Dr. Nayel - CF 2 (14)
Raspunsuri - Pagina 16
Shine spune:
Fetelor, scriu aici desi nu are legatura cu subiectul, dar mi-ati fost colege se suferinta, si poate ma puteti ajuta.
Copiez mesajul pe care l-am scris la Scutece in speranta ca cineva, cunoste un medic la care sa merite sa merg.
nici nu stiu cu ce sa incep....
Azi a fost pentru prima oara cand MI_A PARUT RAU CA AM FACUT UN COPIL.il privesc cu disperare, inca plang de vreo ora fara sa ma pot opri si si ma gandesd ce dracu' a fost in mintea mea, sa aduc pe lumea asta mizerabila o fiinta. Sa daruiesc lumii asteia nenorocite, ce am eu mai de pret. Sa trebuiasca sa sufere si sa lupte ca sa rezbeasca in lumea asta de rahat.
Totul incepe de la porcaria aia de vaccin. Nu va speriati, nu a patit nimik rau.Pur si simplu sunt prea plina de nervi si dezamgiri adunate de vreo 10 luni incoace, si indreptate asupra , culmea.... Binefacatorilor in Halate albe.
Nu m-a durut ca am nascut intr-un spital jegos(ca toate spitalele din romania), k imi era sila sa mananc in salon, sa merg la baie, si chiar sa pun mana pe robinet ca sa ma spal. Dar ma doare sufletul cand vad cum se poarta un medic cu un copil.
Am fost la vaccin-ul de doua luni!Am hotarat sa il fac pe-ala pe bani, mult propovaduit de toata lumea. PE peretii salii de asteptare scrie mare cat casa: Femeile gravide si copii pana in doi ani au prioritate.Nu m-a deranjat sa stau 3 ore la coada cand eram gravida, dar acum ma asteptam ca macar dupa ce iese primul pacient sa fiu bagata in seama.
Bubu mik, tocmai mancase, asa ca stand in ssala de asteptare a adormit. Apoi s-a trezit dupa 5 minute pentru ca probabil nu era prea confortabil. L-am luat in brate si a adormit cu obrazul pe obrazul meu, s-a incalzit la pieptul meu, puisorul si dormea linistit. Eu ma uitam disperata la ceas, stiind ca nu trebuie sa stau mai mult de 30 de minute cu vaccinul afara din frigider, k poate fi destul de periculos... Asa mi-a zis "Duamna doctor"!
Duamna doctor, care a stat intr-o consultatie fix 35 de minute , nici nu ma intereseaza cu cine.Evident cand a venit a inceput sa vorbeasc taaare, k asa trebuie treziti bebbusii probabil, racnind langa ei. Ce-o fi fost in mintea mea de nu am plecat , nu stiu...
Copilul era imbracat ca afara cu salopeta peste body+ un fashulet. Normal ca s-a incins, si cand am inceput sa il dezbrac l-a luat cu frig
Din momentul asta, timp de 20 de minute, sau cat a durat consultatia, bebelusul meu a urlat cat a putut de tare, tinandu-si respiratia pe alocuri, si trecand de la culoarea rosu la grena si verde-vinetiu. Vizibil deranjata de zgomot, imi zice ca imi va prescrie calciu, si vigantol 3 picaturi.... si ma intreba daca am supozitoare cu eferalgan in casa: PAi cum naiba sa am, ca doar am intrebat-o cand a venit la mine acasa, ce medicamente trebuie sa am in casa, asa pt, urgente, si nu a zis nimik de asa ceva.
Am intrebat-o si daca e in stare sa urmareasca un copil, si a zis ca da, k nu imi trebuie alt medic, chiar daca ea nu este pediatru.
Nu ma mai lungesc cu povestea, a plecat in cabinet(pe bebelusi ii consulta intr-o camera separata), si a zis sa ma duc dupa ea, si sa strang si scutecul pe care a stat bb(ca deh, am facut deranj).
Am imbracat copilul, si m-am dus in cabinet, unde deja intrase altcineva: mi=-a aruncat reteta de calciu si supozitoare peste monitor si mi-a zis la revedere.
A uitat ca trebuia sa imi dea si concediu.
i-am zis, , mi-a dat concediu, asistenta mai comenta ca tipa cam mult copilul, eu eram disperata sa il scot de acolo, sa scap, sa plec naibii afara si sa nu o mai vad in fata ochilor.
