Sa-l mai duc la gradinita?
Raspunsuri - Pagina 2
geniest spune:
Buna Melaroxy,
saptamanile trecute postam la "Gradinite, crese, bone...." o intrebare despre gradi 208. Nu mi-a raspuns nimeni care sa aiba copilul acolo....dar uite ca te-am gasit pe tine aici.
Mie mi-a zis dna dir (Matei) ca pot sa-l duc de la 1 martie ca are loc liber la gr. mica. I-am pregatit toate actele si cand sa ma duc cu ele a contactat virusul (de la o petrecere de copii)....am trecut prin clipe grele, avand in vedere ca baietelul meu a avut de suferit mult din cauza antibioticelor de la nastere si de 1 an si ceva ma straduiesc sa-i vindec virozele (sau ce or fi ele) fara antibiotic. El e la limita inf a greutatii iar de cand s-a imbolnavit mi-a mai slabit 500 g pe care le pusese in ultima luna. Asa ca pana una-alta adio gradinita. El e disperat dupa joaca cu alti copii insa cand il vedeam cum statea lesinat si nu deschidea ochii de rau ce-i era.....mi-a trecut.
Parerea mea ca nu trebuie totusi expusi tuturor nenorocirilor de virusi doar pentru ca asa patesc toti sau ca-si face imunitate....Pentru ca dupa atata medicatie (care presupune si antibiotic de cele mai multe ori) mi-e greu sa trec ca sistemul imunitar se fortifica.
Pe de alta parte....cunosc un baietel care din toamna o tine intr-o tuse continua, ii trece..revine, febra....nu conteaza ...se duce in continuare insa arata la 4 ani ca la 6 si nici nu se cunoaste ca a fost bolnav. Depinde foarte mult de copil.....
Gabi_K spune:
eu l-as duce in continuare.
Nu-i o solutie sa-l tii inchis ermetic in casa, odata tot va merge intre copii, si calvarul va continua.
Nu fiecare imunostimulator e eficient! La fiul meu i-am dat imunogrip si a fost super, insa la fiica mea n-avea nici un efect.
De anul trecut am trecut la Oscillococcinum, deja de al doilea an mergem super bine, fara probleme mari, doar cate o raceala.
Si cu micuta mai merg cateodata la piscina in aer liber (am fost si sambata trecuta), mancam cate o inghetata, si e o.k.
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Roxana_G spune:
Eu mi-am dus pitica la 1 an si 8 luni si primul an a fost vesnic bolnava. Pentru ca nu aveam cu cine sa o las, am gresit si am dus-o chiar si cand era usor racita sau chiar si cand nu ii trecuse de tot raceala. Rezultatul a fost ca i-am daramat sistemul imunitar de tot si a urmat o serie neplacuta de bronsite, laringite si chemari de salvare in noapte. Pediatrul a recomandat o pauza de gradi in care sa se refaca, a stat acasa toata vara si din toamna din nou. Anul asta este mult mai bine, a racit doar de vreo 2 ori, ma rog acum ar fi a3a, insa e o forma usoara.
Pe scurt, cred ca i-ar prinde bine puiului tau o pauza de o luna, maxim 2 si apoi de la capat. Pentru ca de racit tot va raci oricat l-ai feri, insa macar sa aiba puterea sa lupte cu virusii si bacteriile care circula in gradi. Poate ii faci si o cura cu imunostimulatoare, noi am folosit Bronhovahom cu succes (fata de anul trecut cand a facut si alergie la Rybomunil).
Succes si multa sanatate!
Rox
12+si Alexandra Maria
(10.02.2004)
]
eunice78 spune:
Daca ajungeti la raceli ce se vindeca doar cu antibiotice....mai bine mai stati un pic acasa. Eu sunt o fervent sustinatoare a gradinitei, dar nici chiar asa. Baiatul meu a fost non stop racit la gradi dar presupun ca el e mai rezistent ca noi am rezolvat problemele doar cu antitermice, sosetute cu otet, sucuri naturale si vitamina c.E si mai zdravan: are 21 kg si 116 cm.
Decizii corecte va doresc!
Pegasis spune:
Eu sint pentru intreruperea gradinitei. O luna de zile nu este mult.
Mela, fetita mea are acum 5 ani si 5 luni si a mers la gradi particulara de la 2 ani si 11 luni. Avea cu cine sa stea acasa, dar ea a vrut, asa ca am trimis-o. In primul an, din 8 luni de gradi ea a fost prezenta 5 (cinci) saptamini evident in perioade nelegate -- adica acum 2 zile, acum 3, peste 2 luni o saptamina (asta era motiv de sarbatoare!) si tot asa... Toate numai din cauza virozelor.
Din "experienta" pe care am acumulat-o in toti acesti ani de gradi parerea mea este:
1. copiii pot lua oricate imunostimulatoare le dam noi -- sistemul imunitar se formeaza in timp si toti trec prin aceleasi episoade de imbolnavire (exista si exceptii desigur)
2. nu este bine sa duci in colectivitate un copil bolnav -- copilul tau nu este refacut, este susceptibil de a lua un nou virus de la colegi, la fel poate fi sursa de imbolnavire pt colegii sai.
3. daca totusi il vei duce in continuare la gradi, bolnav fiind sau incomplet refacut, trebuie sa te astepti si la chestii mai grave de genul pneumonii, bronho-pneumonii, etc...
Si vorba Sabinei, nu pierde cine stie ce...
Sanatate multa.
slippers76 spune:
Am patit-o si noi in primul an de gradi. Toata iarna mi-a tusit si a fost plina de muci, fara sa aiba ceva in mod special. Mergeam cu ea la pediatra cam la doua saptamani. Mai facea si reprize mai urate, cu febra, si atunci imi dadea tratament.Dar pediatra ei imi spunea mereu ca isi face anticorpi, si atat timp cat nu are bronsite, bronsiolite si alte alea, sa stam linistiti.(pediatra ei e mai dintr-o bucata, si nu prea e adepta tratamentelor asa, pentru orice, asa Gradinita nu am intrerupt-o si nici nu cred ca asta era solutia. Anul acesta a fost incomparabil mai bine. A racit de doua ori, din care una a fost asa, de forma, pentru ca de fapt avea o un streptococ in gat, luat probabil de pe mainile murdare si toate prostiile pe care le baga in gura, si acasa si la gradi. Nu e prima data ca o patim si nu reusesc deloc sa o dezvat de obiceiul asta prost.
E drept ca si asistentele sunt "caini de paza" anul asta (am schimbat gradinita) si trec mai greu de filtru copiii bolnavi.
Acum , fiecare face ce simte ca trebuie facut cand vine vorba despre copilul sau. Doar tu stii care sunt sensibilitatile copilului tau, care sunt conditiile in respectiva gradinita si cum reactioneaza copilul. Noi putem sa-ti impartasim experientele prin care am trecut, si cam atat.
Ana
12+ si Mirunica (16.05.2003)
Miruna
BB din burtica