Muntii Apuseni
In vara asta vrem sa mergem in Apuseni;am sa contactam o familie care este inscrisa in turismul rural.Nu mai vreau civilizatie,vreau sa stau intr-o casa in varf de munte,sa fie curat bineinteles si sa ne gateasca de-ale locului.Cunoasteti asa ceva?
Raspunsuri
osna spune:
aici au fost acum 1 an niste prieteni si au fost foarte multumiti.
http://www.ruraltourism.ro/apuseni/pensiuni%20apuseni/garda/lazea/html/lazearo.html
daca mai cauti pe www.ruraltourism.ro mai gasesti o gramada de oferte cu preturi pina la 10-12€
Rodica spune:
Drum bun Bia, si sa ne povestesti cum a fost.
Din Garda, cu ceva efort poti ajunge in Padis. De acolo poti vedea ceva absolut unic: Pestera Focul Viu, unde la ora 13:00 intra soarele in pestera printr-un horn din tavan, si topeste ghetarul, din care ies aburi, ca o ceata...superb.
Mai poti vedea Cetatile Ponorului, si Cetatile Radesei care sunt impresionante.
Dorina, sunt acolo niste privelisti....blande la suprafeta, si colturoase sub pamant! Daca ai posibilitatea sa faci cateva trasee....vei obtine niste amintiri extraordinare, si niste poze spectaculoase! Abia astept sa mai creasca baietii si sa-i invat ce inseamna muntele adevarat. Deja am inceput-vezi subiectul cu Balea Lac
Va pup , si vacanta placuta!
Rodica spune:
Dorina, cauta pe o harta un drum spre Padis, din cate imi amintesc, am mers din orasul Beius cu o cursa, pana intr-un sat de unde pe drum forestier -dar bun pentru autoturism, am mers pe jos pana in Padis. Eram studenti si noi am stat la cort, dar era cabana, si alte casute. Cauta pe harta, am sa ma mai uit si eu. Din Padis poti vedea mai multe decat din Garda. Oricum, alegerea Apusenilor este una reusita.
A, si Pestera Ursilor este grozava! Luminata, amenajata, si totusi atat de salbatica....
Drum Bun!!!
Pupici,
Rodica si cei doi voinici
bia spune:
Chiar in Garda vom sta,nu stiu sa-ti spun unde anume,nasii nostri merg acolo de 4 ani si revin in fiecare vara.Fotografii de prin partile locului am vazut,sunt de vis,abia astept sa mergem si noi.Bineinteles ca vom vizita tot ce vom putea intr-o saptamana cat vom sta acolo,noi suntem mari amatori de drumetii,nu stiu cum se va obisnui Bianca,pentru ea e prima data cand va merge intr-un loc atat de indepartat,am inteles ca sunt vreo 5,6 ore de mers pana acolo,sper sa ne descurcam si sa nu avem surprize...neplacute bineinteles.Cum ma intorc o sa va impartasesc impresiile mele din acele locuri.In luna mai am fost in Moldova si a fost minunat,lumea spune ca cele mai frumoase si mai spectaculaose peisaje de la noi,ar fi in Apuseni,vom vedea.Pentru toti care vor pleca curand in vacante,calatorii de neuitat si sa reveniti cu bine acasa.
danab spune:
Bia, din Garda sunt 7 ore de mers pe jos pana in Padis.Ideal era daca stateati pe platoul Padis, este acolo o cabana, poate au aparut si altele, n-am mai fost acolo de vreo 10 ani. Zona este absolut superba,din toti muntii pe care am fost, Apusenii sunt cei mai spectaculosi si pe de-asupra usor de "facut".Noi am vazut intr-o saptamana Cetatile Ponorului, Cetatile Radesei, Ghetarul Focul Viu, Pestera Padis, Pestera Boghii, Poiana Florilor,Detunata dar plecam de dimineata pe traseu si ajungeam seara tarziu. E mare pacat sa ajungeti acolo si sa nu puteti sa le vedeti macar pe astea. Garda este o localitate frumoasa dar din pacate sunt cam departe localizate aceste obiective turistice. Cred ca mai puteti da o fuga si la Ghetarul Scarisoara.
Sa aveti timp frumos ca vacanta sigur va fi de neuitat!
Dana
bia spune:
Dar daca suntem cu masina,nu se poate?Sa mergem pana aproape de destinatiile respective si apoi pe jos?
danab spune:
Se poate ajunge pana pe platou cu masina dar nu stiu sa-ti spun ruta.Intrebati si voi in Garda.
Pupici.
vilma spune:
Ca sa nu ziceti ca n-ati stiut: din soseaua asfaltata (drumul judetean) pana la ghetarul Scarisoara sunt 12 km. de drum forestier. Daca mergeti cu masina, tineti-va bine. Ar fi indicat un 4x4..
Noi o sa stam la Salciua-Poarta Zmeilor.
Abia astept!
Cu drag,
Vilma si Anca
bia spune:
Vilma,in ce perioada mergeti?Noi o sa plecam in 3 august si stam o saptamana.Vom fi cazati in Garda,intr-o casa particulara.
vilma spune:
Bia, noi mergem din 11 iulie si stam o saptamana.
Nu ne-am incumetat pana la Garda, desi e superba zona, din cauza ca si asa o sa ni se faca fundulea damburi de atata drum (noi plecam din Galati).
Va uram sejur super placut, o sa va povestim cum a fost.
Cu drag,
Vilma si Anca