Aveam o lista cu intrebari in geanta, cui sa ii le adresez, k madam intrase in alta consultatie.
Asa imi trebuie daca m-am dus la medic de familie. La astia trebuie sa le dam bani ca sa isi faca meseria, pentru ca TRAAIM IN ROMANIA si asa ne-am invatat.
Fetelor care sunteti prin alte tari, spuneti-mi si mie daca pe acolo, trebuie sa ddai spaga la medic de familie, k sa se poarte frumos.
M-as duce la altul, daca as sti ca gasesc unul care sa ma trateze cu respect, daca as sti ca fac o programare , si ma duc acolo si in 15 minute ma baga in seama.Daca ar exista unul care sa imi explice de ce imi da o reteta , la ce ar trebui sa ma astept dupa un vaccin, cum dau medicamentele prescrise.
(de supozitor cu eferalgan a zis: ii dati unul acum, cand ajungeti acasa, si unul mai pe seara. Era 5 jumate. Voi ce intelegeti prin mai pe seara?. Dac nu intrebam, ma dadeam cu capul de prospect... Mai pe seara inseamna peste 6 ore, k sa vezi, adica la 12 noaptea e " mai pe seara")
Daca stiti vreun asemenea medic, va rog mult, dati-mi si mie datele lui, k sa ii dau un sut in c*r asteia.
Daca exista unul care sa imi ceara bani, k sa ma trateze ca pe un OM, dar care sa stie sa dea si chitanta, la el ma duc.
Altfel ma duc frate tot la asta, ii pun Banu' pe masa,intru in randul Romanului care da spagi, da' imi rezolv problema.
oricum mai mult de cantarit si masurat si verificat reflexe nu a facut.
Cred ca asta este anul in care o sa injur toti medicii cu care interactionez
Shine si BB Alexandru (02.02.2007)
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/14/Default.aspx" target="_blank"> Povestea Noastra
www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx" target="_blank"> Poze Alexandru
blueeyes2003 spune:
Shine din pacate asa este,sistemul nostru medical este de kk!
Eu chiar nu cunosc nici un medic pediatru,iar medicul de familie la care merg nu stiu cat de mult se pricepe la bb.
Sper sa cunoasca vreo fata pe cineva competent si sa te ajute!
Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo
tatiantudor spune:
Buna Shine,
Si eu am patit la fel la tine, pana cand am inteles ca eu trebuie sa imi aleg medicul de familie, nu el pe mine.
Medicul meu de familie se numeste Dl. Dr. Ilina Narcis si activeaza acum in cadrul clinicii Medas (clinica se afla localizata pe Lipscani). Este medicul meu de familie de 5 ani, nu i-am dat niciodata spaga.(exceptie facand cadouri de Craciun pentru fetita lui de 2 ani). Este un medic de familie care imi raspunde tot timpul la telefonul mobil, caruia daca ii cer o reteta compensata, mi-o scrie si mi-o lasa la receptie (daca ajung in alta zi), cu care am o colaborare de milioane. Avantajul pentru ca lucreaza intr-o clinica particulara este ca este curat si civilizat si se fac programari unde nu astepti cu orele pana iti vine randul. Chiar daca lucraeza intr-o clinica particulara atunci cand merg la el nu platesc consultatiile pentru ca sunt gratuite fiind medicul meu de familie. Nu este in schimb si medic pediatru si copii am ales sa ii inscriu la un medic de familie care este si medic pediatru.
Dna Dr. Luminita Militaru (medic pediatru si de familie) activeaaza la un cabinet de stat pe Stefan Cel mare. Pana in jurul varstei de un an vine acasa si face vaccinul copilului si efectueaza masuratorile necesare (exceptie fac epidemiile, cand atunci cand are prea multi copii bolnavi, acestia sunt prioritari si nu vaccinul copilului meu). Eu am evitat sa merg la cabinetul de stat, pentru ca este mizerie, dar cand m-am dus, am intrat in fata pentru ca m-am dus la asistente si le-am spus ca am copil ma mic de un an si nu pot sa astept la coada. Ca se uitau alte mamici sau tatici urat la mine, putin mi-a pasat.
