"Pamintul Sfint"...si bune si rele (4)
Raspunsuri - Pagina 3
silvana.ady spune:
Doula, eu in locul tau as fi plecat cu sotiorul in Germania... sa am grija de el, sa nu se streseze prea mult cu munca, nu? Noroc ca trebuie sa te descurci doar cu familia lui?! Eu as fi preferat cu a mea, dar, ma rog, fiecare cu "placerile lui"
Fii-mea cea mare (clasa a II) tine mortzish sa avem "platou de Pesach" anul asta, si ea va avea cinstea sa citeasca Hagada-ua. Noroc cu ea, ca altfel... cine sa citeasca...
Ploua, ploua si iar ploua... ma pup eu singura ca n-am spalat geamurile inainte de Pesach ca s-ar fi dus naibii toata munca...
doula spune:
Sivi si eu as fi plecat cu sotiorul in Germania, dar asi fi fost tot timpul singura....Si el este intr-un campus universitar, cel mai apropiat orasel se afla la 30 min cu trenul si costa 60 de euro dus intors o plimbare pana acolo. Asa ca pun banii astia deoparte pt excursia in Ro de la vara. Si cred ca sotiorul meu ar fi avut mare grija sa nu il stresez eu cu prezenta meaSi daca si familia mea ar fi fost aici vai si amar....Inca cateva pranzuri\cine in plus...Ma ingras numai cand ma gandesc la asta. Si eu daca as fi avut de ales asi fi ales-o pe a mea, dar daca ar fi fost impreuna asi fi fugit in Thailand cu primul avion
Cum adica ploua? Ce bine sa locuiesti in zone mai calde. La noi e soare si frumos. Mult mai frig in casa decat afara. Si ce bine e ca eu am spalat geamurile (si pt Pesach si pt Pastele nostru\meu)deci sa continue cu soarele si noaptea.
Andreea.
LoraG76 spune:
Din intamplare am ajuns pe la paginuta voastra si daca tot am ajuns va doresc sarbatori fericite!
Lora, mami de Iustina
silvana.ady spune:
Lora, merci de urari!
Noi ne-am intors de a seder de la ai mei. Mi-am propus sa maninc doar jumatate din ce mi se pune in farfurie, si nici pe departe n-am gustat din tot ce a fost pe masa... si cu toate astea simt ca explodez .
Shirly a citit Hagadaua, a cintat impreuna cu Danielle, au cautat aficomanul... plus cadourile de rigoare... a fost tare placut...
Apropo de cadouri, i-am cumparat lui Shirly o enciclopedie zoologica, foarte draguta. De la Steimatzki, m-a costat doar 39 sekeli. Pretul intreg era vreo 80-90. Au niste mivtzaim foarte bune acum. Nu stiu pina cind.
Gabi, cum a fost la tine la seder? Cum s-a descurcat Robert?
Andreea, cum te-ai descurcat cu verisorul si cu Hagadaua?
Ella, cum a fost de seder cu soldatica?
Ramona, ce-ti mai face albinuta?
Eu sint in vacanta pina dupa Pesach si stau cu fetele si ne destrabalam. Sa vedem pe unde putem sa mergem ca sa nu ne blocam in pkakim cu tot poporul...
Gabi_K spune:
De Seder a fost foarte bine, Robert s-a descurcat de minune. Insa rabinul nostru a ramas cu ideea de acasa ca avem toata saptamana libera si s-a cam lungit, mai si glumea ca la ei tine pana la 4 dimineata sederul. Io cu Lili am plecat pe la 11 acasa, Robert cu mama un pic mai tarziu. Si asa a trecut de miezul noptii pana am adormit toti.
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
doula spune:
Salutari fetelor. Sper ca nu v-ati ingrasat prea mult asa ca mine. Ma simt ca o vacuta, imi lipseste doar talanga. Si cand ma gandesc ca inca nu s-a terminat....ma apuca plansul. Si mai vorbesc azi si cu mamica mea care imi spune cu plansul in gat ca ii este dor de mine si ca va avea grija sa manance din toate si pt mine (in seara aceasta este Pastele la ortodocsi). Si eu cu plansul in gat ii spun ca o iubesc si imi este dor de ea, dar se poate fara mancare?
Sivim-am descurcat cu verisorul destul de bine. Problema a fost ca m-a rugat sa stau langa el la Seder ca sa ii mai soptesc daca se incurca si exact cand trebuia sa inceapa sa citeasca l-a luat cu frica si cu plansul (are 9 ani si e fffffff timid) asa ca m-am trezit cu Hagadaua in mana si dai Andree si citeste ca sa nu se faca baiatul de rusine. Acum inchipuiti-va scena....Noroc ca nu avem pe nimeni prea religios in familie (si nici nu am avut rabin la masa)ca ma bagau aia de la rabanut in puscarie....Dar toti s-au distrat copios si am primit o gramada de complimente, ca ebraica mea e atat de buna, nici nu am fost la ulpan, am invatat de una singura, si ce mandri sunt ca au primit o astfel de fata in familie, si ce norocos e sotiorul meu ca m-a gasit si ca asa mi se potriveste sa fac "ghiur" (noroc ca sotiorul nu a fost ca i-ar fi luat la bataie), etc, etc, Sper ca m-au scuipat ca sa nu ma deoache careva....
