vreau sa adopt
Buna ziua everybody,Acum intri prima data aici.Am faut si eu cerere de adoptie si astept.Cine mai e ca mine sau a fost....pliiizz....am nevoie de incurajari.Va pup.Sunt din Iasi.
Raspunsuri
aissa spune:
Suntem destul de multe pe aici! Bafta! Sa ai un drum cat mai scurt si mai lin catre puiutul tau!
maimutzak spune:
Buna fetelor, nu am mai scris de mult, ca nu sunt o mare scriitoare,intre timp am primit atestatul, adica in aprilie, si intai mi-au zis ca poate dura cam un an dezile pina cind sa vina un bebe, acum ne-am trezit ca mai este putin, suntem pe poz 7 pe lista de asteptare , ceea ce poate insemna ca poate dura mai putin, poate doar 2-3 luni.Mi-am dorit si imi doresc enorm un copil, dar ...parca am inceput sa ma sperii putin, el sau ea chiar va exista in curind! Sunt speriata dar si fericita in acelasi timp! Sufar ca nu prea am cu cine vb despre asta, pe cei din jur nu prea ii intereseaza, si nici nu inteleg suferinta, asa ca....mai bine tac.Cit despre copil ,pt noi este indiferent absolut daca e fata sau baiat, chiar nu ma intereseaza chestia asta, ca toata lumea are o singura intrebare"inteligenta" ,care ma enerveaza: vreti fetita sau baiat?" NU,NU , le spun , chiar nu are importanta.Asta este poate mai vb, eu ma numesc Irina, si sper sa fiu mamica in curind.Va salut pe toti/toate.
aissa spune:
Tinem pumnii sa va vina randul cat mai repede (dar voi nu ati cautat separat? ati asteptat dupa dpc?). Cat despre emotii eu zic ca sunt perfect firesti si umane. E o mare responsabilitate aceea de a fi parinte si indiferent ca ai naste sau ai adopta ai avea aceleasi temeri. O sa fie totul super perfect!
Poze
any27_any spune:
Buna dimineata,fetelor!
Si noi suntem pe punctul de a incepe dosarul si vreau sa spun ca am mari emotii, in special in legatura cu vizitele celor de la dpc, desi am aflat ca sunt f amabili.La voi cum au decurs aceste vizite?Ce intrebari vi s-au pus?
maimutzak spune:
BUNA iarasi, cei de la dpc au fost f. de treaba , desi am inteles ca nu au fost chiar asa cu toata lumea.Iar eu nu am cautat separat, nu caut separat,desi as putea, dar ni s-a spus f. clar sa nu facem asta, am fost chiar amenintati , ca putem fi exclusi de pe lista , si in plus, parca as forta in acest fel iarasi mina destinului, asa cum incercam atunci cind faceam tratamente, ca am facut vreo 9 ani, credem ca e mai bine sa asteptam sa fie al nostru acela care va fi sa fie, si nu sa-l cautam noi.Azi am fost la dpc si mi-a zis ca sunt pe locul 11 , nu pe 8, intii mi-a zis gresit, dar a zis ca pina la craciun, cel tirziu se rezolva.Doamne ajuta si numai bine la toata lumea!
ioanaalice spune:
quote:
eu nu am cautat separat, nu caut separat,desi as putea, dar ni s-a spus f. clar sa nu facem asta, am fost chiar amenintati , ca putem fi exclusi de pe lista
E prima data cand aud de liste la DPC pentru adoptii. Iar povestea cu "amenintarea" mi se pare ciudata rau. Cred ca cei de la DPC nu ti-au dat toate informatiile. Nu ti-au prezentat nici un copil? Si daca nu ti-au prezentat nici un copil din judetul de care apartii, nefiind adoptabili, ar trebui sa te indrume catre ale judete. Tu poti sa depui cereri la alte DPC-uri (nu cred ca-i nevoie de aprobarea celor de la DPC-ul de care apartii).
ioana, mamica de boboc
andrada77 spune:
Si pe noi ne-a amentintat.Eu v-am povestit atunci.Daca incercam sa cautam pe cont propriu,sau sa ne folosim de vreo pila,o sa ne reclame.yeah,right!!!
maimutzak spune:
lista de care vorbesc este cit se poate de reala, am si vazut-o, si sincera sa fiu, chiar mi se pare normala, trebuie sa existe niste reguli, trebuie sa astepti sa iti vina rindul, pur si simplu.Si chiar si chestia cu amenintarea o inteleg pina la urma, asa ar face fiecare ce l-ar taia capul, sa nu uitam ca principiul lor este"cautam o familie pt un copil, si nu un copil pt o familie" , deci e un mod in care au un control.Cit despre copil, nu au ce copil sa imi arate pina cind nu imi vine rindul, pt ca noi vrem un nou nascut, desi initial nu am tinut neaparat la acest aspect, mai mult ei ne-au sugerat ca e mult mai bine asa, decit sa luam unul de citiva anisori, si pina la urma chiar ne-au convins(oarecum).Deci ce copil sa vad, daca inca nu s-a nascut ???Trebuie sa astept. Iar chestia cu asteptarea mi se pare aproape fireasca eu astept de 10 ani un copil , si am strins in sufletul meu atita rabdare, si atita suferinta, incit chiar nu mai conteaza, pot sa mai astept citeva luni, nu am nici o graba.Oricum , sufleteste, ma simt mult mai bine acum, cind cel putin stiu ca la finalul acestei asteptari va exista in sfirsit un copil, si nu se va sfirsi ca atunci cind faceam nenumarate tratamente doar cu incertitudini, lacrimi .si nimic concret.Iar de cautat la alte dpc -uri , nu prea cred ca e cazul ,jud iasi are sanse mai mari decit cele din jur, asa ca...si oricum ,nu as avea timp, avem si servicii, nu sunt , cred, o tipa obsedata de a a vea acest copil, desi mi-l doresc f.f. mult Incerc sa imi pastrez echilibrul si sa fiu multumita cu cea ce mi-a dat Dumnezeu pina acum.Va pup, si mai vorbim.
Briantis spune:
Mey ,bine ca aveti rabdare .Bafta !
Eu una nu as avea rabdare sa astept ,dar e oricum o chestie de alegere personala .
Insa chestia cu interzisul cautatului de bebe nu mi se pare nici ok ,nici legala .Personalul din dpc e destul de redus numeric si nu cred ca a incerca sa te ajuti singur e asa o crima .In plus ,copiii care se nasc in alte judete ,nu trebuie sa aiba sansa de a fi adoptati?
Mama lui Andreiutzu