vreau sa adopt
Raspunsuri - Pagina 4
moniquecibo spune:
Am 34 ani si 5 ani de tratament pt a avea un copilut.Sunt la capatul puterilor....imi doresc cu disperare un micut.Am decis cu sotul meu sa mai incercam inca un an ,iar daca nu merge sa adoptam.Am citit cu interes si cu lacrimi in ochi toate mesajele despre adoptii si mi-au dat sperante ca nu vom imbatrini singuri.Felicit toate fetele care au adoptat deja un bebe mic...Sunt din Iasi
maimutzak spune:
De abia azi ti-am citit mesajul.Si eu sunt tot din Iasi, am 36 de ani si jum, si am in spate 9 ani de tratamente, de care m-am saturat ca de mere padurete.AM facut si FIV, dar nu am mai avut curaj sa repet, am avut si o sarcina prin inseminare oprita in evolutie, si pur si simplu am cedat.Acum asteptam bebe prin adoptie, suntem pe lista ca m pe poz nr.5 , si speram ca vom fi in curind parinti.Acum ma simt mult mai linistita si mai impacata cu mine insami, si speram sa fie bine.Nu imi permit sa dau sfaturi, cred ca cel mai bine e sa faci cum simti tu, nu cum ai auzit de la altii, eu cam asa am facut.Nu am vrut sa ma iau dupa altii, nici cu tratamentel, nici cu intreruperea lor, nici cu demararea adoptiei.Mult succes si poate mai vb.Numai bine iti doresc.
liazurlia spune:
Fetelor, vrea sa stiu parerea voastra in legatura cu o chestiune! Vi se pare ca sunt superficiala daca imi doresc sa adopt un copil care sa semene cat de cat cu mine, sau cu sotiorul meu? Sa nu credeti cumva ca imi iubesc mutra la nebunie, ba chiar, uneori, oglinda imi e cel mai mare dusman Nu am nici vreo obsesie de genul par cret, ochi albastrii sau mai stiu eu ce, dar nu cred ca e bine nici pentru noi, nici pentru el sa fie foarte diferit de noi. Imi imaginez cum ar sa cresc un copil rom, de exemplu( in conditiile in care noi suntem blonzi amandoi si cu tenul foarte deschis). Mi s-ar rupe inima de cate ori m-ar intreba de ce el e atat de altfel, sau cand lumea s-ar uita intrebator cand iesim cu el pe strada. Adoptia e un motiv de mandrie penru mine, dar nici nu vreau sa fiu subiectul de barfa al tuturor gurilor rele din oras, sau ca micutul sa fie batjocorit de alti copii, pentru ca stim cu totii cat de cruzi pot fi sunt copiii.
Asadar, intreb din nou. Sunt un om rau sau superficial?
andrada77 spune:
liazurlia,
si eu sant blonda cu ochii albastrii,ten foarte deschis.Familia mea(mama ,tata ,fratele)nu seamana cu mine deloc.Ei toti sant bruneti cu ochii caprui.Nu ne-a intrebat nimeni niciodata de ce eu nu seman,doar s-au mirat un pic.
Eu astept sa adopt o fetita,si nu ma ganedsc cum o sa fie.M-au intrebat cum vreau sa fie copilul.Dar eu am zis ca nu conteaza.
Trebuie sa simti ca e al tau.Atat.
Daca astepti un copilas care sa semene cu voi,s-ar putea sa aveti mult de asteptat.Si asa e mult de asteptat,e greu,si o sa va pierdeti rabdarea.
Eu personal mi-as fi dorit o fetita bruneta,alba la fata,cu ochii negrii(asa cum nu am fost eu si mi-ar fi placut sa fiu).
Dar o sa fie cum vrea Dumnezeu,dar o sa fie copilul meu-blond,brunet,negru,galben....-nu conteaza.
Iar lumea din jur....este ultimul lucru la care trebuie sa te gandesti.
Fa ce simti tu,nu mai sta cu frica de ce-o sa zica lumea.
Eu imi doresc peste cativa ani si un bebe din Etiopia.
