nanny de la primatv
Raspunsuri - Pagina 8
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lucialu ... mai mult un avertisment pt parinte sa ia atitudul corect de la inceput inde "and the song became love and love became the egg" (Happy Feet) my little sunshine |
Scuza-ma, dar ce e ala "atitudul"???
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Alexia27 spune:
Eu as vrea sa stiu CARE e atitudul corect!
I am alive and I am here forever
Michael Jackson
I won't be a rock star. I will be a legend
Freddie Mercury
lucialu spune:
Pai, probabil ca stiti voi mai bine chiar si pt copilul meu.
Intr-o alta ordine de idei, F. Dolto tolereaza si ea bataia, o palma la fund sau mai stiu eu pe care parte a corpului nu se pune, dc e "doar" o palma sau... pumn as completa eu(a la Base ca de-aia o fost votat cu inversunare) si atat timp cat o faci acasa, dosita de okii lumii ca sa nu umilesti copilul in public e ok,nu? Ea ce scuza are cu ani in spate de psihanaliza? Ca ei nu i-au fost contestate studiile. Ah, da!sunt unii parinti mai sadici cu metodele decat bataia asa ca e de preferat, continua ea... La una dintre intrebari raspunde cam asa:"nu stiu, dar sunt sigura ca e asa"
Si totusi apreciez cartea si o citesc si pe-asta, chiar dc nu sunt de acord cu unele idei. Cum spuneam, cantaresc ideile propavaduite in cartile citite, nu judec persoane, doar idei si iau fix ceea ce ratiunea mea si inima mea imi spune sa iau de acolo, fara nici o problema in a fi dispusa sa invat ceea ce nu stiu. Aici se dezbate ca sa se dezbata si se trag concluzii pe sistemul pusului carutei inaintea cailor, dc mai putem sa-i tragem una la falca vreunui user ca iote ma!ce mama denaturata esti si iaca eu ce monument de iubire si de intelegere sunt si uite ce frumos scriu eu, si yes! detin adevarul absolut in privinta tuturor copiilor, dadacelor si parintilor acestora.
Imi cer scuze acelora care chiar au pus suflet si si-au impartasit parerile in mesajele lasate pt ceea ce tocmai am scris, dar am si eu parerile mele, marturisesc pacatul. Sunt si pareri pt care tot respectul!
In aceste conditii... Naspa! Prefer sa ma bazez pe creierii mei.
Ilinca_M. spune:
De cartea lui Francoise Dolto am tot auzit si eu (nelia, intai ma prinsesem ca la asta te referi cu "cheia", ca bolduisesi, dar apoi am zis ca o fi ceva cheie legata strict de "nanny" in postarea respectiva) si chiar as vrea sa o citesc, dar vad ca pe site-ul respectiv e indisponibila acum. N-o are cineva in format electronic? Lucialu, zici ca e de acord si ea cu bataia, chiar daca nu cu o "mama de bataie" ci cu un "pui"? Nasol...Totusi vad ca acea carte a fost scrisa in '77, multa apa a curs pe garla de-atunci, ar trebui ca lumea sa-si mai revizuiasca ideile...
(eu cand scriu chiar nu ma gandesc la mame, ci la copii, am eu un fix ca as vrea sa fie toti copiii priviti cu intelegere si drag si de-aia ma tot implic in astfel de discutii, ca as vrea sa fie din ce in ce mai intalnit un alt tip de abordare a copilariei decat cel "clasic" cu "reguli/ disciplina forte/ copilul santajeaza etc". Imi pare rau daca din astfel de discutie apar ranite sentimentele unor mame, eu ma gandesc la ele indirect, intai ma duce gandul la copil Si mama perfecta chiar nici nu sunt nici nu ma cred, ooo, nu, imi stiu lipsurile...in schimb copilul meu e perfect, categoric...ca si toti copiii, de altfel. Vorba lui nea Rousseau, ne nastem buni dar societatea ne perverteste).
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
Laura25 spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. De cartea lui Francoise Dolto am tot auzit si eu (nelia, intai ma prinsesem ca la asta te referi cu "cheia", ca bolduisesi, dar apoi am zis ca o fi ceva cheie legata strict de "nanny" in postarea respectiva) si chiar as vrea sa o citesc, dar vad ca pe site-ul respectiv e indisponibila acum. N-o are cineva in format electronic? |
Da=mi un PM cu o adresa de mail si ti-o trimit eu.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=2" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
filofteia spune:
citat din mesajul lui filofteia Citat: quote: -------------------------------------------------------------------------------- Originally posted by lucia3 ce bine.eu as prefera cazirile concrete,filmate -------------------------------------------------------------------------------- Si daca copilul tau face altfel decat toti copii prinsi in emiusiunile lu super nany, ce faci? astepti sa se filmeze si alea? Este adevarat ca nu am urmarit toate emisiunile, dar ce am vazut nu se potriveste copilului meu. Iar atunci cand a pus unui copilas de 6 ani o eticheta cu mincinos, ce trebuia sa o poarte si la gradinita, mi s-a parut inacceptabila... |
Si totusi eu i-am cumparat si citit cartile lui IP (pe amandoua), chiar daca am fost oripilata de unele emisiuni ... sau tocmai de aceea.
Cartile nu sunt tocmai rele, dar nici nu poti spune ca inveti foarte multe lucruri din ele.
Din experienta mea de mama am invatat ca am un copil unic si ca nu i se pot aplica toate metodele care sunt scrise in carti... asa cum nu il pot evalua dupa ceea ce scrie in carti.
anca_a spune:
Copilul nu se creste dupa o metoda, se creste cu sufletul.
Iar daca sufletul parintelui a fost pervertit de-a lungul timpului de adultii "binevoitori" ce si-au dorit sa faca om din el prin metode* bine-cunoscute, apoi parintele ala ar face bine sa se autoanalizeze si sa schimbe prima data la el ceea ce si-ar dori sa vada schimbat in comportamentul copilului. Copiii sunt oglinda noastra, asadar cred ca e suficient sa ne propunem pe noi drept modele autentice, demne de urmat, sa-i ghidam cu respect fata de ritmul si nevoile lor, sa le permitem sa fie ceea ce sunt, fara sa facem proiectii si fara sa ne fie frica de rezultate.
*"nu pupam copilul decat cand doarme, nu ii aratam cat il iubim pentru ca ni se urca in cap, nu ii dam ce isi doreste cu toate ca putem pentru a nu ajunge sa creada ca i se cuvine totul pe lumea asta, nu iertam greselile mici pe principiul cu oul si cu boul samd"
Ori supernany asta, din cate stiu eu marseaza tocmai pe aceste proiectii (copilul de azi ce a mintit si nu a fost pedepsit pe masura faptei e categoric infractorul de maine) si pe frica parintilor de a nu da gres.
In plus incurajeaza parintii sa aiba o atitudine falsa si unitara fata de copii iar aratarea slabiciunilor e considerata drept greseala capitala. Pentru ca, doar stim cu totii, monstrii astia mici, atata asteapta...sa gaseasca punctul sensibil al parintilor si sa-l exploateze.
Imi amintesc ca am pus candva un filmulet cu supernany asta, chinuind in un copil mic ce-si dorea ca mama lui sa il adoarma. Filmuletul e de o cruzime cum rar am intalnit. Asadar, spuneti-mi si mie, cum poate cineva sa creada ca nu de dragoste ci de metode barbare e nevoie pentru a creste un copil fericit?
filofteia spune:
Copilul nu se creste dupa o metoda, se creste cu sufletul. |
Pot sa te asigur ca al meu copil este crescut cu sufletul.
Scriu din ce in ce mai rar pe forumul asta pentru ca am obosit sa fiu invatata cum sa-mi iubesc/cresc copilul.
anca_a spune:
Nu la mesajul tau am facut referire Filofteia...trebuia sa dau quote...
citat din mesajul lui lucia3 poate are cineva inregistrate emisiuni cu ,,nanny,, de la prima tv?metodele ei mi se par super |
citat din mesajul lui valicalin pai a zis ca o sa scoata o carte cu metode de educat copiii,in curand. calinv |
citat din mesajul lui lucia3 ce bine.eu as prefera cazirile concrete,filmate |
lucialu spune:
Cāt traieste, omul poate crea orice, dar lucrul sau e neīnsufletit. Existaīnsa o singura instanta cānd omul este, īntr-adevar, asemenea luiDumnezeu - ziditor de viata: atunci cānd face un copil, cānd, dinviata lui, se zamisleste alta viata. Si, dintre toate lucrarile omului,aceasta este cea mai minunata.
Pentru ca nu te lasa sa te gāndesti numai la tine, copilul te īnvata celmai bine masura generozitatii, a grijii pentru celalalt, a sacrificiului.
