Mamici de martie - aprilie 2007 (27)
Raspunsuri - Pagina 14
Krissy spune:
Buna ziua la toate fetele si bine v-am regasit! Ne-am intors si noi acasa in sfarsit si mi-am facut un pic de timp sa va povestesc pe scurt despre nasterea comoarei mele - Sophia.
Dar mai intai vreau sa felicit si eu toate noile mamici pt "martisoarele" lor. Totodata va multumesc din suflet pt galeria si felicitarile primite, am citit cu lacrimi din urma, sunteti niste scumpe!
Acum sa va spun pe scurt despre cum am nascut-o pe fetita. Pe 1 martie dimineata ma trezesc la ora 9 (dupa o noapte cam alba) cu o senzatie de ud intre picioare. Fug la baie, si constat ca mi s-a rupt apa, pt ca picura putin, dar continuu... Sunt calma, nu ma doare nimic si sun la sotul meu si la doctor. Doctorul spune ca ne vedem la spital, asa ca sun la socrii, care stau la 10 min de noi sa vina sa ma duca (cu sotul a ramas ca ne intalnim direct la spital). La 10 deja sunt in "triajul" de la maternitate, conectata la monitoare. Dilatatie doar 2cm, copilul f stabil, mici contractii. Dat fiind ca s-a rupt apa, trebuie sa nasc in max. 24 h, asa ca mi se pregateste camera in care urmeaza sa si nasc. Ne instalam in camera (minunate conditii si comfort), sunt monitorizata permanent, dar din pacate la ora 13 inca nici un progres, col de aproape... 3 cm. Se decide ca am nevoie de perfuzie cu oxitocina, sa grabeasca dilatarea, asa ca mi se aplica perfuzia si mi se mareste doza din ora in ora. Imediat incep contractii dureroase, si inteleg ca e pe bune, deci astea-s durerile de nastere... Inca suport bine tot, refuz orice medicatie. Sotul ma ajuta sa respir "lamaze", ma mai plimb prin camera, incerc si mingea ("birth ball"), dar pe la ora 20 nu mai fac fata la asa contractii induse agresiv (nici nu mai aveam pauza intre ele) si mi se face prin perfuzie un calmant, care nu ma ajuta prea mult. La ora 22, in ciuda contractiilor, nu sunt dilatata decat 4 cm si, desi rezist eroic, cer epidurala la care ei ma invitasera cu ore in urma... Nu numai ca mi-a prins repede si mi-a luat durerile cu mana, dar epidurala pentru mine a insemnat enorm - colul s-a relaxat si intr-o ora am ajuns de la dilatatie 4 la 10! Doctorul imi prezise dupa epidurala ca pe la 2-3 nopatea o sa nasc, si cand colo la ora 23 eu eram gata de impins. Asa ca revine doctorul in tromba si, cu sotul meu tinandu-mi piciorul drept si sora mea cel stang, am inceput sa imping. Intre timp medicul imi maseaza zona perineala, cu speranta sa nu trebuiasca epiziotomie ( si nu a fost nevoie). Cele 34 de minute ramase pana la marea intalnire mi s-au parut 2 minute, desi simteam presiune grozanica cu fiecare contractie. Sora mea imi spune plangand: inca un pic, se vede capul, ai o fetita cu mult par! O ultima sfortare, imping cu ultimile puteri, si la 23:34, se naste Sophia Antonia! Plange imediat si mi-o pun pe piept dupa ce sotul taie cordonul. Nu-mi vine sa cred, lacrimile imi siroiesc pe fata de bucurie - e a mea, e aici si e perfecta! Sora mea e deja la telefon cu mama si tata, bineinteles plangand si ei de la mii de km departare! In timp ce elimin placenta, vorbesc si eu cu mama, nu ne intelegem de hohote, dar suntem fericiti cu totii.
