Pacientele optimiste si gravi ale dr.Tutunaru (26)
Raspunsuri - Pagina 23
aylin_tarcan spune:
buna dimineata fetele! si eu pe aici...
miki, care au fost valorile? eu zic sa nu disperi. sanse exista, in cel mai rau caz FIV + ICSI la care e nevoie de 1 singur gigel care sa isi faca treaba. eu sunt convinsa ca o sa se rezolve. si cu tratament naturist se poate imbunatati considerabil spermograma. am experienta in domeniu. dar pe langa spermograma, a mai facut sotul tau si alte analize? hormonale si doppler?
Aylin, 16+
andriushca spune:
Buna fetelor!
Kora, draga, o sa te rog sa ma scoti de pe lista de tutunarese. acest dr., desi f. profi nu mi se potriveste, e prea imprastiat, asa ca am decis sa merg la altcineva. va multumesc oricum ca ati fost dragute si m-ati primit in gasca, va pup si bafta multa in continuare!
andreea
ana_id spune:
buna fetele.....
am si eu nevoie de o informatie:cat mai e ecografia la dr.T pt ca am senzatia ca e ceva in neregula si as vrea sa ajung la el ceva mai repede decat imi programasem initial.Din pacate nu stau prea bine cu fondurile asa ca nu as vrea sa am surprize.
multumesc
diana
KoraPop spune:
ana_id nu stiu cat mai e eco,dar mai mult de 1 milion nu cred ca e.Sper ca nu e nimic grav, nu te stresa, pune utrogestane, bea ceai de cretisoara,papa carne de curcan si nu face nici cel mai mic efort!Tin pumnii si astept vesti bune!
Kora
CARPE DIEM!
ana_id spune:
pai asta e problema......nu prea pot sa stau cuminte pt ca tocmai incepusem cu rearanjarea casei....va dati seama,zugravi, tamplari......ma doare foarte tare burta
am reusit sa vb cu dr. T si m-a trimis la IDS urgent si pe urma a zis sa ma duc cu rezultatul la el
pupici
va zic maine ce s-a mai intamplat pt ca eu acasa nu mai am net
imi e frica de o extrauterina.....
diana
Iyoana spune:
Miki, imi pare rau pentru voi, cu rezultatul asta urat la spermograma. Dar, crede-ma, se poate si mai rau!
Asa cum ti-a raspuns si Aylin, eu cred ca aveti sanse cu FIV + ICSI (intracitoplasmatic sperm injection). Adica sotului tau i se va face o biopsie testiculara, i se va "extrage" unul sau mai multi spermatozoizi (de verficat cu dr. Matei si Tutu, nu prea stiu exact) si apoi se face FIV cu ei.
Deci, grosso-modo, ICSI presupune aceasta biopsie testiculara in plus fata de FIV.
Solutii exista, doar ca dureaza mai mult timp...si doare mai mult la sufetel cand afli rezultatul spermogramei...
In schimb, eu va sfatuiesc ca sotul tau sa faca niste analize hormonale (LH, FSH si testosteron). In mod normal, dr. Matei va va indica aceste analize. Nivelul de FSH va va spune daca va fi nevoie de aceasta biopsie (daca este cu mult marit fata de valorile normale, asta inseamna).
Insa se pare ca exista si solutii naturiste, eu nu am incercat, dar merita sa vedeti...de ex. Branca Ursului, Napraznic sau Tribulus (recomandat de Tutu). Nu stiu daca merg si in cazul unui astfel de diagnostic.
Va doresc multa sanatate si bafta!
iyoana
Bonitta spune:
Pup fetele,
Am fost azi dimineata la Tutu sa-mi scoata firele. Mi-a explicat ce a gasit, nimic nou fata de ce stiam si eu de la sotu. Mi-a dat tratament in continuare timp de 3 luni cu Diphereline injectabil. Cam atat.
Draga miki01- iti multumesc pt. incurajare. Sa stii ca in cazul oligoasteno, dr. Matei o sa il trimita pe sot la dr. Calomfirescu (urolog) care o sa-l consulte sa vada daca are varicocel si apoi o sa-i prescrie un tratament. Il poti cauta pe net, clinica se numeste Uroandromed. Nu dispera, se rezolva, si al meu a avut asa ceva si acum are valori mult mai bune. Da-i Tribullus T., ca oricum T. asta recomanda la un astfel de diagnostic. Bafta!
sdany, machus si Nicole- v-am trimis PM. Daca mai aveti nelamururi, cu mare placere va raspund. Va pup!
maria215ro- iti tin pumnii sa ne dai o veste buna. daca mai vrei detalii despre IA, astept mailul tai. Te pup.
mamitzu- bine ai venit printre noi!
Zeno, Kora, Iyoana, kristind - va
machus spune:
quote:
Originally posted by KoraPop
sdany eu am aflat de la d-na Matei ca dr. T a primit aparatul pt histeroscopie....pt siguranta mai bine il intrebi chiar pe
machus ai nevoie pt internare de adeverinta de la servici,trimitere de la medicul de familie si o foaie pt.internare cu un diagnostic pe care ti-o va da chiar in dimineata internarii asistenta doctorului.Daca esti din provincie te vei interna cu o zi inainte de operatie.Mult succes!
Kora
Multumesc frumos pentru informatii !
CARPE DIEM!
aylin_tarcan spune:
miki, iyoana a descris foarte bine ce inseamna icsi. neaparat sa faca si analizele hormonale (desi sotul meu a avut FSH marit intr-o zi, in limite in alta zi, iar marit etc.) si sa faca doppler sa vada daca e varicocel sau nu. sotul meu doar pe astea le-a facut. a luat napraznic si branca ursului si iata cum s-au obtinut doua sarcini din prima (eu ar mai fi trebuit sa astept macar 1 luna pana sa raman, dar la un asemenea diagnostic, cine se protejeaza preventiv?)
Aylin, 16+