@ construit CASA!!! (10)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

fetelor,
vreau sa va intreb si eu ceva caci am vazut ca aveti experienta .
am cumparat o casa la rosu . vreau sa va rog sa-mi spuneti si mie cu ce ar fi bine sa incep:
1.cu canalizare si fosa septica , cu tras curentul, cu incalzirea?
mentionez ca nu am inca gaze pe strada si nu stiu cand vor veni ;probabil ca voi pune semineu pe lemne cu incalzire si la calorifere.
va rog mult imi spuneti si mie cum sa procedez adica cu ce sa incep? ce ar fi mai important? sau daca am omis ceva...
multumesc mult mult anticipat si va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

iti spun din experienta mea in faza "la rosu"

1. instalatia electrica
2. retea termica
3. retea sanitara
4. tencuit interior
5. tencuit exterior
6. fosa

pentru incalzire, centrala termica: elecric, lemne, cocs sau gaz!

AM specificat la final tencuitul, pentru a ascunde sub pereti/pardoseala unele treceri de tevi, cabluri.
FA-le poze tutror pozitiilor ascunse, pentru a sti mai tarziu pe unde trec!
Placheaza(gresie, faianta) baile dupa ce ai tras termicul! Adica reteaua sa fie trasa, dar caloriferele nemontate.

Casa are ferestre? cum se prezinta acest "la rosu"? Iti recomand sa pui ferestrele dupa ce faci tencuielile in interior, ca sa se usuce bine de tot peretii!

Mergi la inceput

crixia,
merci mult de raspuns. casa are ferestre dar tb schimbate.
am vazut ca are tras si niste fire de curent dar nu e inca lumina, adica nu s-a abonat la electrica- sper ca m-am exprimat bine.
in rest necesita asa cum ai spus si tu tencuiala si pe dinafara. casa e izolata. are si acoperis dar tb pus tavanul.
merci inca o data . te pup.

Mergi la inceput

crixia,
am uitat sa te mai intreb ceva: pt fosa am nevoie de vreo autorizatie ?

Mergi la inceput

of crixia,
imi cr scuze daca te abund cu intrebari dar sunt atatea...
vroiam sa te mai intreb in leg cu incalzirea tu ce mi-ai recomanda - pe lemne sau curent sau amandoua?....
mentionez ca inca nu sunt gaze pe strada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna spune:

Buna fetelor, dragelor! Mai primiti o dezorientata printre voi?
Ne-am hotarat sa vindem apartamentul si sa luam o casa ( la rosu) langa BUcuresti. Sincer, ma sperie putin treaba asta, nu am stat la curte niciodata, desi imi inchipui ca e mai bine...
Va rog mult spuneti-mi si mie la ce sa ma astept, oare e buna miscarea asta, oare ne vom descurca noi cu servicii toata ziua si fara a fi niste priceputi in domeniu sa aducem casa la faza de a fi locuibila sau e tare complicat. Ca sincer aud numai povesti de groaza despre aventura de a construi o casa! La ce sa fim atenti, acum in ultimul moment de a face psul si a nu mai putea da inapoi?
Va rog din suflet spuneti-mi pe scurt cum ati "mers" voi din faza de rosu!
Multumesc mult si spor la treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madairina spune:

Am si eu o intrebare pentru cei care au deja proiect. Cat v-a costat? Proiectantul v-a facut si detaliile de executie?

Poze Robert
http://new.photos.yahoo.com/alexandrumadalina/album

Mergi la inceput

Mathilda, imi cer scuze de absenta, dar m-a solicitat fractura Alexiei( si-a rupt mana si a stat degeaba cu ghipsul o sapt, ca sa constatam din initiativa propie, ca osul se vindeca gresit si ghipsul era largit. Am schimbat spitalul, si acum speram intr-o recuperare corecta)

Ref la instal electrica, crezi ca e suficient? Adica prizele, sunt indeajuns? Ti-a dat o schita a retelei?

Pt fosa, nu cred, atata vreme cat e in curtea ta! Eu asa am facut: o groapa destul de mare,in curtea mea. Poti cumpara si fosa ecologica(5-6000 lei) pe care s-o ingropi.

Despre centrala, discutam cu ceva vreme in urma cu cineva in ale instalatiilor si spunea ca cea mai rentabila centrala, acolo unde nu este gaz, ar fi electrica. Pentru lemne, ia in vedere, loc de depozitare, timp de facut foc, strans cenusa!! Uite, la noi la Cta, in localitatile invecinate, unde nu este gaz(inca) multi folosesc centrala pe cocs, caci inca exista in zona un depozit de cocs, care are o putere calorica mare. Analizeaza putin si beneficiile din zona!

NANNA, pentru o familie tanara e un pic dificil sa te ocupi de tot, mai ales cand e santier! Dupa ce e gata si va mutati, n-ar fi prb cu timpul, ref. la servici - ingrijit casa. Noi suntem destul de prinsi, si de cele mai multe ori doar in weekend ne mai ocupam de exterior. Seara, printre picaturi, noroc cu ziua mai lunga, mai udam florile, pomii.

De la faza"rosu" pana la gata, e destul de stressant, caci ai de alergat! Din experienta mea, iti spun un exemplu: vine momentul sa alegem parchetul! De care? cauta date tehnice, compara preturi, calitati! Asta a insemnat drumuri la magazinele de profil, apoi culoarea, cam cum vreau sa arate.... E placut, acum cand privesc in urma, dar totodata e obositor! Eeee, si satisfactia finalitatii e mare, asa ca se uita totul!

Mergi la inceput

Madairina, proiectantul meu mi-a facut faza PAC, adica pentru obtinerea autorizatiei,dupa care, separat, de altcineva faza de executie!

De aceea, am mai zis, pe la inceputuri, ca nu putem compara preturile proiectelor, caci fiecare cere pentru cat face!

Pretul, se ia pe mp( dar nu mai stiu de care: construibil, parca) si cred ca un pret rezonabil ar fi undeva intre 15-20 Euro/mp. La preturi chiar nu mai sunt actualizata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Nana musai sa fiti atenti la cum a fost construita casa, din ce materiale, daca fundatia are hidrizolatie, ce fel de structura are terenul (adica studiul geo)daca e tencuita cu ce tencuiala si daca are izolatie.Atentie! izolatia cu polistiren trebuie sa fie de minim 10 cm ca sa fie eficienta.
Pentru interior sfatul meu e sa lucrati cu un designer.El poate sa va dea sfaturi si va poate scuti de batutul magazinelor.In plus firmele de amenajari cam au discounturi la diversi distribuitori.
Succes si cu siguranta ca va fi mai bine la curte!

Razvan(07 martie 2004) si mami

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput