Mamici de ianuarie-februarie 2007 (69)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Lasa, adniushule, ti-am zis eu si la telefon - cum esti tu singurica, scandal si discoteca iti mai lipsea ca sa dai in depresie... stie el bunutzu' shefu' de sus cum le potriveste pe toate...

Dano, cu suza, lugu-lugu, ragait, plimbat prin casa, citit de povesti si ceiutz vreo saptamana la rand. A! Si rabdareeee, da' din aia capoasa. Acuma am lungit-o la 4 ore. Si dupa asta o las de capul ei sa aleaga daca vrea mai tarziu de atat. Dar daca vrea totusi si la trei ore, ii dau, n-o chinui.

Alinutzo, daca dai si formula nu mai trebe calciu, cel putin teoretic, ca are formula tot.

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Salina, Catalina, pentru bubite incercati Triderm. La noi orice bubite, de orice natura au trecut ca vantul cu Triderm...pana si alergia bb-ilor la anestezia mea din timpul cezarienei tot cu asta a trecut la ambii copii.

Salina, cand am tinut cura WW imi printasem listele cu puncte la alimentele pe care le consumam in mod normal, sau preferate, si mi le-am prins cu magneti pe frigider. In cateva zile le retii fara probleme mai ales ca iti vei face un "meniu" preferat. Din cate am inteles, cel mai important la aceasta dieta este sa mananci obligatoriu numarul minim de puncte. Cu cat respecti mai bine asta cu atat scazi mai usor in greutate.

Marinar, la mine sensibilitatea asta se transforma in durere crunta, ma ustura de parca ma strange cineva la ghilotina...offf, sper sa nu dureze atat de mult si la mine fiindca tu ai nascut cu o luna inaintea mea.

Alinuk, exista niste dispozitive pentru etansarea pungilor, din cate imi aduc aminte nu erau f. scumpe (am vazut in Metro parca si in alt magazin care nu imi vine acum in minte), cele care lipesc pungile ca in hipermarket-uri cand iti securizeaza bunurile personale inainte sa intri in magazin.

Anis, sensibilitatea aceea exagerata o am la ambii sani pe locurile unde am avut ranile si de unde au cazut cojile, zone care acum au o culoare roz-bej, au niste niste crapaturi in piele oribile insa toate canalele pe acea zona tasnesc in jet . Cred ca pana scap eu de durere uita ea ce e ala san, offf si cu cate n-am dat. Cum am mai spus, bine macar ca am lapte si ea bea lapticul meu.
Bine ca ai recuperat pozele!!! Stiu ce ar insemna pentru mine sa le pierd, dar, Slava Domnului, am sot tare meticulos si le salveaza si la mine si la el pe calculator si saptamanal pe dvd-uri, ca dupa mine le pierdeam de 100 de ori pana acum la cate belele am avut cu pc-ul.

Messa, un semn acolo, nada mas! Iar cu uztele tale m-ai zapacit ca io inca mai am de asteptat cel putin 3 saptamani...cata invidie pe mine iti inchipui, nu!?!

Lili, scuze, nu am vrut sa se inteleaga asa. Ideea era ca am scris un mesaj super lung cu doar 3-4 pagini/o zi inainte de intrebarea ta, in care, printre altele, iti multumeam si tie pentru urarile de ziua lui Andrei si te anuntam ca am pus poze (fiindca ma intrebasei de poze) si mai raspundeam si altor fete la diferite probleme, mesaj care a trecut complet neobservat de catre toata lumea (de suparare l-am sters si imi luase vreo ora si jumatate sa-l scriu, la 1 noaptea). Poate daca te pui in bocancii mei cateva secunde intelegi cam cum m-am simtit, dar asta e, a trecut...eu nu sunt si n-am fost suparata, poate doar putin dezamagita, dar nu conteaza fiindca asa sunt eu, vorba Salinei, poate prea sensibila si pun prea mult la suflet si nu pot sa ma schimb fereasca Sfantul!.
Cu cresa si eu consider ca am avut un noroc chior, mai ales ca are si niste educatoare de exceptie dar care mi-l rasfata groaznic ( unora li se uraste cu binele, nu!?!). Sincer nu inteleg cum in acelasi sistem exista standarde atat de diferite. Oare e atat de greu sa ai putin suflet? N-o sa inteleg niciodata cum o femeie, mai ales, poate lovi un copil atat de mic! Daca ar fi vorba de copilul meu as muri cu respectiva de gat, as calca-o in picioare, si n-as avea nici o remuscare.

