Mamici de ianuarie-februarie 2007 (68)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

felicitari Mirandolina, sa-ti traiasca bubulina!!!

Laura bine macar ca a dormit chiar daca nu e o solutie sa o lati cu voi in pat. dar cand urla si eu as pune-o si inr-un glob numai sa stiu ca se potolete.

Dana sa inteleg ca bebelinul tau e pe alt fus orar? asta pt ca pana acum era leit emma, dar acum... fata mea doarme noapte si ziua nu prea.

Cata vad ca ai primit muuulte sfaturi. eu la inceput stergeam tot cu spirt si apoi baneocin pana am luat crema atoderm si nu mai are nimic. aaa si de cand o spal cu galbenus de ou dispar si cele din caput side pe fata. cojite nu are.

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

quote:
Originally posted by gabriela_s

mirafelicitari
dar ce ti s-a intamplat asa horror in spital...???ai nascut normal sau prin cezariana?

M-am dus sa nasc normal, am stat 6 ore in travaliu - contractii la 5', dilatatie 2 cm. Dupa 6 ore, mi-au rupt membranele. A bagat mina moasa si a zis: E pelviana!!!! Dupa ce doctorita mea (si a elenei_mvl) daduse verdict de craniana... Care doctorita imi tot spunea ca vine la spital si... cind am sunat-o sa-i spunem ce descoperire am facut, a zis ca nu poate sa ajunga... Doctorul care m-a preluat i-a balacarit pe toti, de la ea pina la medicul de garda care m-a internat si nu s-a prins nici el ca e pelviana. M-a bagat in operatie de urgenta - macar am dormit, ca mi-au facut anestezie generala. Si la 15:15 au scos bebelina cu succes. M-a cusut frumos, poate doctorita mea n-ar fi facut-o la fel de bine cine stie ce putea sa-mi faca scirba naibii

Ei, si dupa ce m-au scos din postoperator alte nenorociri si o pediatra nebuna care mi-a zis ca bietul copil are displazie de sold - de fapt n-are - si sa-i faca ecografie. Ecografie la copil de 3 zile!!! Pediatra a innebunit cind i-am zis. Si din cauza lor am tinut copkilu o saptamina cracanat in doua scutece ca li s-a parut lor de nu putea da din piciorushe... Biata Maya si biata ma-sa Da acu suntem bine, dupa cum spuneam... Ma incap blugii dinainte de sarcina si am niste sini de moare al meu linga mine. Cele trei kg ramase pe mine or fi pe sini

Am citit din urma si mi-au dat lacrimile!!!!! Megbeng a anuntat pe forum ca nasc cu trei minute inainte sa se produca marele eveniment! M-am biziit de emotie, si voi toate ati fost minunate! Va pup muuuuuult!

Mirandolina de 16 februarie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

MIRANDOLINA bine ai revenit acasica cu printesica ta.Sa fie cumintica si papacioasa rau.
Fetelor iar vin cu o nedumirire.Mie mi-a spus pediatra in felul urmator:daca dupa ce i-am dat lapticul meu plange sa ii dau si completare daca nu nu.Insa mie mi se pare ca papa prea putin acum adika 70 de ml in timpul zilei si cam 100 dimineata dupa somnul de noapte.Nu plange si nu stiu ce sa fac,Credeti ca e suficient?Si inca ceva are momente cand NU POT SA O FAC SA RAGAIE.DOARME FRATE PE UMARUL MEU DE ZICI CE E AIA .EU DAI SI BATE-O USOR PE SPATIC.nU SCOATE DECAT ASHA NISTE SUNETE.CAND E TREAZA INSA RAGAIE.CE FACEM DACA BEBE NU RAGAIE CUM TREBUIE?

Mami de Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia72 spune:

Fetelor,

Mai spuneti-mi va rog inca o data cum pot sa pun poze.

Multumesc,

Livia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Mirandolina, bine ati venit acasa.

