@ construit CASA!!! (10)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

crixia,
iti mutumim mult, pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

MadalinaM: Tencuiala clasica, dupa tot ce am inteles eu e cam asa:
Grosimea stratului poate sa difere in anumite zone, caci meseriasul isi ia niste repere, stabilite la cumpana. Stratul "la drept" se prepara de meserias. Acesta strat, la final, se drishcuie si iese peretele drept. Etapa urmatoare este GLETUL, care poate fi realizat din ipsos de modelaj( cu avantajul ca se poate aplica in strat mai gros pt acoperirrea imperfectiunilor) sau glet de ipsos din comert(gata preparat, cu avantajul ca se aplica f.f. usor).
Next, ar fi amorsa pnetru culoare, dupa care se aplica vopseauau lavabila(culoare finala).

Proba de foc, este: un bec aprins alaturat de perete, fff aproape, iar lumina cazand din unghiu mic se vad ca niste dealuri imperfectiunile.
Un meserias pregatit slefuieste getul de ipsos cu becul in cealalta mana.

Sper ca m-am exprimat corect!

ALLISI, nu m-ai nimerit cu gazonul, si eu sunt in pom, caut citesc, ma dumiresc!

ANABORDEA, mansarda trebuie bine izolata bine! Eu am un vecin care si-a facut casa de lemn,a placat-o cu OSB, dar pe exterior a izolat-o cu sistem term, apoi tencuiala decorativa. Pe interior, se recomanda vata mineral cu folie aluminiu, hidro-nu-stiu-cum se numeste, peste care eu recomand placile de Betonyp. Vorbesc de partea orizontala+inclinata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada101 spune:

Pupici la toata lumea!
Vad ca aici toata lumea se pricepe la constructii, asa poate ma ajutati si pe mine. Intentionez sa cumpar o casa, si as avea o mica nelamurire....amplasarea casei in functie de punctele cardinale. Adica cea pe care sotul meu o vrea are livingul si dormitoarele amplasate pe NV ( adica fatada posterioara) iar bucataria si baia sunt pe SE. Intrebarea mea ar fi daca as avea si eu macar o raza mica de soare in camera de zi...? si cam cand ar veni? dupa mine cred ca nu ar intra deloc soarele, si daca e sa bata un pic in casa ar fi probabil dupa ora 16.
Multumesc si pupici
Mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Mada soare ai la E si la V adica rasarit si apus. N si SUd mai putin. NU ne-ai spus cum e orientata camera de zi daca e complet inspre N sau complet inspre S evident o sa ai putina lumina/caldura, acum ce sa-ti spun ar fi de preferat sa aiba camera si ceva geamuri la E sau macar la V dar nu ar fi nici chiar o catastrofa. Eu am dormitorul musafirilor cu geamuri doar la N, n-as spune insa ca e intunecos si nici ca ar fi frig acolo, dar as putea spune ca nu e extraordinar de luminos.

Mergi la inceput

Multumesc pt raspuns. Nu am explicat eu cum trebuie, deci fatada este exact pe SE ( intre sud si este ) iar fatada posterioara pe NV ( intre nord si vest ). Asa vine ea amplasata...nu e pozitionata exact in directia punctelor cardinale , este intre :) Iar camera de zi si dormitoarele au ferestre numai pe spate ( in gradina ) pe fatada posterioara. Iar bucataria, baia, casa scarii au ferestre pe SE.
Ca sa ma intelegi mai bine punctele cardinale cad exact pe colturile casei

Pup
Mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Sincer, si al mine e la fel, punctele cardinale cad pe colturile casei!Si e casa construita de noi... , dar asta a fost sulutia, am schimbat schita initiala, mai exact am mutat terasa pe zona insorita dimineatza, am ascuns intrarea in casa contra vantului.

Si, in plus, faceti ulterior o izolare cu sistem term si nu veti avea prb!

Mergi la inceput

Crixia, nu o sa fie problema cu izolatia, casa se va construieste acum, se afla intr un cartier rezidential...ce sa zic asa au amplasat ei casele.
Mie mi ar fi placut sa am o casa foarte luminoasa, ca de caldura nu imi e teama ca o sa fie CT care o reglez.
Sper totusi sa imi intre un puc soare in casa.
Sa inteleg ca si tu ai camera de zi dispusa undeva intre N si V?

Pup
mada

Mergi la inceput

Mada - daca numai asta este lucrul care va da inapoi in oprivinta achizitionarii casei eu zic sa treci peste - situatia e departe de a fi catastrofala, catastrofal era daca erai complet indreptata spre nord sau spre sud.

Acuma daca tu vrei f. f. f. multa lumina atunci poate ar fi bine sa cauti o casa care are majoritatea camerelor indreptate clar spre est sau spre vest, te atentionez insa ca fix in lunile insorite vei sta mai mult cu jaluzelele trase dinc auza soarelui - eu asa fac la geamurile ce dau spre est, pe vest n-am decat 2 mici la bai care nu ma deranjeaza si luminatorul cu caramizi de sticla pe casa scarii - unde e foarte frumos, luminos etc etc dar cum n-am ce perdea sa trag mi se incalzeste toata casa. Deocamdata nu e crima dar sa ma vezi in iulie-august.

Mergi la inceput

Miramar, multumesc mult pentru sfaturi. Pana la urma o sa mergem pe acea varianta. Oricum va mai dura pana se va termina casa,adica spre sf anului viitor. Voi intampina alte probleme pana atunci...:)

Multumesc inca odata.
Pupici

Mergi la inceput

Ma bucur ca te-am ajutat. Cum iti spunea si Crixia, acum de cand cu sistemul asta termoizolanta lucrurile devin mai usoare chiar si fara caldura soarelui.

Succes si daca mai ai intrebari ...oricand cu placere.

Mergi la inceput