Gradinita nr.236-Delfinului
Raspunsuri - Pagina 3

thea05 spune:
Buna anya
M-ar interesa pe mine detalii despre gradinita 256,pt. ca de la toamna vreau sa mergem si noi la aceasta gradinita(fiind pe primul loc pe lista noastra).
Daca se poate sa-mi recomanzi educatoare pt grupa mica si mijlocie,si tot ce ar trebui sa stiu(inclusiv daca trebuie sa dau spaga la inscriere).Multumesc anticipat

mama_Mariei spune:
Dupa 1 an si jumatate m-am intors la acest subiect sa va povestesc, drage mamici...si tatici poate, despre "peripetiile" in gradi 236. Dupa cum v-ati dat seama, am inscris-o pe Maria la aceasta gradinita, dupa ce am stat o noapte intreaga la coada, la poarta gradinitei, inainte de ziua inscrierii in 2007. In septembrie, cand ne-am dus pentru prima data cu zambetul pe buze, ne-au anuntat ca la grupa mica sunt 37 de copii - OK am zis, ne vom conforma si cu aceasta. In sfarsit... Maria a mers la aceasta gradi doar pana in martie 2008 pentru ca in ultima perioada avea cosmaruri noaptea, dimineata se trezea terifiata: "Azi iar mergem la gradi!? Nu mai vreau la gradi!" Iar in dimineata cand mi-a spus plangand si implorand: "Mami, te rog, sa nu ma mai duci la gradi..." am zis gata, pana aici, copilul meu sufera foarte tare acolo! Pana in acest moment Maria nu vrea sa auda de nicio gradinita, pentru ca: "acolo copiii sunt rai si doamnele tipa foarte tare".
In vara am fost sa luam tot ce ne-a mai ramas acolo, Maria se tinea strans de mana mea si imi spunea intruna ca nu vrea sa ramana. Cand am intrat in gradinita si in grupa ei, "si-a ascuns capusorul intre umeri" de parca era un epuras tocmai alergat de un caine. Am impatizat cu ea si mi-am dat seama ce a trait aici.
Concluziile le trageti si voi.
Acum, peste o saptamana Maria a fost de acord sa mearga la "scoala de engleza" (asa ii spunem acum), este o gradinita particulara cu 8 copii in grupa ei.
Drage mamici, dragi tatici va doresc sa reusiti sa-i ascultati si sa-i si auziti mai bine pe ingerasii vostri. Viata lor ca adult depinde in totalitate ce traiesc ei acum, de mici si de grija ce le-o purtam.
Doamne, doamne sa ne ocroteasca pe noi toti.

obyone spune:
Draga mama Mariei,
multumim ca ne impartasesti din experienta ta.
Si eu am un baietel de 2,5 ani-Robert, locuiesc in Pantelimon, si-mi este foarte greu sa iau cea mai buna decizie.Iti dau dreptate ca alegerea gradinitei poate influenta evolutia copilului pe viitor.
Te rog daca poti sa dai mai multe detalii despre "scoala de engleza", unde se afla, cum se numeste.Si noi ne aflam in cautari de ceva vreme..
Multumesc!

miky2003 spune:
Dragi mamici si eu am copilul la gradinita 236, anul acesta este al 3-lea cand merge fetita mea, acum este grupa mare pregatitoare, la doamna educatoare Ivanus, si sunt foarte multumita, fac lectii impreuma, i-a invatat sa fie disciplinati, serbarile sunt foarte frumoase, intr-un cuvant se vede clar ca se implica.
Pentru cei care au nevoie sa-si dea copiii tot asa la o educatoare cu vechime, rabdare si pricepere, v-o mai pot recomanda, si pe doamna Calin, care are tot grupa mare pregatitoare, eu o cunosc personal avand in vedere ca cu multi ani in urma mi-a fost chiar mie educatoare la o alta gradinita, de pe vergului, care acuma nu mai e mare lucru de ea.
Ce pot sa va mai spun despre educatoarele din aceasta gradinita este ca sa fiti foarte atente cand alegeti persoana care se va ocupa de copilul vostru, adica dupa cum stiti ca orice padure are uscaturi, aceasta gradinita nu este exclusa de la regula, 2 dintre prietenele mele afland ca eu mi-am dat fetita la aceasta gradinita, au hotarat sa faca la fel, dar din pacate au nimerit cam prost, adica batelul uneia este grupa mica iar celalat copilas grupa mare pregatitoare ca fetita mea.
Nu v-as recomanda deci, sa va duceti la doamnele Oana Rotaru/Balas Maria care au grupa mica sau la Gasculescu Stefania/Gasculescu Elena. Am inteles de la prietenele mele ca cele dintai doamne sunt tot timpul nervoase, nu se ocupa de copiii, iar cand incepe vreun micut sa planga tipa sau mai stiu eu cum se poarta, oricum comportamentul acestora este agresiv, de celelalte doua care au grupa mare pregatitoare, va pot spune ca cer bani pt diverse lucruri pe care directia nu-i solicita, am inteles tot asa ca aceste doamne Gasculescu ar manca din mancarea copiilor si asa mai departe, oricum comportamentul celor doua mi se pare groaznic, deci aveti mare grija.
Cu bine!