Alinatxa daca nu ragaie culca bb pe partea dreapta cam 10-15 minute apoi daca vrei intoarce-l pe partea stanga. dar important este sa stea pe o parte ca daca da afara sa dea pe scutec. Noua asa ni s-a zis din spital. Iar cu mancarea, daca nu mai vrea nu mai vrea. stie bb cat vrea sa pape stai linistita ca nu mor de foame

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Dana, a propos de programarea lui bebe... cred ca cel mai bine se poate face daca ii dai sa pape ori exclusiv san ori exclusiv formula. Din ce am observat (si citit, ca m-am documentat mult sa vad cum e mai bine, la program sau la cerere), si uite la ce concluzii am ajuns:

Intre laptele matern si laptele formula exista diferente din punctul de vedere al timpului de digestie si al compozitiei - astfel, laptele matern are alta compozitie si consistenta de la o ora la alta, in functie de regimul alimentar al mamei, cantitatea de lichide bauta, timpul scurs intre o alaptare si alta si cantitatea de lapte secretata de glandele mamare in raport cu cantitatea consumata de bebelus. Laptele formula are intotdeauna aceeasi compozitie si timp de digestie, formula nu se schimba din niciun punct de vedere, cu exceptia eventual a consistentei - astfel, daca prepari formula cu un pic de apa in plus sau in minus consistenta variaza putin, dar nesemnificativ, pentru ca folosind mereu un recipient gradat (biberonul) si dozatorul din cutie marja de eroare in prepararea corecta a formulei este foarte mica. Avand in vedere aceste date, este clar ca acei copii alimentati cu lapte matern trebuie hraniti la cerere, chiar daca intervalul scurs de la ultima masa este variabil de fiecare data - practic, copilul simte foame mai devreme sau mai tarziu, in functie de cat lapte a supt de la mama si de cat de consistent a fost acesta. La mamele cu productie de lapte mai mare decat nevoile bebelusului (cele carora le ramane lapte in sani dupa supt, pe care il mulg) este posibil ca intervalul de hranire sa fie ceva mai scurt, pentru ca, neconsumand tot laptele existent, bebelusul nu ajunge la laptele "de profunzime", cel cu consistenta mai mare. La mamele care au lapte exact cat consuma bebelusul, intervalele de supt sunt ideale, copilul fiind satul si luandu-si si laptele consistent din sanul mamei, pe care reuseste sa-l goleasca la o masa. La mamele care au lapte mai putin decat are nevoie bebelusul la un supt, intervalul este iar mai scurt, pentru ca puiul nu se satura cu o alaptare si cere mai repede de mancare. De obicei, acestia din urma primesc si completare - completarea, fiind lapte formula, este suficient de consistenta incat intervalul dintre supturi sa tinda spre ideal. La copiii care primesc exclusiv formula, intervalele de digestie depind de cantitatea ingerata si ei pot fi "programati" sa manance la ore fixe, cu marje de cca 30-45 de minute in plus sau in minus (ca totusi copilul nu este o... masinarie exacta). cei care primesc completare pot fi si ei "programati" dar cu mai multa dificultate, deoarece laptele matern supt inainte de a primi completarea variaza, cum spuneam, calitativ si cantitativ si acesti doi factori nu pot fi decat eventual estimati cu o marja mare de eroare. Astfel, concluzia mea este ca acei copii alaptati exclusiv la san trebuie lasati sa se programeze singuri, caci o vor face pana la urma, intrucat productia de lapte a mamei se va stabiliza si rutina la un moment dat, dar in conditiile in care mama nu mulge excesul de lapte. Copiii alimentati exclusiv la san ai caror mame mulg excesul de lapte se autoprogrameaza mai greu, deoarece sanul va produce mereu, datorita mulsului, mai mult decat are copilul nevoie, surplusul pe care il mulge mama fiind tocmai acel lapte de profunzime, mai consistent. Deci, daca alimentati copilul exclusiv la san si vreti sa se autoprogrameze mai repede, nu va mai mulgeti; daca este insa mai important sa aveti un stoc de lapte matern pus deoparte, atunci veti continua mulsul, dar stiind ca bebelusul si productia de lapte se vor regla mai greu. Pentru copiii hraniti combinat, adica san si completare, programarea este destul de dificila, dar nu imposibila, se poate face cu rabdare, lasand copilul sa ceara 5-10-15 minute pana primeste masa. Cei hraniti cu formula se pot programa cel mai repede, cu aceeasi metoda, prelungind progresiv si cu blandete intervalele dintre mese.

