Sezatoarea canadiana (58)
Raspunsuri - Pagina 26
pitilache spune:
Emilly La multi ani pentru acum doua zile!
Ange La multi ani pentru azi!!!
Ira este ciudat ca agentul nu v-a dat nici o indicatie. De obicei cam stie daca este pretul prea mic si mai ales poate sa "transpire" celuilalt agent sau proprietarului ca sunteti dispusi sau nu sa negociati! Multa bafta la urmatoarea casa!
Roxana
columbiana spune:
apropo de declaratia de impozit, stiti daca se poate transmite declaratia federala prin internet sau inca nu s-a remediat?
fetelor sarbatorite Emilly si Ange, inca odata LA MULTI ANI, si
Donia spune:
La multi ani Emilly
La multi ani ange
Sa fiti sanatoase, fericite si iubite!
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
oanagabriela spune:
quote:
Originally posted by Ana Stroe
apropo de declaratia de impozit, stiti daca se poate transmite declaratia federala prin internet sau inca nu s-a remediat?
fetelor sarbatorite Emilly si Ange, inca odata LA MULTI ANI, si
Aseara la jurnalul canadian spuneau ca vor mai trece mai multe zile pina vor repune sistemul in functiune, parca nu inainte de o saptamina si prevad deja intirzieri in tratarea formularelor si trimisul banilor.
Ira spune:
Hello,
despre casa... fost o situatie ciudata, ca respectiva casa (la 10ani) e pe piata din luna mai, ...nu e decis cica sa vanda, atunci de ce ma-sa mare o tine pe mls ? Casa era la acelasi pret cu restul caselor din acelasi an, case care insa aveau f multe imbunatatiri, amenajate dernière cri. Casa asta cu pricina era fara nici o imbunatatire, cu covoare, chiar daca in stare buna, totusi nu erau plancher bois franc, etc. A exagerat cu pretul si nu e deloc grabit sa vanda...
La toate intrebarile avocatul a raspuns destul de ambiguu (deh, defect profesional), ca cica nu stie cat il costa caldura pe luna, cat sunt taxele....ca nu se uita cand plateste. Greu de crezut, chiar si cand esti avocat o minima gestionare a bugetului trebuie sa existe. In fine. Deci casa e in nordul Lavalului, intre Lorraine si Filion. Alesesem zona asta pt. scoala primaire internationala ce tine de commission scolaire Rosemère, pt. pitorescul fantastic al locurilor (padure si arhitecturi de bun gust, curatenie impecabila) si pt. locatia vis a vis de serviciul meu.
Asta e, data aviatoare.
Nelia, iti tin pumnii sa te duci in Ro.
lorelaim spune:
La Multi Ani Emily & Ange! Bunul Dumnezeu sa va dea multa sanatate, fericire si noroc alatur de cei dragi!
Ira - acum vreo 5 ani pe omul meu si pe mine ne apucase asa o dorinta "cumplita" sa ne luam si noi casa/condo (proprietate). Si batem noi drumurile, si vizitam, din Rive Sud pana-n 2 Montagnes si studiem si ne facem calcule. Cred ca vreo 4-5 sapt am studiat mls, si alte web-site-uri similare, ca apoi weekend de weekend sa vizitam case. Cea maifrumoasa casa pe care am viziat-o (cam mare ce-i drept) - f bine impartit si f bine localizata - a fost o casa model exact vis-a-vis de Centrul comercial Angrinon. Dar era atunci 365mii... In finalul cel teribil alegem noi o casa fainuta pe RiveSud, semnam pre-contractul si vorbim cu agentul sa discute cu proprietarul pt o intalnire+vizita cu inspector. Seara ne trezim cu agentul ca ne suna si ne spune ca proprietarul nu a facut acoperisul, asa cum de fapt ne spusese, si ca ne propune sa impartim cheltuielile de reparatii jumi/juma. La faza asta noi incepem sa ne simtim cumva "tradati" in asteptarile noastre... Bineinteles ca spunem NU - sa faca acoperisul cu banii lui! Inspectorul viziteaza casa si ii face un raport (cred ca a costat 2-3 sute de dol can) amanuntit sotului in care-i spune toate defectele casei (si sugestii de renovare). Pe baza raportului am incercat sa negociem pretul mai jos - proprietarul nu a vrut - si noi i-am spus "tai-pa-si-un-praz verde nenicule!". Asa s-a terminat aventura noastra in cautare de case. Nu avem nici la ora actuala casa... si pe moment nici nu simtim nevoia... Vom vedea mai tarziu.. Iti urez multa bafta - iar daca esti realmente hotarata atunci trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare si perseverenta...
