Naturiste si homeopate (30)
Raspunsuri - Pagina 4
lilirusu spune:
Buna fetelor am si eu o mare nedumerire.In urma cu 3 luni am ramas insarcinata mai mult ca sigur dupa tratament cu branca ursului,dar am intrerupt ieri sarcina la 12 saptamani pt ca bebe avea malformatii grave.Intrebarea mea este daca branca ursului poate da modificari genetice(cromozomiale)daca am luat-o peste ovulatie.Eu stiam ca aveam ovulatia la 1Astept pareri de la voi.4 zile,dar daca am avut mai devreme si am luat BU,credeti ca este o cauza a malformatiilor la bebe?Sunt tare suparata si incerc sa gasesc cauze pana o sa imi vina rezultatul de la genetica(mi-a recoltat inainte de chiuretaj lichid amniotic si buc.din placenta).
Idaira spune:
N-am inteles in ce zi a CM ovulezi de obicei(apare un 1 ??!!!)? BU se ia z1-10..n-are rost sa te culpabilizezi inainte de a afla rezultatele.Si-apoi,nu intotdeauna rezulatele genetice sint concludente,la mine n-a iesit absolut nimic.Am ramas cu intrebarea in aer,pt ca efectiv n-are raspuns.Ai rabdare si incearca sa te linistesti !
lilirusu spune:
Buna fetelor am si eu o mare nedumerire.In urma cu 3 luni am ramas insarcinata mai mult ca sigur dupa tratament cu branca ursului,dar am intrerupt ieri sarcina la 12 saptamani pt ca bebe avea malformatii grave.Intrebarea mea este daca branca ursului poate da modificari genetice(cromozomiale)daca am luat-o peste ovulatie.Eu stiam ca aveam ovulatia la 14 zile,dar daca am avut mai devreme si am luat BU,credeti ca este o cauza a malformatiilor la bebe?Sunt tare suparata si incerc sa gasesc cauze pana o sa imi vina rezultatul de la genetica(mi-a recoltat inainte de chiuretaj lichid amniotic si buc.din placenta).
gudinde spune:
quote:
Originally posted by lilirusu
Buna fetelor am si eu o mare nedumerire.In urma cu 3 luni am ramas insarcinata mai mult ca sigur dupa tratament cu branca ursului,dar am intrerupt ieri sarcina la 12 saptamani pt ca bebe avea malformatii grave.Intrebarea mea este daca branca ursului poate da modificari genetice(cromozomiale)daca am luat-o peste ovulatie.Eu stiam ca aveam ovulatia la 14 zile,dar daca am avut mai devreme si am luat BU,credeti ca este o cauza a malformatiilor la bebe?Sunt tare suparata si incerc sa gasesc cauze pana o sa imi vina rezultatul de la genetica(mi-a recoltat inainte de chiuretaj lichid amniotic si buc.din placenta).
lilirusu
lilirusu
Lilirusu imi pare rau pt pierderea ta. Cred ca treci prin momente cumplite dar ce s-a intamplat cu bb nu are nimic de-a face cu BU. Orice ceai nu este atat de puternic incat sa provoace modificari genetice. Ce s-a intamplat la nivel cromozomial a fost probabil un accident genetic cu care tu nu ai nici o vina si nici un ceai, plantuta, aliment etc nu putea sa-l provoace sau sa-l preintampine.
Viata asta uneori e tare grea. Suntem multe femei care am fi mame tare bune si ne dorim enorm sa tinem un pui de om in brate si totusi ... in timp ce altele .... Asta e!
Iti doresc sa ai parte de alta sarcina, de un bb sanatos si nu te chinui singura. Nu ai avut nici o vina.
L5845 spune:
lilirusu, imi pare rau pentru pierderea ta si iti doresc din suflet recuperare cat mai rapida si sufleteste si fizic, pentru ca sa devii mamica mai repede.
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE!
Lau-Meli
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by lilirusu
lilirusu
lilirusu
Lilirusu, imi pare tare rau de pierderea ta. Am urmarit zbaterile tale la "Mamici de septembrie-octombrie" si imi dau seama ca treci prin momente tare grele.
Ceea ce vreau sa iti spun eu, la fel ca si Gudinde, e ca nu ai de ce sa te culpabilizezi, pt ca platele si ceaiurile nu dau aberatii cromozomiale, mai ales ca nu le-ai luat dupa ce ai aflat ca esti insarcinata, ci poate 2-3 zile dupa o posibila ovulatie (daca ai avut-o mai devreme). Dar bebe nu isi ia de la mama nutrienti decat la destul timp dupa ce s-a prins in uter, or la tine nu a fost cazul. Chiar nu ai de ce sa e framanti in directia asta. Asteapta rezultatele analizelor.
Am vazut ca ai postat ca ai avut acum ceva vreme o sarcina oprita din evolutie. Poate ar fi bine ca tu si sotul sa va faceti nsite analize genetice. Dar cred ca medicii va vor indruma in directia care trebuie.
Uneori se intampla accidente cromozomiale si nimic din ce am fi facut sau am fi luat noi ca mame (nu e vorba aici de cazuri extreme), nu ar fi produs asemenea defecte cromozomiale.
Iti tin pumnii sa treci cu bine peste aceste momente dificile si sa gasesti putere si dorinta de a lupta mai departe si sa incerci in continuare.
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
samburici
adelamaria spune:
Buna dimineata!
Adimercedes, fetelor, va rog mult sa ma ajutati cu o informatie pentru ca singura nu resusesc sa ma hotarasc si mi-e frica...
Am cumparat Vitex si am incercat sa iau la inceputul ciclului, prin Z6-7...Doar ca imediat a 2-a zi am inceput sa sangerez putin...Ce e drept, incidentul a coincis si cu prima zi dupa ce . Am facut o zi pauza si s-a oprit. Am luat din nou si iar am sangerat... M-am speriat si am oprit, mi-a fost frica sa mai iau...
Eu in februarie am facut laparo pt un chist endometriozic, iar mici sangerari intre CM am avut mereu; credeam ca dupa operatie o sa scap de ele
In concluzie, nu stiu daca Vitex a avut vreo legatura cu sangerarea, dar m-am speriat si mi-e frica sa mai iau...Progesteronul meu in Z21 e normal...Nu e super, dar e o valoare normala...De asta mi-e si teama, sa nu ma dereglez in loc sa-mi fac bine...
Ce ma sfatuiti? Eu acum sunt dupa ovulatie si as incerca sa iau iar Vitex...Endometrioza inseama exces de estrogeni si mi-e teama ca organismul meu nu produce suficient progesteron cat sa echilibreze balanta...Poate de asta nu reusesc si eu sa raman gravidutza...
Va rog mult, dati-mi un sfat!....
Multumesc!
mBuca spune:
Adelamaria: cum erau sangerarile dintre CM? firisoare de sange in mucus sau pete pur si simplu?
Eu de la Vitex nu am avut asemenea urmari dar nici nu pot spune ca m-am simtit super asa ca l-am intrerupt. Napraznicul este un foarte bun progesteronic si nici nu ma mai doare burtica la ciclu cand il beau
Tia spune:
quote:
Originally posted by chivutamonica
BUBULINA1,ma bucur ca te revad pe forum.Ce mai faci draga mea?
Uite chiar am vazut ca ai raspuns unei fete despre FSH,marit.Si la mine a intervenit aceasta problema si ma gindeam sa intreb ce sa fac sau ce sa iau deci zici tu ca e bun BU,o.k.
Dar pentru stimulare ca zice ca din acest motiv am si putine ovocite si foliculi sau cum sa le mai zic,ca astia mi-au zis ca sunt sanse de reusita mai mici.
C-am asta-i intrebarea mea.Sper sa fi bine sa optimista.
Te,MONI
chivuta
Buna Moni,
Eu am avut FSH-ul mare, insa nu mai stiu exact valoarea. Nu am prins de la inceput discutia despre FSH-ul tau.. ideea este ca nu e suficient sa te uiti numai la FSH. Eu am facut profilul hormonal (dozari in zilele 5, 14, 21) si din toate numai FSH-ul era in afara limitelor, acest lucru aratand rezerva ovariana diminuata, nu neparat epuizata. Am inceput sa fac monitorizare foliculara pentru confirmarea ovulatiei. Nu aveam probleme cu ovulatia, insa nu puteam sti cum stau cu calitatea ovocitelor. Acest lucru nu poate fi determinat prin analize uzuale. Din alte motive am ajuns in protocolul FIV si dupa o stimulare agresiva cu menogon (ajunsesem la 8/ zi) am obtinut 7 foliculi, din care au ramas 5 celule, si in final numai 2 embrioni viabili. Prin urmare, FSH-ul meu mare se explica prin numarul mic si calitatea proasta a ovocitelor. Am pierdut acea sarcina FIV, dar tot raul spre bine, la 4 luni de la acest nefericit eveniment, am ramas insarcinata natural cu acest minunat baietel - Alexandru. Asadar, tot s-a gasit un outz bun insa am convingerea ca tratamentul agresiv cu menogon a contribuit la aceasta minune.
In concluzie, nu stiu daca e posibil ca un tratament naturist sa impinga spre limite aceasta productie care oricum e pe sfarsite, insa nici nu poti spune cu certitudine ca totul s-a sfarsit. Nu contest faptul ca sansele sunt mici, dar EXISTA!
Bafta, sa auzim de