Mamici de martie - aprilie 2007 (23)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Cria eu am luat Canesten ovule si mi-a trecut.

Rebiana 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina.todor spune:

Buna fetelor !

Nu am mai intrat de mult pe forum, hotarasem sa raman acasa si bineinteles ca nu m-am putut abtine si sunt din nou la lucru.

Felicitari si multa sanatate si copilasi cat mai sanatosi si cumintzi celor care au nascut deja.

Karra80 si eu voi naste la Bega si eram curioasa daca sti mai multe despre saloanele cu plata, adica detalii despre cum faci sa rezervi un loc la aceste saloane etc

a patit careva? am dureri in partea de jos a burticii, dar nu contractii, durere de paraca imi cade burtica. Aceste dureri le simt numai cand stau in picioare sau merg pe jos.

Va pup pe toate Doina 35+ si BB Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Fetele am si eu o dilema si nu stiu ce sa fac....sotul meu ar vrea sa shimbam medicul la care mergem...nici eu nu sunt f multumita de ea, dar nu am avut probl pana acum,numai k simtim k nu prea isi da interesul si simt k nici nu prea pot sa ii zic asa ce probl am...si sapt asta tre sa ma duc la doc si nu stiu dak sa ma mai duc la ea sau sa ma duc sa mai cer si alta parere la alt doc...mai ales ca doc actuala are o rasnita de ecograf si data trecuta mi-a zis ca bebe e mai mare cu o sapt si k nasc si mai devreme...AJUTATI-MA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellamiss spune:

MIRANDOLINA SI PAULA SA VA TRAIASCA BEBELUSELE.SA FITI SI VOI SANATOASE SI FERICITE CA LE AVETI LANGA VOI.
Eu nu prea m-am simtit bine zilele astea.De doua zile am avut o durere de cap ingrozitoare.Maine ma duc la eco, sa-mi mai spuna odata dl.doctor daca e baietel ca mai toate babele de prin cartier imi spun ca o sa am fetita cu toate ca la 3D mi-a spus ca am baietel,chiar i-a facut si poza la ....va pupicesc pe toate si pentru cele ce urmeaza sa nasca va urez din suflet NASTERE USOARA!!!!!!!!

ELLA 31+
http://bd.lilypie.com/4WaLp2.png
http://community.webshots.com/user/mihaela160705

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

La multi ani, vcarmen

Cria_bv uneori trece, alteori nu. La mine se pare ca a trecut cu 3 ovule de canesten. Dar nu din prima Ma si mir ca a trecut... ca am facut trataemnt de vreo 4 ori sarcina asta. La sarcina celalata n-a trecut cu nimic.

Despre banii de care beneficiem dupa nastere, stiu asa:
- indemnizatia pt cresterea copilului - 600
- prima de nastere - 204
- contravaloarea trusoului - 150
- alocatia copilului pana la varsta de 2 ani - 200
Astea se dau de la primarie, administratia financiara... trebuie facute dosare... acte, adeverinte... o nebunie...
Si in plus, de la serviciu, un salariu bonus, prima pt. nastere.

Despre spitale... si conditiile de afara... Eu nu va lucrurile atat de roz in afara.
In afara sunt alte conditii, nu dai spaga nimanui (dar nici nu se compara salariile medicilor de acolo cu ale medicilor de aici) si nimeni nu-si permite sa vb. urat cu tine (de obicei asistentel sunt cele care fac treaba asta, si nu medicii).
Dar acolo te duci la medic cand ai programare si abia reusesti sa-i convingi sa te vada mai repede daca e urgenta. Daca nu, la spital cu tine si te vede cine te vede... la urgente. Nasti cu cine e de garda (si nu mai e o tragedie). Daca e totul bine nasti cu moasa, daca nu vine si dr.
Si sunt destule cazuri si in afara cand pacientii au de suferit de pe urma medicilor "bine" pregatiti... Acolo exista mai multe sanse datorita dotarilor si aparaturii... care la noi lipsesc...

madybulancea asa am patit eu cu doua doctore la prima sarcina... si de atunci mi-a ajuns cu femeile doctor ginecolog... Am impresia ca ele trateaza cu mai multa superficialitate toate maruntisurile (care noua poate ni se par niste lucruri importante) pt. ca ele au trecut printr-o sarcina, stiu exact cum stau lucrurile, pe pielea lor... si atunci li se par protii tot ce intrebam noi... Si erau doctore recomandate de prietene care nascusera cu ele... nu m-am dus la cine am inimerit... Eu am schimbat dr. la prima sarcina pe la 5 luni. Si nu mi-a parut rau. Acum sunt la acelasi dr. ca si atunci.
Daca tu simti ca nu isi face datoria cum trebuie, n-ar fi rau sa cauti alt doctor. E cam tarziu, s-ar putea ca unii sa nu accepte sa te ia sub urmarire acum. Dar poti sa incerci. N-ai nimic de pierdut.

doina.todor eu asa patesc cand stau prea mult in picioare sau fac un pic de efort... Am burta pietroi si simt ca o s-o pierd. Nu e prea bine. Nu sunt contractii (ca la contractii se intareste burta si apoi se relaxeaza... si tot asa), e mai tensionat uterul... si trebuie "relaxat" cumva. Ia no-spa si stai jos, de preferat intinsa...

