*** Mamici de Mai - Iunie 2007*** (33)
Raspunsuri - Pagina 26
petit_ange spune:
Florentina, nu stiu sa-ti spun prea multe dar eu in locul tau as suna mediculcat mai repede!macar ca sa stai apoi mai linistita, eu zic sa-l suni.
Bebe Isabella creste
22+
Isabella
The world is full of wonders if you look with open eyes!!!
moko spune:
Florentina, cred ca cea mai buna solutie e sa-ti suni medicul..macar asa, pentru linistea ta! Doamne-ajuta sa fie totul bine!
Fetele cu kg luate in plus, stati linistite, cu siguranta se vor topi dupa nastere!Important e ca noi si bebelusii nostri sa fim sanatosi, restul se rezolva!madi, nu stiu unde ai pus tu kilogramele, dar chiar nu se vad!esti o graviduta frumoasa si fericita!
eu am 1.75.Am incercat sa mananc mai sanatos decat de obicei, dar trebuie sa recunosc ca nu m-am dat deoparte de la o maioneza, am mancat si peste, am baut si cafea (mai rar , ce-i drept, pentru ca nici inainte de sarcina nu eram o consumatoare constanta)si cola sau pepsi, chiar si o bere( si nu din ceea nealcoolizata
)!Poate ca nu a fost bine, dar chiar am incercat sa nu-mi schimb foarte mult ritmul de viata( nu am exagerat cu niciunul din pacatele enumerate mai sus
), aici incluzand si efortul fizic(care se rezuma la alergatul dupa piticii mei, dans si jucat "de-a baba-oarba"!!).Singura schimbare este aceea ca mananc mai multe fructe ,legume si lactate(zuzu a devenit prietenul meu de nadejde)decat inainte. Acum sa vedem cat de ok va fi bebe la morfologica de saptamana viitoare..daca mi se spune ca exista si cea mai mica problemuta, promit sa-mi revizuiesc total optica!
nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
23+ cu pui drag..
poze
mihamora spune:
Florentina sper ca ai sunat doctorul, iti tinem pumnii sa fie totul bine si ne

26+
Dominic
POZE
pauly spune:
florentina ai sunat doctorul?
sper ca esti bine.
esti sigura ca era dopul gelatinos?
fetele eu m-am intors de la restaurant, bebelina sa miscat incontinuu...cred ca din cauza muzicii de acolo si a zgomotului, am avut o seara minunata.....
dar cand am citit de florentina m-am speriat...
sa -ti fie bine.
24+
Riana Alessya
bebelina mea
poze
ancamari spune:
Florentina, asteptam vesti de la tine. Sper ca te-ai dus deja la doctor!
Anca, 27s+6z
Andrei Cristian
IULIABRAILA spune:
m-am intors !
cam tirziu pentru o gravi; citeodata ma tot intreb daca este bine sa ma plimbaresc atit. azi de exemplu am stat 5 ore in metro si chicco, am innebunit. m-am uitat la carucioare, scaune de masina...de stat la masa, hainute....chestii. apropo, aveau scaune de masina inglesina, 3 culori, pentru 0-6 luni, la 448 lei. mie mi-a placut un set de 3 piese, cosulet, sport si scaun de masina de la chicco, era 1188 lei. era bleumarin cu alb.
aveau si 2 modele de bluzite pt gravi, din elastan cu viscoza, culori dragute, ambele parte peste parte -sexoase chiar sus....nu m-am lipit ca erau culori super deschise...deh...
eu imi faceam socoteli pt sapt 40 dar vad ca la mamici de martie-aprilie nu sar deocamdata de 38 sapt.
ce ocupate o sa fim, pt ca majoritatea din noi sintem apropiate ca si virsta a sarcinii, 28-24 sapt, deci unele vor intra si apoi altele...
va pup si va doresc o noapte buna.
pt FLORENTINA : eu tot sper sa te fi inselat. ce fel arata? ce culoare ? poate era macar partial ! SI ANDRADA nu este pe aici.
IULIA
25+
cu bebe FLORIN MARIO
ELTEKA spune:
Mai fetelor, pai eu ma trezesc cu gindul ca o a citesc ce a mai ramas din capitolul asta + in ca zece pagini, si cind colo...
Imi si facusem un canoi de cafea, asta e marea mea placere cind ma trezesc: cu cana aburinda in mina si citind ce ati scris cit a fost noapte aici
Eu v-am abandonat ieri, au plecat niste europeni de tot din Japonia si ne-au invitat la restaurant.