miky2003 spune:
Draga mama mariei, dupa parerea mea cred ca exagerezi, cand spui ca ai stat o nopte intreaga la coada ca sa-ti inscrii copilul, nu spune nimeni ca incrierea este floare la ureche dar, nu mai informa gresit parintii altor copii.
Dragi mamici nu va mai impacientati cand vine vorba de inscriere, etse drept ca pe la mai toate gradinitele nu sunt asa de nulte locuri, dar tineti cont ca locurile deja existente la fiecare inceput de an scolar, sunt ocupate in mare parte de copiii inscrisi din anii trecuti, adica cei care fregventeaza gradinita deja de un an sau doi.
Pentru cultura generala a tuturor parintilor care-si au copiii la aceasta gradi, mancarea nu este ,cum am citit pe forum, de genu parizer, ciocolata sau mai stiu eu ce minuni.
Sincer ma indigna cand vad persoane care comenteaza atat de stituatia acestei gradinite pe care fetita mea o fregventeaza de destul timp, nu s-a imbolnavit niciodata, de mancare nu a suferit,de invatat a invata destule lucruri pt varsta ei.
Deranjant este faptul ca mamici ca cele ale mariei sau a lui Robert incearca sa induca in eroare si alti parinti care-si au copiii la aceasta gradi, pt ca va spun sincer si eu m-am speriat cand in toata gradinita se auzeau zvonuri despre scandalul provocat de aceste doua mamici, toti parintii erau socati.
Sa fim seriosi cum 200 de parainti sunt multumiti si numai 2 s-au trezit ca nu le convine mai nimic.
Celor carora nu le convine mediul sa se duca atunci la alte gradinite, eventual la cele particulare unde apropo in clasa sunt doar 8, poate acolo le va place, ca la stat nu le mai place, sa plateasca 1400 de lei pe luna in loc de 200-300 de lei pe luna, si oricum cred ca nici un copil nu mananca asa bine nici macar acasa pt ca sa fin serioase dragele mele la cat suntem de ocupate nu mai apucam sa facem nici mancare.
Eu personal mi-as fi permis sa-mi duc copilul la particular dar am preferat cu banii aceia sa-i fac ei toate poftele decat sa-i dau unui om strain, adica 1400 de lei mi se pare exorbitant, si mare lucru nu le face fata de gradinitele de stat.
Pentru moment cred ca am spus destul!
Pe data viitoare, va pup!
Sanatate multa scumpele mele.

mandruta spune:
Intamplator, si eu am fetita inscrisa la grupa mica, la doamnele Balas si Rotaru, si nu sunt deloc de acord cu ce-ati spus despre dansele. Poate ca sunt mai in masura sa va spun ce atmosfera e in clasa. Iar copiii s-au obisnuit repede, nu mai plang dimineata, si nici nu-i vad speriati de doamnele educatoare. Ma mira ca le cunoasteti atat de bine, desi aveti copilul inscris la o alta grupa, la alt etaj. Bine ar fi sa vorbeasca fiecare despre propriile experiente, nu din auzite. Fetita mea a plans o saptamana, dupa care se trezeste singura dimineatra si cere la gradinita. Oare care e adevarul?

