Naturiste si homeopate (30)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

Fetelor dragi,conteaza si ce mancam ca sa fim sanatoase si sa putem avea bb.dorit.
Cele douazeci de alimente cele mai bune
1. Bananele- sursa de potasiu si vitamina B6
2. Brocolli- contin beta-caroten, acid folic, vitamina C, fier, calciu si o substanta numita sulforafan .
3. Cantalup- sursa de beta-caloten si vitamina C
4. Tarate- bogate in fibre
5. Spanac- sursa de calciu, vitamina B-, ribloflavina, beta-caroten, fier, acid folic
6. Germeni de grau- sursa de vitamina E
7. Seminte de dovleac: fibre, fier, zinc, magneziu si cupru
8. Seminte de floarea soarelui- vitamina E
9. Ulei de masline- grasimi nesaturate
10. Lapte- calciu si vitamina D
11. Legume- sursa de fier, zinc, magneziu, cupru, acid folic si fibre
12. Portocala- vitamina C
13. Paine din grau integral- fier, vitamine B1, B2, B3, B6, E, acid folic, cupru, vitaminele C si B6
14. Peste- sursa de acizi grasi omega 3 si de seleniu care este un antioxidant
15. Lapte praf cu procent scazut in grasimi- calciu si vitamina D
16. Pui- bogati in proteine si saraci in grasimi (fara piele)
17. Orez brun- singurul orez care contine vitamina E
18. Orez salbatic- cel mai mare procent de zinc, magneziu si vitamina B6
19. Tarate de ovaz : contin fibre solubile care ajuta la controlul zaharului din sange
20. Iaurt-
Va,MONI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

AR MAI FIBeta-carotenul - antioxidant, intaritor al sistemului imunitar, previne cancerul de vezica, uterin, mamar, al gurii si al plamanilor
Vitamina B6 - se recomanda a se consuma in cantitati cat mai mari in timpul folosirii contraceptivelor orale deoarece acestea reduc rezervgele de vitamine
Vitamina C - antioxidant, reduce riscul anumitor cancere, in special cel de stomac. Favorizeaza absorbtia fierului si reduce riscurile de anemie.
Vitamina E - reduce riscul bolilor de inima si amelioreaza sistemul imunitar.
Acid folic: reduce riscul malformatiilor la nou nascut (spina-bifida, anencefalie, encefalocel)
Calciu: contribuie la formarea unui sistem osos sanatos, previne osteoporoza si hipertensiunea
Cupru: carenta acestui aliment se pare ca mareste nivelul colesterolului
Fier: previne anemia si intareste sistemul imunitar
Magneziu: este eficace impotriva hipertensiunii si a bolilor cardiace
Potasiu: reduce tensiunea arteriala contribuind la prevenirea accidentelor cerebrale
Zinc: ameloreaza sistemul imunitar
si week-end placut cu bb,multi,MONI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:


Putini stiu ca aceasta cereala cu boabele tari si cu gustul destul de aspru este printre primele plante cultivate pe Terra, cu 4000 de ani in urma ea fiind intalnita pe mari suprafete, din Egipt si pana in India. In China, este considerata una dintre cele cinci plante sfinte, fiind folosita atat ca aliment, cat si ca baza pentru o gama impresionanta de medicamente naturiste. In Europa, orzul e consumat in cantitati tot mai mari in ultimii ani ca suc, obtinut prin centrifugarea plantelor tinere, si sub forma de fulgi, obtinuti prin presare la rece. Acesti fulgi sunt foarte digerabili si pastreaza practic nealterate proprietatile terapeutice ale boabelor de orz, proprietati care vom vedea ca nu sunt deloc de neglijat:
Hepatita de toate tipurile, sechelele posthepatice si hepatita cronica evolutiva - fulgii de orz au efect drenor hepatic si ajuta la regenerarea celulelor din ficat. Au un efect foarte bun mai ales preparati cu miere de albine si fructe, cum ar fi afinele, catina, merele, gutuile.
Hipotensiunea - consumul regulat de fulgi de orz mareste pe cale naturala tensiunea arteriala, fara a aparea riscul hipertensiunii, tensiunii arteriale oscilante sau al palpitatiilor. De asemenea, orzul este cunoscut pentru efectele sale de prevenire a ischemiei cardiace.
Diaree, dizenterie si febra tifoida (adjuvant) - se consuma fulgi de orz in amestec cu infuzii indulcite din plante, cum ar fi menta, busuiocul, ceaiul negru.
Atonia gastrica si intestinala, probleme de digestie si apetit la persoanele sedentare - se consuma dimineata si seara cate o farfurie de fulgi de orz combinati cu fructe acrisoare, taiate marunt (mere, grapefruit, afine, catina, coacaze) si miere.
Tuberculoza, bronsita cronica - fulgii de orz sunt amestecati cu lapte fierbinte, miere si un varf de cutit de pudra de ghimbir. Se consuma aceasta combinatie usoara, foarte hranitoare si cu efecte de stimulare a imunitatii, la micul dejun si cina.