Cam asta am concluzionat eu dupa ce am citit in noptile cat cucaiam cu fi-mea in brate... acuma sa nu va apucati sa-i treceti pe formula ca sa le puteti face program...

Alina, daca nu plange inseamna ca a mancat destul, nu o forta. Cu ragaitul la fel, uneori mananca fara sa inghita aer si atunci nu au ce ragai, si a mea face la fel si e ok. Oricum daca nu e ragaita cum trebe se miertzaie cand o pun la loc in patutz si tot ragaie pana la urma, ca o iau pe sus daca o vad miertzaita.

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

AZI AM IMPLINIT 2 LUNI
Si cu aceasta ocazie am fost atre cuminti, nu am mai plans s-o innebunimpe mami.

Laura te astept la constanta

sraluca Mihai Alexandru 25.12.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Alinatxa, e ok cat mananca puiuta...n-o forta! Dc ii e foame stie sa "ceara". Cu ragaitul...eu il pun pe umar si apoi il frec cu mana pe partile laterale ale burticii (cum sta el cu spatele in sus, ii cuprind cu mana spatele si il trag cu mana in sus pe partile laterale ale burticii; el isi incordeaza burtica si atunci ragaie).
Dc nu ragaie atunci e clar ca va scoate f mult laptic ulterior si il culc pe parti.

Referitor la intorsul la serviciu...eu mai devreme de 1 an nu ma voi intoarce sub nici o forma. Dupa 1 an voi vedea dc am cu cine sa las puiutii si voi lua o decizie.

Monu, 8 milioane ti-a cerut bona??? Sunt de-o nesimtire crasa bonele astea si au niste pretentii de zici ca sunt mari vedete.