Cam asta e povestea nasterii Sophiei. Ca sa nu fie totul prea frumos, m-am ales cu o singura problema dupa nastere: avand pelvisul ingust, la trecerea capului intre osul pelvian si coccis mi s-a fracturat osul sacral ("noada fundului"), motiv pentru care am ramas 5 zile in spital. Nu are rost sa descriu ce dureri am, mai ales ca petrec majoritatea zilelor si noptilor stand in fund pt alaptat, dar uit de durere cand ma uit la fetita. Sunt optimista si multumesc lui D-zeu pentru minunea care s-a petrecut in viata mea!
Vai ce mult m-am intins, promit sa mai revin cand am timp cu poze si povesti despre bebelusa.
Multa bafta celor care asteptati sa nasteti, si mult curaj ca e mai usor decat credeam!
Cristina, mamica de Sophia Antonia
RaisaFudulu spune:
Suzy78 si Krissy multumim pentru povestile voastre...recunosc ca mi-au dat lacrimile..impresionanat....gata nu mai pot poate intru mai incolo
Diana 34+ cu RAISA-MARIA
Rebiana27 spune:
M-am intors si eu in sfarsit de la scoala unde, de dimineata, nici nu mai credeam ca ajung. Am "vizitat" toaleta de doua ori pe acolo din cauza greturilor capatate din senin. Noaptea trecuta am avut dureri de burta si de mijloc, nu prea mari dar nici de ignorat... eram speriata dar au trecut la un moment dat si nu au mai revenit. Ma ingrijoreaza asta pentru ca nu am mai auzit pe niciuna dintre voi sa descrie asemenea simptoame.
Tzuna merci mult pentru sfaturile deosebit de utile pe care ni le dai. Eu am pus deja in aplicare cateva astfel ca am mai introdus pe lista bagajului pt spital cateva lucruri. Aaa, si-mi mai iau doua camasi de noapte in afara de cea cumparata ca eu credeam ca primim de la spital obligatoriu la nastere.
Florentina Roman multumesc pentru sfaturi si promptitudine!
Selene bine ai revenit acasa si printre noi! Sa te refaci rapid, sa ai mult laptic si sa fi sanatoasa atat tu cat si fetita ta!
Anail felicitari pentru puiutii tai! Sa fiti cu totii sanatosi!
Dallina da-le incolo de ganduri negre!!! Nu fac bine si crede-ma ca-ti spune asta o maestra in a-si face probleme din nimic! Si eu imi petrec timpul mai mult singura (si-al meu sot are un serviciu ce-l solicita enorm). Gandeste pozitiv: in scurt timp nu vei mai fi singura... pentru ani buni.
Krissy bine ai revenit acasa si printre noi! Refacere rapida, multa sanatate tie si bebitzei!
Rebiana 35+ Andrei
radcarmen spune:
Suzy78 si Krissy, m-au emotionat pana la lacrimi povestile voastre despre "marea intalnire". Am citit cu sufletul la gura si sper ca si eu sa fiu asa curajoasa cand va veni momentul.
Asa cum am mai scris, traiesc sentimente contradictorii legate de cum va fi cand voi deveni mamica pentru prima data.
Dallina sa stii ca si mie imi trec prin cap ganduri negre legate de nastere si de faptul ca s-ar putea intampla ceva rau. Dar, ma rog zi de zi la Dumnezeu sa fie bine pentru ca nu depinde de noi. Eu am trecut anul trecut in iulie printr-o experienta traumatizanta cand, la numai doua luni dupa nunta mea, mama a suferit o operatie dificila in urma careia a facut septicemie si...a plecat in lumea celor drepti. Eu am ramas insarcinata la doar doua saptamani dupa aceea si cred ca puiutul meu va avea ceva din sufletul bun al mamei mele. De aceea, atunci cand nu ma simt prea bine ma gandesc la de toate. Dar incerc sa ma linistesc si sa ma gandesc ca totul va fi bine si ca vom trece peste toate. Asa ca trebuie sa ne intarim si sa ne gandim doar la lucrurile frumoase care ni le va rezerva intalnirea cu puiutii nostri.