Roxygeo ... wow si eu m-as fi speriat Eu mai pateam sa mi se ude chilotii de la transpiratie... daca stau mai mult in pat, plus gynipral (de la care transpir mereu)... transpiram si intre picioare si intram la idei ca poate e lichid...

Eliana & (35 sapt.) si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Buna ziua la burtici!

Deci...emisiunea de la tv a fost foarte simpatica, era un nene acolo de la minister, care tot explica cum de anul asta vom lua 6 mil + 2 mil alocatia, si daca ne intoarcem la serviciu primim un stimulent de 1 mil, pina aici nimic nou, mai dragut a fost cind a inceput sa intrebe lumea de banii de trusou si el ne spunea ce minunat e sistemu` si cite face el pentru popor...pina a inceput sa sune lumea in direct si sa ii spuna cazuri concrete de functionari publici care nu au auzit nimik de noua lege, darmite de normele metodologice de punere in aplicare....cert e ca s-a terminat in modul obisnuit ...cu promisiuni nenumarate...

Tzuna - dr m-a pus sa fac proba cu o seringa, sa o umplu cu 2 ml de apa si sa stropesc o buc de material, daca mi se pare ca ar fi aceeasi cantitate de lichid sau mai mult atunci tr mers de urgenta la spital.

LA MULTI ANI VCARMEN! SA AI O NASTERE USOARA SI UN COPIL SANATOS

cria_bv - io zic sa mergi la dr., el e cel mai indicat sa-ti dea un tratament, mie de ex. pt. vaginitya mia dat Canesten ovule + crema sau Clotrimazol

Apropo de banii din invatamint si nu numai, io cred ca e pe principul daca nu ceri n-ai cum sa primesti, mie de ex. mi-au spus alte colege, am citit in contractul colectiv de munca si am intrebat si la pers si la contabilitate

Burticilor..nu va mai faceti atitea griji de spitale, dr si asistente...nici mie nu-mi place sistemul, da` asta e si cu asta defilam...sincer va spoun dupa ce am stat o saptamina la Polizu ca am dat peste tot soiul de asistente, infirmiere si am vazut diversi dr., unele asist sunt mai dragute de felul lor, altele si dupa ce le dadeai ceva si incercau sa fie dragute nu le iesea, se vedea pe fata lor ca se chinuiee sa-ti zimbeasca, nu vreti sa stiti ce lectii de politete am facut cu citeva dintre asistente, dar si cu citeva paciente... si in concluzie cred ca depinde de fiecare dintre noi sa impunem respect...ca pina la urma doar atit cerem sa fim tratate cu respect....
va pupez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Luiza, intentia ta a fost laudabila, pentru cele care nu cunosc conditiile din spital e bine sa fie pregatite, ca altfel socul e destul de mare. Doar ca nu trebuie sa generalizam si sa alunecam pe panta cu "toata lumea este mizerabila".

Amma, in Ro, sistemul sanitar este cu mult diferit fata de cel din strainatate. Da, ne facem griji pentru posibilitatea (mica totusi), ca medicul nostru nu va participa la nastere, pentru ca cel de garda nu este suficient de motivat (financiar sau altfel) de catre sistemul sanitar si societate sa te trateze corect, sau poate nu este suficient pregatit (stim cu totii cate pile iti trebuiesc ca sa ajungi medic la oras). Intervine apoi si stresul plicului dat ianinte de nastere (daca esti cu medicul tau ai alta relatie, o poti regla mai elegant si dupa nastere). Nu zic nu, mai sunt si exceptii, si probabil destul de multe (cand am nascut eu, am prins doi medici de garda foarte draguti plus o doctorita rezidenta si ea foarte OK); dar cand e viata ta si a puiului tau la mijloc, parca nu-ti da mana sa te joci cu norocul. Iar la internare n-am avut nici un dosar in mana cu toata istoria sarcinii mele, n-am vazut la nici o fata din sala de travaliu asa ceva, deci iarasi doar dr tau cunoaste cazul.
Alta diferenta este ca aici medicii nu sunt asa de fin specializati ca in Franta (unde unul e cu ecografia, altul cu supravegheatul sarcinii pana in luna 8 si altul de serviciu pentru sfarsitul sarcinii si nastere). Si atunci preferi sa-ti alegi unul care se pricepe la de toate, ca nu stii ce pb se pot ivi pe toata durata celor 9 luni.