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
nelia spune:
Exista o speranta sa plecam, ca au iesit sufiecienti bani de primit dupa declaratia primia aseara (e un avantaj si sa fii studenta si sa nu lucrezi - pe un salariu de inceput cit as fi avut eu, mic, da' e!). Numai ca, daca nu putem trimite pe net si se va intirzia primirea banilor, s-ar putea sa ma incurce cu cumpararea biletelor.
Si acum tirul intrebarilor: voi de unde va luati bilete bune cind plecati in Romania? Prin bune intelegind pret bun, avioane si zboruri sigure (), escala cit mai scurta (eu voi fi singura cu doua maimute cataratoare dupa mine - mi-e rau cind ma gindesc). Chiar mi-ar prinde bine citeva detalii si sfaturi din experienta voastra pe aceasta tema. Si alte sfaturi referitoare la o vizita in Romania, cu doi copii destul de mici, de la biletele de avion pina la statul acolo.
Asa, si daca tot am ajuns la statul acolo, mai am inca o problema (am eu mai multe!): eu si sotul meu avem doua pasarici, una mai mare decit cealalta. Stiu, e ca drobul de sare, dar nu avem ce face, exista si asta e. El cu cutremurele, eu cu etajele inalte (nu pentru mine, ci pentru copii - mi se trage de la cele doua pisici cazute de la etaje inalte si mai ales de la faptul ca, de cind s-a nascut Agata, am flash-uri din senin cu ea cazind de la balcon, in vis sau chiar cind sint treaza). Ai mei copii nu stiu ce e ala etaj, Agata este o exploratoare de prima clasa si nu e chiar un copil linistit (adica nu se lasa pina nu incearca tot) - de aceea am doar cu ea imagini despre ce s-ar putea intimpla, nu si cu Tudora, care este mult mai linistita si foarte prudenta in explorarile ei. In afara Bucurestiului e in regula totul, adica locurile unde as putea sa stau sint pe pamint, la casa sau, la mine acasa, e un bloc relativ nou, cu balcon inchis. Dar in Bucuresti... socrii stau intr-un bloc care pica primul la un cutremur, fara balcon inchis si la etaj inalt, prietenii mei stau in blocuri vechi si neconsolidate, la etaje foarte inalte. Am gasit prin bunavointa unei prietene de pe DC, un apartament la parter (al ei) in care pot sa stau de pe 26 iulie. Caut ceva asemanator si de pe 25 iunie (cind se presupune ca as fi in Bucuresti) pina pe 26 iulie. Vom fi plecate mult timp (la rude, la mare, la munte), dar tot vom avea zile de stat in Bucuresti, intre plecari. Si mai e inca un lucru, de fapt pentru mine principalul: nu vreau sa stau doua luni pe capul nimanui, cu doi copii urlatori si alergatori dupa mine, chair daca atunci cind le-am spus s-au cam bosumflat toti si au dreptate. Dar pentru mine acesta este primul concediu dupa 6 ani de crescut copii si chiar daca sint cu ei dupa mine, lucru deloc usor de altfel, mi-ar placea sa am un loc al meu, cit mai pe pamint posibil (parter/etajul I) ca sa ma simt in regula si sa elimin niste stresuri inutile (sfaturile binevoitoare, mai ales ale celor in virsta si incercarile de a le face pe plac ma deprima cel mai mult - intelegeti voi...). Intrebarea mea este daca aveti vreo sugestie la acest capitol, daca cunoasteti pe cineva care inchiriaza ceva conform dorintelor mele, la un pret acceptabil, doar pentru o luna de zile!?! Multumesc mult!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
oanagabriela spune:
Nelia
Bilete bune trebuie luate cit mai devreme, si este o problema cu plata lor. Daca le iei pe internet trebuie sa platesti imediat, daca le iei printr-o agentie, companiile aeriene cer plata intr-o saptamina de la rezervare. In ultimul caz, poti prelungi plata refacind rezervarea in fiecare saptamina pina cind nu mai sint locuri in categorie mai ieftina si esti obligat sa le platesti, ca altfel le pierzi.
Sigut ca mai exista si promotii, dar atunci cind planifici o vacanta cu date relativ precise, nu prea poti astepta pina in ultimul minut.
Noi facem cite un voiaj in Europa in fiecare an si deja am facut rezervarea de bilete pentru 22 iunie.
Din experienta noastra compania cu orarul cel mai convenabil si cu escalele cele mai rezonabile (ca durata) este Air France, dar si dintre cele scumpe. Mai sint KLM, Air Transat, compania ceha...
