Dr. Nayel - CF 2 (14)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Bravo Mirela, asta e o veste super.
Lasa ca vine si menstruatia, don't worry.

te pup

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Crinuta multumesc mult!

Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Buna.
Eu o sa fiu putin offtopic, in sensul in care nu sunt la dl doc Nayel, insa voi naste tot la CFR 2. Rugamintea mea este pentru cele care au nascut natural la CFR2 daca pot sa imi spuna si mie cum decurge totul, din momentul in care ajungi la spital, pana nasti, pentru ca sunt putin pierduta. Am o prietena care a nascut acolo, dar cu cezariana si nu ma ajuta prea mult informatiile. Eu as vrea sa nasc cu epidurala, asa ca daca au fost mamici care au nascut asa, v-as ruga sa imi impartasiti si din experienta asta. Eventual puteti sa imi scrieti pe PM sa nu deranjez pe cineva care a mai auzit/citit aceste informatii.

Multumesc mult.

Madi +

Asa creste bebe!

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca22 spune:

Buna fetelor !
Revin dupa o saptamana ingrozitoare care a inceput lunea trecuta .Luni m-a internat in spital urmand sa-mi provoace nasterea.,m-a internat ,m-a contolat si mi-a spus ca ne vedem a doua zi .Marti asteapta sa vina dr la spital cea ce nu s-a intamplat ,nici macar un telefon nu a dat.Pe la 18 l-am sunat sa-mi dea drumul acasa in seara aia si nu a vrut ca vine a doua zi .Miercuri a venit a pus sa mi se faca calciu si mi-a dat ulei de ricin si mai i-al pe DR .Joi a venit era de garda si m-a dus in sala de travaliu, mi-a bagat oxitocin sa-mi provoace contractii si au inceput.Dupa cateva ore cu contractii la intensitate maxima ,ore in care nu ma dilatam a venit dr m-a controlat si mi-a spus ca bebe nu coboara si ca nu mai are lichid ,l-a chemat si pe seful de sectie si au hotarat sa -mi faca cezariana de urgenta .
Mai am multe sa va spun dar plange bebe Robert Andrei nascut pe 15 ,3980gr.
Fetelor spuneti-mi si mie ce mancati dupa op cezariana si inca ceva e normal ca bebe sa aiba scaun de fiecare data cand suge.

Mergi la inceput

Raluca felicitari! Sa-ti traiasca baietelul ,sa fie sanatos si mancacios si sa va aduca numai bucurii!
Imi pare rau ca lucrurile nu au iesit cum ai vrut si pana la urma ai ajuns la cezarina.Cum te simti?
Nu stiu ce sa zic de mancare pentru ca tu poate alaptezi si nu stiu ce ar trebui sa mananci.Eu mancam numai iaurt si paine prjita un timp dupa cezariana.
Te asteptam cu mai multe detalii!

Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatiantudor spune:

Buna Madi,
Eu am nascut natural cu epidurala la CFR2 cu Dr. Nayel.
Iata cum s-a desfasurat nasterea si conditiile de spital:

Conditii de nastere si tratament la CFR2.

In data de 16 noiembrie 2006 la ora 14.40 a venit pe lume printesa mea Anastasia Diana cu greutatea de 3.770 kg si 52 cm. Pot sa va spun ca nu-mi vine sa plec de langa ea, toata ziua as saruta-o, dar cum am avut parte de o nastere usoara si de un doctor de milioane, m-am gandit sa va povestesc cum a fost.
In data de 16 noiembrie la ora 9.00 dimineata, m-au apucat contractiile. Dar cum erau destul de rare: o contractie la o jumatate de ora care dura cam 1 minut, nu m-a alarmat prea tare. L-am sunat pe dl. doctor Nayel, care mi-a spus sa ma duc la spital, sa ma controleze. In ziua aceea de joi era de garda de dimineata pana a doua zi dimineata. Am ajuns la spital pe la 12.00, dar contractile erau la fel de rare. Pana la ora 13.00 m-am plimbat printre niste saloane: salonul 15 si salonul de ginecologie.
Salonul 15 este salonul unde asteapta mamicile sa nasca. Adica unde se pregatesc de nastere. Daca ai dilatatie sub 4 sau daca nu ai contractii deloc, te tin in salonul 15. E un salon de asteptare sau de tranzitie. Este cel mai mizerabil salon din tot spitalul. Daca nimeresti intr-un pat cu o saltea fara arcuri (mai ales cele de la fereastra) nici nu poti sa stai in pat. Cele de langa usa sunt mai bune.
La ora 13.00 aveam deja dilatatie 4 spre 5. I-am spus ca vreau epidurala si dl. doctor Nayel a sunat imediat la anestezista care a venit in 3 minute. Era o doamna inalta si zambitoare. M-a intrebat daca am cumparat epidurala. Dr. Doctor Nayel i-a spus ca nu, ca o facem din spital. M-a pus sa platesc doar anestezicul 500.000 lei vechi.
M-au dus din salonul 15 in sala de travaliu pe la 13.30. A venit anestezista cu epidurala, mi-a explicat ce o sa simt...ma tot intreba daca ma doare ceva. In 5 minute nu mai simteam contractiile. De la dilatatie 4 spre 5, pana la dilatatie 9 n-am simtit nimic. Bebe era monitorizat tot timpul, mi s-a luat tensiunea de 3 ori. Din fericire o am mica, asa ca n-am avut probleme. Moasa Aurelia imi spunea cand am o contractie si a stat tot timpul langa mine. Cum nu mi se rupsesera membranele, moasa mi le-a rupt, fara nici o durere.
Dl. doctor Nayel a plecat in timpul asta la o cezariana.
La ora 14.30 am ajuns la dilatatie 9 si a inceput sa ma doara.
L-au chemat pe Dl. Doctor. Terminase cezariana.
Dl. doctor mi-a zis ca daca imping bine de doua ori, am nascut. Aurelia, moasa mea, mi-a spus cand anume sa imping, am tipat de doua ori, ca sa-mi fac putere sa imping si la 14.40 am nascut. Dupa ce am nascut, anestezista mi-a mai bagat o doza de anestezic si dl. doctor Nayel m-a cusut. Iubirea mea Anastasia Diana n-a prea tipat, asa ca a trebuit sa ii bage niste aer si cu niste tuburi de plastic i-au scos lichidul din plamani, dupa care a inceput sa faca “scandal”. Mi-a dat-o pe piept sa o sarut. Am sarutat-o pe frunte, dar cum pe mine nu ma mai durea nimic, as fi vrut sa mi-o lase acolo, dar nu s-a putut. Mi-au spus ca o sa o spele si o sa o investigheze in 2 ore mi-o aduc. M-am linistit.
In jur de 30 de minute m-a cusut, timp in care ne tot conversam despre copii (are si el doi: baiat si fata). Eram foarte relaxata ca vorbea cu mine. Eu la prima nastere am avut arsura de perineu (facuta de Dr. Badiu de la Municipal). Acum imi explica cum imi reface tesutul ars si care nu se mai regenera cu nimic. Adica m-a si ajutat cu un pic de chirurgie estetica.
Dupa ce m-a cusut am ramas in sala de travaliu, ca sa imi revin dupa nastere. Cum sunt o persoana agitata din fire, am chemat-o pe moasa sa imi scoata anestezia dupa 2 ore. Efectiv nu ma durea nimic, nu intelegeam de ce trebuie sa o mai tin.
Nu stiu ce mi-a facut dl. doctor Nayel, dar vreau sa va spun, ca la 2 ore dupa nastere, m-am ridicat de pe pat, mi-a scos anestezia, si am plecat sa-mi caut iubirea pe la neonatologie. Am gasit 2 saloane de copii, unul de reanimare si unul de copii care erau nascuti prin cezariana, sau care nu aveau loc cu mamele in salon. Cand m-a vazut dl.doctor m-a intrebat cum ma simt, iar eu i-am spus ca excelent. Nu aveam ameteli, nu ma durea nimic, vroiam doar sa-mi vad puiul. Pana la urma mi l-au adus la pat, dar l-au luat din nou, pt ca eram inca in sala de travaliu.
Am ramas in sala de travaliu in pat si mi-am masat burta, pentru ca incepusem sa am dureri de burta (normale de altfel). Epiziotomia nu ma durea.
N-am avut noroc sa gasesc un salon liber unde sa stau cu bebe, asa ca in prima noapte am dormit singura in sala de travaliu. A doua zi, m-au mutat in salonul 2, si mi-au adus iubirea.
Personalul medical, daca ar fi sa le dau note, ar suna cam asa:
Dr. Nayel -10,
Moasa Aurelia – 10,
Anestezista-10 (o tipa inalta si roscata-din pacate nu-i mai stiu numele).
Aceste 3 persoane nu s-au miscat de langa mine pe tot parcursul nasterii. Tot respectul pentru modul in care trateaza oamenii. Nu le-am dat nimic inainte, totul dupa.
Restul, asistentele de la neonatologie, sau cele pentru mamici, in functie de dispozitie, de la 7 la 9. Dar oricum nu se compara cu alte asistente de la Municipal (unde l-am nascut pe Robert). Sunt deschise si binevoitoare si la 3 noaptea daca le trezesti. Infirmierele, la fel.
Conditiile de spital, dezastruoase, ca in orice spital de pe la noi. In salonul 15 pe jos zaceau seringi folosite cu sange pe ele, In sala de travaliu, trebuia sa ma asez pe un cearceaf care era patat cu sange cu lohii in doua parti. Cand am rugat o infirimera sa il schimbe, l-a intors pe dos. Am ales sa-mi iau cearceaf de acasa + trei prosoape mari, ca sa nu fiu nevoita sa stau pe ceva pe acolo.
Nu m-am atins de asternuturile lor. Am stat numai pe ale mele de acasa.
Asistenetele de la neonatologie, sunt destul de tinere, dar dragutze. Le fac baie la copii in fiecare seara (au chiuveta speciala in salon unde se spala numai copii). Numai ca nu prea se chinuie sa invete mamicile sa aseze corect copilul la san. Eu stiam cat de cat cum se pune copilul, dar mamicile la primul copil, se chinuiau ingrozitor. Eu ii tineam sanul unei colege de salon si ea ii dadea sa suga. Asa se intampla cand angajezi asistente de 20 de ani care nu au copii si nici cursuri speciale. Dar asta avem cu asta defilam.
Mie mi-a venit laptele cam in a 3 a zi asa ca i-am dat supliment.
Anastasia mea nu vroia sa manace supliment din seringa, asa ca i-am dat un biberon si dupa ce l-a sterilizat, i-a dat sa manace din biberon. Nu sunt inchise la propuneri sau solutii care sa faca copilul sa accepte ce ii place.
Salonul 2 in care am stat eu era dotat cu paturi moderne cu afisaj pentru reglare manuala. Din nefericire nu merg toate panourile de comanda si unele sunt suspendate cam rau. Poate ai noroc si te asezi in unul care merge. Au termopane cu jaluzele verticale. Ce nu au facut si cred ca trebuiau sa faca e sa schimbe calorifelele. Au calorifere vechi, care nu mai au robineti si de aceea nu se poate inchide caldura. Era o caldura de nedescris. Toate stateam in sutien si in fusta si curgeau apele de pe noi. Copii cat mai dezbracati pt ca transpirau. Imbracam copii doar cand dadeam drumul la geam. Asta se intampla in noi 2006. Poate acum nu mai dau drumul atat de tare la caldura.
Ceea ce in schimb este extraordinar, este modul in care m-a cusut dl. doctor Nayel si mai ales faptul ca eu am putut sa stau in fund din a doua zi fara sa ma doara. Ma jenau firele, dar sa am dureri insuportabile, nici nu se pune problema. Si credeti-ma ca sunt destul de “sclifosita” si nu suport usor durerea. Are o tehnica speciala de cusut, nu stiu care, dar cand mi-a zis inainte de nastere ca nu o sa te doara dupa nastere, nu l-am crezut. Acum il cred. Chiar stie ce face, si chiar face ce zice.
Acum cu dr. Nayel, nu-mi vine sa cced ca e atata de usor sa nasti. Daca o sa mai vreau copii, tot la el o sa ma duc. Nu exista termen de comparatie in Romania. Dr. Nayel este unic.