Cam asta cred si simt eu.

Dana 32+ si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

fetelor,vin si eu la apel!
ieri am fost la control.si pentru ca duminica am avut si eu impresia ca pierd lichid,am ajuns la spital unde m-au monitorizat si mi-au facut un test.testul a iesit negativ,deci se presupune ca am avut o secretie mai abundenta.se spune ca spre sfarsitul sarcinii secretia devine mai abundenta.colul este inca inchis,monitorizarea a fost ok,asa ca nu am motive de ingrijorare.

LA MULTI ANI!.....vcarmen!!!!
Felicitari mamicilor!
bebici......Bine ati venit! sa fiti sanatosi,mancaciosi....fara colici!

va pup!

Carmen 32cuDarius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina.todor spune:

Ceau, am revenit
Multumesc de sfat, am sa incerc.
Am terminat si eu cu facutul bagajelor ( al meu si al lui BB) si sper ca am reusit sa imi pun tot ce imi trebuie ca tati va fi prea stresat si emotionat.
Vineri ma duc sa monitorizeze "starea de bine" a copililui, stie cineva ce inseamna asta? Am inteles ca va dura circa 20 minute.
Si mai am o problema la care chiar ca nu ii vad rezolvarea prea curand ma doare o masea si am inteles ca nu e voie la dentist.
sper sa treaca de la sine.

Va pup Doina 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Danutza draga, sunt avantaje si dezavantaje peste tot.
Eu sincer nu vad scoaterea cu specializarea asa de fina a medicilor din Franta, nu pentru noi, pacientii, ca sa zic asa.Daca ai probleme mari intr-adevar folosesc, dar masuratorile de la eco stie sa le faca si ginecologul.Doar ca trebuie sa mai ia si ecografistul bani. Morocanosi si nesuferiti sunt si aici, profesionisti la fel.
Si astia abia asteapta sa scape de tine.Uite ecografistul meu, trebuie sa-i scoti cuvintele cu clestele, nu a vrut sa ne lase sa filmam ecografiile. Hai repede, repede, fara prea multe intrebari, nici nu te-ai ridicat de pe pat si el iti spune sa-i tai cecul si te si conduce la usa...zambind, binenteles.Ca asta-i politica.Astia-ti iau banii legal , nu spaga, da-ti iau o gramada.
Deci asa de impart medicii aici, in cei care-si fac treaba cu interes si chiar daca consultatia la el e 30 de euro nu se grabeste sa te scoata si ceilalti care , cum am spus, nu te-am imbracat bine si te-au scos afara.Pur si simplu se ridica de la birou, se duc langa usa cu mana intinsa si cu o grimasa de zambet, cam asa ca asta te scot afara.Altul la rand.
Eu am incredere ca si in Romania sunt medici buni, care indiferent de banii pe care-i iau isi fac treaba. Cu asistentele intr-adevar e alta poveste , dar si aici am incredere in astea tinere.
Inca o chestie, daca doctorul e un neinteresat si habar nu are de meseria lui poti sa-i dai o avere ca tot nu scoti nimic de la el.Am patit asta la Alba cu o nenorocita de doctoritza la care am ajuns si cu pile, ca deh era cea mai buna, i-am si dat bani si care se ofticase ca am chemat-o de la cabana ei cind tata era pe moarte.Asa ca eu chiar nu ar trebui sa mai incredere in medicii romani, dar pentru o idioata nu poti sa-i bagi pe toti in aceeasi oala.De asta zic, interesul pentru pacient poate tine si de bani, dar nu numai de asta. Tre sa-ti placa ceea ce faci ca sa faci bine. Inainte de toate!
Si sa stiti ca medicii din spital si aici sunt platiti prost. Ce-i fain aici e ca , daca ai o asigurare ca lumea poti sa mergi la spitale private,fara sa platesti ceva si sunt alte conditii.In spitalele de stat si aici sunt conditii mai naspa,eu am avut noroc, pot spune ca neavand acte nu am putut sa merg la un spital de stat si a trebuit sa ma inscriu la privat. Aici, sa te primeasca la stat trebuie sa te inscrii in primul trimestru, ca altfel nu mai prinzi loc.Cel putin in zona pariziana.
Deci...seamana. O sa vina vremea sa fie si la noi, in Romania majoritatea spitale private si sa-ti poti permite o asigurare de sanatate complementara.Mai e putin.

sa va fie bine si sa-mi fie bine.

Mergi la inceput