@ construit CASA!!! (10)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Tocmai am aflat cu stupoare...de la al meu sot ca am fost avansata arhitect sef..(adica designer).
Am avut pana acum doi si nu l-a multumit nici unul si nici nu faceau treaba.Prin urmare..m-a avansat pe mine
Casa e ridicata,acoperita,puse termopanele...adica tocmai incepe greul si ma bazam pe designer sa vina cu idei sa spargem monotonia..

Prima data m-am lovit de compartimentare cu rigips,asta e urgenta,trebuie sa facem peretele cu usa dormitorului,dormitor care ocupa un semietaj si da in hol.
Nu l-as face din rigips tot,ca sa las lumina sa treaca ..sa nu intunec prea tare holul.
Hol care are o usa dubla spre terasa,dar terasa fiind acoperita..ma gandesc ca nu va fi suficienta lumina naturala.
Prin urmare,m-am gandit sa incastrez in peretele de rigips niste "geamuri" din sticla sablata dreptunghiulare..cam cum sant luminatoarele ce se pun la usile exterioare.
Acestea sa fie unul deasupra usii lung cat tot peretele,si unul sau doua sau trei pe laterala usii.
Sau in loc de un rand de sticla sa fac doua,inchise ca o caseta in peretele de rigips si sa pun in ele neoane..sa aiba rol de corp de iluminat pe hol..?
Sau o jumatate de perete acvariu?Asta mi-as dori dar nu cred ca e posibil..
Acum,eu visez,dar trebuie sa fie ceva fain,simplu de realizat si nu foarte scump ,ca daca e mult mai scump decat ar fi peretele din rigips imi da sotul"delete" la tot..

Ma ajutati cu vre-o idee sau un link sau macar sa-mi spuneti daca ce vreau eu e realizabil?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

La finalizarea proiectului si obtinerea autorizatiei de construire proiectantul anunta printr-o adresa Inspectia de stat in constructii inceperea executiei lucrarii.Adresa respectiva este insotita de un dosar care contine proiectul , avizele , autorizatia de costruire si programul de faze determinante propuse de proiectant.
Inspectorii verifica dosarul si pot sa modifice programul de faze determinate propuse de proiectant.
La primirea dosarului se verifica propunerea de faze si se anunta Inspectia cu 48 de ore inainte faza determinanta.
Daca nu se respecta fazele se da amenda care incepe cam de la 5.oooron si se dispune oprirea lucrarilor.In astfel de cazuri Inspectia poate propune expertiza tehnica.

Razvan(07 martie 2004) si mami

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madairina spune:

A depus cineva documentatii pentru acordul unic la Consiliul Judetean Ilfov? Cat dureaza obtinerea acestuia?

Poze Robert
http://new.photos.yahoo.com/alexandrumadalina/album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Da asa cum a spus Asi asa am facut cu privire la Inspectia de Stat in constructii. Si am platit taxa si ni s-a dat o hartie in sensul asta. Si n-eam dus si la sfarsit inainte de a intabula casa si tot asa am procedat.

Madairina - habar n-am ce este acest Acord Unic, n-am auzit de el si nu am avut asa ceva. Si nici nu ne trebuia in 2005-2006 cand am construit noi. O fi vreo gaselnitza mai noua ?!

Mergi la inceput

Miramar, voi nu ati obtinut avize pentru autorizatia de constructie? Acum din cate am inteles trebuie depuse dosare pentru avize electrica, distrigaz, etc.. si cu avizele acestea de obtine acordul Unic si pe urma autorizatia de constructie.
Cam asa ceva.

Poze Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Ba da. Intai am obtinut certificatul de urbanism, acolo erau scrise avizele ce sunt necesare - Electrica, Distrigaz, Aeronautica civila etc.

Dupa ce le-am obtinut pe toate am depus dosarelul la primarie pt. autorizatia de cosntructie - acest acord unic nu stiu ce e insa. Noi nu am avut asa ceva, iar eu la momentul respectiv m-am uitat chiar si in lege si nu era mentionat nimic, s-o fi modificat intre timp ...io stiu!?!?

Dar ce reprezinta acest acord unic? Cine il emite si ce-ti confirma el, eu asta nu inteleg?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

quote:
Originally posted by madairina

A depus cineva documentatii pentru acordul unic la Consiliul Judetean Ilfov? Cat dureaza obtinerea acestuia?

Poze Robert

O luna in cap, exact cat zice la lege.
Eu dupa ce am depus dosarul la madam Gratiana, o sunam zilnic s-o intreb ce face. Invariabil, e la don'soara Maican, totul depinde de ea, au sedinta o data pe luna si atunci studiaza toate dosarele stranse.
Nu poti grabi nici cu spaga cu nimic, pt ca sedintele sunt rare, trebuie sa se intruneasca reprezentantii utilitatilor.
Asa ca mai bine nu dai nimic, ca tot atat dureaza.

Shery 17+ Alesia

my precious
eco-uri
burticuticuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

quote:
Originally posted by adi69

Tocmai am aflat cu stupoare...de la al meu sot ca am fost avansata arhitect sef..(adica designer).
Am avut pana acum doi si nu l-a multumit nici unul si nici nu faceau treaba.Prin urmare..m-a avansat pe mine
Casa e ridicata,acoperita,puse termopanele...adica tocmai incepe greul si ma bazam pe designer sa vina cu idei sa spargem monotonia..

Prima data m-am lovit de compartimentare cu rigips,asta e urgenta,trebuie sa facem peretele cu usa dormitorului,dormitor care ocupa un semietaj si da in hol.
Nu l-as face din rigips tot,ca sa las lumina sa treaca ..sa nu intunec prea tare holul.
Hol care are o usa dubla spre terasa,dar terasa fiind acoperita..ma gandesc ca nu va fi suficienta lumina naturala.
Prin urmare,m-am gandit sa incastrez in peretele de rigips niste "geamuri" din sticla sablata dreptunghiulare..cam cum sant luminatoarele ce se pun la usile exterioare.
Acestea sa fie unul deasupra usii lung cat tot peretele,si unul sau doua sau trei pe laterala usii.
Sau in loc de un rand de sticla sa fac doua,inchise ca o caseta in peretele de rigips si sa pun in ele neoane..sa aiba rol de corp de iluminat pe hol..?
Sau o jumatate de perete acvariu?Asta mi-as dori dar nu cred ca e posibil..
Acum,eu visez,dar trebuie sa fie ceva fain,simplu de realizat si nu foarte scump ,ca daca e mult mai scump decat ar fi peretele din rigips imi da sotul"delete" la tot..

Ma ajutati cu vre-o idee sau un link sau macar sa-mi spuneti daca ce vreau eu e realizabil?

Adriana

Ia in calcul si caramizile de sticla. Arata f. bine si le gasesti in f. multe variante de culori si texturi.

Mergi la inceput

Momentan am vorbit cu cineva de la Consiliu. Oricum o sa depun saptamana viitoare in cel mai fericit caz pentru ca nu am gata toate documentatia pentru autorizatia de constructie. Mai trebuie completate fisele de catre arhitect.

Poze Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Georgeta,le-am luat in calcul..mie-mi plac,sotul insa a refuzat ideea..:(

Mergi la inceput