nanny de la primatv
Raspunsuri - Pagina 15
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dorsilia In Romania sunt atat de multi psohologi si pedagogi cu experienta, scoliti si rascoliti si dusi prin strainatate, cu tratate, reviste, cu cercetare, doctorate, incat parerile si carticica IP merita de 100 de ori mai putina atentie si decat oricare dintre mamele de aici, care daca si-ar pune in cap tot ar scoate o carte mult mai pertinenta decat a respectivei. Habar nu am cum de a prins la public emisiunea ei daramite cartea....inca nu-mi dau seama de ce le place romanilor circul..cred ca li se trage din gena lui Traian |
S-a ajuns aici pentru ca acei psihologi si pedagogi cu experienta si scoliti in lumea larga nu se coboara din turnul de fildes ca sa scrie o carte simpla si desteapta pentru uzul mamicilor disperate.
gmmm spune:
Dorsilia, poate ca emisiunea a avut asa mare succes fiindca sint, cred, multi parinti depasiti de evenimente, cu copii gata sa faca o criza de nervi la cea mai mica frustrare. Nu e specific Romaniei, exista varinte "supernanny" inclusiv chinezesti.
Si in general in capul meu se aprinde un semnal de alarma cind cinva spune ca fiintele cele mai minunate sint copii (sau animalele, asta e alta varianta). Viziunea asta rousseau-ista mi se pare ca ascunde de fapt multa neincredere, poate rani si in orice caz neintelegere fata de fiinta umana in general.
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gmmm Si in general in capul meu se aprinde un semnal de alarma cind cinva spune ca fiintele cele mai minunate sint copii (sau animalele, asta e alta varianta). Viziunea asta rousseau-ista mi se pare ca ascunde de fapt multa neincredere, poate rani si in orice caz neintelegere fata de fiinta umana in general. |
Scuze, partea asta nu am inteles-o, te rog sa dai mai multe amanunte; , suna interesant dar nu inteleg cum sa o iau: cand zici ca animalele sau copiii sunt cele mai minunate fiinte, provoci neincredere/ ranesti? Sau cand zici asta, o zici de fapt din neincredere (in ce anume?) Daca-i consideri pe copii minunati, inseamna ca nu intelegi fiinta umana in general? Chiar nu stiu cum sa interpretez citatul, tot recitesc si degeaba, nu pricep...dreptu-i ca am si vreo 3 pahare de vin la bord
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
simali spune:
Ilinca, nici eu nu cerd ca cele mai minunate fiinte sunt copiii fara sa ma autoacuz o secunda mai tarziu de "specism". Si atunci ma gandesc ca viata este un lucru minunat, in indiferent ce forma vine ea.
Jasmin012 spune:
Eu nu am vazut emisiunea aia cu eticheta, dar zau ca m-am crucit cand am citit!
Am vazut cateva emisiuni pe atunci, dar nici una din metodele ei de atunci nu dadea rezultate. Deci pana la urma nu era decat apa de ploaie. Nu stiu cum de fiecare data ii scotea vinovati pe parinti ca metodele ei dau gres.
Am citit si cartea (prima parte) dar nu mi-a placut, nu am fost de acord cu ea, cu toate sfaturile ei de empatie. Nu stiu de ce, dar citind, aveam impresia ca suna la fel de artificial ca ceea ce scriau sotii Capraru in celebra lor carte pe care nu mai are rost s-o numesc acilea.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
Jasmin012 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui denizel
ok, multumesc pt. citate, acum pot spune linistita "am citit si e de kko" . Deci, Androix, chestia aia cu minciuna m-a socat... :D. E oribila, zau... la asta ma refer:
degeaba iti zice dupa aia ca nu trebuie sa umilesti si sa insulti copilul, daca iti impune de la inceput eticheta de viclean. Brrr.... Pai, hai sa vedem. De ce minte un copil? Minte atunci cand se teme de consecinte, minte atunci cand ii e jena de parinte, minte atunci cand stie ca ar supara parintele (si nu vrea sa-l supere), minte atunci cand stie ca spunand adevarul nu ar putea ajunge cu parintele la nici un rezultat satisfacator pentru el, minte cand e foarte afectat de ceva ce i s-a intamplat etc, etc. Sa compari copilul care a spus o minciuna cu o vulpe, care vulpe nu-i inteligenta e vicleana mi se pare blecsi-bleacs. A, iar chestia cu "la 3 ani ani mincinos- la 20 puscarias", oh my. Doamna IP cred ca se crede in plina filmare la In pat cu dusmanul :))))))) Desigur, maestra Julia Roberts e chiar dumneaei :))))) Imi vine sa-mi schimb semnatura cu "nu ascultati pe Irina Petrea!!! Gandeste naspaaaaa!!!!!" P.S. a nu se intelege ca sunt de acord cu minciuna. Sigur ca nu sunt de acord, dar in nici un caz nu mi-as permite sa vorbesc in halul ala despre copilul care a spus o minciuna. ~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~ |
Uite chestia asta cu minciuna la 3 ani dovedeste cat de putina psiholigie a copilului cunoaste duduia. Copilul meu are 3 ani si zau daca stie ce e aia sa minta. Acum de-abia invata sa vorbeasca si sa prinda sensul cuvintelor, are creierul ocupat cu asta si cu joaca nu cu scornitul minciunilor.
Despre comparatia cu vulpea, care nu e inteligenta ci doar vicleana no comment!
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
gmmm spune:
Ilinca, ce incercam sa spun este ca cel care considera copii ca fiind superiori adultului, de fapt nu iubeste fiinta umana. Ai merit sa-ti iubesti aproapele nu fiindca e perfect, ci tocmai fiindca e imperfect.
Caci daca am fi fost perfecti, nu mai sarbatoream Craciunul acum (zero pacate = zero Isus).