*** Mamici de Mai - Iunie 2007*** (33)
Raspunsuri - Pagina 27
tamaraspt spune:
lilky si ancamari: si eu stau in zona stadionului ghencea - dar pe brasov. sigur ne vom vedea in parc
.
m-am interesat de dr pediatru, va trebui sa stim cine este inainte de a naste, la externare din spital vom fi intrebate cine este medicul pediatru al bebeului ca sa fie anuntat, el fiind obligat sa vina acasa sa-l vada pe bebe in prima sapt dupa externare. m-am interesat si sunt niste cabinete cu medici pediatri in zona drumetul, dar sincer nu stiu nici un dispensar/policlinica pe acolo. si bineinteles la policlinica de pe timisoara/orizont. o sa mai studiez problema sapt. viitoare. Ideal ar fi ca medicul sa vina acasa la probleme serioase si sa-ti raspunda la telefon.
Tamara
28+
pauly spune:
fetele chiar ii problema ca bem prea multa apa?eu nu am edeme, nu am tensiune ...nu am nimic...dar beau multa apa(cam 3l),mi foarte sete.
ralucami felicitari ptr fetita miscacioasa si frumoasa.uauu 600 gr ...abia astept sa vad cat are si bebelina mea...ca exact la 25 de sapt fac si eu eco.sa-ti traiasca printesa!!
24+
Riana Alessya
bebelina mea
poze
poohy spune:
Neata burtici!
Florentina, sper ca ai sunat doctorul si totul e bine
Asteptam vesti bune 
Pauly, foarte frumoase bluzitele! Eu nu stiu cu ce sa ma imbrac dupa ce trece vremea puloverelor. Dar sper ca mai e o luna :)
Nu mai stiu cine a pomenit de magazinul Happybaby, dar vreau sa ii multumesc MUUUUULT MUUUULT de tot!
Am vazut acolo niste carucioare de care m-am indragostit :D Si la preturi destul de ok :) Sunt de fapt 2 - unul la 600 si unul la 1000... Si culmea mie imi place mai mult ala de 600. Abia m-am abtinut sa nu il iau - da' mi-am consumat deja salariul pe februarie :) Ma mai gandesc sa imi santajez sotul sa ma duca si azi pe la alt magazin... Mi-au zis ca au mai multe pe acolo :D
Legat de unduiri de burtica si miscat bebe - parca Elteka zicea - eu vad cum mi se mai unduieste burta, cand stau linistita in pat si daca sunt atenta. Dar asta nu inseamna ca il simt prea mult pe bebe... Pai abia miscoteste pe acolo, ca un fluturas! Si nu incontinuu - da un piciorus si asta ii ajunge pentru mult timp. Dar mai putin loveste si mai mult simt doar usor cum se misca ceva...
In concluzie, nici eu nu prea simt cum zic fetele
Ceva foarte usurel care se mai misca - dar burta de unduit se unduieste...
E rau? Maine implinesc 27 de saptamani...
Si legat de kg -
Eu nu mai vorbesc cu voi! Auzi, am luat 3, am luat 5, or fi multe
Eu am luat 10 :((( Sper Elteka sa ai dreptate si in ultimele 3 luni sa nu mai iau asa de mult - de fapt am observat ca mi-a scazut si apetitul, nu mi se mai face rau daca mai sar peste o masa, si nu am mai luat asa in ultimele 2 saptamani..
PS: si eu m-am ramolit de cand cu sarcina, uit de la mana pana la gura si nici sa scriu corect nu mai stiu...
pupici,
Anca
26+ 
poze
bebelusa
Sobi spune:
Florentina, sper sa fie totul in regula... sa ne tii la curent cu ce s-a intamplat.
Andreea 22+
Vlad
POZE
miniuta spune:
buna dimineata, si o zi buna sa aveti.
intru si eu, trezita dis de dimineata cu dureri de solduri si spate. parca elteka se plangea de acelasi lucru, si eu la fel, ma trezesc cu soldurile amortite uneori, si oricum, cu dureri mari in ele. am observat ca daca peste zi fac multa miscare imi mai trece durerea. l-am intrebat si pe doctor ce as putea face si mi-a zis ca nu am prea multe variante, ca asta poate veni de la faptul ca articulatiile se relaxeaza. mi-a prescris voltaren, dar pana acum nu am folosit niciodata crema cu pricina.
am vrut sa va spun ca fetele de la capitolul de ianuarie-februarie s-au apucat sa pregateasca o lista cu informatii utile pt nastere si perioada de dupa, si nu e vorba de clasica lista ce cuprinde trei bluzite, doi pampersi...ci de "sfaturi aplicate" pt perioada din maternitate si cea de dupa. daca aveti timp si chef, aruncati un ochi pe acolo, mai ales pentru cele din romania cred ca sfaturile pot fi foarte utile (eu nu stiu unde gasesc tot ce insira ele, sau cred ca o parte din problemele legate de maternitate nu le voi avea).
ah da, nu mai stiam ce vroiam sa spun dar mi-am amintit. mai ralucami, se vede ca doctorii aia care te consulta pe tine sunt de pe alta planeta/continent. pai tu ai luat cinci kilograme si te-au certat??? eu m-am cantarit acum vreo luna si aveam deja zece luate, si nu mi-a zis nimeni nimic (am refuzat ulterior sa ma mai cantaresc, ii las pe cei de la cabinet sa o faca, dar incerc sa nu ma enerez de cele scrise in carnetel). observ ca mananc chestii pe care nu le-am mancat ani de zile, si astea nu intra neaparat la categoria de regim sanatos de viata, dar asta e, sper sa imi revin. de ex nu prea mai pot vedea carnea. eu care mancam gratare cu salate, acum mananc cartofi si paste in draci, si nu e bine pt silueta, dar ce sa fac??? sper sa imi revin dupa ce nasc. mi-e putin groaza de ziua in care nu o sa mai fiu gravida ci doar grasa, dar sper sa treaca si asta. si socrela imi tot spune ca daca ai parte de un plagacios care nu doarme, iti trebuie rezerve din care sa traiesti in primele saptamani cand nu mai stii nici unde ti-e capul, dara-mi-te cum se da drumul la aragaz. incurajator, nu???? 
si inca ceva. fetelor, nu va mai panicati ca nu aveti bebelini agitati in burtica (si asta e valabil si petnru mine). eu inca nu pot spune ca am vazut burtica valurind, si am intrat ieri in saptamana 26. mi-e oarecum ciuda, dar incerc sa nu dezvolt temeri neintemeiate. la ultimul control l-am intrebat pe dr ce si cum, si mi-a zis ca atata timp cat la toate controalele bebeul a fost in ordine, toate masuratorile au iesit perfect si asa mai departe, nu am motive sa ma gandesc la vreo tragedie (astea au fost cuvintele lui). asa ca eu incerc sa gandesc pozitiv, si nu imi impung burtica in cautarea bebelusului. care imi da cate un sut din cand in cand, dar cam atat. macar de ar fi asa de cuminte si dupe ce se naste, nu? 
hai ca m-am intins de numa...pupici si aveti grija de voi.
just free your mind, and the rest will follow
dianalaura spune:
salutare!
Ne-am trezit si noi pe la 9 jumate, ne-am baut cafeluta....am mai povestit cu mama....si acum asteptam sa ne cheme la masa...ce bine e cand face altcineva de mancare si tu te pui direct la masa...
Ieri seara am fost in vizita la niste prieteni, am mers cu masina dar cum sotul meu a baut niste vin, am lasat masina la ei. Asa ne-a fost conventia, iar azi vom merge pe jos la plimbare pana la ei sa ne recuperam masina. Sunt cam trei kilometri de mers pe jos, dar va fi cam nasol ca trebuie sa urcam mult...deh, Zalaul are multe dealuri....dar o plimbarica mica nu ne strica...