Cristiana, sa va fie de bine vaccinul si sa nu aveti reactii. Daca imi permiti o sugestie: daca dai antitermic, mai ales preventiv, da-i mai bine cativa ml de Nurofen sau Panadol. Supozitoarele sunt mult mai puternice si se folosesc in general atunci cand febra este mare si nu raspunde la siropurile antitermice (Nurofen, Panadol, etc.) altfel te poti trezi ca are febra mare si organismul lui are deja rezistenta la medicamentele puternice si esti nevoita sa apelezi la altele si mai si.

Alinatxa, ma repet, nu la mesajul acela ma refeream...mesajul de care am tot vorbit si care a avut aceeasi soarta ca multe mesaje ale mele din ultima vreme l-am sters de suparare .
La capitolul calciu sunt de acord cu Anis. Vitamina C nu are ce rau sa-i faca. In privinta greutatii, exact acesta este motivul pentru care copii se cantaresc lunar fiindca saptamanal este prea des si, dupa parerea mea, irelevant. Poate sa ia saptamana asta 170 grame si saptamana viitoare 500 grame, la asta nu exista regula. Daca ai destul laptic cat sa-i acoperi mesele si fata nu plange de foame decat la intervale rezonabile eu cred ca nu ai de ce sa-i dai completare. Ce rost are? Doar ca s-o ingrasi? Unii pediatrii se arunca prea repede cu recomandari idioate. Puiuta mea a luat, cred, in jur de 500 grame in aproape 3 saptamani si nu-mi fac deloc griji atata timp cat ia in greutate. Ar trebui sa ne facem griji decat daca nu iau sau scad in greutate fiindca altfel si metabolismul copiilor difera la fel ca si cel al adultilor si unii se ingrasa 1,5 kg intr-o luna si altii doar 500-600 grame si ambii sunt perfect normali si sanatosi.

Na, ca iar m-am lungit cat o zi de post!

Am mai pus poze...preferatele mele sunt cele din albumul "Minunile mele".

Oana, nazdravanul Andrei (18.02.2005) si Cristina (8.02.2007)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Apropo de kaka , dr ei mi-a zis sa incep sa ii dau 2-3 lingurite de piure de mere.Nu stiu ,mi se pare cam fff devreme la 1 luna jumatate, desi ce mi-a zis dr pana acum a fost f corect, asta din experienta cu Ingrid, dar acum parca nu sunt de acord cu ea.Voi ce ziceti?

*** AniS ***
Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Anis, mie mi se pare mult prea devreme sa incepi sa-i dai piure de mere. Nu cred ca ati epuizat toate posibilele solutii pentru a trata constipatia. Mai degraba ii pui supozitor zilnic decat sa-i suprasoliciti stomacelul cu mere. Pai tu te chinui atat sa o alaptezi si sa o diversifici de acum!?1 Cel mai sigur, parerea mea, ar fi sa mai ceri o opinie altui pediatru bun.

Oana, nazdravanul Andrei (18.02.2005) si Cristina (8.02.2007)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

Pentru ca azi este ultima zi la Odisee, tzin sa va multumesc tuturor pentru contributia avuta in formarea mea ca viitoare mamica, pentru zambetele presarate in viata asta uneori gri, pentru majorete, felicitari si sfaturi.
Recunosc ca am mai multa incredere in sfaturile date de voi decat cele date de medicu meu (care este oricum o tacanita ce imi recita din carti), pentru ca voi vorbiti din experienta.
va .

