@ construit CASA!!! (10)
Raspunsuri - Pagina 12
Miramar spune:
Din cate a scris Nana casa e "la rosu" deci nu se pune problema de tencuiala, izolatie.
... de dragul informatiei insa spun - izolatia de 5 cm este absolut suficienta, dar bineinteles ea poate fi si de 10cm si probabil este mai buna. In nici un caz insa n-as spune ca ea trebuie sa fie "minim 10". Pana una alta orice izolatie e buna dar eu as recomanda un minim 5 si un maxim 10cm. Cel mai bine insa ar fi 8cm.
Izolatia casei insa consta si in hidroizolatia de la nivelul podelei - de ex. se poate pune atat folie cat si polistiren, cat si amandoua (noi asa am pus) si la fel e foarte importanta izolatia acoperisului, mai ales in cazul in care etajul este mansardat, sau daca exista mansarda peste etaj. Si-atunci e nevoie de vata minerala, folie de aluminiu, iar noi am adaugat de exemplu chiar si polistiren desi ni s-a spus ca nu e nevoie. Geamurile sunt din nou foarte importante - daca sunt geamuri tip termopan este mai bine, dar trebuie mare atentie la executare si montaj si chiar si sistemul cu 2 geamuri separate, daca sunt bine executate poate fi ok.
Toate astea insa nu cred ca te ajuta acum in achizitionarea unei case "la rosu" ci mai degraba mai tarziu in finalizarea ei.
Mult succes si nervi tari ca merita!
asi spune:
Miramar .
Izolatia si-o face fiecare cat doreste insa studiul transferului termic al peretelui de caramida izolat cu polistiren indica un minim de 10 cm al stratului de polistiren.Cel de 5 cm il pui doar de amorul informatiei.
Ceea ce am spus este bazat pe un studiu facut intr-o teza de doctorat.
De ex. in Ungaria se impune folosirea unu strat de 15 cm de polistiren.
La munte cabanele facute de 2 prieteni sunt izolate cu 10 cm exterior si 5 interior.
Repet fiecare face cum considera.
Razvan(07 martie 2004) si mami
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Miramar spune:
Eu vorbesc din pct. de vedere practic al unei persoane care traieste intr-o casa cu izolatia descrisa mai sus si care de asemenea a facut diferenta comparand cu constructia si traiul (pe perioada vacantelor) intr-o casa fara izolatie (pe care o izolam acum la 6 ani de la terminarea ei) Astfel pe mine m-a interesat in acelasi timp izolatia dar si gradul de comfort pentru mine si familia mea si nu doar curba coeficientului termic si situarea pct. de inghet in interiorul peretelui neizolat sau cu diverse tipuri de izolatie si alte detalii pe care sunt convinsa ca le-ai gasit in acea teza de doctorat.
Atunci cand construiesti o casa trebuie sa te gandesti insa si la factura de gaze dar si la faptul ca trebuie sa mai si respiri in ea.
Repet 5 cm iti ofera o izolatie buna, pe care eu o simt atat in termometru cat si in buzunar - nu e vorba de amorul artei sau pardon "amorul informatiei" cum l-ai numit tu.
8 cm ar fi mai bine totusi si cred ca si cu 10 m-as simti ok, desi la 10 treci intr-un alt stadiu al trasferului de aer si caldura, de aceea am si spus initial 8 - ce depaseste insa mi se par exagerari.
In plus asa cum am spus mai sus nu doar izolarea peretilor e importanta si ca sa citez probabil dintr-o alta teza de doctorat:
"Repartizarea pierderilor de caldura la o casa de locuit sunt in general urmatoarele:
- 10 % prin podeaua inferioara;
- 23 % prin plafonul superior;
- 27 % prin peretii exteriori;
- 40 % prin ferestre si usi (daca ele nu depasesc 15% din suprafata exterioara a constructiei);"
Dar, bineinteles traim intr-o tara libera si suntem stapani pe alegerile noastre, eu mi-am spus doar parerea asa cum ti-ai spus-o si tu.
mathilda spune:
crixia, miramar multumesc mult de informatii.
crixia- insanatosire fetitei . nu am vazut schema de curent - nu am avut timp sa vad f bine toate actele.casa e in apropiere de curtea de arges, e o zona frumoasa iar pe propietar l-am intalnit printr-un var al meu si pare de incredere. merci mult inca o data de informatii
va pupic
madairina spune:
quote:
Originally posted by CRIXIA
Madairina, proiectantul meu mi-a facut faza PAC, adica pentru obtinerea autorizatiei,dupa care, separat, de altcineva faza de executie!
De aceea, am mai zis, pe la inceputuri, ca nu putem compara preturile proiectelor, caci fiecare cere pentru cat face!
Pretul, se ia pe mp( dar nu mai stiu de care: construibil, parca) si cred ca un pret rezonabil ar fi undeva intre 15-20 Euro/mp. La preturi chiar nu mai sunt actualizata!
Eram curioasa sa vad cat te-a costat. Pe noi Pac ne costa 1800RON. Sincer nu mi se pare mult. Dar sa vedem mai departe.
Poze Robert
http://new.photos.yahoo.com/alexandrumadalina/album
nanna spune:
Multumesc mult de sfaturi si incurajari!
Stiti asa de multe, iar eu nimic, incat mi-e groaza sa ne apucam de un proiect asa complicat si riscant. Voi de unde ati aflat atatea? Mie imi vine sa dau inapoi...
Miramar spune:
Nana eram sigura ca asta vei spune. Nu te descuraja. E uimitor cate poti afla de pe internet sau vorbind cu furnizorii de materiale, cu inginerul constructor etc. La fiec. etapa te documentezi, cauti cel putin 2 pareri si alegi pe cale de consecinta.
In orice caz internetul este un bun punct de inceput si nu numai, as spune e salvator, nu stiu ce m-as fi facut fara el.
madairina spune:
A cemat cineva Inspectia de Stat in Constructii cand a inceput constructia casei?
Poze Robert
http://new.photos.yahoo.com/alexandrumadalina/album
Miramar spune:
Da, dar n-a venit a fost doar sotul la ei a platit taxa si gata. E obligatoriu prin lege.
CRIXIA spune:
quote:
Originally posted by Miramar
Da, dar n-a venit a fost doar sotul la ei a platit taxa si gata. E obligatoriu prin lege.
Cum , doar a platit si atat? Eu sunt un pic speriata, ca n-am ajuns deloc pana acum si imi e sa nu ma ia Insp la trei-pazeste!
A platit la fiecare etapa? Ce i-au dat la mana?