scoala de la 5 ani?

scoala de la 5 ani? | Autor: esty

Link direct la acest mesaj

Azi la gradinita vorbeau niste mamici ca au vazut la TV ca se va incepe scoala de la 5 ani.......e drepu?eu nu am urmarit.....vreau sa ma linistiti voi ca nu vreau sa fie adevarat.multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Inca n-am aflat nimic concret. Mi-au spus si mie niste mamici ca au auzit ca nu va mai exista grupa pregatitoare la gradinita si ca cei mici vor invata sa scrie si sa citeasca la scoala. Toate astea s-ar datora faptului ca gradinitele sunt neincapatoare...

bebe?!

Ioana, cea mai optimista aspiranta

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Copilul meu a inceput scoala la 4,6 ani(pregatitoarea) si la 5 ani clasa intai. Are 5 ani si opt luni si stie sa citeasca, scrie (normal ca greseste dar in general e ok) adune, scadea (pana la anumite numere, ei la scoala invata pana la 30 dar al meu stie mai mult ca ii place si intreaba). Si va asigur ca nu e un stres, scoala e o joaca aici, totul se invata in joaca. Deci daca ei pot de ce nu? Insa numai daca se adopta metoda invatatului in joaca, cu pauze de joaca in curte etc. Altfel ma indoiesc ca la 5 ani vor sta cumintei in banci 50 min cu pauza doar 10 min.

Luna 15 sapt +Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Din cate am inteles eu de la stiri este ceva in proiect ..vor sa modifice sc.elementara pana in cl. a 6 a , gimnaziul cl. 7-9 si liceul cl 10-12...iar primul an sa fie unul gen grupa mare ..joaca si lectii...problema in Ro se pune pe numarul de ore pe care copilul il petrece la scoala ...de calitate si cantitate numai vb..ca sa nu incepem discutia de cum afecteaza asta mii de familii ale elevilor ...si sa adopte invatarea prin joc si prin lucru ...nu ca la noi ..asta e cartea ..asta e caietu..mai punem si 3-4 caiete ajutatoare si gata invatamant exceptional cel mai tare din lume ...scuze dar bulshit ( cel putin ptr copii 1-4 e dezastruos sa le bagi informatia cu polonicu cand ei habar nu au procesul de fabricatie al unei paini )
In Belgia scoala incepe la 3 ani ...in Olanda la 4...ba olandezi care stau la granita ptr ani incepatori ii dau in Belgia pe copii( numai sa se duca copii la sc) .."scoala" este in cladirea scolii elemtare dar copii si "invatatoarea" se comporta ca si la gradinitza ...problema e ca la noi in clasele mici se fac doar 4 ore ...pe cand aici scoala incep la 9 si se termina la 15.30 ..e adevarat ca de la 11-13 au pauza de masa si alegi tu daca il iei acasa sa pape sau il lasi sa pape la scoala ... dimineatza se faca lectii si dupa amiaza se joaca sau au materii de genul ..desen , lucru manual ,ed civica ..ba chiar copii pana in cl 2( parca ) fac si nani la scoala 1 ora .. Eu abia astept sa il dau pe Benny la scoala la 3 ani ( desi locuim in Olanda) si sa il iau si pe cel mare aici ptr ca invatamantul romanesc este o ruina si prin anumite parti o rusine ( scuze celor care cu adevarat sunt profesori /invatatori /educatori ...)

Cu drag,

Va dulce si va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!

Alessia, Benny (02.03.05) si Sebastian (16.01.98)
Specialii 2005 ,Poze de pitici voinici

Mergi la inceput

mi-am adus aminte unde www.ziarulcn.com/index.php?pid=article&aid=45640 " target="_blank">am citit ...imi cer scuze ca am spus ca am vazut la stiri ....imi e memoria prea scurta zilele astea

Cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Alessia, desi sunt educatoare sunt de acord cu tine in privinta metodei de predare in scolile si gradinitele noastre. Dar ce putem schimba eu si alte zeci de cadre didactice care gandesc la fel ca mine? Eu am norocul sa lucrez la o gradinita particulara si sa am mana libera sa fac lucrurile putin altfel... desi tot trebuie sa urmez programa ministerului...

bebe?!

Ioana, cea mai optimista aspiranta

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Aiurea daca e asa ...... pe mine m-au dat la scoala la 7 ani si vreo 10 luni , ca sunt nascuta in ianuarie si nu au vrut sa merg de la 6 ani .
Inainte am fost la gradinita , stiam sa citesc , sa numar , sa scriu cat de cat , stiam chestii de anatomie, samd.
In primara chiar nu mi s-a parut nimic greu , era f. frumos si mi-ar placea ca si copiii mei sa aiba parte de asa ceva.

Eu una prefer sistemul asta de invatamant care iti permite , adica te obliga , na , sa-ti dezvolti o cultura generala.Evident are hibe mari , dar mi se pare ca e mai bun decat cel din america(in restul tarilor nu stiu, nu ma bag).

Am auzit si eu de inceperea scolii la 5 ani la TV parcaare parti bune si rele , daca se incepe mai in joaca asa cum ati spus e mai bine totusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Fi-mea merge deja la scoala si are 4 ani.Obligatoriu este de la 5 ani dar acu e un fel de pregatitoare..

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

"Happyness is the key of your heart"

Mergi la inceput

pai cam asta e problema Ioana ..ca in min gasesti numai dinozauri cu ideei de pe timpul lu" nea nicu , cu mentalitati invechite si indoctrinate ca la noi este cel mai bun sitem de invatamant ..A FOST ..odata ...now is not ..2 exemple am ...baiatul meu cel mare este la Lic de Muzica ( nu se stie ptr cat timp insa ..desi pana acu a luat numai f bine la intrument ) ..dar "VINA" lui ssracul copil este ca provine dintr-o familie dezorganizata si asta nu face "cinste " undei astfel de institutii de elita ....asta i s-a spus in fatza de catre noua profesoara de instrumet ...o doamna care cred ca e cam dusa saraca ..dar deeee vine din Minister si pana si conducerii ii este cam frica de ea...ptr ce ...CA ARE PLILE ..ale dracu pile ..si care i-a spus in fatza ca il va da afara din scoala ..deja a inceput ,,i-a dat cea mai grea compozite posibila ptr auditie( un fel de ex semestrial) dar sa vada comisia ca nu e bun si sa poata face raport de excludere ...asa ca acum suntem in cautarea unei scoli desi copilul are talent si iubeste ceea ce face ...dar ce conteaza daca e dintr-o fam destramata
Si al doilea ex apopos de gradinita ..cat a fost Sebi al meu la Gradi( in Bucuresti ..gradinitza de elita ..cu multeeee fitze si pretentii ptr ca multi din copii de oameni de tv, vedete si corpul diplomatic veneau acolo ...undeva pe langa Kisselef ..gradi de stat..noi am ajuns acolo ptr ca bunica din partea tatalui lucra acolo -d-zeu sa o ierte ) ..nu am vazut in 5 ani de zile NIMIC ..dar NIMIC facut de manutzele copilului meu ...doar desene colorate pe hartie trasa la xerox ...sau desene cu hartie creponata ...altceva nimic ...am venit aici si sincer ador sa merg la cunostinte care au copii si care fac la scoala tot felul de lucruri dragutze ptr parinti si asta din te miri ce gen o farfurie de plastic pe post de rama foto ...sau 3 suluri de hartie igienica ( doar cartonul ) si o cutie de medicamente ..imbracate si pictate pe post de suport de pixuri si agrafe de birou...si exemplele ar putea continua pana maine ...baitul meu e in cl a 3a ..si nu stie cum se face o amarata de paine ..aici copii de 4-5 ani se duc in vizita la brutarii si vin acasa cu tot felul de painici facute de manutzele lor ...
Dar cum spui tu ..ce pot face o mana de oameni tineri care vor sa schimbe ceva ..schimbarea trebuie inceputa de la varf cu dinozaurii ..dar se multumesc sa aplice modelul de structura al invatamantului de afara dar pe lectiile invechite si demodate ale sit romanesc ..eu sincer i-as impusca pe toti ptr genocid asupra invatamantului romanesc ..dar suntem prea mici sa schimbam ceva ..asa ca mai bine emigram

Cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Alessia iti dau dreptate in totalitate, si aici incepe scoala la 9 si se termina la trei. Au ore delimitate cum ar fi de citire, scriere, matematica insa totul e in joaca. Nu exista banci, caiete tip nu stiu de care ci orice foaie pe care ei vor sa scrie e progres (faptul ca vor sa scrie e important), au lectii acasa insa lectiile suna "jucati bingo cu copilul" bingo fiind cu litere, "decupati forme", "gasiti toate sursele de lumina din casa" etc.

E adevarat ca in Romania sistemul de invatat e cel fortzat gen "baga la cap repede ca oricum maine nu iti mai aduci aminte nimic". Aici va spun sincer ca vine fiu-miu acasa cu niste informatii de imi sta mintea in loc. Chiar ieri radeam cu sotul meu ca de dimineatza s-a uitat la un copac si zice "mami stii de ce sunt buni copacii? Ca iti dau oxigen" Eu fericita ca stie "Bravo mami!" el "bine, oxigen iti da si spitalul!"

Sau imi spune de unde vin anumite legume, in ce conditii cresc, foarte multe lucruri care eu sigur nu le stiam la varsta lui.

Luna 15 sapt +Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Este vorba de 6 clase primare adica, dar nu pana in clasa a Vi-a

clasa 0 = de la 6 ani deocamdata se pare ca in cadrul scolilor generale
cls.I, II, III, IV, V vo face parte din ciclul primar
Cls V- nu se stie cine va preda invatatoarea sau profesorii sau combinatii din amandou
Apoi gimnaziu VI, VII, VIII, IX la scoala generala
cls. IX - nu se stie cine va preda, profesorul de scoala generala sau cel de liceu - problema nu va fi la Bucuresti si orasele mari ci in zonele mai putin favorizate. Secretarul de stat a zis ca un profesor de liceu poate avea ore si la liceu si la sc. generala.
Apoi liceul cls. X, XI, XII/XIII - nu am intelees ce este cu clasa asta a XIII-a

Nu s-a facut un studiu pilot pe niste scoli. Problemele vor fi sigur la scolile generale unde vor functiona in plus: 3-4 clase "0" si 3-4 clase IX. Ministrul se pare ca se bazeza pe scaderea natalitatii, dar ce te faci peste 10 ani daca ea creste?

atata am priceput deocamdata.

Momentan atat am priceput

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput