*** Mamici de Mai - Iunie 2007*** (33)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brambushca spune:

toate burticile!
Noi suntem destul de bine dar cred ca intre timp am devenit foarte paranoica. Mi se pare ca bebele meu e prea linistit. Cand va aud ca ai vostri fac valuri in burtica ma apuca disperarea. Al meu e atat de cuminte si de linistit ca nu mai stiu ce sa cred... O fi el mai finut si nu vrea sa ma deranjeze... Oricum inainte parca se misca mai tare. Acuma de vreo doua zile e tare cumintel, il mai simt din cand in cand dar foarte finut. Si stau acum de cateva ore pe spate cu laptopul in brate si nu riposteaza. Sper ca e totul in regula si sunt eu mai nesimtita

Oana 24+
poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Pitica, multumesc pt felicitari! Dar de unde ai stiut ca e ziua flacaului meu?
Mica, ai grija de tine! Cu putin noroc, imi iau si eu un CO de urgenta next week, caci am ceva probleme in familie si am de alergat...

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 25s cu baby-boy2

Forum despre Flori Presate (3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Oh, stupid me! Era trecut la semnatura...

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 25s cu baby-boy2

Forum despre Flori Presate (3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brambushca spune:

Asa de plictiseala m-am apucat sa fac o lista cu ce ar trebui sa avem acasa pentru bebe dupa ce venim de la spital. Binenteles ca nu stiu eu foarte clar ce trebuie dar am tot cautat pe net si am facut o compilatie de pe mai multe site-uri. Eu zic ca ne-ar fi utila si o asemenea lista nu?
Mamicilor mai experimentate va rog sa ne spuneti daca e ok ce am trecut acolo ce nu ar fi neaparat necesar si ce mai trebuie in plus. Binenteles ca ar fi bine sa ne dam toate cu parerea

Lista necesar bebe pentru acasa

1. Patut / Salteluta / Carucior / Lenjerie + aparatoare / Paturica
2. Batistute / Termometru corp / Termometru camera / termometru pt apa de baie/ prosop cu colt pt baie/ prosoape
3. Baneocin pudra (se pudreaza buricul pentru a evita infectiile)
4. Leucoplast pentru piele sensibila (de la farmaciile Sensiblu pentru a proteja buricul proaspat curatat)
5. Glicerina boraxata cu stamicin sau permanganat de potasiu (solutie slab rozacee: 1 pahar de apa+1-2 granule) (pe o compresa sterila se pune putin si se sterge cu varful degetului limba sugarului incarcata de laptic)
6. Ser fiziologic pt. ochi si urechi + pipeta (sau seringa de plastic de unica folosinta) pt ser fiziologic
7. Pompa pt nas cu varf de silicon
8. Supozitoare cu glicerina (pentru scaune mai rare, eventual un supozitor taiat pe lungime in 2)
9. Supozitoare Novocalmin (in caz de febra, nu se administreaza mai repede de 6 ore de la ultimul supozitor)
10. Supozitor Paracetamol (Eferalgam pt 0-3 luni)
11. Bonisan sau Sabsimplex pt colici
12. Comprese sterile patrate –multe
13. Tetine ergonomice + Biberone (de preferat de sticla termorezistenta, pentru a se putea steriliza prin fierbere) - 8-10 buc pentru cele care nu au lapte si minim 2 buc pentru cele care alapteaza (pentru apa si ceai)
14. Forfecutza unghii / Betzisoare urechi / Perii biberoane
15. manusi speciale pentru cel mic ca sa nu se zgarie pe fata cu unghiutele ascutite cu care se va naste
16. Cantar
17. Pipeta nazala / Pompa san / Veioza / Masa infasat
18. Sampon, sapun, crema de corp , perie pt. par
19. Cadita de baie
20. Pampersi marime new born sau nr. 1

Oana 24+
poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilky spune:

Buna dimineata burticutelor,
Am intrat sa va salut pe toate viitoarele mamici. M-am trezit acum 30 min, am dormit... cum n-am mai dormit de mult.
Ieri n-am intrat, m-a durut burtica si am stat in patut nemiscata toata ziua, am avut o stare f proasta. Promit ca ma apuc de citit din urma, sunt curioasa sa aflu noutatile.
Pupici pe burtici!
Liliana 30+ cu micuta jucausa Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Exact acu' cand am venit si eu la calculator, nu mai e nimeni...Editez sa spun ca ma doare piciorul stang de la ovar pana la degetul mare, si spatele si oooofffff...

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobi spune:

brambusca, multumim pentru lista! mi-am facut si eu o lista in excel pe care o tot actualizez pe masura ce mai aflu informatii...

didiep , lucrez in financiar, si mi-au plecat 2 colegi pe care trebuie sa-i inlocuiesc si sa le fac training pana plec eu in concediu.

fetelor voi ati citit de ceaiul de zmeur care cica usureaza nasterea si travaliu?

Andreea 22+ Vlad

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Liviana, cu intarziere si scuzele de rigoare, sa-ti traiasca voinicul si sa fiti fericiti!...:)

Dianalaura, succese cu referatul!
Dideip, eu sincer nu m-as descurca! cel putin nu din prima, pentru ca omul se obisnuieste cu multe. Sa fiti sanatosi si fericiti si de aici inainte...:)

Brambusca, eu iti spun din experienta mea ce trebuie si cand trebuie si ce nu am folosit eu...:)))
-aparatorile la patut le-am pus cand a inceput Maria sa-si schimbe pozitia, altfel nu pen' ca ma uitam la ea in patut din patul nostru si cu aparatorile nu o vedeam...:)
-prosopul cu colt nu ma ajuta ca era prea mic, eu aveam prosoape mari 70/1,40 pe care le mai folosesc si acum si tot d'astea o sa-i iau la samburica
-nu pudra! la buricut numai cu compresa sterila cu spirt pana s-a cicatrizat bine.
-nu leucoplast la buric, si i-am facut baie din maternitate...la chiuveta
-glicerina boraxata noi nu am folosit dar trebe sa fie in casa
-manusile sunt de obicei vandute in seturile pentru nou nascuti...nu cumpara separat ca nu trebe asa multe

Spirt sa aveti in casa...noi am consumat mult, dadeam la toata lumea sa dea pe maini, cand veneau doctorul sau asistenta ...cand dezinfectam forfecuta...chestii...

Tare buna listuta, ce de liste mai faceam cu bagajul de spital, cu trusoul bebelusului...cu ce trebuie sa cumpere John si de unde...hehehe

Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

ceaiul de zmeur stiam ca declanseaza nasterea asa ca aveti grija cand il beti...:)))

Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

Uitasem... si eu am 30 pline!!! Mama ce putin mai e.....
Dianalaura las ca ne descurcam noi...noroc cu lentilele de contact! Ma gandeam acum daca ma vor lasa cu ele la nastere ca nu vreau sa ma vada bebe cu ochelarii Hmmm o sa-l intreb Miercuri pe doctor! Cred c-o sa-l dau gata iar... da' s-a obisnuit cu mine....
Cristalina ti-am spus eu ca ne luam de manauta si nastem impreuna...

cristina 30+

Mergi la inceput