac anal hormonale. Interpretarile nu-si au rostul. Un ex iti pot da eu care acum 1an si jum am facut anal si mi-a iesit progesteronul unei femei gravide in luna a 9-a. Dr m-a intrebat ce am luat si i-am spus ca tinctura de mararsi tinctura de propolis . Nici nu a vrut sa se mai uite pe restul analizelor si mi-a spua sa intrerup tot si sa repet anal luna urmatoare.

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gugushtiuc spune:

A inceput sa/mi placa ceaiul de napraznic la gust. Azi-maine ar trebui sa iasa "outzul". Simt o tensiune in ambele ovare(pana acum simteam doar in unul alternativ in fiecare luna). Poate "trantesc" niste gemeni.Doamne ajuta!
Un gand bun pentru toate fetitzele naturale si homeopate.Sa dea Dumnezeu sa auzim cat mai repede de cat mai multe. Pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by adelamaria

Buna dimineata!

Adimercedes, fetelor, va rog mult sa ma ajutati cu o informatie pentru ca singura nu resusesc sa ma hotarasc si mi-e frica...
Am cumparat Vitex si am incercat sa iau la inceputul ciclului, prin Z6-7...Doar ca imediat a 2-a zi am inceput sa sangerez putin...Ce e drept, incidentul a coincis si cu prima zi dupa ce . Am facut o zi pauza si s-a oprit. Am luat din nou si iar am sangerat... M-am speriat si am oprit, mi-a fost frica sa mai iau...
Eu in februarie am facut laparo pt un chist endometriozic, iar mici sangerari intre CM am avut mereu; credeam ca dupa operatie o sa scap de ele
In concluzie, nu stiu daca Vitex a avut vreo legatura cu sangerarea, dar m-am speriat si mi-e frica sa mai iau...Progesteronul meu in Z21 e normal...Nu e super, dar e o valoare normala...De asta mi-e si teama, sa nu ma dereglez in loc sa-mi fac bine...
Ce ma sfatuiti? Eu acum sunt dupa ovulatie si as incerca sa iau iar Vitex...Endometrioza inseama exces de estrogeni si mi-e teama ca organismul meu nu produce suficient progesteron cat sa echilibreze balanta...Poate de asta nu reusesc si eu sa raman gravidutza...
Va rog mult, dati-mi un sfat!....
Multumesc!

Adelamaria, nu stiu exact ce sa iti zic. Eu aveam aceleasi manifestari cand luam tabletele de mugur de zmeur. Le-am luat pe perioada tratamentului, si dupa o vreme de pauza, dupa ce am vrut sa ma apuc din nou, mi-au dat sangeri usoare, spotting, iar dupa 3 zile veneau rusii. Iar cand intarziau, luam mugur de zmeur 2 zile si aveam rusi in saptamana aia. Parerea mea e sa iei ceai de napraznic pt endometrioza si tinut progesteronul la nivelul necesar. Daca te-ai apucat de tratament cu Vitez si vrei sa il faci, atunci fa 3 luni fara sa te stresezi de reactiile organismului, desi uneori sunt cam imprevizibile si socante. Daca te simti insa rau de la orice iei, renunta la ingredientul respectiv si mergi mai departe cu restul.

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Adimercedes, multumesc din suflet pentru raspuns! Stiam ca nu ma vei trece cu vederea! Am avut incredere ca-mi vei raspunde si iti multumesc! Am avut incredere si in instinctul meu si Vitex n-am mai luat...Nu ma intreba de ce...Iar ieri am cumparat ceai de naprasnic. In seara asta voi bea prima cana. Sunt in Z24 din 28-29 si din pacate n-am simptome de bebe . Sunt cam trista, dar sper sa-mi revin.
Iti doresc sarcina usoara in continuare si un bebe care sa-ti mosteneasca bunatatea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catty spune:

ADELAMARIA, sa stii ca si la mine din prima zi de la administrarea Vitex au inceput sangerarile. Am oprit tratamentul pt cca 1 sapt timp in care am eliminat si sarcina, si apoi am reluat, dar nu am mai avut sangerari deloc. Cred ca depinde acum si de organism si modul in care este afectat de vreo boala. Poate ca tu avand acel chist endometric Vitexul te ajuta sa il elimini si de aceea sangerezi. Parerea mea.
Pupici tuturor

catalina

"Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata SUNT PREA FERICIT"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Buna, Catty!
Multumesc frumos de raspuns si ma bucur sa vad ca esti in continuare activa pe DC
Eu am scapat de chistul endometriozic prin laparo acum o luna...sau cel putin asa sper Eu sincer m-am gandit ca sangerarea a avut o alta cauza decat Vitex pentru ca prea avea loc in aceeasi zi...Adica, plantutele isi fac efectul dupa ceva timp, nu?...Tind sa cred ca a fost o coincidenta. Totusi, am citit cateva opinii in contradictoriu pe tema Vitex la femeile cu endometrioza, desi in prospectul lui spune ca e indicat pt. aceasta boala...Asa ca mi s-a facut putin teama pe moment... Dar poate imi revin, nu stiu...Deocamdata o sa ma multumesc cu ceaiul de naprasnic.
Pup fata curajoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by adelamaria

Adimercedes, multumesc din suflet pentru raspuns! Stiam ca nu ma vei trece cu vederea! Am avut incredere ca-mi vei raspunde si iti multumesc! Am avut incredere si in instinctul meu si Vitex n-am mai luat...Nu ma intreba de ce...Iar ieri am cumparat ceai de naprasnic. In seara asta voi bea prima cana. Sunt in Z24 din 28-29 si din pacate n-am simptome de bebe . Sunt cam trista, dar sper sa-mi revin.
Iti doresc sarcina usoara in continuare si un bebe care sa-ti mosteneasca bunatatea!

Adelamaria, nu stiu ce sa iti spun, scumpa, doar iti tin pumnii si ma rog sa fie totul bine pentru toate fetele de pe aici. Ceaiul de napraznic sa il iei mai concentrat daca bei numai 1-2 cani/zi. Sa ne tii la curent cu evolutia "mosafirilor". Sper sa fie bine cat de repede si sa iti tii sub control problema cu endometrioza. Eu chiar cred ca ceaiul de napraznic o sa te ajute, daca poti sa il suporti, ca e folosit si in diverse cancere si alte anomalii de cresteri celulare.

Eu nu zic sa renunti la Vitex, ci doar sa te tii de ce incepi si sa fii pregatita sa accepti si simptome care par mai ciudate (sangerari mai aiurea, mici sagetaturi in ovare etc). Daca tu nu te simti bine cu ideea de Vitex si cu simptomele pe care ti le creeaza, e ok sa il intrerupi si sa iei altceva. Tu ai zis ca ai nevoie de progesteron, deci important e sa il iei din ceva la care corpul raspunde si foloseste la maxim.

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alic spune:

citind paginile anterioare m-am incurcat rau de tot ; chit ca sunt o naturista/homeopata incepatoare sa zicem, asta fiindca n-am luat tratament atat de complex ca voi; cert este ca am renuntat la contraceptive...oricum, am senzatia ca mai mult m-au dereglat, decat m-au ajutat, dar e prea devreme sa ma pronunt;
in sfarsit, acum e a doua luna de tratament homeopat pe care il fac pt. alte afectiuni, dar care am inteles ca ma va ajuta si in cazul ovarelor polichistice; ma hotarasem ca in paralel cu trat. homeopat sa iau si ceai de naprasnic ori altceva pt. stimulare (eventual si sotul meu) dar acum nu mai stiu daca e bine sau nu..
dupa cum spuneti voi ar fi necesare niste investigatii inainte de a lua vreo "medicatie" ori eu nu am decat analizele sangelui care sunt ok (doar calciul scartaie un pic) si tsh-ul care e 2,2 (val. normale intre 0.4 si 5.4), dar dozari hormonale n-am facut.
deci? ce ma sfatuiti sa iau?

ALICe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

Tia,iti multumesc foarte mult pentru raspuns.Poate o sa incercam si noi sa vedem chiar daca sunt putine nu putem sa spunem ca ar fi calitativ proaste s-ar putea dupa stimulare sa fie mai bine.Te.

Mergi la inceput