Imi cer scuze daca v-am plictisit cu povestea mea si va doresc o primavara frumoasa, plina de sanatate si fericire alaturi de puiutii vostri!
Carmen sapt 33 cu Vlad Gabriel
cria_bv spune:
Suzy78 prin bine incurajarile tale, mai ales pt cele care nu au nascut pana acum. Frumoase povesti aveti amandoua si tu Cristina si merci ca le impartasiti cu noi.
Paxela eu sunt nascuta pe 13 Martie da era luni atunci, eu zic sa nu fii superstitioasa.
Cria32+ cu Vlad
Rebiana27 spune:
Roandre transmite-i Elianei toate gandurile noastre bune, multa sanatate si ei si bebicilor, refacere cat mai rapida si mult laptic ca sa cresca puii mari! Abia o asteptam cu vesti dar pana atunci mai tine-ne tu la curent! Te !
Suzy m-a mai intarit putin povestea nasterii tale. Ce frumos ar fi sa v-o descriu si eu la fel pe a mea!!! Rapida si emotionanta! Te felicit pentru ca-ti doresti asa de rapid de la nastere al doilea copil! Sa dea DD sa ai tot ceea ce-ti doresti!
Rebiana 35+ Andrei
dallina spune:
Suzy, Krissy sunteti niste curajoase la fel ca si restul mamicilor imi doresc si eu sa am curajul vostru si sa treaca totul cu bine sa-mi tin in brate puisorul.Multumim pentru ca impartasiti cu noi din experientele vostre si ne dati curaj.
Pupici voua si la puisori.
32+cu bb
elpower spune:
Suzy si Krissy, hai ca am tras o portie zdravana de plans citindu-va minunatele povesti. Asta cu osul sacral chiar nu-mi inchipuiam ca se poate intampla, asa cum nu stiam nici de problema cu ruptul colului. Mai aflam lucruri noi, chiar daca nu atat de incurajatoare, si pe ultima suta de metri.
Felicitari Anail pt comori! Cred ca de-acum esti deja acasa si incercati sa va obisnuiti unii cu altii. Ce minunatie sa ai un copil, iar doi deodata trebuie sa fie mirific!
Roandre multumim ca ne tii la curent cu starea Elyannei si a minunilor ei! Poate cand ii vei vedea vei reusi sa le faci si pozici sa ii vedem si noi. Transmite-i Eliyannei toate gandurile noastre bune si ca o asteptam cat mai repede si mai sanatoasa printre noi.
Dallina si eu am trecut printr-o asemenea perioada, dar am incercat sa alung gandurile astea.
Selene fii binevenita acasa!
VCarmen, dupa cum vezi, toate viitoarele mamici incearca stari contradictorii in legatura cu tot ce li se intampla deja sau li se va intampla, asa ca nu esti singura, suntem alaturi de tine.
Paxela cred ca abia astepti Marea Intalnire, acum cand chiar stii exact cand va fi! Si sa stii ca eu mai cunosc oameni nascuti in ziua de 13 care sunt chiar norocosi.
Roxygeo fii optimista! Vezi ca toate pe aici ne plangem de ganduri negre. O fi vreo treaba de ultima luna. Dar hai sa le lasam la o parte si sa ne concentram pe ce simtim in burtica atunci cand se misca bebe, de exemplu. Ca eu cred ca tare imi va lipsi senzatia asta!
Rebianna tocmai voiam sa povestesc si eu despre experimentarea a ceea ce cred eu ca ar fi primele contractii dureroase. S-au manifestat exact ca la tine cu durere difuza de spate urmata de mici junghiuri in josul burticii si intarirea acesteia. Au durat putin si s-au repetat la intervale destul de mari pt a nu ma ingrijora.
Cred ca bebe se pregateste de iesire, desi sper sa mai stea o saptamana macar, chiar daca mi-a coborat un pic burtica. De frica, am stat ieri lipita de pat. Abia spre seara am coborat un pic si am aranjat niste acte. Dupa asta am urmarit operatiunea montarea lustrei in camera bebelinei. I-am luat o albinuta asa haioasa! O sa o pozez sa v-o arat si voua.