Fiind si medic de familie si medic pediatru si ocupandu-se de f multi copii nu prea mai are timp sa ajunga tot timpul la domiciliu. Cand are timp, vine.(de exemplu: la noi a venit si sa vada daca s-a inchis buricul bine, si sa vada de ce nu ii dispar bubitele de pe fata de la dermatita aopica, etc). Dar cand nu poate sa vina pentru vaccin, sau pentru altceva, eu ma duc cu copilul la clinica Unirea, unde platesc o consultatie (nu spaga) si imi fac programare la Dna Dr. Zelenac (medic pediatru).
Mi se pare mult mai cinstit sa platesc o consultatie sa imi fac programare si sa imi rezolv problema decat sa ma duc intr-o mizerie de nedescris unde tre sa mai dau si spaga si spaga asta nici macar sa imi asigure un tratament corespunzator. Ca oricata spaga le dai, daca au o zi proasta, tot la fel te trateaza.
Dna. Dr. Militaru este o persoana de exceptie, ne trateaza cu respect si consideratie, niciodata nu s-a purtat urat cu noi, imi raspunde la telefon si duminica la ora 22, dar a recunoscut ca nu are tot timpul timp sa ajunga la domiciliu.
Exista si medici ok, numai ca trebuie sa ii cauti mult.
Cand gasesti un medic care sa iti placa, te duci la cel vechi si iei negatie (fii ferma pe pozitie) si te muti foarte usor.
Bafta mare
Cu drag
Liana
http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru
crinuta spune:
Doctorita noastra de familie vine si acum la Rayan sa ii faca vaccinurile acasa. Nu accept sa il duc la cabinet, si nici ea nu a sugerat asa ceva vreodata.
Este tanara, draguta, sufletista, nu accepta bani ( abia accepta un pachetel cu ceva dulce, sa nu lesine de foame).
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
MICKYN spune:
Bine v-am gasit fetelor! In fine am gasit si eu eun moment liber si pot sa va salut pe toate.A trecut o saptamana de cand am nascut.O nastere cu cateva peripetii,deoarece, dupa ce mi s-a indus declansarea nasterii pe cale naturala, au aparut mici complicatii ce au necesitat nasterea prin operatie cezariana.Impresia din spital-conditii excelente, personal super dragutz,cu doua mici exceptii( asistenta sefa si o d-na doctor cu aspect si comportament de vanzatoare la aprozar).In rest nota 10 pentru toti.Dl doctor 10 + ! A dovedit inca o data ca este un domn si un profesionist.Dupa trei zile , am plecat din spital cu micul meu ingeras TUDOR IONUT, nascut cu 3890 gr, 52 de cm, SCOR Apgar 10.
Cand voi avea timp, voi povesti si cum a decurs nasterea si impresiile din spital.
Spre rusinea mea , nu stiu sa inserez imagini cu BB, asa ca o voi face mai tarziu, dupa ce ma voi documenta.
tatiantudor spune:
Felicitari MICKYN pentru minunea ta Tudor Ionut.
Sa fie sanatos si cuminte si mancacios.
Paste Fericit!
Cu drag
Liana
http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru
Shine spune:
feicitari Mickyn!
SA ITI TRAIASCA Minunea!Sa creasca mare si sanatos, ca iubit sigur este.
In sfarsit si ceva vesti bune pe aici
Shine si BB Alexandru (02.02.2007)
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/14/Default.aspx" target="_blank"> Povestea Noastra
www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx" target="_blank"> Poze Alexandru
raluca22 spune:
Buna fetelor!
Felicitari MICKYN!Sa-ti traiasca minunea mica!
Fetelor va doresc ca Sfintele Sarbatori de Paste sa va aduca tot ce va doriti si multa sanatate!
blueeyes2003 spune:
HRISTOS A INVIAT!
Mickyn felicitari pentru bebe Tudor Ionut!Sa-ti traiasca,sa fie sanatos si norocos si sa va aduca numai bucurii!
Te asteptam cu povestea nasterii si cu poze!
Va !
Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo
Florentina G spune:
Buna,
Cam slabutza miscarea pe aici...
Am vorbit mai devreme cu prietena mea care trebuie sa nasca in iunie si era tare dezamagita pt. ca Nayel va fi in concediu de odihna intre 14-20 iunie. Nu stie ce sa faca, daca sa mearga in continuare la el sau sa-si caute alt medic cu care sa nasca.
Cunoasteti cazuri asemanatoare, in lipsa lui recomanda pe altcineva - sau te lasa pe mana medicului de garda?
Tina, mami de Patrick si Maya