Mergi la inceput

Amaya, ce sa-ti fac daca astepti... te iei dupa doctori... poi dupa ei astepti boboteaza urmatoare si tot fara utza stai. Doctorii sunt nebuni, asculta-ma pe mine, plus ca majoritatea is barbati si nu crez c-a nascut vreunu' (in afara de Terminatoru' in filmu' alalalt si nu era doftor) ca sa stie cand exact se repara burta sau pasarica. Astia recomanda cum le tuna sau cum au invatzat ca e cel mai sigur - mie mi-au recomandat repaus fizic si cum ziceam am facut la miscare cat n-am facut eu o viatza intreaga - ridica ploada, leagana ploada, apleaca-te, caditza, intinde rufe de ploada, spala pe jos, fa haleala, tot soiu' de nu faceam nici taiata inainte! Mi-au recomandat si pauza de utza, am rabdat cu greu 3 saptamani (ca io din prima saptamana aveam niste idei...) si p'orma n-am mai rabdat, ca doar am pus fecioria-n cui de mult, fato, n-am mai stat atata fara utza de ani de zile, de pe vremea cand nu stiam ce-i aia... auzi, o luna inainte si aproape una dupa nastere... mama, cate zile in sir, fara nicio bucurie, numa' o burta cat casa si p'orma o mica bestie frumoasa da' tare urlatoare! Pai daca asteptam 6 saptamani de la nastere mi-era ca se-nchide, naibii, trebuiau dupa aia, daca am scapat de epiziotomie ca am facut cezariana, sa-mi faca epiziotomie s-o deschida, ca se strangea sigur de-atata nefolosit! Io inteleg acuma de ce dai tu atata atentie la mesajele de-ti par necitite, poi fato, las' ca vine ea si utza si sa vezi cata relaxare! Chiar, ca tot am vorbit atata de utza... al meu ce-o face prin sofragerie? Ca fata doarme...

Pana ma duc sa vad de al meu, Anis, si mie imi pare cam devreme sa o iei cu altele decat laptele tau, mai ales ca-i dai tzatza cu atata obstinatie...

--------------------

Mergi la inceput

Daaaa, chiar, e ultima zi de Odisee!!!

O utza m-a bagat aici, o utza ma scoate! TRAIASCA UTZAAAAA!!!

++=

--------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Da anis si mie mi se pare total aiurea asha ca am sa sun o alta pediatra maine dimineata sa intreb.
E super nasol cand nu stii ce sa faci.Mai ales cand esti la primul copil.Eu decisesem sa asccult de medic si sa nu ma perind pe la nspe mii de pediatrii cum a facut prietena mea cea mai buna.Saraca mai rau a inebunit-o.sI CU LAPTICUL NU VREAU SA RENUNT IN AI MAI DA.Vreau sa ii dau atat cat se poate si cum o fii el de consistent sau nu.Macar sa ii dau imunitatea mea si ce am eu bun din punct de vedere medical.

Mami de Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/?change_count=11#page1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Alinuk - scuze, imi pare rau ca am confundat borcanele, adica personajele :-D. Si nu, momentan nu vin la aerobic in Sir pt ca nu m-as aventura la topaiala asa curand dupa operatie si apoi pt ca deocamdata n-am loc de intors cu copiii (a se citi ca "n-am cu cine sa-i las decat dupa ora 18" dar atunci e super aglomeratla sala). Dar in parc ne vedem curand, cand o da coltu' ierbii.

Daconst - mersi mult pt lamuriri da' sa ma bati si eu nu inteleg cum de slabesti tu mancand cartofi si paste. Cred ca ai un metabolism super. Hai ca te adaug la lista de Mess.

Romaria - e superb, absolut minunat, chiar ca e ca in povesti!!!! Vreau si eu acolo!!!!

