Mamici de martie - aprilie 2007 (27)
Raspunsuri - Pagina 13
RaisaFudulu spune:
Roandre multumim frumos de vesti..ne bucuram mult ca Elyanne este bine si pimguinii de asemenea...mai are putin si scapa de spital
Dallina stai linistita si incearca sa*-ti impui sa gandesti pozitiv...fa asta pentru bebe.....si eu sunt singura toata ziua dar incerc sa-mi ocup timpul si sa uit de singuratate...vorbesc foarte mult la telefon...stau pe net..ascult muzica destul de tare ca sa-mi tina de urat...ma uit la TV...cand am ce sa vad..si ies la plimbare dar destul de putin pentru ca sunt o grasa si transpir foarte rau si obosesc pe masura
Nu uita ca noi suntem alaturi de tine ...hai zambeste ca afara e primavara
Paxela sa-ti ajute DD si sa fie totul asa cum iti doresti
uitasem sa pun majoretele la treaba ca nu se stie niciodata
Diana 34+ cu RAISA-MARIA
karra80 spune:
Dallina si eu am avut aceleasi ganduri...o vreme....si la fel ca si Lumi Nag i-am zis sotzului daca se intampla ceva sa fie salvat copilul ca macar el ramane cu ceva de la mine...dar a zis sa termin cu prostiile ca in primul rand nu are ce sa se intample rau si ca el nu stie daca ar fi in situatia asta a zis ca el nu stie cum s-ar putea uita dupa aia la copil daca ar stii ca din cauza asta nu ma mai are pe mine.....noi oricum am mai putea face copii dupa aia dar el fara mine nu stie ce s-ar face....
Oricum doamne fereste pe toata lumea de asa ceva...eu una m-am mai linistit de ganduri din astea....m-a linistit si el....si acuma mi-a trecut ma gandesc ca nu se poate intampla nimik rau....totul va fi bine....
Ai grija de tine si
Karra 39+ 1 MARIA CRISTINA
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos
vcarmen spune:
DALLINA uite un pupic si de la mine si nu te mai gandii la rele . si o floare
mai bine citeste o carte usoara. sau fa ceva ce-ti place mult.
Eu de ex citesc acum Bridget Jones. e usoara si draguta . sau uitate la un film.
dallina spune:
Multumesc mult fetelor de incurajari, chiar am nevoie.M-am speriat cam tare de reactiile astea dar vad ca nu sunt singura care le are.
Eu imi pun toata speranta in DD ca el stie mai bine ca mine.
Va pupitez si va multumesc de sprijin.
32+cu bb
Laina spune:
Dallina, pupici si incurajari multe si de la mine, si sa stii ca mi se pare normal sa trecem prin toate starile astea contradictorii si aiuristice, nu numai din cauza hormonilor care tropaie, dar si din cauza adaptarii la noul rol. Oricat am vrea noi sa ne linistim, tot e o schimbare majora si e normal sa ne fie frica pe undeva. Am urlat si eu de frica de toate trasnaile de ma plictisisem eu de mine, mai ales ca si eu stau singura acasa mare parte din zi, si cand vine si sotul de la munca parca nu-mi vine sa-i ofer decat o figura zambitoare si o imbratisare..si pe-ale mele negre le dau la fund.
Mi-am propus sa nu mai citesc nimic in legatura cu sarcina, nastere etc, pentru ca mai rau ma sperii si ma incarc negativ, mai bine am incredere in DD, in mine si in bebelina, si o sa fie bine.
Ma mai iau si eu cu muzica tare, cu statul pe net si mai ales cu cititul..cred ca am terminat cateva biblioteci de cand cu sarcina :))))
Noroc si ganduri frumoase, ca o sa iasa totul asa cum trebuie!
Elena 32+ cu bb Antonia
http://bd.lilypie.com/Q79Zp2.png
Val_ spune:
Dallina si eu am temeri ca cele despre care vorbesti, mai ales ca o sa nasc prin cezariana. Eu de altfel i-am si spus sotului meu ca in caz ca mi se intampla ceva sa puna mereu fetita pe primul loc, ca altfel il bantui de oriunde as fi. Saracul, s-a cam cutremurat cand m-a auzit.
Acuma ce sa spun, adevarul este ca la fiecare dintre noi exista un risc oarecare dar stiu si eu ca nu trebuie sa traim cu spaima aeasta in suflet. Garantii nu exista pentru nimic dar ar fi bine sa ne mai lasam si in voia lui Dumnezeu. Eu asa incerc. Uneori reusesc, alteori nu. Oricum, cale de intoarcere nu exista.
