idei martisoare fetite

Buna
am 2 baieti care sunt deja marisori (5 si 6 ani) si as vrea ca anul acesta sa duca martisoare tuturor colegelor din grupa lor de la gradinita
este vorba de fetite de 3-6,5 ani (suntem la grupa Waldorf si copilasii sunt de virste diferite)
ma gindesc ca ele nu ar fi prea impresionate de martisoarele traditionale, asa ca as prefera sa facem cadou altceva, mai "util" din punctul de vedere al domnisoarelor
nu vreau sa cheltuiesc o avere (ca mai avem si doamnele de la gradinita), de aceea as vrea sa merg mai mult pe ideea de ingenios/de efect, dar si cu impact la fetite
poate ma ajuta mamicile de fete - cam ce le place fetelor ? ce credeti ca as putea cumpara pe post de martisor ? dar voi ce-ati considera potrivit (ce v-ar impresiona ) sa primeasca fetita voastra de martisor de la un baietel ?
ma gindeam la niste papusele (dragute, cam 10cm., dar nu mi s-au parut chiar deosebite) sau poate ceva gablonturi (agrafe de par, bile de par etc.; sau poate un inelus ?); ceva cu Barbie (nu stiu ce , ca nu ma pricep)
va rog, daca aveti idei si recomandari care m-ar putea ajuta, astept cu interes
... si pt mamele domnisoarelor ...
Raspunsuri

lgireada spune:
Ce dragut ca gandesti asa ... imi aduc aminte cu mare drag de martisoarele pe care le imparteam toti la toti prin clasele 1-4. De la gradi nu-mi aduc aminte nika, dar de la scoala imi aduc aminte si tare fain mai era.
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

teo1970 spune:
vreau ca baietii mei sa trateze fetele ca pe niste printese ... cred ca o sa fiu o soacra buna
da, ma gindesc ca nu numai doamnele merita sa primeasca martisoare, nu ?

lady_in_red spune:
Da, niste chestiute de prins parul viu colorate sau niste carnetele-jurnal cu barbie sau chestii din astea chiar ar fi de efect.Oricum, ceva vesel.Sunt multe fetite?Daca nu vezi ca sunt seturile alea simpatice de elatice de prins parul, cu cleste de par, agrafe si 3-4 elastice, erau pana in 5 ron, parca.i-am luat fetei mele acum vreo 2 saptamani de la un magazin de "38.000" si era tare incantata ca avea si o chestie gen penar cu barbie in care acum isi tine instrumentele de scris.MI-au placut ca erau culori vii si frumos asortate.
Succes la cautat.vezi ca tot pe la magazinele astea mai sunt si mici bijuterii simpatice care cred ca le-ar placea.
Pana la urma vezi si tu cam cat esti dispusa sa cheltuiesti ca flecustete placute si de efect care sa atraga fetitele mici se gasec cu duiumul.
Karina Iulissa-7ani-Codrin Iulian-1 an si 5 luni-Laura Andreea si Daniel Florin

mamaruta spune:
Teo, daca te apuci sa cumperi papusele trebuie sa faci credit, si in plus s-ar putea ei sa ii placa witch si tu sa gresesti cu mai stiu si eu ce aratare.
Un buchetel de ghiocei, nu crezi ca ar fi mai nimerit? Mara de exemplu se bucura de florile primite ca e semn ca e mare

teo1970 spune:
nu, nu sunt multe, vreo 10
ideea era ca as vrea sa iau ceva care sa mearga la toate grupele de virsta (si la 3 ani, dar si la 6,5 ani), ca n-as vrea sa ajunga sa in cazul in care as lua ceva mai personalizat
nu stiu magazinele "38.000" ; poti sa-mi spui pe unde se afla ?

cosmina_72 spune:
Daca vrei sa pastrezi traditia cu martisorul (ceea ce s-a cam denaturat in ultima vreme) le poti lua chiar martisoare in diverse forme de papusele , ursuleti.
Fata mea primeste si acum , in clasa a patra asa ceva si e foarte incantata de ele.Daca ar primii altceva nu cred ca s-ar bucura asa tare.
Chiar fetitele fac colectie de asa ceva, le pastreaza cu drag ani de zile.Agrafe , gablonturi etc primesc mereu.Martisor doar odata pe an.
Asta e parerea mea de mama de fata.
Sa sti chiar ca le poarta cateva zile toate fetele din clasa cu mandrie.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=19

teo1970 spune:
quote:
Originally posted by mamaruta
Teo, daca te apuci sa cumperi papusele trebuie sa faci credit, si in plus s-ar putea ei sa ii placa witch si tu sa gresesti cu mai stiu si eu ce aratare.
Un buchetel de ghiocei, nu crezi ca ar fi mai nimerit? Mara de exemplu se bucura de florile primite ca e semn ca e mare
pai papuselele erau 30.000, sunt doar 10 fetite, n-as ajunge chiar la faliment (oricum, sunt dispusa sa cheltuiesc o suma - in limitele decentei - o s-o trec la capitolul "investitii pt mai tirziu"

eu daca as fi fetita mica-mica (de gradinita) nu stiu daca mi-ar placea asa mult un martisor din-ala-de-pus-in-piept ... eu stiu ...nu stiu daca mi-ar spune chiar mare lucru ... orcium, orice o sa iau, o sa aiba si snur de martisor, desigur
m-am uitat si dupa martisoare traditionale (in zona Oborului - slaba miscare deocamdata cel putin) , dar sunt f. uriteeeeeeeeee, nici eu n-as purta asa ceva, darmi-te o dra de 4 ani ...
- poate sa iau ceva micut-dragut de argint (erau vreo 35.000)

alias spune:
Noi am facut martisoare din surprize de la oua Kinder intr-un an.
Le-am ambalat in pungute si am prins fire rosii si albe pe ele.
In alt an am pictat cartonase pe care am prins fluturasi din carton.
Anul asta pictam pietricele cu CD marker si apoi le vopsim cu oja sau cu vopsea pentru ceramica.
Alias

Ruxel spune:
Teo la care gradinita Waldorf sunt baietzii tai? La cea din Romana sau la cea de pe Popa Nan?
Fetitza mea cea mare, a fost si ea 3 ani la waldorf, in piata Romana, la grupa 1....unde ea educatoare dna. Nuti, dna. Mary si dna. Ela. Cele din urma s-au mutat de vreun an la gradinita din Popa Nan.....erau cele mai misto educatoare de la grupa ei, pe celelalte nu le stiu foarte bine.
In privinta martisoarelor, ati putea sa va inspirati din ideile lor de libera practica de la gradinita.....daca va tin puterile sa "crosetatzi" atatea martisoare. Stii bine ca ei pun mult pret pe lucrurile facute manual.
pupici
Ruxandra
www.dropshots.com/Ruxel
votati-ne aici: Iubire
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=16

cl spune:
Teo, vezi ca mai sunt si agrafe de par cu fluturasi (din margelute mici, frumos colorate, insirate pe sarma). Noi am luat asa acum doi ani si fetitele au fost foarte incantate. Cred ca repetam figura si anul acesta.