Si dupa asta au venit ai mei parinti si verisorul pe la noi sa vada camera. Cred ca sotul meu e foarte stresat daca a dorit el o masa de familie in timpul saptamanii. El se simte foarte bine cu ai mei, in special cu tata. Stau de vorba ore intregi. Da, cred ca e stresat pt ca ieri, dupa ce a auzit ca am contractii ma suna din jumatate in jumatate de ora. Azi vad ca nu m-a sunat decat odata, dar nu e timpul trecut. E un scump!
Acum as avea chef de o plimbare, dar nu stiu daca sunt in stare. As vrea si eu sa ma tund ca, asa cum mai spunea cineva pe aici, nici parul nu mai vrea sa-mi stea in niciun fel. Dar mi-am pierdut coafeza si sunt derutata. Nu stiu la cine sa ma duc sa-mi iese bine tunsoarea.
Pun si eu majoretele la treaba, in cazul in care sunt surprize!
Ela in 37s+3z cu Thea Ioana
AMR pana la Ziua Cea Mare
diana_jors spune:
Suzy78, Krissy: multumim pentru povestile nasterilor stelelor voastre, ati fost curajoase amandoua...
Fetelor, nu va mai ganditi la tot felul de prostii... am in familie un caz in care mamica ajunsese in stare grava la spital, si taticul a fost intrebat ce sa fie salvat: mama sau copilul... a raspuns fara sa rasufle: "mama... copii mai facem noi..." si pana la urma au fost ok amandoua - si mama si fata . Deci, aveti incredere, o sa fie bine
- un buchetel sa va mai inveseliti
Asteptam sa vina si vremea frumoasa, poate aduce ganduri mai bune
Diana 33+ cu Mihai-Alexandru
ralualexandrei spune:
Buna fetelor,dupa ce am venit de la doctor ,am dat o tura prin piata ca vreau sa fac mucenici si din cei cu zeama si din cei moldovenesti,si acum am intrat sa vad ce faceti.
Bebe Edy are 3400 gr si e super bine din toate punctele de vedere,acum a ramas sa-l asteptam si cand vrea sa vina e bine venit.
Neuronu' meu e cam lesinat asa ca daca incurc numele voastre sa ma iertati:
VCarmen cafeaua in cazul meu nu-l agita pe bebe,pepsi insa da,cafea beau o ceasca ptr ca am tensiunea foarte mica asa ca numai cu cafea mi-o pot mentine cat de cat si cafeaua in cantitati rezonabile nu face rau acum depinde si de ce tensiune ai ca sunt gravidutze care au tensiunea prea mare si numai cafea nu au nevoie.
Dallina lasa gandurile negre deoparte,mai fetelor nu va mai ganditi la toate prostiile ,bucurati-va din plin de aceste ultime saptamani de sarcina,mai tarziu cand bebeii o sa creasca o sa va amintiti cat de minunat era cand erau in burtica voastra.
Anail sa-ti traiasca comorile,sa fiti sanatosi si tot binele din lume sa-l aveti!
Suzy si Krissy bine ati revenit si multumim ptr faptul ca v-ati facut timp sa ne povestiti experientele voastre.
Rebianna ce ai simtit tu sunt contractii,daca nu sunt regulate nu te ingrijora e doar un antrenament .
Dopul gelatinos ,nu mai stiu cine intreba de el,asa arata e usor rozaliu si are o consistenta mai legata decat o scurgere normala,se poate elimina chiar si cu cateva saptamani inainte de nastere si uneori se si reface nu reprezinta un semn de nastere iminenta.
Semnale de alarma sunt: sangerarile,ruperea membranelor sau contractiile regulate la 10 minute in oricare din aceste cazuri se pleaca urgent la spital.
la burtici,mamici si bebici.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 37+ Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3