Paxela iti tin pumnii pentru ca se pare ca in curand vom avea vesti despre tine si puiul tau.
Fetelor, cele care ati nascut mai ales, cum arata dopul geltinos? Ca duminica am avut o secretie mai consistenta, galbui rozalie, care era complet diferita de secretiile mele obisnuite (albicioase si apoase) si azi am avut aceeasi chestie. Secretia asta este insotita de dureri (intepaturi) care apar cu o zi inainte.
Am fost duminica la urgenta si mi-au facut control, ecografie si monitorizare contractii/BCF si au spus ca este OK. Dar stiu eu cat de competent era mediocul respectiv. Un tip Cristian Andrei de la Elias. Nu stiu ce sa fac. Ce ma sfatuiti?
Le mulumesc proaspetelor mamici care ne impartasesc din experienta lor (extrem de util pentru cele care suntem la prima sarcina) desi imi imaginez ca nu au timp nici sa respire.
Va pup si pun majoretele la treaba pentru fetele care urmeaza sa nasca saptamana aceasta.
Valentina 31+ cu bebe Mariuca
roxygeo spune:
Buna ziua la burtici!
Io astazi sunt usor depresata...bine de citeva zile mi s-au cam inecat corabiile...de atita stat acasa...uneori am sentimentul ca o sa mi se atrofieze creieru...iar de aseara surpriza trebuie sa stau cit mai mult in pat...sa nu fac chiar nimik ca al meu col a binevoit sa se intredeschida, bebe e pe pozitie si apasa jos ....asa ca sunt prizonier....cu tratament in continuare, si cica sa fac io o medie asa pe citeva zile cam cum misca bb, sa-mi urmaresc si tensiunea, etc.
Trebuie sa ma programez la eco, si peste doua sapt dinnou la control...
In plus hirtia care mi-a dat-o reumatologu nu e corect scrisa, mai concret nu e completa, adik mi-a trecut doar diagnosticu si atit, si vorba dr-ului ajungi la camera de garda si crezi ca cineva se va obosi sa interpreze ce scrie acolo??? nici io nu prea stiu exact ce inseamna unul din paragrafe in relatie cu sarcina moment in care ma si vedeam pe mina unui rezident sau asistenta, care nu pricepeau ce scrie acolo si ma lasau sa zac pina aparea dr-ul...asa ca acum sunt in cautarea alui reumatolog cu care sa ma inteleg...daca cunoasteti pe cineva v-as ruga sa-mij spuneti si mie
Pupici
Roxygeo 33+
dallina spune:
Laina sa sti ca ai dreptate cu cititu asta pe net despre nasteri.Eu am fost de parere ca e mai bine sa fiu informata decat sa nu stiu nimic dar poate ca am transformat totul intr-o obsesie si am inceput sa caut tot felul de articole cu poze despre nasteri si asta m-a cam dat peste cap, fiindca am vazut cum se face cezariana, epiziotomia s.a.m.d si toate astea m-au bagat in sperieti.Mai bine citeam povesti cu happy-enduri decat sa imi incarc memoria cu operatiunile astea.Ce-o fi o fi.Pusi
32+cu bb
sherbi spune:
ciao, fete!
raportez o noapte nedormita, mers la baie de o mie de ori, baut apa, regurgitat pastele pe care le-am mancat cam aproape de culcare, dat cu crema racoritoare pt. "nervii" din gambe...a propos, voi aveti simptomul asta cu "nervi" in picioare, de nu poti sa le tii locului???
cand a sunat alarma sotului la 6.30, am simtit o usurare, ca nu sunt singura treaza. si am vrut sa intru pe net, dar calculatorul nu a vrut deloc sa functioneze. asa ca m-am resemnat si am bagat cornu' in perna pana pe la 12, bineinteles, cu iesirile la baie de rigoare.
durerea de "noada" pe care o am de la cazatura inca nu m-a lasat, asa ca sunt o epava...
acum ma dreg cu un 3 in 1 si ma pregatesc sa plec in oras sa fac niste plati.
azi am schimbat si noi prefixul: 36 implinite...yummmyyy
va pupacesc!
violeta patrichi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/vioserban_79/album
suzy78 spune:
Buna fetelor,
Incep prin a va incuraja putin pe cele ce urmeaza s anasteti si sunteti la primul copil.....
