nanny de la primatv
Raspunsuri - Pagina 14
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui a_alinta da, denizel, e mai bine asa. mi-am confirmat niste pareri pe care tu si ilinca nu le puteti intelege. si sunt sigura ca mai sunt persoane ca voi, care stau si se prapadesc de ras si se minuneaza de nulitatea altora. alina |
Asezati-va linistiti la locurili dumneavoastra, vinovatii au fost gasiti .
N-am sa inteleg pana oi muri de ce daca aveti de ales intre a tine cu copiii si a tine cu un adult care umileste copiii, il alegeti pe adult .
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui a_alinta da, denizel, e mai bine asa. mi-am confirmat niste pareri pe care tu si ilinca nu le puteti intelege. si sunt sigura ca mai sunt persoane ca voi, care stau si se prapadesc de ras si se minuneaza de nulitatea altora. alina |
Da, suntem mai limitate la intelect, ashea, nu putem plonja in profunzimea parerilor tale. Si radem cu mana la gura, pe prispa, ca atata ne duce capu'...acum ne mai zlabeshti cu psihanaliza, ca e spiritu' Craciunului pe noi?...
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
a_alinta spune:
pentru ca nu puteti intelege ideea ca nici o persoana nu e o nulitate. ( asta ca o persoana nu stie sa faca jobul pe care si l-a ales eu o consider incapacitate.) nu toti facem ce stim dar nu suntem nulitati.
eu nu tin cu nimeni care umileste alta fiinta, cu atat mai mult daca e un adult care are copii.
asta era ideea mea de craciun
denizel spune:
pentru ca nu puteti intelege ideea ca nici o persoana nu e o nulitate. ( asta ca o persoana nu stie sa faca jobul pe care si l-a ales eu o consider incapacitate.) nu toti facem ce stim dar nu suntem nulitati. eu nu tin cu nimeni care umileste alta fiinta, cu atat mai mult daca e un adult care are copii. |
Eu sunt o nulitate ca sculer matriter sau ca neurochirurg.
Unde-i ofensa?
Si chiar daca as rasfoi niste carti de neurochirurgie (asa cum - in cazul fericit - o fi facut IP cu carti de psihologie de pe vremea lui Lisimah :)), tot nulitate in neurochirurgie raman.
Iar faptul ca-s o nulitate in neurochirurgie nu afecteaza cu nimic calitatea mea de persoana exceptionala .
Tu nu intelegi ca nu e suficient sa apari la teveu si sa chinui niste copii pentru a deveni un profesionist diferit de zero (e mai elegant asa? ) in lucrul cu copiii.
Iar daca ne luam dupa faptul ca a scris o carte, apai asta nu e un indicator al profesionalismului diferit de zero.
Tu stii cate carti de chimie a scris tovarasa Elena Ceausescu?
a_alinta spune:
nu , nu stiu cate carti de chimie a scris elena ceausescu. tu le-ai citit pe toate? ( sa inteleg ca tovarasa a fost zero, sau cartile ei?)
numai daca cobori de pe pedestalul tau vei intelege ceea ce vreau sa iti spun.
simali spune:
Cel mai tulburator la emisiunea "Super Nany" si la cartea IP este cantitatea de adevaruri intretesute (inconstient si datorita lipsei totale de experienta, sunt convinsa) printre porcarii. Este ca un covor in care s-au folosit ite de lana buna si ite putrede absoltut la inatmplare. Iti trebuie mult antrenament si experienta ca sa faci diferenta. De aceea suntem intr-un punct in care va certati si fiecare are CEVA dreptate.
Subiectul educatie este si va ramane multa vreme de acum incolo delicat si deosebit de controversat. Extremismul de orice forma nu face decat sa incurce si mai mult lucrurile. Intre oamenii care vin si spun "copiii mei mi s-au urcat complet in cap, totul e un haos si simt nevoia sa fac ceva chiar de maine" si cei care se uita calmi la haos ca la o parte din natura nu o sa fie niciodata pace.
Interesant de remarcat mi se pare faptul ca Lumea noastra, asa cum este ea astazi, a fost adusa aici de frusrati, de nemultumiti, de cei care tot timpul au vrut sa forteze lucrurile, sa schimbe cate ceva, de cei ce s-au impotrivit naturii, au abuzat-o chiar. Naturalistii or sa intrebe, desigur, mefistofelic "si va place ce-a iesit?". Eu personal nu cunosc raspunsul la aceasta intrebare. Nu siu daca-mi place sau nu dar stiu ca sunt dependenta de confort si ca nu mi-ar fi placut sa ma plimb inca cu "Trasura grabnica" care facea 2 zile pe traseul Bucuresti-Brasov daca se dormea la Breaza si 1 zi daca numai se schimbau caii.
Sau poate mi-ar placea...
Ma obsedeaza de la o vreme o expresie din Winnicott: "Good-enough mother" - "Mama indeajuns de buna". INDEAJUNS...
olympia spune:
Cred ca IP, multumeste acestui topic pentru publicitatea adusa cartii...