Bebel n-a fost miscaret deloc, ma enerveaza in zilele in care nu se agita. Seara in pat am scuturat si impuns la burtica, pina m-a sutat un pic, dar a zis sa-l las in pace (adica s-a culcat la loc)...![]()
Cu kilogramele...si eu ma complexez cind aud de 3, mai ales ca eu am plecat cu un + vreo 6, adica 68 de kg la 1,68... La carte la mine scrie ca (asa ma consolez eu):
- daca erai sub greutate inainte, trebuie sa iei pina in 20
- daca erai greutatea ok, intre 10-15
- daca erai supraponderala, nu mai mult de 12
Acum ce sa zic...chestiile astea sint relative. Majoritatea fetelor pe care le stiu au luat cel putin 12, si toate au dat jos! Dar cred ca voi fetele din categoria "zine" (sub 1,60) chiar n-ar trebui sa va faceti probleme, ca toate aveati greutate ideala sau sub inainte de sarcina 
IuliaBraila, azi ma duc si eu sa ma holbez la magazin...Am gasit unul specializat care e la vreo ora de mers cu trenul, dar ma voi benocla pentru 3 ore sigur...De cumparat cred ca nu cumpar inca, ca tot mai sper sa gasesc locuri si mai ieftine decit ce e in Tokyo. Imi vine sa ma trag de par cind vad ce preturi dati voi la scaune de masina si carucioare si patuturi (dar e drept ca japonezii astia castiga mai mult...)
Acum sint in dilema, ca mi-a explicat cineva despre carucioare: aici sint mai mici, ma joase si cu roti mici (sa incapa in toate metrourile si scarile lor rulante), pe cind cica daca vin in Europa, sa iau unul cu roti mari si masuri europene...Alta belea, ca la astea nu sint reduceri dar nici alegerei multe...
Florentina, eu tin pumnii sa fie totul bine!
In rest, raportez o durere ciudata
in incheieturile de la degetele de la maini...Doar cind le flexez, desi nu sint umflate...
Hai ca ma duc la magazin pina va treziti! ![]()
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
pauly spune:
buna dimineata gravidutele....zic gravidutele desi cred ca sunt singura pe aici.![]()
nu am mai putut dormi...desi sunt cam obosita, am facut pipi de multe ori ...si bineneteles ca drumurile la wc ma omoara, i-mi strica tot somnul.
cred ca o sa fie vreme frumoasa azi afara, cred ca am sa merg la plimbare prin parc...
iuliabraila si eu m-am plimbat cam mult zilele astea, eu zic ca nu face nimic rau cat timp nu te doare nimic...dimpotriva miscarea e foarte buna in sarcina...
elteka lasa ca slabim dupa, doar ambitie ne trebuie..
in rest ce mai zici tu?cred ca suntem singure pe aici.
mica, kay???????pe unde sunteti?
24+
Riana Alessya
bebelina mea
poze
ralucami spune:
Va salut si eu pe fuga ca sa nu ma dati disparuta de tot!
Eu recunosc ca am seri cand intru si va citesc, dar pana reusesc sa termin de parcurs mesajele, pana mai raspund pe YM la unul si la altul deja se face noapte si imi cad ochii de somn. Saptamana care va veni va fi una mai lejera si sper sa stau mau mult cu voi.
Vad ca vb de sughit. Eu simt ceva , dar nu sunt sigura ca e la fel ca la voi. (de fapt, nici cand a miscat bebelina prima oara nu eram sigura ca e bebe, ci credeam ca e burta mea cu probleme
)
Acum 2 zile am fost la control ( nu va spun ca m-am dus fara programare si a fost ca la balamuc, ca am asteptat cam 1h sa intru
). De acum sun inainte , ma programez ca m-am saturat cat am stat pe fotoliile alea.
Fetita mea tot fetitza a ramas, ba chiar dr avea impresia ca uitase sa-mi spuna sexul si ma intreba daca stiu ce e.
Am inceput sa rad si i-am spus ca daca i-a mai crescut ceva intre timp, atunci e grava treaba ca vin cu toate chitantele de la hainutele roz la el sa mi le deconteze.
La 25 de saptamani fix are 600g si e atat de frumoasaaaa!!!![]()
( stiti voi vb cu cioara si puiul ei:-)) Am pe caseta 2 ture de 4D cu fatzuca bebelinei si mor de dragul ei, ma uit mereu si parca nu pot sa cred ca peste 3 luni o sa am fiinta asta asa frumoasa langa mine, o sa pot sa o pup. ( frate-meu rade mereu cand ma vede asa de aeriana , si cica tura viitoare sa-mi rog dr sa-mi faca o ecografie si la creier ca sigur s-au "incurcat/ars circuitele".
)
Recunosc cu MARE rusine o faza: m-a cam dojenit dr ca cica m-am ingrasat destul de mult in perioada asta. Adevarul e ca am mancat tort cu frisca ( si nu numai) in disperare. Eu am luat de la inceput pana acum 5 kg dar credeti-ma ca nu le "simt" deloc. Adica s-au depus doar la burtica si putin pe la fund parca. Dar in rest sunt neschimbata-zic eu. Oricum incerc sa nu mai manac dulciuri ca astea m-au dus la "pierzanie".
Sper sa nu ma mai ingras pana la urmatorul control, mai ales ca am vazut ca la rubrica din caietul gravidei mi-a scris asistenta nr kg cu pix rosu. 
Eu am inceput sa cumpar una-alta pt bebelina : biberoane, hainute -un munte roz
- , detergent special, ba chiar si pampersi pt noi nascuti am luat.
Acum dupa ce trimit mesajul asta vreau sa intru pe yahoo shopping si sa comand si caruciorul ( ca m-am decis intr-un final). Si patutul cu aparatori ma duc sa-l ridic saptamana viitoare ( ca am mai multe zile libere si pot sa fac totul in liniste).
FLORENTINA intai am citit subiectul postat de tine si apoi am intrat la noi la subiect. Nu stiu ce sa-ti spun, dar eu in locul tau as suna dr imediat si as merge urgent la un control. Sper sa fie totul bine, sa se refaca dopul . 
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
tamaraspt spune:
hello burticute,
e drept ca nu am scris de mult, dar ce harnice ati fost voi
. mi-a luat o saptamina sa citesc tot, doar pt ca am lipsit citeva zile si la serviciu am fost mai prinsa decit de obicei.
Sa va spun ce am mai facut. Problema mea eterena - edemele (care au aparut pe la 17 sapt si au avut un apogeu pe la 22-24sapt). La ultimul control la dr - apropos, care pina acum mi-a facut lunar control, nu numai ecografie si m-a anuntat ca in trim III o sa ne vedem
la doua sapt - am vorbit din nou despre edeme si obsesiam mea cu preeclapsia. Mi-a spus ca nu am nici un semn de preeclapsie, in afara de edeme, ca nu arat sa fi luat mult in greutate, nici tensiune nu am. Dar daca constat ca si dimineata daca pun degetul pe zona umflata si ramine gaura, daca incep sa ma umflu mai rau la fata si miini, sa-l sun ca sa ma internez pt analize. Asa ca sapt trecuta l-am sunat, mi-a zis sa vin la spital vineri. Eu il sunasem pt ca laba piciorului am zone cu edeme si zone neumflate, cu piele uscata si maronie, care sunt citeodata dureroase. Dar era ocupat, eu am facut o prezentare surta si sumbra asa ca m-a chemat la spital.
Dar cu edemele deja reusisem sa le tin in friu - zona umflata este de la vreo 20 de cm deasupra gleznei pina la laba piciorului, sau acolo imi dau eu seama, poate si gamba, dar nu f. mult. In aceasta zona sunt umflata citeodata de fac cute intre pernite. Cum am reusit sa mai mi se desumfle picioarele:
- am redus sarea - la inceputul sarcinii am mincat sarat, fata de nesarat cum mincam inainte. Acum am revenit la regimul dinainte.
- am redus apa - mi-era atit de sete tot timpul incit ajungeam la 4 l pe zi. Acum beau peste 2 litri, dar nu mult odata, mai bine iau putina apa si o fructa.
- Mi-am cumparat ciorapi pt gravide, care imi tin destul de strins glezna si nu numai, sunt f hahoisi, dar imi ia 5 minute sa-i pun, 5 min sa-i dau jos. Si sunt de 70 deni, asa ca nu o sa-i pot purta prea mult timp.
- cind stau la calculator, stau cu picioarele pe ceva mai sus.
- plimbarile imi fac f. bine. Asta stiam, dar miercuri si joi am avut de alergat si am inceput sa ma desumflu si mai mult in zona gleznei.
Asa ca vineri cind am ajuns la spital: picioare un pic umflate, zona maronie era, dar nu durea, tensiune de aviator. Mi-a studiat din nou varicele din zona superioara a piciorului, dar acelea nu ma dor, doar am zone unde s-au spart si nu mai e nimic de facut. Asa ca m-a trimis acasa ca aratam prea bine - si evident ca doar nu am venit degeaba, mi-a mai facut un control, dar de data asta de fata cu rezidenti
.
A fost deci un control pt linistirea mea psihica.
Dar ieri am sta in picioare in bucatarie si iar m-am umflat, dar astazi am program de plimbat. Pe jos evident, caci eu nu mai conduc de la vreo 3 luni, cind a facut sotul meu un mic accident cu mine in dreapta. Si nici nu cred ca mai incap la volan.
Tamara
28+