Sa-l mai duc la gradinita?

Sa-l mai duc la gradinita? | Autor: Melaroxy

Link direct la acest mesaj

Vladut are 3 ani si 8 luni. E la gradinita 208. De cand au inceput virozele el e tot timpul bolnav. In timpul tratamentului sta acasa. Ramane tot timpul cu tuse. Dupa ce termina medicatia merge la gradi. Dupa o saptamana raceste din nou. Ma gandeam sa nu-l mai duc cel putin o luna de zile si sa vedem daca mai raceste. Cam toti copii de acolo au avut viroze. Lui Vladut ii e foarte bine acolo. Ii place la gradi, a invatat poezii, papa tot (nu ca acasa cand nu prea mananca),e mai sociabil. I-am facut analize, i-am intarit sistemul imunitar sau cel putin asa credeam noi si tot se imbolnaveste. Nu stiu ce sa mai fac. Nu mai poate lua nici un fel de doctorii, le varsa si spune ca s-a saturat. Ma gandeam sa fac o pauza cu mersul la gradi, apoi sa il duc iar si sa vedem daca de acolo se imbolnaveste asa de des. Voi ce ma sfatuiti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

Si eu ma confrunt cu aceeasi problema, mi se imbolnaveste foarte repede. Ii dau inca Ribomunyl ca tratament pentru imunitate, dar tot a racit.
Baiatul meu are 3 ani si 4 luni, iar anul trecut l-am retras de la cresa pe acest motiv. Am reluat anul acesta si avem aceleasi probleme. A racit inca din primele zile si din luna septembrie, adunate, cred ca a fost 8 saptamani la cresa, in rest a fost bolnav (noi-adica si eu si copilul-pe langa viroze am avut si varicela). Vreau sa iti mai spun ca niciodata nu l-am dus la cresa pana nu s-a vindecat complet.
Va doresc multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martinica spune:

Desi Diana inca nu e la gradinita (are 3 ani jumate), am avut astfel de probleme anul trecut si i-am dat bronchovaxom, cate 2 cure pe an (martie, aprilie, mai iar apoi septembrie, octombrie, noiembrie, cate 10 zile pe luna). Nici nu am stiut ce este raceala in iarna asta, cu toate ca am tot iesit la plimbare prin parculet chiar si in perioada cu virozele. Acum, in martie, voi incepe o noua cura, mai ales ca vom merge si noi la gradinita anul asta. Poate imi recomandati si mie una mai buna pentru ca nu sunt de mult timp in Bucuresti si am auzit tot felul de povesti. Va rog!
Parerea mea e ca ar trebui sa-l mai tii ceva timp acasa, mai ales ca se anunta iar viroze. Si poate vei incerca sa-i dai bronchovaom. E foarte bine ca desi sunt capsule, se pot desface si se dizolva continutul in putin suculet si nu au nici un gust. Cand i le dadeam, Diana abia astepta sa bea dimineata "suculetul special" si apoi astepta cuminte cam juma de ora ca sa papam micul dejun.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

In primul an la gradi sunt raciti non stop. Asa a fost si baiatul meu, merge la gradi de la 2 ani si 5 luni, acum are 3 ani si 7 luni si abia acum avem o luna de cand nu am mai racit( exceptand vacantele).
Eu nu i-am dat pt imunizare nimic decat sucuri naturale pe care le bea de la 6 luni, iar acum 2 luni i-am facut vaccinul antigripal ( cu care eu nu sunt de acord in principiu) in considerarea fratelui lui care avea doar 3 luni.
Cred ca dk il tii acasa dupa ce o sa il duci inapoi a sa o luati de la capat.Asa se intampla cand merge in colectivitate si nu are nici o relevanta ca a fost copilul in parc zilnic sau la ce gradi merge. ( Noi am fost zilnic in parcuri, am avut musafiri, nu l-am tinut sub un glob de sticla si mergem la gradi particulara, adica cu putini copii in grupa).
In concluzie, el l-as duce la gradi in continuare, l-as tine acasa doar dk a facut o forma mai grava de raceala din care sa reiasa ca e cu imunitatea chiar la pamant.
Sanatare va dorim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Sa nu-l duci la gradi nu e o solutie. E marisor si o sa se joace cu alti copilasi prin parcuri, la locurile de joaca, nu-l poti izola.
Ai incercat sa mergi la un homeopat? Stiu din experiena altor mamici ca tratamentele homeopate sunt mai eficiente, copilasii sunt mai rezistenti.
Sa fiti sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Si eu sunt de acord cu ce spune Eunice. Fata mea merge de la 1 an si 2 luni.
In primul an nu a racit tare, doar ceva muci, un stranut, ceva tuse. Avea doua educatoare care aveau grija de copii ca de proprii lor copii.
In al doilea an, racelile au continuat cu ceva mai multi muci si ceva mai multa tuse, dar nu a avut cine stie ce complicatii. Educatoarele din acest an nu erau la fel de implicate ca cele din anul anterior.
Anul asta, al treilea, am schimbat gradinita privata cu una de stat. Aici a facut o otita zdravana, cu dureri, cu mers la urgenta, cu antibiotice (o saptamana) cu tot tacamul. Nu spun ca la gradinitele private e mai grozav, dar una e sa te ingrijesti de 10 copii, si alta e sa ai cam 20-25... Educatoarele si ingrijitoarea erau atente, dar mersul la baie, imbracatul, somnul... astea intrau mai mult in sarcina ingrijitoarei sau a copiilor insisi, care nu prea reuseau mereu sa isi bage maioul in pantaloni si tot asa. Ingrijitoarea era una, copiii vreo 50....
Ceea ce vreau sa spun este:
- copilul se va imbolnavi oricum, si nu numai in primul an de gradinita
- ca racelile sa nu fie foarte serioase, depinde foarte mult de persoana care are grija de el
- daca totusi copilul raceste mai tare si des (adica nu e vorba numai de un nurofen, niste muci si un sirop de tuse), parerea mea este sa il tii acasa pana la primavara, mai ales daca ai cu cine sa il lasi.
In gradinite, fie ele de stat sau private, este exagerat de cald! Ar fi bine daca am aborda toti acest aspect, in gradinitele unde ne merg copiii, poate se vor destepta! Apoi, la somn, toti copiii transpira si se dezvelesc. Daca mai sunt si vreo doi care tusesc sau stranuta, in caldura excesiva, microbii au toate conditiile de a se plimba de la unul la altul

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melaroxy spune:

i-am dat si bronhovaxon si imunobaby. vitamina C si ursuleti in fiecare zi plus osccilococcinum o data pe saptamana. mi-am pierdut rabdarea rau de tot. are cu cine sa stea acasa, dar tot mai bine se simte la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Iti trebuie rabdare si noroc.
In primul an toti trec prin aceeasi faza, noi am luat antibiotic aproape lunar, ajunsesem la disperare, apoi sistemul imunitar se intareste si treptat vei vedea ca in decursul unei ierni vei avea 1 max. 2 episoade de viroza sau raceala.
Invata-l sa se spele pe maini cat mai des, sa nu bage jucariile in gura si in general nimic atunci cand este la gradi, sa nu bea apa din alta canuta, etc...
Sunt doar paleative si la 3 ani nu vei obtine foarte mult dar este un inceput pentru ceea ce va urma.
Incearca incepand din septembrie sa incepi pregatirea organismului pentru iarna, sunt o multitudine de produse naturiste care il vor ajuta.
Succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-file spune:

Fetelor, nu vreau sa va sperii dar daca se imbolnavesc asa des, ar fi bine sa le faceti niste teste pentru streptococi si stafilococi.Nu sapu ca asta aar fi cauza dar se mai intimpla.Stiti, chir noi putem fi purtatori si ei sa-i ia de la noi.Ar fi bine macar o data pe an sa le faceti testele astea.Dar intr-adevar asa se intimpla in primul an de gradi, iau toti virusi de la toata lumea...Eu le-am dat alor mei picaturi Beres,in paralel cu vitamina C asa cum se recomanda.Pe cel mic l-a ajutat si din punct de vedere al poftei de mincare,ca a inceput sa infulece tot ce-i puneam in farfurie.Si cel mare a patit-o rau de tot.A facu o infectei cu streptococ si am ajuns cu el la urgenta,apoi un an de zile a facu lunar injectii cu penicilina retard.Dar acum, slava domnului, ca a trecut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Parerea mea de mama patita este sa NU IL MAI DUCI.
pt ca i s-a slabit sistemul imunitar prea tare.
mai fa o pauza pana prin aprilie asa.....

Eu n-am mai rezistat sa o aud tusind si am intrerupt pt o perioada gradinita, de ce sa fie copilul meu bolnav incontinuu, numai pt cateva chestii pe care le invata la gradi?? si pe care le poate face acasa cu mine?
Sigur, sunt situatii imposibile in care parintii nu au alta solutie, deci nu ma refer la ei.... dar daca poti sa-l tii o luna jumate acasa, fa-o.
La 3 ani si 8 luni nu pierde materia la analiza matematica.....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Eu mi-am lasat toti trei copii de mici (adica de la 3 luni, afara de cea mica la 8 luni) cu altii : doica, cresa, gradinita. Si nu cum spune Sabina ca n-am incotro, dar pentru ca nu e deloc o solutie sa-i tin acasa.
Explic : mai devreme sau mai tirziu trebuie sa intre in societate si atunci se vor imbolnavi. Au facut angine si otite, mai rar bronsite, au facut varicela, cei mici au luat-o unul de la altul si fiecare cadea bolnav in felul lui, cu simptomele lui. Au facut citeva virose cu febra din senin. E adevarat ca nu stau in oras, deci nu stau deloc in poluare, e adevarat ca sunt mamica maniaca : spalati pe miini de cite ori e nevoie, schimbat hainele in fiecare seara, dar acum aproape ca nu se mai imbolnavesc. Cea mica de 4 ani nici macar febra nu a facut anul acesta.

Mi s-a parut vizibil sa s-au imbolnavit de la un an la altul din ce in ce mai putin.

Mergi la inceput