Bebei de Canada in burtici de mamici (4)
Raspunsuri - Pagina 9

laurajr spune:
Mamici,voi v-ati congelat laptele ? In ce se pune la congelator, sunt recipiente sau pungi speciale?
Se dezgheata apoi la temp camerei ?
La ce varsta ati inceput sa le dati la copii cereale cu lapte ?

Donia spune:
Laura, am congelat ceva lapte, nu prea mult, si cand imi mai aduc aminte mai mulg cate putin. Tot studiind eu piata am ajuns la concluzia ca pungutele de la Gerber (Walmart) sunt cele mai convenabile la pret si din astea folosesc. Pentru siguranta le pun si intr-o punga Ziploc, sa nu se perforeze.
Am citit ca nu e bine sa fie dezghetat la temperatura camerei, ci fie lasat peste noapte (sau cateva ore) in frigider, fie tinut sub jet sau in apa calduta. Dar metoda cu frigiderul e cea mai recomandata, a doua doar in urgente.
Ca veni vorba de lapte congelat , voi alaptati in public? Duminica ar cam fi fost cazul si mi-am tot cautat eu un loc mai ferit dar cum nu am gasit am plecat in fuga catre masina cu bebele urland si am alaptat in masina.
Si atunci m-am gandit ca n-ar fi stricat sa am ceva lapte de-al meu la mine.
P.S. La noi a fost nebunie in ultimele zile ca pleaca soacra maine, de aia n-am mai reusit sa te sun. Dar sper sa vorbim curand, o sa ne facem de cap ca ramanem singuri
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Monicutz spune:
Carmen, si eu tot cu Johnson head to toe o spal pe Odette. Dar am vazut in magazin si sapun fara miros. Nu l-am folosit inca desi am cumparat.
Laura si eu ca si Donia tot pungutele presterilizate de la Gerber le folosesc pt congelat lapte. Eu nu ma mulg prea des, dar a fost nevoie de cateva ori. N-am incercat inca sa- dau laptele de la congelator ca n-am avut nevoie. Sper sa mai fie bun, ca am o prietena care nu l-a mai putut folosi ca mirosea nasol.
Va pupam
si Odette

Monicutz spune:
Pitilache e scumpa foc Isabella!!! Si o grasunica. E la fel la par ca si Odette a mea :). Sa-ti traiasca!!
Denisa ii dau numai san nu i-am dat deloc formula pana acum. Cat pot ii dau la san. Sper ma sa tina macar 5-6 luni lapticul.
Odette azi dimineata dupa ce a mancat asa s-a scremut sa faca kk ca i-a venit tot laptele inapoi sub forma de jet! M-am si speriat. Apoi a plans ca ii trebuia mnancare din nou. Voua vi s-a intamplat asa ceva pana acum??
Va pupic,
si Odette

biscu spune:
Pentru pus laptele la congelat eu am sticlute de plastic cumparate acum 5 ani pentru primul bb. Le folosesc tot pe alea. Eu n-am avut probleme cu laptele congelat. Depinde unde e tinut. Daca e in spatele congelatorului tine mai mult, daca e pe usa, mai putin.
Si eu am cumparat Johnson fara miros si l-am folosit la inceput, dar acum folosesc ceva cu mai putine chimicale de la WholeFoods, desi are miros. Vad ca bb nu se supara.
Monicutz laptele tzine daca bb papa. Eu zic ca o sa te tzina mult mai mult, mai ales daca mananci bine, te hidratezi si te odihnesti.
Eu nu am patit chiar jet, dar de varsat mai varsa lapte si apoi plange de foame.
ciao,
biscu.