Acum 9 luni cand am vazut batul cu 2 liniute eram in culmea fericirii......ma uitam d e10 ori pe zi la el.....si mi se parea ca ce am facut eu nu a facut nimeni......urma ssa fim parinti./.....
2 luni au fost cu de toate- grturi, nu puteam manca ,.....ma hraneam doar cu covrigi....nu puteam bea lichiode.....si apa plata mi se parea c amiroase.....slabisem 5 kg......moment in care am intrat in panica....caci copilul o sa fie mic.....eu nu mananc....cum o sa nasc......de fapt asta era problema mea....NASTEREA....ma gandeam zilnic si ii venea sa plang.....chiar am plans....si cand s-a prins sotul meu care e problema mea s-a simtit vinovat......
In luna a 4-A am fost in Grecia.....INCEPUSEM SA MA SIMT BINE SI SA-MI REIAU VIATZA DE DINAINTE.....vesela, plina de viata, ok la job.....ce mai totul reintra in normal.....pana am intrat in luna a 7-a.....cand a inceput din nou intrebarile despre nastere.....tot ma interesam in stanga si in dreapta cum o sa fie.....
Bineinteles....ca parerile sunt impartite....unekle au ziws ca-i usor....altele ingrozitor....incepea sa-mi fie si mai frica.....am inceput sa-i spun sotului ca daca mor sa aiba grija de bebe si sa-l iubaceasca mult.....asa cum il iubesc eu pe el....nici nu stia ce sa-mi spuna sa nu faca vreo gafa......ma strangea in brate si ma pupacea......cand eram singura plangeam fara nici un motiv.....cu cat se apropia termenulabia asteptam sa scap.....si speram s anu se intample nimik din ce m-am gandit......
In 20 feb am fost la ultimul control.....dpn era 1 martie......mai in gluma mai in serios i-am zis medicului ca am fost la epilat si sunt pregatita sa nasc.....Mi-a zis ca pe 27 este de garda.....daca vreau sa fiu la 8.30 in holul spitalului si sa-l sun...
A fost o saptamana plina de framanari d enedormit noaptea.....
A sosit si ziua cea mare.....pe 27 dimineata am postat pe forum ca merg sa nasc.......dar nu stiam daca ma mai intorc,.....imi vevea sa plang......sotul meu era deja si mai tensionat......m-am internat.....colul deja era deschios....aveam sangerari....deci oricum nasteam in ziua aia.....
Am fost singura in salon......si spre surprinerea mea nu m-am gandit deloc ca s-ar putea intampla ceva rau.....am dormit si de amiaza.....de la 12 pana la 16.30.....La 17 si a venit sotul meu....mi-a adus mancare.....si incerca sa-si ascunda nelinistea......la vreo 5 min mi s-au rupt apele si au inceput contractile....merg la asistenta ii spun ca mi s-au rupt apele si ca am dureri menstruale.....a zis ca alea nu sunt contractiii......ca trebuie s ama doara in spate si sa mi se intareasca burta.....lucru care la mine s-a intamplat doar in ultima jumi de ora....De la 5 jumate au inceput contractile din 2 in 2 min.....sotul mi-a zis sa chem medicul.....eu ii spuneam ca nu sunt contractii.....el tin doar un minut si totul e sa respiri cum ti se spune.....La 18 ii spun din nou asistentei ca m contractii....imi pune mana pe burta si suna medicul.....acesta ii spune sa ma duca jos in sala de nasteri.....ajunsa acolo......am devenit ff curajoasa.....mi-au trecut toate panicile si abia asteptam sa-mi tin flacaul in brate.....la control aveam deja dilatatie 8 si era 18.15.....atunci moasa a zis ca nasc in maxim o ora.....mi-a facut un calciu si un nospa......si in 10 min am fost pe masa......Am impins de 3 ori.....si i-am uram BUN VENIT PE LUME baietelului meu......In timp ce asteptam sa iasa placenta....si s ama coase mediucl vb cu sotul meu la tel si eram cea mai fericita mamica.....
Asta a fost experienta mea.....una usoara.....dar care m-a framantat 9 luni de zile.....si eram suparata ca la noi nu se face epidurala......AM NASCUT NATURAL FARA EPIDURALA.....si tin sa va anunt ca-mi mai doresc inca un bebe sa nu fie Nicolas Mihai singur.....
Inchei prin a va dori o nastere ca si a mea......pentru c anasterea este ceva normal.....nu ceva traumatizant......
Suzy78, mami lui Nicolas Mihai - 8 zile