Si mai cred ca-i perfect constienta azi de lacunele si limitele ei. Eu am auzit-o corectand prezentarea pe care i-o facea Liana Stanciu "nu-s psiholog, sunt pedagog", am inteles deci ca a terminat Pedagogia, dar acum fiind studenta si la Psihologie, ce ziceti, nu si-o fi dat totusi seama ca mai are multe de invatat?
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
denizel spune:
citat din mesajul lui a_alinta nu , nu stiu cate carti de chimie a scris elena ceausescu. tu le-ai citit pe toate? ( sa inteleg ca tovarasa a fost zero, sau cartile ei?) numai daca cobori de pe pedestalul tau vei intelege ceea ce vreau sa iti spun. alina |
in acest caz e taman pe dos, adica tovarasa a fost zero iar cartile bune .
Dorsilia spune:
In Romania sunt atat de multi psohologi si pedagogi cu experienta, scoliti si rascoliti si dusi prin strainatate, cu tratate, reviste, cu cercetare, doctorate, incat parerile si carticica IP merita de 100 de ori mai putina atentie si decat oricare dintre mamele de aici, care daca si-ar pune in cap tot ar scoate o carte mult mai pertinenta decat a respectivei. Habar nu am cum de a prins la public emisiunea ei daramite cartea....inca nu-mi dau seama de ce le place romanilor circul..cred ca li se trage din gena lui Traian
lucialu spune:
Simali cred ca ai pus puctul pe i. Insa nu cred ca sunt chiar putrede firele, cred ca e mai degraba ceea ce spune Olympia, ca IP are o viziune de pedagog, rigida si invechita. Cazurile prezentate sunt exagerate, extreme uneori, de-asta multora nu le par credibile, insa asa cum sunt toti priceputi la crescut copii, mai ales pe strada isi dau cu parerea gratuit, simpli necunoscuti, cu o educatie de care, dc isi permit sa-si dea cu parerea? tot asa sunt o gramada care dau gres acasa, asa incat lucrurile sa escaladeze pana ajung intr-un punct mort. Copiii sunt puri, nu sunt rai, insa isi insusesc ceea ce vad in jurul lor, ceea ce li se permite sa faca pt ca sunt parinti care nu pot spune nu sau carora nu le pasa, vor doar sa nu fie deranjati. Cati avem o educatie cat de cat buna asa incat sa acceseze carti mai bune? Si cati accepta ca a merge la un psiholog nu inseamna ca esti nebun? Asa ca nitica metoda nu le strica parintilor macar pana isi insusesc in comportament corect, de calm si un pic de ordine in vietile lor care le marcheaza implicit pe cele ale copiilor lor. Asta plus dragostea care se presupune ca totusi exista ar trebui sa duca inspre ceva mai bun pt copiii lor, nu? Nu stiu dc am exprimat cat de cat ok ceea ce am vrut sa spun, de aceea rog indurare
Nu stiu dc a googalit cand a scris cartea, eu una nu o pot banui de asta, nu am niciun drept mai ales ca sunt ocazii in care se raporteaza la copilaria ei si exemplifica ce a marcat-o...nu pot sa banuiesc asa usor un om de lucruri urate. Iar cum vede o mama lucrurile nu le va vedea in veci un pedagog si nici psihologul, ultimul poate sa se apropie mai mult dar niciodata ca o mama.
Denizel, eu am avut ocazia sa te mai citesc. Tu ai un fel al tau de a fi cand e vorba de copii, toate il avem, dar tu reactionezi ft ft vehement, uneori exagerat fata de aceia care mai scriu cuvinte care tie iti par inadimisbile vis-vis de un copil. Si lovesti, nu stiu dc iti dai seama, nu te judec, nu este vb doar de dadaca, ci si de useri mame. Poate comitem pacatul sa ne exprimam nu suficient de sensibil pe cat ai vrea tu...dar asta nu inseamana ca ne tratam copiii abuziv sau ca ii etichetam cu atat mai mult ca nu ii iubim, pur si simplu mai avem si noi parul cret facut de copiii nostri, sunt ingeri dar care fac si nazdravanii, pozne. In fine, cred ca intelegi unde bat. Avem toane noi astia mari, mai au si copiii, nu e totul cu un motiv anume, tenebros. Copiii nu cred ca sunt lezati in vreun fel dc mai ne descarcam, ii param pe foruminsa tu lezezi, nu ierti nimic. Nu poti sa ai asteptari ca toata lumea sa fie la fel ca tine, pana la virgula in exprimare. Eu asta incercam sa-ti spun, ca nu era vb de dadaca doar. Cat despre carte, raman la parerea mea: o judecata dreapta e aceea in cunostiinta de cauza, pe care nici dc am citi cartea nu cred ca am avea-o, dar macar atat sa fie facut, inainte sa emitem pareri. Si pana la urma fiecare are dreptul sa aleaga:sa citeasca au ba. Nu trebuie sa recomand sau sa zic eu nu nimanui.
Eu zic ca nu e nimeni nulitate, tocmai ca cel putin pe lumea asta exista altcineva pt care acel cineva este poate totul. In spiritul Craciunului, haideti sa inchidem subiectul, ca prea s-a lasat cu cucuie pe aici, si chiar e exgerat unde s-a ajuns si sa mai perpetuam ceva de genul.