Pepsi spune:
carmen, da e un spital nou, curat, conditii f bune, nici nu se compara cu sectia de urgente, la sectia nasteri e totul mult mai frumos!cu pediatrul ce sa-ti zic, important e sa fie unul bun, chiar daca nu e aproape, eu, il voi pastra tot pe asta in Montréal desi ne vom muta! sper ca nu voi avea probleme cu masina, ca nu avem 2, inca!
laura, prietena mea isi congeleaza laptele in ceva saci sterili care se vind in magazin!am s-o intreb cum il decongeleaza! noi am introdus cereale la 6 luni si din cauza alergiilor la gluten se recomanda cele fara gluten pina la 1 an, cum ar fi orezul si ovazul!la inceput i=am congelat pireul de legume lui Dominic ca doar nu era sa fac cite putin in fiecare zi ca nu iesea, si asa ca am pus in plasticuri dinacelea de facut cuburi de gheata! dar ce crezi ca nu mi-a mincat dupa ce=l congelam isi schimba gustul sau ceva ca nu-l mai minca! dar la lapte nu stiu cum e, dar prietena mea de care-ti vorbesc asa face, ca s-a intors la munca si de fata are grija soacra! o alapteaza dimineata si seara, are 11 luni!
donia, am alaptat in public fara nici o problema! sint si niste sorturi speciale ce se vind la Toys cum spui si tu ma trageam undeva, si daca chiar nu aveam loc fuga la masina, de aia a si luat barbatu-meu una cu 7 locuri ca ma intindeam frumos!
monicutz daca alaptezi fata nu vei avea probleme sa nu ai lapte! este legea cererii si ofertei! productia de lapte scade daca in paralel sugarului i se da formula, fiindca el nu mai cere sin si asta scade productia de lapte, asa a fost cind i-am introdus lapte praf lui Dominic(pe la 17 luni) nu mai aveam atita lapte ca nu mai sugea !
Flavia 28+ David
si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Denisam spune:
Laura-cum spuneau si fetele, exista acele pungutze, dar eu nu am mai luat ca aveam biberoane cumparate si am pus si in sticle de jumate de litru, de la apa, stringeam intr-o zi jumate cam 500 ml si eu le-am decongelat la temperatura camerei sau intai in frigi si apoi afara, la inceput emma a papat, adica dupa 2-3 luni de congelator dar deja dupa 3 luni de stat in freezer nu i-a mai placut gustul, l-am amestecat cu cereale si asa mai mergea. Cu ziua mea-am avut simbata si dumi cate 2 perechid e prieteni, nu mare destrabalare ca eram cu sinuzita nasol si aproape mi-am pierdut vocea.Mersi de intrebare si pupicei, cum mai e cu pielea David, se mai scarpina rau?Sper sa ii treaca de tot.
Roxana- cum ziceam si alsezatoare- o grasunica frumoasa foc s-a facut Isabella.
Monicutz-ma bucur ca papa Odette si sa ettzian laptele, eu stiu clar ca nu am avut cu cien sa ma inteleg fara nici o masa de formul asi era si lenesa la tras din san.Eu emreu am spalat-o cu 2in 1 de la Huggies, mai nou ii dau si cu L'oreal cand ajung la Costco, ca mie Johnson nu mi-a placut, incercasem o crema si uleiul si nu m-au dat ep spate, apoi am citit niste studii despre ele si nu erau asa stralucite, au ramas cu numele mai de demult.Sper sa ne vedem ca am pregatit ce tzi-am promis, cica vine primavara si aici, sa vedem.
Denisa
Denisa 23+ w si
'de
Emma Andreea (17 Ian.2006)
Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

laurajr spune:
Fetele, multumesc de raspunsurile cu pungile de lapte, deci am inteles, ma mulg si transfer laptele in pungi in cong . Multam !
Denisam, pt sinuzita poti incerca comprese cu hrean dat pe razatoare, aplicate pe frunte...vezi ca-n locul compresei se ia pielea dar se elimina toate mucozitatile din sinusuri . Sanatate !

pitilache spune:
Multumesc fetelor pentru aprecieri! Isabella s-a facut intr-adevar o grasunica! Ieri am fost la cantarit si la 6 saptamani si doua zile avea 4.9 kg! De la controlul dinainte de o luna a luat 1.1 kg! Macar stiu ca nu alapatez degeaba chiar daca o sa ma mai chinui o perioada mai lunga cu kg in plus, asta e. Pentru o cauza buna!
Cele care ati fost la controlul de 6 saptamani dupa nastere, in ce consta? Am programare luni si as fi vrut sa stiu la ce sa ma astept.
Va pup!
Roxana

pitilache spune:
Monicutz ni s-a intamplat si noua cu jet o data, probabil ca tot asa a fost presiune din cealalta parte!
Ce mai face Odette?
Numai bine,
Roxana