Ylilimic, felicitari ca te descurci cu amandoi bebeii caci stiu f bine ce inseamna asta.
La noi e nebunie in continuare caci Alexia nu-l accepta pe cel mic sub nici o forma si doar sa-l bata vrea. Nu inteleg de unde atata agresivitate si nu stiu cum s-o calmez. Ii baga degetele in ochi, ii arunca cu jucarii in cap, ii loveste cu picioarele, ii ciupeste...se mira si ea ce rau sa-i mai faca. De vineri o am la mama (acum trebuie sa ma duc s-o aduc acasa) caci de 3 zile facea febra de la o pacatoasa de viroza si am zis ca e mai bine s-o tin separata si pot spune ca a fost linistit si Andreiutul meu. E atat de cuminte copilul asta de nu-mi vine sa cred. Pana acum nu a avut deloc colici si aproape ca nu stie sa planga.
Maine am un interviu cu o noua bona si ma gandesc cu groaza ca nu stiu ce decizie sa iau, cum sa fac sa fie totul bine. Bona m-a pus in tema ca ea nu vrea sa faca nimic altceva decat sa aiba grija de copil (copil care sta toata ziua dupa fundul meu si nu accepta pe altcineva sa aiba grija de ea). Deja ma gandesc ca ar fi mai bine sa iau bona pt bb mic si eu sa stau cu Alexia, sa gatesc, spal, calc, fac piata si tot ce se poate.
Offf, greu mai e...
Acum cat sunt singura sa va spun cum fac. O iau de la 12 noaptea cand papa bb mic si Alexia doarme...ii dau sa pape, ne culcam pe la 12.30, la 4-4.30 il schimb, ii dau sa pape si in 30 minute il pun in patut si se culca..la 9 il schimb, ii dau sa pape lu bb mic...pe la 9.30 se trezeste Alexia si vine peste mine in camera. O iau pe ea, o schimb, o spal, si mergem apoi sa mancam. Bineinteles ca pe bb il iau cu noi la bucatarie in carucior. Terminam de mancat si ma apuc sa spal vase, sa fac putina ordine prin casa si vine iar ora de schimbat si hranit bb mic. Dc vine socrul s-o scoata pe Alexia afara e ok si ies si eu separat cu bb mic afara. Ma intorc si ma apuc de gatit ceva, de bagat la spalat rufe, de calcat sau ce treaba mai e de facut...asta dc nu-i e foame lu bb mic si tre sa ma execut. Vine ora de pranz cand ii dau iar Alexiei sa manance si o culc (timp in care bb mic urla din cealalta camera ca si-a pierdut-o pe suzi). Dupa vreo ora reusesc s-o adorm pe Alexia si ori ii dau lu bb sa pape ori ma mai apuc de cate ceva prin casa. Se face ora 17 si imi dau seama ca eu n-am mai reusit sa mananc la praz si zic ca nu mai are rost ca peste vreo ora jumate vine sotul acasa si mancam impreuna. Pe la 17-17.30 o trezesc pe Alexia, ii mai dau lu bb sa pape si ma mai joc cu Alexia, ne mai uitam la desene ori stau sa-i pazesc pe copii. Vine sotul pe la 18.30 si lucrurile mai intra putin in normal. Mancam toti 3 si cu bb langa noi in carucior sau inchis in camera lui ca sa nu se duca Alexia la el si sa-i faca cine stie ce, mai ii dau si lui sa pape si intru si eu putin pe net (doar sa citesc ca de raspuns nu mai apuc caci vine Alexia si ma da la o parte). Apoi vine ora baitelor...Alexia, apoi eu, apoi bb mic...iar masa lu bb, tati o culca pe Alexia...si s-a mai terminat o zi la sfarsitul careia ma simt extrem de obosita si imi doresc sa dorm macar alea 4 ore pana se trezeste bb ca sa-mi revin pt o noua zi in care voi fi 2xmamica.

Cam asa se deruleaza o zi la noi...

In alta ordine de idei, bebele meu e atat de iritat la fundulet ca nu stiu ce sa-i mai fac. Bephantenul vad ca nu mai are nici un efect si nici lasatul in fundul gol (de 2 zile asa il tin). Mi se rupe sufletul cand ii vad funduletul iritat...

Mihaela ,Robert Andrei20.01.2007 si Alexia- Maria26.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

roandre, te inteleg tare bine. programul seamana mult cu al nostru. un pup mare de la noi sa rezisti si bafta cu bona. ca mie una nu imi mai trebuie cat oi trai!

fundulet iritat - creme cu zinc ai incercat?

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

m-am vopsit sunt rosie din nou , macar atat maine am de gand sa merg la pensat si luat mustacioara sper sa reusesc

roandre imi pare rau sa aud ca alexia ta nici acum nu s-a imprietenit cu bebe ati incercat sa o implicati mai mult la baita de exemplu ( zic si eu mare experta care abia ma descurc cu una bucata copil ); fetele ziceau ca unguentul cu galbenele ar face minuni la fundulet sau zicea cristiana de cutaden

sraluca felicitari ptr cele doua luni ce mari sunteti

mirandolina bine ai revenit nasoala treaba cu doctorita

elena nimic ? hai ca mai punem majoretele

acusica ne mutam la scutece ce a trecut timpul

ylilimic nu am reusit sa pun poze daca poti imi mai trimiti un pm cu mai multe detalii ; o tema ceva despre ce mai vorbim ?

adela de alexia maria ( 13.01.2007 )

Mergi la inceput