Sa va traiasca puii si sa fie sanatosi!
Cu drag,
Liana

http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatiantudor spune:

Raluca, sa iti traiasaca minunea Robert Andrei.
Banuiesc ca e un grasun la ce greutate a avut la nastere.
Si sa nu uiti sa ne trimiti si poze cu el.
Cu drag
Liana

http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru

Mergi la inceput

Liana foarte frumoasa povestea nasterii! Ai avut parte de o nastere super usoara! Felicitari!!!
Am vazut pozele de la botezul fetitei,sunt superbe,ai o fetita adorabila dar nici baietelul nu este mai prejos!
Sa-ti traiasca si sa fie sanatosi!

Raluca am aflat ca astazi este ziua ta de nastere! La Multi Ani! Ai primit cel mai frumos cadou de ziua ta!Sa-ti traiasca si sa fie sanatos!

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Liana multumesc mult pentru informatii. Chiar ai avut o nastere usoara, ai fost norocoasa. Sper sa am si eu acelasi noroc. Sa iti traiasca puii!

Madi +

Asa creste bebe!

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

am intrat pe fuga sa ii spun Ralucai LA MULTI ANI
felicitari pentru bb, sa fiti fericiti si sanatosi.

Shine si BB Alexandru (02.02.2007)
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/14/Default.aspx" target="_blank"> Povestea Noastra

www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx" target="_blank"> Poze Alexandru

Mergi la inceput