@ construit CASA!!! (10)
Raspunsuri - Pagina 18
maggda spune:
Fetelor(cele vechi la acest subiect ma stiu) in sfarsit dupa 2 ani am reusit sa cumparam mobilierul si chiuveta la baia facuta!!!O sa fac poze si o sa va spun.Maine dimineata mergem dupa ele (14 mil fara baterie).
Magda si Bianca 8 anisori
http://community.webshots.com/user/danut1965
CRIXIA spune:
Bravo Magda, si noi mai avem destule in plan!
Noi am reusit sa placam garajul cu gresie. A fost cea mai ieftina varianta, ca intotdeauna, mana de lucru principala, tatal meu!
maggda spune:
Crixia ce mult conteaza sa nu platesti mana de lucru!Sotul a pus ampora tot de-a roata pana la jumatate,pe o parte (18 m lungime) a pus-o pana sus.Acuma au venit mesterii sa continue ca el e ocupat,i-am gasit la un pret bun (15 ron/mp fara culoare).Sunt curioasa la iarna cati mc de gaz vom plati ca noi vom fi izolati la maxim.In sfarsit am comandat si usa de la birou.La iarna sper sa le facem pe toate de pe parter si atunci am terminat cu usile.Facultatile si cainii ne-au papat o groaza de bani.Mi s-a pus mie pata sa-mi fac crescatorie si acuma umblam pe la concursuri si dresaje.Asta e...fiecare cu pasaricile ei
P&ANA spune:
Ma bag si eu..
Eu am construi deja in 2003 cand nu erau prea multe firme specializate,mesteri.. ,eu fara pic de experienta, ce sa zic ,am albit ,dar am construit..! Dar vin si eu cu o intrebare ! de curand am amenajat mansarda si s-a umflat parchetul laminat la o luna dupa montare cu toate ca nu trece nico teava prin zona respectiva .As avea o idee ca ar fi din cauza mobilei , odata pusa nu mai are acel joc intre pereti si atunci, undeva se ridica . Voi ati patit asa ceva? si cum ati rezolvat ? Merci
Va doresc succes in noile proiecte si muuulta rabdare !
alina71
a fi om e lucru mare...
eveline spune:
Dragele mele vad ca nu se arunca nimeni sa-mi raspunda la intrebarea mea pusa saptamana trecuta...hai va rog faceti un efor si spuneti-mi pana la urma, cele care aveti casa gata, ce fel de acoperis aveti si daca sunteti multumite de el....daca ar fi sa o luati de la capat ati opta pentru acelasi fel?
Ana si Bianca-iubita
maggda spune:
Eveline noi avem tigla Bramac care se stie este cea mai buna calitativ si cea mai scumpa (in urma cu 3 ani era 0,78 euro/buc.).Problema cu aceasta tigla este ca e f grea (4,6kg parca/buc) ceea ce inseamna ca iti trebuie o padure de lemne in pod pt a nu se lasa acoperisul,adica costa mult tot acoperisul dar noi pt asta am optat.Am pus culoarea antracit (aproape negru) pt ca indiferent ce culoare va fi casa va fi contrast intre pereti si acoperis.
eveline spune:
quote:
Originally posted by maggda
Eveline noi avem tigla Bramac care se stie este cea mai buna calitativ si cea mai scumpa (in urma cu 3 ani era 0,78 euro/buc.).Problema cu aceasta tigla este ca e f grea (4,6kg parca/buc) ceea ce inseamna ca iti trebuie o padure de lemne in pod pt a nu se lasa acoperisul,adica costa mult tot acoperisul dar noi pt asta am optat.Am pus culoarea antracit (aproape negru) pt ca indiferent ce culoare va fi casa va fi contrast intre pereti si acoperis.
Ana si Bianca-iubita
allisi spune:
buna fetelor.cred ca o sa incepem sa mai povestim ca de ceva timp am cam lasat-o cam moale,nu-i asa MAGDA? demult nu te-am mai vazut prin zona.sa te bucuri de BAIA cea mult dorita.Eveline hai sa-ti spun si eu pt.ce acoperis am optat ,dat fiind faptul ca acoperisul nostru e pe rotund noua ni sa potrivit cel mai bine bardolina acea rotunda solzi de peste se cheama,acum speram sa nu fim dezamajiti de el.dar daca ar fi un acoperis pe drept de exemplu as opta pt.LINDA ACEL ACOPERIS CARE E MULT MAI USOR DECAT TIGLA plus ca acea tabla e galvanizata si din cate am mai vazut pe la alti arata super ,acum fiecare cum doreste si ce i se potriveste.
MadalinaM spune:
Acoperisul noi l-am facut din tabla ondulata galvanizata. Alegerea a fost bazata pe motive financiare: tabla mai ieftina decit tigla dar si structura(astereala) necesara mai ieftina. Am spus asta inca din faza de proiect ca sa stie inginerul de structura ce incarcare va avea. In ceea ce priveste zgomotul, noi avem un mic pod, pe centrul casei, doar lateralele se vad in mansarda asa ca speram ca si zgomotul va fi atit cit sa te bucuri de "ropotul ploii", dupa ce vom pune vata izolatoare.
As vrea insa sa intreb, pe cei care au terminat, au tratat lemnul din astereala cu ceva substante "anti-insecte" sau ignifuge?
eveline spune:
Multumesc frumos fetelor.
Pana la urma ne-am hotarat si noi pentru tabla. Am cautat o nuanta de maro inchis si in cele din urma am gasit una pe placul meu. Am gasit o tabla care nu e lucioasa(fina) ci cu striatii, poroasa si care in lumina soarelui straluceste de parca ar avea sclipici....cand nu bate soarele e maro foarte inchis. Am gasit intr-un singur loc si nu am mai vazut (inca) pana acum la nimeni (pe aici, prin zona mea).
De sambata vin meseriasii sa-mi decofreze stalpii si centurile de la etaj (mansarda) si de luni incep acoperisul.
Madalina, despre lemn, ce sa-ti spun. Ne bate si pe noi gandul sa-l dam cu ceva (am inteles ca e foarte bun uleiul de in), insa nu stiu inca ce vom face. Cert e ca il dam acum cu grund (incolor)...nu stiu daca e bun acest grund doar pentru a se prinde mai bine vopseaua pe el sau are si alte proprietati (anti insecte sau ignifuge).
Astereala ce inseamna exact? E cumva stablat sau bat campii eu? Oricum ma cam incurc in termenii astia din constructii cu toate ca am mai invatat si eu cate ceva.
BTW....am sapat fosa (canalizarea e singura utilitate care-mi lipseste) si m-a luat cu ameteala....in concluzie am o dita mai groapa de 3/3/3 in curte...cert e ca pana nu e gata nu am ce sa caut cu cea mica in vizita pe acolo...
Va pup si va urez spor la treaba.
Ana si Bianca-iubita