Īti aduce aminte ca poti zāmbi īn fiecare zi, ca poti afla bucuria pānasi īn lucrurile cele mai marunte, ca dragostea nu se cāstiga cu bani si nici respectul cu biciul. Ajutāndu-l sa descopere lumea, ajungi tu īnsuti sa o īntelegi mai bine. Povetele pe care i le dai te ajuta sa īntelegi mai bine unde ai gresit si sa īndrepti ce se mai poate īndrepta.
Desigur, cānd zilnic ai de rezolvat probleme, cānd īti bati capul azi cu ce ai sa-i dai māine de māncare, tot ce spun poate sa-ti para o vorba īn vānt. īntreaba-te īnsa daca ai vrea sa schimbi locul cu mine, sa simti ,īn fiecare zi golul imens, vidul de necuprins lasat de lipsa lui.
Am acceptat sa devin Supernanny animata de dorinta de a veni īn
sprijinul multora dintre cei care, dintr-o pricina sau alta, nu stiau cum sa se bucure din plin de copiii lor. Īnsa chiar din primele zile, am realizat ca aceia care aveau cea mai mare nevoie de ajutor erau, de fapt,micutii nazdravani. Ei nu puteau vorbi pentru ei īnsisi, ei nu stiau cum si īn ce fel sa le arate parintilor ca au o problema, ca nu le e bine, ca sunt nefericiti chiar si atunci cānd parintii se dadeau peste cap ca sa le faca toate mofturile. Alaturi de multi dintre acesti copii, ca de
altfel alaturi de mult,i dintre cei care mi-au fost elevi ori mi-au solicitat o consultatie, mi-am retrait copilaria (si insist asupra acestui verb!),cu bucuria jocului, cu entuziasmul descoperirilor, cu emotiile, confuziile,razvratirile, spaimele si angoasele ei.
Toti parintii au grijile, problemele si greutatile lor. Le stim cu totii. De aceea, nu despre acestea vreau sa vorbesc, ci despre acelea cu care se confrunta copiii lor.
Vreau sa vorbesc īn numele micutului care nu are īnca destule cuvinte
īncāt sa poata spune: "Mama, nu te supara pe mine cānd mergem
la magazin si eu trag lucrurile de pe rafturi. Nu vreau sa-ti fac probleme,ci vreau sa te ajut, chiar daca nu am decāt doi ani. Nu īnteleg de ce nu ma lasi, nu stiu cum sa te conving. Īti arat prin gesturi tot cevreau sa fac si tu tot nu pricepi. Sunt atāt de nefericit si ma simt atāt de neputincios, īncāt uite, īmi vine sa plāng si sa ma tavalesc pe jos de suparare. Te rog, nu mai tipa asa la mine ca ma zapacesti de tot!
Au, si acum de ce ma lovesti?! Nu īnteleg, ce am gresit? Ah, cum ai
vrea sa ma opresc din plāns cānd nu mai stiu nici daca ma mai iubesti
sau nu?".
Vreau sa vorbesc īn numele micutului care sufera operatii peste operatii ca sa ramāna īn viata pentru ca mama sau tata, din neglijenta sau sfidare, nu i-au pus īn masina centura de siguranta; si īn numele celui care va ramāne pentru totdeauna cu cicatrice desfigurante fiindca cei care īl aveau īn grija au lasat īn calea lui o oala cu apa fierbinte.
Vreau sa vorbesc si pentru adolescentul care prefera sa se īnchida īn
camera lui, cu muzica data tare fiindca nu īndrazneste sa spuna: "Tata,daca nu īmi mai vine sa ma duc la scoala este pentru ca nimeni din clasa nu ma sufera. Si, cānd vin acasa, tu īncepi sa īmi faci morala! Sa te vad pe tine cum ti-ar fi daca toti colegii de serviciu te-ar lua peste picior zi de zi, ceas de ceas. Te plāngi ca īti fac probleme, dar nu stii tu ce probleme am eu!".
Nu e o carte pentru minte, ci una pentru suflet. Nu e atāt un īndrumar,cāt, mai degraba, o pledoarie. De aceea, vin si va spun: Onorata instanta, īn numele micutilor pe care īi reprezint, sustin sus si tare ca fiecare om este, īn fapt, rezultatul propriei copilarii. Va implor, luati nota!"
sursa: si tu poti fi supernanny.autor I. Petrea