Florentina, sper sa fie totul bine!
diana
27+
STEFAN
asa creste bebe
poze
IULIABRAILA spune:
buna dimineata !
eu am aparut dar, ciudat, este destul de liniste pe aici. se intimpla ceva si eu nu stiu ?
fetele....?

cred ca ma mai plimbaresc si azi; azi noapte, dupa efortul de ieri am dormit bustean, chiar si fiu-miu, pe dimineata l-au apucat niste bufuri dar i-au trecut repede.
eu nu simt ceva de genul unduiri in burtica. eu am citeodata niste chestii care ma inspaiminta. parca imi creste brusc tensiunea in zona burtii, se umfla o parte din ea si acolo apare asa o forma....o fi bebe, dar ce face, se impinge cu tot corpul in burta ? il mingii repede si tensiunea dispare. deja am pulsul marit dupa chestii de astea.
ma duc sa imi fac o cafea, parca sint aeriana.
IULIA
25+
cu bebe FLORIN MARIO
chiquitita spune:
Florentina cum esti? De fapt cum, ar trebui sa arate dopul gelatinos (pt fetele care mai au un copil acasa si stiu)? Eu mai elimin cateodata ceva spongios galbui (scuze de descriere), pe anga scurgerea mea apoasa-branzoasa. M-am saturat si de introdus ovule.
Pauly si eu merg fff des la wc.
Elteka, eu am pus deja 10 kg si mai pun, asa ac ar trebui sa fiu fff srtesata si cam sunt. Dar daca stau non-stop in casa... Problema e ca si eu am intrat in sarcina cu un plus si mai am si doar 1,60m.
Fetelor, aseara simteam ca mor de buric. Parca ma taia cu lama, apropae a iesit de tot afara si mai am 15 saptamani. Ce ma fac?
Am si un burtoi jos de tot si lat, e urat foc. Exact sarcina mea joasa. Bebe e tot pe la ovare. Ama vut o zi mai rea ieri (fizic si psihic) si cred ca nu vrae sa urce deloc. Sa vezi ce ma cearta dr. ca cica nu stau cuminte. Eu m-am ingrasat si la fata , am un caaaap..
Va pup pe toate si ne mai auzim!
24+
lilky spune:
Buna dimineata fetelor,
Ce zi urata, nu cred ca e de iesit azi.M-am trezit amortita si nu puteam sa ma misc, am mainile f umflate.Si noaptea m-am trezit de 3 ori cred si mi-e greu sa ma dau jos din pat...Si mai am si problema asta cu
.Am baut un pic din cafeluta sotului, poate am noroc...
Cu greutatea deja nu mai stiu ce sa fac, eu am 1.65 si am inceput sarcina de la 68 kg, 5kg le luasem chiar inainte cu 2 luni de a ramane insarcinata, imi recomandase doctorul vitamine!Si acum am 83 si iau vitamine si fier la greu.Sunt o
...Sigur ca incerc sa tin totul sub control...si imi mentin parea ca asta e de la vitamine, ca eu aveam grija sa nu iau si nu am fost de acord nici in vara, dar daca intarzia bebita sa apara si doctora a zis ca am nevoie...merita sa faci sacrificii, nu?
tamaraspt Buna!Chiar stai aproape de mine, abia astept sa ne vedem in parc cu bebeii.Nastere usoara si bebe sanatos!Referitor la medicul pediatru, inca nu am gasit nici unul, tine-ma si pe mine la curent cu ce faci. Policlinica din spate de la Orizont/Timisoara avea pe vremuri doctori f buni, dar acum nu mai stiu nimic.Poate ne ajuta o mamica cu un sfat...
Am vazut si eu ca nu suntem prea multe.Azi stau si eu cu sotul meu mai mult, ca mi-e tare dor de el in timpul sapt., cand eu stau in pat si el vine atat de tarziu!Dar ce sa-i faci...munca!
Pupici pe burtici!
Liliana
30+ cu micuta
Diana
chris27 spune:
Florentina,unde esti?Mesajul tau ne-a nelinistit pe toate...Da-ne un semn de viata!...