Loracam tarziu dar iti multumesc si eu de urari. Un Paste fericit. Apropo si eu sunt din Piatra Neamt.
V-am pupat pe toate si sarbatori fericite in continuare. Si spor la dieta dupa.... Sa auzim numai de bine.
PS Apropo, m-am gandit si eu asa...Suntem o mana de fete aici in Israel poate facem ceva si ne intalnim undeva pe la mijlocul drumului...Mi-ar face placere sa va cunosc. Am aruncat si eu asa o idee.
silvana.ady spune:
Buna fetelor, tocmai ne-am intors de la expozitia de masini din Tel Aviv (Ganei Taaruha) si ma simt desalata!!! A fost cam dezamagitor ca au fost numai motociclete/biciclete si altele pe doua roti. Sotul cauta 4x4 si nu am gasit. De fapt a fost greseala noastra ca nu ne-am uitat mai bine pe reclame ca acolo scria ca este expozitie numai de 2 roti... Bine ca a trecut si sintem acasa.
Uf, ce vreme groaznica, nu se mai termina o data hamsinul asta.
Andreea, hai ca ai fost grozava cu "Hagadaua".
Cit despre ideea cu intilnitul... cred ca o sa fie foarte usor, ca numai eu si cu tine ce mai scriem pe aici. Ramona, Didi-anda, n-au mai intrat de mult. Lilach mai trece din cind in cind... Yael e in Romania si pe urma se muta in Finlanda definitiv... Gabi, poate vii tu pe aici?
Voiam sa va urez un Paste fericit si multa sanatate si bucurii celor care serbeaza, si nu numai.
lilach spune:
Uf,
a trecut si Pesah si Paste...acum ne ramine doar Iom Hatzmaut.
Eu fac pregatiri pentru plecarea lui Laura in Romania. Va pleca pentru 3 luni ...ceea ce e o vesnicie pentru mine si sigur si pentru ea dar nu avem incotro.
Sper ca vom trece cu bine peste cele trei luni si pe urma vine scoala la toamna, clasa I cu toate greutatile inerente. Deja ma gindesc cu groaza...nu de alta dar au cam trecut citiva ani bunicei de cind am trecut prin situatia asta...fiul Andrei va fi la toamna clasa XI.
Sper ca va veni odata si primavara, sa fie cald si fara atita praf in aer...si eu m-am saturat de hamsin.
Deocamdata numai bine va doresc.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
LoraG76 spune:
Doula, i-auzi...Piatra Neamt...ce coincidenta! Ca o paranteza, ca tot veni vorba...eu am o matusa casatorita in Israel, locuieste in Nazareth-Elitt.
Lora, mami de Iustina
Ramona2006 spune:
Buna fetelor, vad ca a fost ceva activitate pe aici in ultimele zile , sper sa continuam tot asa...
Eu nu prea intrat pe forum, sotul a fost acasa in vacanta de pesah si am profitat sa mai petrecem ceva timp impreuna, ca familie. Darie a fost la armata de leil haseder si i-a placut...noi, acasa, nimic deosebit...anul asta a fost tare "greu" de sarbatori, ca a trebuit sa ma "lupt" nu numai cu prajiturile care sa fac de pesah si care-mi plac de mor, ci si cu cozonacul de Paste. Eu nu coc ptr ca la cuptorul electric nu mi-au iesit niciodata, dar am primit de la nasa Maiei. Am vopsit oua si am avut si un de Paste ptr ca Maia are in sfirsit doi dintishori!!!!!
Bineinteles ca mi-ar place si mie sa ne intilnim, dar cred ca ar fi greu sa gasim un punct comun, avind in vedere ca voi sinteti nord-centru iar eu sudista...dar ar fi dragut.Eu conversatii cu adulti nu prea port si mi-ar place sa mai stau la o birfa...n-am mai stat demuuuuuuuuult! Hai, ziceti, unde si cind?
lilach, am vazut ca zici de fetita ta si de clasa I, n primul rind succes, in al doilea rind cred ca va fi putin greu, si eu ma gindesc la fel, cind va creste a mea...mai ales ca totul e diferit...scrisul, cititul, felul cum se deschid cartile...insa copiii sint isteti si se descurca, noi parintii ne facem prea multe griji ptr ei...
In alta ordine de idei, ma bucur ca anul asta am fost mai desteapta si nu am spalat geamurile inainte de Pesah...aici ne-a ingropat pur si simplu in nisip hamsinul...
Va pup pe toate si s-auzim de bine...