Mai poti lua un bilet pina la Paris de exemplu cu Air Transat si de acolo o companie "low cost" pina la Bucuresti (vezi ca este un subiect separat pe aceasta tema). Problema cu "low cost" este ca ai dreptul la un singur bagaj de persoana de 15 kg, sau platesti excedentul. Cind pleci pe 2 luni este cam greu sa ai doar atit.
Sfatul meu: intii fa niste cercetari pe internet (ex Expedia) plus siturile lui Air France, Air Transat, KLM etc si vezi cam ce zboruri sint, la ce pret si cu ce escale. Pe urma poti suna agentiile romanesti de la Montreal si vezi ce iti ofera.
Dar ar cam trebuie sa incepti cautarile macar, pentru ca este o perioda aglomerata (sfirsitul scolii) si risti sa nu mai gasesti ceva convenabil. O idee ar fii sa plecati mai devreme, cam la jumatatea lui iunie, preturile sint mai ieftine (sezonul "scump" incepe in jur de 16-20 iunie).
Ideal este sa platesti cu carte de credit, mai prelungesti cu o luna plata si pe urma platesti doar minimul cerut pina primesti rambursarea de la impozite. Ca daca astepti plata de la guvern, s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta anul acesta (au probleme cu sistemul informatic).
Daca mai ai si alte intrebari iti raspund cu placere.
nelia spune:
Multumesc, Oana! Nu pot pleca mai devreme pentru ca eu termin scoala pe 27 iunie, cel mai tirziu. Inca nu stiu ce cursuri imi iau pentru sesiunea de vara, ca sa stiu exact cind va fi ultima zi de scoala, dar sigur e intre 20 si 27 iunie. Deci sint obligata sa-mi iau dupa acea data si cum ultimele doua saptamini vor fi nebunie curata si nu voi avea timp sa ma pregatesc de plecare, cred ca ideal ar fi pentru mine sa am macar vreo 4 zile intre ultima zi de curs si plecare, ca sa plec linistita, nu haituita si obosita. Deci, biletele mele ar fi intre 24 si 1 iulie. Apoi, nu avem pasapoartele facute, miercuri mergem sa ne facem poze si abia joi dimineata am timp sa ajung sa le depun personal, ca sa mai reduc din timp. Sotului i-a spus atunci cind le-a depus si data la care le va primi. Ma uit si pe cursuri, sa vad ce mi-ar conveni sa-mi iau si abia dupa aceea ma apuc sa caut bilete. Bineinteles ca le platim cu cartea de credit, voiam doar sa stim ca sintem solvabili dupa... Chestia cu low cost ma sperie, din motive de securitate, bagaje (ai dreptate, eu voi pleca cu maxim si voi veni la fel) si umblat cu copiii dupa avion (de exemplu unde ne-am uitat noi, cu escala in Londra, avionul spre Bucuresti trebuia luat din alt aeroport - sincer, oricit de curajoasa as fi, nu ma vad alergind intre doua aeroporturi, cu bagaje mari, cele de mina, un copi de 6 si altul de 2 in carut (pe care cine il va impinge!?!). SI mie imi place Air France, am eu asa mai multa siguranta pe zborurile de acolo, dar probabil ca pina la urma vom pleca tot cu KLM (ca sotul) din cauza pretului. Ne-am uitat un picut pe net, sint niste pretuuuuuuri... avem si un agent, care ne e prieten, dar pentru ca mai am un pic de timp pina cind fac rezervarea, am zis sa cer si de aici niste sfaturi. Oricum, trebuie sa ma hotarasc si sa fac rezervarea cel mai tirziu la inceputul saptaminii viitoare.
Multumesc!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
arturicii spune:
Nelia,
noi, cu bilete rezervate in ro la o agentie, inca neplatite biletele (le platim prin iunie, cu CSA ca si companie, plecare inceput iulie si intoarcere inceput de august, escala in Praga 4 ore (eu nu m-as risca la escale mai mici de 3 ore) o sa platim 1051 E ptr adult si 840 E ptr copil. Fiind sezon considerat iulie nu sunt nici oferte si nici preturi prea dragute (acum de ex gasesti si cu 650 E un bilet)
Si eu tot singura cu copii fac drumurile in ro si inapoi si nu am avut pana acum probleme; E obositor ce e drept insa trece... Am renuntat sa mai iau o mie de chestii la mine pe drum, iau o geanta mica cu un rand de schimburi ptr ei si actele si gata.
O duminica frumoasa,
Ioana