Sa indrazneasca cineva sa zica ceva..
viitoare mamica de ingeras
diciu spune:
maimutzak si noi am dori sa adoptam tot un bebeu mic-sugar...insa asistenta de la DPC..ne-a spus categoric ca un copil intre 0 si 3 luni nu are cum sa fie adoptabil...pentru ca dosarul lui pana sa devina adoptabil dureaza cel putin 3-4 luni...iar DPC cand te cheama sa-ti arate un copil..acela e sigur adoptabil...
de aceea ma mir ca ti-au zis asa de la DPC...ca iti vor arata un nou-nascut...
m-as bucura sa fie si posibilitatea asta...
succes tuturor!
anda
"daca dragoste nu e...nimic nu e"
maimutzak spune:
Nu am spus ca va fi nou-nascut, cred ca s-a inteles gresit, stiu cum stau lucrurile, dar ce imp are?poate avea o sapt, o luna, 5 luni, sau mai mult pt. noi e acelasi lucru, oricum ne vom bucura !
moniquecibo spune:
Recunosc ca ma gindesc din ce in ce mai des la o adoptie....mi-e putin teama ca nu am sa dau tot ce-i mai bun din mine.....ca am sa ma satur intr-o zi si am sa intreb CINE E COPILUL ASTA?Ma macina tot felul de intrebari,multe fara raspuns.Iubesc copiii,lucrez cu ei,sunt cea mai buna prietena a copiilor amicilor mei...totusi...
MAIMUTZAK,spune-mi te rog daca sunt multi copii adoptabili la noi in Iasi...dar parinti care vor sa adopte?
maimutzak spune:
Buna!
Nu stiu daca sunt multi, cred ca sunt destul de multi totusi, avind in vedere structura demografica, oricum , parinti care vor sa adopte sunt multi, se asteapta in jur de un an pina reusesti sa adopti. Dupa cum mai spuneam, sunt multi copii abandonati, dar la care mamele, sau familia, nu isi da acordul pt adoptie, si atunci ei ramin incurcati , uneori toata viata, prin asistente maternale, sau prin centre de plasament.Putini din copiii respectivi ajung sa fie adoptabili, adica cu acordul fam, sau din cei despre care nu se stie mai nimic, fiind parasiti la maternitate, etc.De aici aparer paradoxul, sunt multi copii care au nevoie de o fam, sunt si f multi care doresc sa adopte, dar....legea e total aberanta.Nu stiu cind si daca se va face ceva in sensul asta.In fine, despre framintarile tale, sa stii ca le-am avut, si le am si eu, si imi pun si eu aceleasi probleme, dar au trecut ani si ani, in care mi s-a parut ca am trait degeaba si simt ca e singurul lucru care m-ar putea implini, care m-ar putea face fericita, chiar daca sunt constienta ca va fi enorm de greu, cu atit mai mult ca acest copil care va veni, va fi foarte diferit de noi, si de asteptarile noastre.Pur si simplu nu pot sa accept c a nu pot avea copii, si stiu ca pot darui dragoste, si nu pot sa nu o fac, si cred , sper, ca va fi bine, ca da ca il iubim, si il educam zi de zi asa cum stim noi, vom reusi sa facem din el OM,indiferent de mostenirea sa genetica.Eu imi astept rindul cuminte, desi multi de pe forum s-au aratat mirati ca nu il caut eu prin diverse centre, maternitati, etc.Speram ca vom fi chemati in curind.Joi mai mergem la o a doua serie de cursuri, ceva pt cresterea copilului am inteles, sper sa ne foloseasca, adica sa fie lucruri practice.O sa iti pov ce facem acolo.Mai avem 4-5 fam in fata noastra, in jud Iasi.Deja am inceput sa am emotii.Doamne ajuta si numai bine la toata lumea!
moniquecibo spune:
MAIMU esti un om extraordinar.Emani mult optimism,incredere si ai multa dragoste de oferit.Dupa ce-ti citesc mesajele ma simt mult mai bine si totul pare mai usor,mai lumesc.S-ar putea sa ne si cunoastem....poate ne-am intilnit prin spitale la investigatii.Am cunoscut multe fete in felul asta,iar cu unele mai pastrez legatura.Te rog sa-mi spui cum se fixeaza ordinea adoptiilor...mi-ai spus ca ai nr.5.Conditia materiala poate fi un factor important?AI auzit de adoptii mai putin reusite?Vreau sa ma tii la curent cu tot ce ti se intimpla legat de adoptie.DUMNEZEU SA TE AJUTE!
maimutzak spune:
Am noutati! Azi am inceput niste cursuri pentru cresterea copiilor la DPC, de fapt facute de Holt,si ne-a anuntat asist sociala ca suntem pe locul 4, dar cum cei din fata noastra vor toti fetite, iar noi vrem orice,-ar putea ca foarte curind sa fim sunati , pot fi chiar zile, dar pot fi si saptaminni! M-am emotionat foarte tare.Va rog, tineti-mi pumnii!Cursurile tin 7 sapt.Va pup.