Dianamizzi - mersi, mai intru si eu pe culinar cand am nevoie de vreo reteta, cele in imagini sunt bestiale mai ales daca esti pofticioasa. Oricum, placinta aia cu spanac suna yammy de tot. Sa-mi zici cum a iesit :-)

Carcarel - sa-ti traiasca printesa, sa creasca mare si frumoasa!

Messa - scuze de confuzie. Io-s cu rolele, badminton si-as baga chiar si un tenis. In tinerete eram sora cu aerobicul, dar acum m-am ramolit rau :-D

Kateryna - absolut superb Anelin, un pupic pt baietelul scump foc.
A mea o rupe pe "nga" si "eee" cu un ranjet larg de zici ca ma inghite. Si cu chiuieli (uneori ma si sperie cand face asa)

Dianarus78 - imi pare tare rau ca Marc a fost nevoit sa treaca prin toate aste. E doar un pui mic. Sa-i dea Dumnezeu sanatate maxima de acum inainte.

Adinush - sa-ti fie de bine mama, dar sa stii ca si pe mine ma doare numai gandul. Cand te aud zicand de padure imi amintesc de prietena mea care se vaita ca e neepilata si are fix 5 fire si-alea blonde :-D

Ylilimic - nu stiu in ce masura ia in norme, cert e ca de o saptamana de cand s-a sclifosit dumneaei, nu a luat decat 100 de grame, ceea ce este f. putin fara discutie. Si chiar daca as cadea in pacatul comparatiei intre frati (ca mi se mai intampla asta cateodata) sa stii ca Eva e mai grasa decat era David la varsta ei, in conditiile in care amandoi s-au nascut cu aceeasi greutate 3.950

Cleopiciu - tinem pumnii sa ai vreme frumoasa sambata!!! Si sa nu uiti sa vii cu poze sa ne arati si noua printesa frumoasa.

Alinatxa - e superba Roberta!!!!! Btw, tu pe unde stai in Dr. Taberei ca am senzatia ca va stiu de undeva. Apropo de tratament, sa stii ca parerile difera. La David, pediatra mi-a recomandat si calciu gluconic si vitamina C...acum actualul pediatru a zis ca nu e nevoie. Si eu zic ca vit C nu-i face rau...la calciu am rezerve, de obicei se da daca este nevoie.

Catalina - nasol, stiu cum e cu mancatul ca vaca ca eu sunt campioana, din pacate. Pana pe 1 martie desigur, cand s-a dus cu huzureala mea culinara, la regim cu mine ca m-am facut cat casa, v-am mai zis eu ca am fundu' cat scaunul, cand m-am vazut in poze sa-mi vina rau nu alta (m-am apucat si le-am modificat pe toate si mi-am "decupat" fundul)

Gabriela - marturisesc ca m-am speriat si eu. Nu de alta dar de 2 zile mi-a venit si sunt varza, am asa de mult cum n-am avut niciodata, cu cheaguri mici... socrela mi-a zis ca asa e dupa a doua cezariana. Am luat calciu efervescent, vitamina C si ergomet toate avand scopul de-a mai opri hemoragia. Ca dupa 2 zile devenisem stravezie si-abia ma mai tineam pe picioare. Cat pe ce sa ma trimita si la eco. Te superi daca te rog sa mai dezvolti subiectul (daca se paote, desigur)? Poate ma mai linistesc si eu, ca azi chiar intrasem in panica vazand ca nu se mai opreste.

Amaya - mersi frumos pt idee si pt sfaturi, chiar am Triderm in casa, am mai folosit-o la David si stiu ca e buna. Cu regimul...tu ai slabit bine cu WW? Sunt nehotarata si oscilez intre WW si Monti. Pe al doilea l-am tinut cu rezultate f bune si fara stres prea mare.

Fetelor, nu stiu ce-o sa iasa din mesajul asta, ca n-am reusit nici sa boldez, nici sa pun semne...sper sa se inteleaga ceva. Va pup, noapte buna!

ALINA, cu doua comori: printesa EVI (3 ian 2007) si DAVID (18 iul 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

modelul Aelita!!! ai putea sa ceri drept de copyright!!

Kate
super scumpic Anelinul lu' matale... mai ca ne-am baga si noi pe lista aia deschisa de tine
Lilica am fost eu incompleta in exprimare. Am primit 205 ron caci i-am dat 1 ron inapoi. Asadar traim in aceeasi lume - doar ca una lume e cu neuronii inca varza..
Domne, da ai scris nu te-ai incurcat. Eu sper ca acest capitol sa nu depaseasca nr 69
gio ce-i ala monitor "primii pasi", adica la ce foloseste?
Alinatxa printzesica ta e super..mai ales n poza cu ciorapelul pierdut
gabriela si io ma gandeam la o supriza la final de Odisee...nu din motive de melancolie... asa sa ca o sinteza. Numai ca era complcat si cred ca se iscau nemultumiri printre mamicile care nu au pus inca in alb comun poze cu bbii lor. Vroiam sa fac o prezentare interactiva cu bebeii nostri folosind pozele de pe alb comun. Am vazut insa ca doar cateva au avut timp sa puna poze. Asa ca daca tot nu mai este surpriza si daca vreti totusi sa fac prezentarea (in genul "povestii de bb") sa-mi dati pe mail foto + eventual cateva cuvintele care sa insoteasca imaginile) am2000ro@yahoo.com Oricum ce a propus Messa mi se pare super inspirat - sa lasam si noi o umbra pe forumu' asta, nu!?
Amaya sar'na de sugestia pt pungile Avent (daca o fi scump nu stiu daca merita investitia). Ma gandisem si eu la o varianta de etansheizare la cald (mai rudimentara ce-i drept) - sa incalzesc lama unui cutzit si sa o aplic pe capatul pungii (asta e din ciclul "Anis si prezervativul"
MessaPai daca asteptam 6 saptamani de la nastere mi-era ca se-nchide, naibii, trebuiau dupa aia, daca am scapat de epiziotomie ca am facut cezariana, sa-mi faca epiziotomie s-o deschida, ca se strangea sigur de-atata nefolosit! Io inteleg acuma de ce dai tu atata atentie la mesajele de-ti par necitite, poi fato, las' ca vine ea si utza si sa vezi cata relaxare! - nu te dezici nici in ultima suta de metri de Odisee si subscriu la ultima parte (m-am indragostit de iconul asta, hai ca am luat-o razna) Auzi fatou un pup maaaare de la mine, unul de la sotziunea mea si unul mic de la Teo ca ne-ai inveselit de numa in decursul Odiseei si speram sa o mai faci si la scutece ..acu ca ai fortze proaspete si ajutoare in numita Arriana. Si acum imi amintesc mesajul tau in care-i povesteai unui prieten la intrebarea "cum e sa fii grvi"... ala cu urcatul pe scari 20 etaje cu nu'sh ce greutati si alte "Mess erii"

Fetele va pup pe toate fara exceptie, pe voi si pe minunatiile de sunt acum in patutzuri , sunt bucuroasa ca ne-am avut una pe alta aici, chiar si in acest spatiu virtual, va doresc o ultima zi fericita la Odisee si un nou inceput promitator ca primavara ce va sa vie la Scutecele

hihih sa va spun secretul: asa mi se intampla, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. E ft simplu sa raspunzi asa la lume ordonat. Cum? Ca Aelita asta nu vru sa ne zica si noo, fu egoista ..Deschizi doua fereste - una in care citesti mesajele si alta in care intocmesti raspunsurile. Si nu-ti ia mai mult decat statul si ganditul oare ce, cui ...uffff neuronu'

Ce faceti de 1 martie!? Eu obisnuiesc de cativa ani ... sa ies la resto cu cateva prietene de facultate... asa ca fetele... Asa ca nici acum nu ratez momentul!

Alinuk si bb Teo 10/01/2007
poveste de bb
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput