*** Mamici de Mai - Iunie 2007*** (33)
Raspunsuri - Pagina 12
eimotto spune:
Brambusca - eu o sa comentez pe margine listei avand in vedere ca mai am o fetita si pot sa zic ca ai o idee mai multa experienta (nu prea multa ca sarcina asta ma apasa...
Leucoplast - nu stiu cat de necesar este, eu infasuram buricul in comprese sterile...
Novocalminul nu se administreaza la bb pana la 4 ani. Desi Iuliei mi-au recomandat sa ii dau jumatate cand avea 3 ani (de la spitalul Gr. Alexandrescu). Dar in nici un caz la bb asa mic.
Noua ne-a mai recomandat pediatra Alcol alb pentru buric (cred ca cel de 80 de grade). Este bun si pentru fetitele care isi fac gauri in urechi in spital.
Cremele de popou: Bephantene + o alifie buna de galbenele
Pentru cele care nu alapteaza mai este necesar un termos ca sa nu stai noaptea sa incalzeasca apa pentru laptic. Si 10 biberoane pentru cele care dau lapte praf mi se pare cam multicel.
Am mai spus dar ma repet, o mamica care alapteaza nu are nevoie sa ii dea copilului apa sau ceai.
Eu am mai folosit si scutece de bumbac si o tineam noaptea pe mandra infasurata ca in spital (sarmaluta) si doarmea tare bine
Pentru cele care se stiu mai sperioase cantarul in casa este un mare pericol. Eu am trecut prin asta... acum cred ca o sa il cantaresc pe faso doar saptamanal.
Si pentru cele care au baietei dar nu au masa de infasat cred ca sunt f utile alezele (acele scutece cu bumbac pe o parte si cu plastic pe alta). Se stie ca baieteii trag arteziene, deci pampersul pe care i l-ai pus sub funduletz dar nu ai apucat sa il inchizi, nu ajuta la nimic
Mamica de Iulia (06.02.2004) si
29+
Fasolica din burtica si Poze
cristalina spune:
Ca bine zice eimotto...:)
Eu si acum mai folosesc scutecele de bumbac sa o asez pe ele cand o aducem de la baita...
Nu am infasurat-o sarmaluta dar scutecele de finet le-am folosit intens!
Uitasem de crema pentru fundulet (speciala sau din cea de galbenele).
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
cristalina spune:
Andreea, ai tendinta sa-l cantaresti prea des pe bebe...ei nu cresc liniar, te sperie ca nu ia in greutate...te apuca paranoia.
Ideal e ca in prima luna o data pe saptamana sa fie cantarit si apoi mai rar, o data pe luna...
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
eimotto spune:
Si eu i-am facut baie de cand am ajuns acasa, nu am asteptat sa ii cada buricul. Nu puneam foarte multa apa, ca sa nu acopere buricul si gata. Ca oricum la maternitate ii faceau baie in chiuveta 
29+
mica0307 spune:
Cristalina pai nu e mai bine sa nu luam deloc. Ca oricum il cantareste dr pediatru. Nu?
Mica
28+
Maya Alexandra
Poze
Sobi spune:
mai am o intrebare (stupida): scutecele astea de finet pe unde se gasesc? sau cumparam noi finet si le facem acasa?
Andreea 22+
Vlad
POZE
eimotto spune:
Scutecele de finet le poti gasi in principi la magazine specializate de nou nascuti. Dar nu la toate. In Bucur de ex sunt sigura ca le gasesti. Poti sa le si faci singura daca ai masina si rabdare. dar nu mai stiu dimensiunile...![]()
29+
lbelciug spune:
Fetele, am vazut lista cu necesitati pt BB acasa si am cateva comments (tot din experienta anterioara):
- pt buric nu se recomanda Leucoplast sau mai stiu eu ce minuni. Se spala/curata si atata tot, nu se panseaza. Eu nu i-am dat lui M nici cu pudra, doar sters f bine cu spirt pe pansament steril (dupa ce-a cazut buricul, pana atunci nu m-am atins de el). Limba sugarului nu am sters-o cu nimic, ii mai puneam suzi cu glicerina cand ii apareau pete albe pe limba sau imi puneam eu pe san. De acord cu tot ce-a zis Cristalina! (scuze ca am repetat si eu unele aspecte). Nici noi n-am folosit cantar. Sunt mamici "obsedate" sa vada cat a mancat bebe si-l cantaresc inainte si dupa alaptare. Eu una am considerat treaba asta cam deplasata... Parerea mea e ca e suficient sa fie cantarit BB la pediatru.
Cristalina, n-ai pt ce sa te scuzi, doar aici vb mai mult despre burtici. Multumesc frumos pt urari.
Eimotto, scuze, pt ce anume recomanzi termosul ca eu n-am priceput...
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si
25s cu baby-boy2
Forum despre Flori Presate (3)
mica0307 spune:
Liviana bine ai revenit. Ai mai ajuns la gimnstica? citeste mesajele din urma ca mai multe fete ti-au urat La Multi Ani pentru Matei
/
A inceput cineva sa-l simta pe bebe cum sughite? Eu simt ceva ca niste batai de inima undeva in interior. Sunt bataile inimii bebeului sau il simt cum sughite???
Mica
28+
Maya Alexandra
Poze