miky2003 spune:
Draga Mandruta, stiai ca daca dai clik pe user-ul tau din stanga mesajului iti va aparea profilul creat pe acest forum?
Surpriza! Ghici ce am descoperit?
Am descoperit ca tu defapt Te numesti Oana Rotaru, si ca esti una dintre educatoarele despre care eu am vorbit in mesajul mai sus postat. Din cate stiu tu nu ai copii si esti colega doamnei Balas la grupa mica despre care chiar tu vorbeai.
Ai grija ca inainte sa folosesti un user, sa fii sigura ca nu l-ai folosit si pt alte subiecte de pe forum in care te dai de gol ca esti educatore.
Din moment ce te lauzi singura cred ca ti-au cam "disparut" laudatorii, si te cam simti cu musca pe caciula. Daca te-ai stii nevinovata nu te-ar fi deranjat ceea ce eu am scris la acest subiect.
Dar dupa cum se stie adevarul doare!

miky2003 spune:
Dragi parinti, Adevarul este ca doamna Oana Rotaru care scrie pe forum sub numele de mandruta se simte cu musca pe caciula si a simtit nevoia sa dea o replica la mesajul meu, scumpii mei, iar acum ma adresez celor care aveti copiii la gradinita 236, respectiv la cele doua doamne Rotaru/Balas, eu v-as recomanda sa veniti intr-o zii pe nepusa masa si sa vedeti atunci cum se poarta doamnele cu micutii nostri.
Doamnele educatoare se poarta frumos numai cand vin parintii dimineata, eventual cu o atentie, si seara la plecare.
In rest vi se pare normal sa-i bruscheze imediat dupa plecarea parintilor? Sa tipe la ei? Sa-i smuceasca de firavele lor manute?
Astept un raspun de la voi scumpii mei cat de curand ca poate rezolvam astfel probleme de genul acesta.

miky2003 spune:
Mandruta te-as sfatui sa nu mai minti spunand ca ai copilul la grupa doamnelor Balas si Rotaru, sau ca sa fiu mai corecta ar trebui sa iti spun Oana Rotaru pentru ca aceasta este adevarata ta identitate.
Invata inainte sa minti sa te asiguri ca nu isi da seama nimeni de acest lucru. Vezi ca pe acelasi forum dar la subiecte diferite specifici ca esti educatoare, este un pic cam aiurea ceea ce incerci tu sa faci, sa iti iei singura apararea dandu-te drept alcineva, cat despre adevar se stie bine ca adevarul doare si banuiesc ce in ceea ce am spus "din auzite" dupa cum spui tu, exista o infima urma de adevar.
Nu ma face sa vorbesc si mai mult, pentru ca prietena mea nu-si permite sa va spuna direct in fata, tie si doamnei Balas, asta nu inseamna ca nu exista nici o problema, iar dumneavoastra doamnelor educatoare Balas si Rotaru nu stiti sa va purtati frumos cu copii decat atunci cand sunt parintii de fata.

mandruta spune:
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar dumneavoastra chiar nu stiti care este atmosfera in clasa. Nu am terorizat nici un copil, in nici un fel, dar am o banuiala despre persoana care v-a influentat sa afirmati niste lucruri pe care nu le puteti sustine cu argumente solide. Din pacate, parerile sunt impartite intre parinti privind activitatea noastra cu copiii. Nu lansez acuzatii si nu-mi iau singura apararea, va invit sa vedeti lucrarile copiilor de la grupa mica si sa-i observati dimineata cand vin la gradinita sau cand se pregatesc de plecare. Va rog sa-mi aratati un copil care fuge de educatoare sau tremura de frica si intrebati parintii ce parere au. Exista si parinti pretentiosi care doresc ca odraslele lor sa fie tinute in brate, insa pentru noi toti copiii sunt la fel, si nu sunt deloc putini.
Daca tot ati aflat cine sunt eu, puteti veni oricand la etaj, sa vedeti grupa mica dupa 1 luna de la inceperea anului scolar.
Mi se pare totusi curios ca ma cunoasteti atat de bine, si mi s-ar parea normal si corect ca parintii care au diverse nelamuriri sau nemultumiri sa mi le comunice, asa cum am discutat la sedinta, nu sa vorbeasca pe la spate. Cele mai multe neplaceri apar din cauza lipsei de comunicare. Va asigur ca niciodata copilul nu va avea de suferit.
Desi ati incercat sa discreditati pe cineva, tin sa va spun ca nu dumneavoastra imi dati nota la purtare, ci generatiile de copii care au terminat si sunt la scoala, si daca nu as fi meritat poate nici nu ma salutau. Daca exista totusi parinti pe care nu ii putem multumi exista mai multe solutii.