OVAZUL

Intr-o scriere antica se arata ca dacii si germanii erau printre singurele popoare care foloseau aceasta cereala ca aliment de baza. Mai tarziu, in Evul Mediu, populatiile nordice din Europa au adoptat si ele ovazul, care este un excelent energizant in perioadele cu vreme rece si umeda. In prezent, el este larg folosit sub forma de fulgi, care sunt mai digerabili si mai gustosi decat cei de orz, fiind recomandati cu precadere pentru:
Hipotiroidie - ovazul este un excelent stimulent al functiei tiroidiene. Fulgii de ovaz vor fi introdusi pe termen lung in dieta persoanelor suferinde de aceasta afectiune. Suplimentar, se bea pe parcursul unei zile un „ceai” obtinut din 7 linguri de boabe fierte vreme de jumatate de ora intr-un litru de apa. Acest preparat are efecte stimulente foarte puternice, fiind recomandat si in starile de astenie, surmenaj si somnolenta, pentru tratarea pietrelor la rinichi, a gripei si a unor disfunctii sexuale la barbati.
Adjuvant in sterilitate si impotenta - studii recente arata ca la popoarele care consuma cantitati mari din aceasta cereala, varsta medie la barbatii care ajung la andropauza este mult mai ridicata, iar fertilitatea se mentine pana la varste impresionante.
Sensibilitate la raceli la persoanele meteosensibile - consumul regulat de fulgi de ovaz mareste rezistenta la variatiile bruste de clima, mai ales la racire, intarind sistemul imunitar si conferind un tonus psihic foarte bun.
Nisip (microlitiaza) la vezica biliara si rinichi - 4 linguri rase de fulgi de ovaz se fierb la foc mic intr-un litru de apa vreme de 20 de minute, dupa care se filtreaza. Se consuma acest decoct pe parcursul unei zile, o cura durand 14 zile. Acest tratament este util si in diabet, guta si hepatita, ca adjuvant.
....REGHI,MARIE,DANUTZA,unde sunte-ti dragutelor?M-ati lasat singurica ....
,MONI
,MONI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alic spune:

fetelor, posibil sa mai fi scris in alte parti, dar sunt disperata si n-am rabdare sa caut;
am facut dozari hormonale si se pare, apropae sigur, ca n-am ovulatie; acum trebuie sa repet Progesteronul si LH-ul in ziua 21, dar pana atunci sunt complet in ceata;

ce naturiste sunt eficace pt. ovulatie si stimulare ovariana?

va rog din suflet sa-mi raspundeti!!!


ALICe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gugushtiuc spune:

Draga ALICe, te rog nu dispera. In momentul de fata nu prea am cum sa-ti dau un raspuns concret la intrebarea ta, dar promit ca ma uit eu azi pe aici si poate reusesc sa incropesc ceva. stiu sigur ca am vazut undeva postat un tratament pt stimularea ovariana, am sa-l caut si cum gasesc iti scriu. Pana atunci eu zic sa astepti ca sa vezi rezultatul analizelor si sa-ti dai seama cu care hormon exact ai probleme. Si iti mai dau un sfat, nu mai lua nimic pana atunci pta ca, din cate mi-au spus si mie fetele, analizele vor fi influentate de efectul plantelor. ia-ti inimioara de viitoare mamica in dinti si mai rabda un pic ca toate se vor rezolva.
Hai ca eu trec la sapaturi pe forum. Te pup
CU drag GUGU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gugushtiuc spune:

ALICe, aintervenit ceva si trebuie sa fug din casa. Am reusit sa "puricaresc" doar primele trei capitole. Si o prima concluzie ar fi ca la baza tuturor tratamentelor sta cel al Liviei postat la prima pagina al fiecarui capitol. Are ca efect reglarea balantei hormonale in organism si "reparatia" problemelor de la nivelul aparatului genital.
In probleme hormonale si lipsa ovulatiei minuni face branca ursului, napraznicul, mladitele de zmeur, kamayany, she cure (astea doua sunt ayurvedice, fetele zic ca functioneaza din prima luna), gheara matei si vit.E.
Cand ma intorc mai caut, sa vad ce gasesc. Chiar daca nu ai rabdare eu zic sa iei si tu capitolele la puricat, eu efectiv ma incarc cu optimism si vad lucrurile mai roz cand citesc ce rezultate au fetele.


Un puuup maaaaaaaaaaaaare de la GUGU.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

quote:
Originally posted by miri2007
Pentru maturizarea foliculilor si stimularea ovulatiei voi ce plantute imi recomandati?
Pe aici am citi de BU si lemn dulce. Dar luna asta cred ca e cam tarziu sa iau din astea. Dintre Vitex si Maca care e mai recomandat pentru problema asta?
Miri2007



BU numai pana la ovulatie deoarece e toxic in sarcina.
Lemn Dulce ---- mare atentie la el pt ca e puternic estrogenic si excesul de estrogen poate crea un mic fibrom sau poate cauza unei endometrioze nedepistate. Eu te-as sfatui sa-l excluzi. Dc te hotarasti sa iei ceva estrogenic sa iei numai pana in z 9-10 (adica cu cateva zile inainte de ovu)deoarece dc deopasesti ac perioada inhibi ovulatia. Ce ai luat pana acum? Poate ai luat ceva estrogenic si te-ai apropiat prea rau de ziua ovulatiei .
Maca e f buna pt stimularea ovulatiei , ti-o recomand.
Vitex Fruit este progesteronic si poate fi luat toata luna.


Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alic spune:

Gugu, saru-mana, esti o dulcica;

problema e ca sunt tare derutata; stiu ca sunt multe remedii pentru ceea ce am eu nevoie, insa nu stiu care sunt cele care nu duc la efecte adverse (nu prea ma simt bine din mai mute puncte de vedere si n-as vrea sa-mi dau peste cap organismul mai mult decat este acum);
citind pe-aici parca m-as opri la maca de la innovatics (am auzit ca e cea mai buna de la firma asta); acum, am sa astept si ziua 21 pt. analize; intre timp insa, as vrea sa stiu:

maca se ia si de catre partener si daca da, cum si cand? iar pt. noi fetele, cum se administreaza? (am citit ca se iau 3 pilule pe zi, dar ma intereseaza daca sunt zile restrictionate in timpul unui ciclu)

multumesc!

ALICe

p.s. am citit de tratamentul liviei, dar mi se pare imposibil de tinut in conditiile in care dunt la serviciu de dimineata pana seara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gugushtiuc spune:

ALICe, din cate stiu eu MACA nu are contraindicatii si se ia de 3 ori pe zi in fiecare zi cat faci tratamentuln nu are contraindicatii. La fel ia si partenerul(cel putin asa ia si sotul meu si se simte f. bine). MACA e un supliment nutritiv si are proprietati similare cu ginsengul.
Vazusem postat pe aici ca un medic naturist i-a spus uneia dintre fete ca tratamentele nu au cum sa dauneze organismului, deoarece acesta asimileaza din plantute doar ce are nevoie. Eu am convingerea ca nu are ce sa deregleze.
Tratamentul Liviei intr-adevar este complex si cam dificil. Eu l-am adaptat programului meu si vad ca ma descurc. Pana acum am luat
-tinctura BU pana la ovulatie (tu daca nu ovulezi ia trei luni fara pauza)ia si sotul.
-tinctura de muguri de zmeur(fiole de la hofigal), asta in mod clar echilibreaza balanta hormonala si nu are contraindicatii.
-tinctura de coada soricelului(pt tot felul de probleme la organele genitale)
-capsule MACA
-capsule de napraznic
-ceai de napraznic preparat dupa reteta
-ceai de cretisoara.
Tincturile le iau de 3 ori pe zi dupa cum scrie pe prospect, pastilele tot de trei ori pe zi, ceai imi fac mai mult si beau in loc de apa. Sa nu te sperii de gustul ceaiului si nici a tincturilor, dupa o saptamana te obisnuiesti. Ceaiurile le prepari si le poti lua cu tine la servici in termos sau vezi tu in ce.
Vreau sa zic ca eu sunt abia la sf prmei luni de tratament si ma simt bine, au disparut simptomele alea nesuferite de dinaintea venirii ciclului(la mine era cam nasol), am mai simtit eu si alte ciudatenii dar nu mai zic nimic, astept sa vad daca vin sau nu rusii.
Dintre toate plantutele stiu ca BU, mararul si telina sunt mai toxice si au ceva contraindicatii.
Asta e cam tot ce stiu eu sa-ti spun acuma. Incearca sa-i trimiti un mesaj lui ADIMERCEDES sau chiar LIVIEI ele cred ca iti vor putea da un raspuns mai exact.
Te pupacesc si te rog sa nu te dai batuta. Gandirea pozitiva e foarte importanta. Si ca sa te simti mai bine iti spun ca am vazut destule fete pe aici care se chinuiau de ani buni de zile sa-si rezolve problemele indopandu-se cu tot felul de rahaturi sintetice, iar dupa ce au luat tratamentul naturist au reusit sa scape de ele. Un exemplu este si LIVIA care a ramas dupa o singura luna de tratament, in conditiile in care nici un doctor nu-i mai dadea sanse sa ramana insarcinata natural(din cate stiu ea trebuia sa faca FIV si a refuzat recurgand la plantute)


Cu drag GUGU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

Adimercedes,am o intrebare pt. tine:Tu ai baut ceai de BU?
si daca da,atunci poti sa iei in paralel si o ling.sublimba sau nu?
<MONI


Mergi la inceput